Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cucurbita Maxima

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Szép autót keresünk! 2015.06.08 17:52:23
A folyóvizek élővilága után a Totalcar most a kultúra irányába evez: kivesszük a részünket a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatból, és a Hungexpóval karöltve létrehozunk egy veterános/youngtimeres szekciót – hol másutt, mint a vásár területén, a passzázsban. A…..
Ez az ijesztő képet tegnap készítette BDZSH (a szép emlékű Városképp bloggere) a Reviczky utcában, pár háznyira a Szabó Ervin Könyvtár központi épületétől. A lehulló oromzat önmagában is szomorú dolog, de más is eszünkbe juthat róla. További fotók és gondolatok…..
Cucurbita Maxima 2012.03.08 17:48:13
@gergo: ebben az esetben a ház biztosítása kell álja a cehhet... tévednék?
A napokban volt egy bejárás a CETben a beruházó szervezésében, ahogy 10-10 perces időtartamokban mutatta be a házat (az irgalmatlan hidegben) a statikus, a beruházó, illetve a kivitelezés különböző szakágai. Fantasztikus volt látni azt a lelkesedést és energiát, amit az egyes…..
A CET építése mindig is érdekelt: tetszik a formája, tetszik a funkciója, tetszik, hogy némi izgalmat hoz a lapos és unalmas modern budapesti építészetbe. Éppen ezért többször is írtam már róla: először, amikor kiderült, hogy milyen éttermek lesznek benne, aztán amikor…..
Cucurbita Maxima 2011.01.27 00:03:16
@Magyarósi Csaba:
tájékoztatásul:
feljelentés lehet a vége a Duna-parti CET-nek
www.stop.hu/articles/article.php?id=812202
Cucurbita Maxima 2011.01.26 18:19:27
@hornos: ráéreztél! nem azt csinálták ami a tervekben volt, és hogy azért szó ne érje a ház elejét, megváltoztatták a terveket... persze az eredeti tervező kizárásával, hazai strómanokkal...
Egy szakember szerint Budapest egyik legizgalmasabb projektje áldozatul esett a gányolásnak.Többször írtam már a CET-ről, ami szerintem most az egyik legizgalmasabb budapesti projekt: merész, eredeti, mégis esztétikus, tetszik a funkciója, az a szerep, amit betölthet a IX. kerületben…..
Cucurbita Maxima 2011.01.17 09:43:23
@Hepci: Ő volt az ötletgazdája a projektnek - egy pesti Covent Garden - 2002-ben, majd köré grundolták azt a csapatot, akik a Városháza hathatós segítségével (Mesterházy Ernő) 2006-ban kidolgozták az üzleti modellt. Geszti feladata ezen túl már csak a hazai média rövidpórázon tartására szorítkozik, hogy úm. ne érje rossz szó a ház elejét, mert 1.) az forintosíthatóan nem tesz jót a biznisz beindításának, illetve 2.) a média turkálkodása fényt vethet a háttérre is, ahol a holland sztárépítész megbízása is jobbára csak marketingelem, hogy a nevével el lehessen adni a terméket. Ugyanis az üzleti modell kidolgozóinak szemszögéből nincs tovább szükségük a tervezőre, mint hogy megkapják az építési engedélyt (igazából még addig sem!), mert a többit elintézik a sameszok, no meg a fijjjúk.
Cucurbita Maxima 2011.01.17 11:47:00
@Hepci: De betudja!! A pénz elég nyomós ok szok lenni, meg egyéb érdekek, és kölcsönös megállapodások, alkuk.
Igen, a Nemzetben volt valaha egy elég bíráló cikk, talán az eddig megjelent legélesebb, de perrel fenyegették meg őket. Egy fenyegetés persze nem több mint egy fenyegetés, meg folyó peres ügyük is van néhány. Válaszul viszont inkább egy oknyomozó riporttal kívántak előjönni, ami viszont már 2010 tavaszán nem jelenhetett meg (nem a perrel való fenyegetettség okán...). Ugyanígy a Népszabiban egy kicsivel korábbi riport sem ami pénzügyi oldalról közelített, és egy fővárosi politikus lett volna a megszólaló (Kiemelt Fejlesztések Bizottsága).
Cucurbita Maxima 2011.01.17 11:59:48
@ORGASMUSFORSCHER: egyetértek, kivéve az agyonlövést!
Mondjuk valós komoly felelősségre vonás, adott esetben a Zurakra kiszabott letöltendő szabadságvesztés szükséges lenne. Egyébként sosem lesz vége, mert azért sokan megpróbálkoznak, kicsi a büntetés, kicsi a lebukás veszélye, hát miért is ne rakjanak zsebre pár millácskát, nem igaz?!
Geszti szerepére lásd előzőleg tett bejegyzésemet.
Tegnap, nem sokkal azután, hogy megjelent a blogon egy poszt arról, hogy mekkora szívás már a tél közepén építeni egy CET-et, befutott a hír a bérlőkről. A közelmúltig azon kívül, hogy baromi jól fog kinézni, nem sok elképzelésünk lehetett arról, mire lesz majd jó a Duna…..
Cucurbita Maxima 2010.12.23 01:19:52
@F173: Kockazat pedig éppen abban van, hogy nem a kriprobalt non-standard modszert kovették, hanem belevagtak a sufnituningba! ezt pedig azert, mert a non-standard modszer egyik velejaroja, hogy mindent az utolso csavarig lehet és kell kontrollalni, a hozza tartozo minden értékkel (a hozza rendelt ido és pénz!! értékeket is), vagyis a rendszer teljesen transzparens. Ez nem tetszett annyira egy hazai viszonyok kozott lavirozo vallalkozonak, hogy bele lassanak a zsebébe. Az épitoipar a legnagyobb fekete buksza, kulonosen a fejlesztoi oldalon...
Azt, hogy az idegenforgalomban mindig újabb és újabb őrületek bukkanak fel, már megszoktuk. Az életkor, családi állapot, hobbi vagy utazási szándék szerinti klasszikus tagolások mellett már régen megjelentek az extrém ötletek. A kalandturizmus nem egy őrült kisebbségé, hanem…..
A városképp teljes szerkesztősége, ugyan külön-külön, de egyazon országban, lengyel földön járt. Jómagam Krakkó szépségeivel próbáltam betelni. Valószínűleg e város neve hallatán a Rynek szóról mindenkinek eszébe jut a város főtere. Európa egyik legnagyobb területű…..