Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bói József

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor kell elővenni ezt a modellt? Amikor, nem vagyok jól, nem vagyok elégedett és egy tudatos fejlődési folyamaton szeretnénk részt venni, hogy az elégedettségem és a fejlődésem ki legyen elégítve. Ahhoz, hogy a felfokozott, jó kedélyállapotot el tudjuk érni, ahhoz…..
           Én                                 Mások                                Eredmény nem ismerem magam        nem ismerem másokat              sikertelenség, 0 % nem ismerem…..
Kollégáimmal az igényekre alapozottan és az ügyfeleknél szerzett tapasztalatokra támaszkodva alkottuk meg a 3M modellt, ami -megfogalmazni -megoldani -megvizsgálni kívánt elemekből áll. 1M Ennek keretében a képzési és fejlesztési szükségletek, igények megfogalmazása…..
Lehet, hogy én is az vagyok??? Igen, ha valami ilyesmit csinálsz! Például akkor, mikor a barátod, anyukád, kollégád, gyereked megoldandó feladathoz kéri a segítséged. Őt partnernek tekinted, aki el akar jutni a P1-ből a P2-be, melyet a saját maga által választott utakon tehet meg.…..
Egy bőbeszédő, dicsekvő hölgy keresi fel a bölcs embert, akiről azt hallotta varázslatra is képes. -    Észrevettem, hogy az emberek nem szeretnek engem és néha kifecsegem a titkaimat. Segíts, kérlek vagy végezz varázslatot. -    Az első varázslat már megtörtént veled,…..
Bói József blogja A hét bástya 2012.08.13 11:25:30
Gyakran merülnek fel problémáink akár a párunkkal, barátunkkal, testvérünkkel stb. kapcsolatban. Ez a módszer rávilágít a valódi problémákra, illetve segít annak megoldásában is. Legyen egy nyugodt délutánunk töltsük ki a tesztes és figyeljünk csak is egymásra a…..
Bói József blogja 2012.08.03 10:39:39
Inspirációt az életértelmem, küldetésem megtalálására több irányból kaphatom. Nekem kell azonban megérezni a belső énemnek megfelelőt. A lenti gyakorlat segít ebben. A mások által megfogalmazott alábbi életértelmek közül írd be néhány olyannak a számát a táblázat…..
Bói József blogja 8K módszer 2012.08.02 08:43:40
Elrejtett, titkolt, takargatott dolgok, témák felszínre hozása érdekében miközben a módszert alkalmazza, a segítő a coach a következőket teheti a helyzettől, az ő és az ügyfél állapotától függően. Hallgathat az eszére, érzéseire, használhatja intuícióit is annak…..
      Mindannyian értékeket hordozunk, de gyakran tapasztaljuk azok értékesülésének hiányát. Érdemes elgondolkodni mit jelentenek számunkra azok az alapelvek, melyeket tekercsek formájában fogalmaztam meg. Nem az számít, hogy az évezredek óta működő elvekről a…..
A teljességre, egységességre és az egyesre konkrétra való törekvés egyformán megfigyelhető jelenségek a világban. A természetben és a társadalomban egyedileg lejátszódó folyamatokról beszélve, azokról ilyen módon való gondolkodás közben elválasztunk, határvonalakt húzunk.…..
Ha a feltételezésünket személyről alakítjuk ki (dolog esetén csak igen ritkán) számításba kell vennünk a valóság árnyékát, ami nem más, mint mi magunk. Az árnyékunkkal kiterjesztett valóság magába foglalja feltételezéseinket, azokat ténnyé deformálják. Egyszerűen…..
Nézzük meg a használhatóságokat és a hozzá való viszonyulást!     Hogyan, mire használhatóak a megismert modellek, megoldásmódok?Hogyan érdemes viszonyulni a tanfolyam során szerzett tapasztalatokhoz, élményekhez?Valahogy úgy, mint ahogyan a megjelenésünk, öltözetünk…..
A blog későbbi bejegyzései az összefoglaló ábrák kibontásával foglalkoznak!   ..
Mielőtt részletekbe menően bemutatnám azt a modellt, amelyik a helyzetállapotunk javítását, illetve annak módját szemlélteti, megosztok egy idézetet, amely a legtalálóbban, a legrövidebben kifejezi a tanításhoz való hozzá állásomat.   Akkor egy tanító ezt mondá: Beszélj…..
Gyermekkoromban sok mesét olvastam, hallgattam. A húgomnak majd minden este meséltem. A gyermekeim nevelésének is része volt a meseolvasás. Mostanában ugyan nem minden este, az unokáimnak olvasok és találok ki meséket. Most egy olyan jutott az eszembe, ami nekünk felnőtteknek is…..
Bói József blogja Helyzetállapot 2012.07.17 10:20:00
A matematikus énem fontosnak tartja, hogy tisztázzuk a kiindulási helyzetállapot alapgondolatait. Helyzet: nevezzük az egyszerűség kedvéért „független” változóknak! Ez olyan tényezőket fed le, amikre ugyan neked van némi hatásod, de mások jelentős hatással vannak rá.…..
A blogom azzal reménnyel indítom,hogy folyamatsegítői hivatásomat,hozzáállásomat és a gondolkodásmódomat sikerül bemutatni,érzékeltetni. Az alábbi írás a gondolkodásmódomat, hozzáállásomat tükrözi. Most inkább filozófiai, mentális megközelítésben. A gyakorlati…..