Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyisziati

0 bejegyzést írt és 864 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Rastinger Strong 2015.04.30 18:35:56
Illat: enyhén édeskés Hab: szép Szín: óarany Ideje volt, hogy erős sört lehessen olcsóbban kapni a Tescoban, mert a sajátmárkás strongot nem hajlandóak már két éve leakciózni, legutóbb az üveges Borsodi Bivaly volt jó áron, majd fél éve. Na de most! Új márkaként jelenik meg a Rastinger, ami ugye…..
nyisziati 2020.11.02 19:05:59
@Nores: kösz a tippet, kipróbálom az Aldisat.
Nekem bejött ez a Rastinger egyébként, az meg durva, hogy most, 2020-ban is koppra annyiért veszem, mint amennyi 5 évvel ezelőtt volt az ára. (219,-)
Szeptemberben indul igazán az ételrendelés szezonja. A nyaralásból a munka szépséges világába visszatérők ekkor kezdenek újra a munkahelyre, de akár otthonra is ebédet rendelni. Az utóbbi időben egyre több egészséges ételfutár van, akik mentes vagy alacsony kalóriájú ételekre specializálódtak. Most…..
nyisziati 2020.05.06 13:29:54
@axolotl77: én is ezt látom, kb. semennyire nem becsülik meg a rendelőket. Csak az a baj, hogy a másik cég sem, így nagyjából nulla a verseny. :(
Egyedül az ár és a viszonylagos minőség számít.

Én még évekkel ezelőtt kipróbáltam 5 konyhát (CityFood, Egészségkonyha, InterFood meg még 2), az InterFood jött ki győztesnek. Nem annyira árban, hanem minőségben.

A cikkhez: kicsik a különbségek az értékelésnél.
Én még belevettem volna, hogy ránézésre mennyire gusztusos az étel. A Mindenmentes például a leggusztustalanabbul kinéző cucc, kábé mintha felolvasztás után beleborítottak volna egy adag ételt a tárolóedénybe.
Ilyen szempontból a Béres Alexandra és a Vitálkonyha a legjobbak.
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
Freddie Mercury és a Queen 1986 júliusában közel hetvenezer rajongó előtt szenzációs koncertet adott Budapesten. Gondoljunk bele, hogy a szocializmus idején milyen nehézségeket jelenthetett egy világszinten híres, nyugati tőkés országból jövő együttest szerződtetni! Vajon milyen feltételeket kellett…..
nyisziati 2020.04.09 16:14:00
@E.T.A.: mai szemmel a Beatles is túlhype-olt banda.

A cikkhez: a buszjegy akkoriban még 1,50 volt. ;)
Egy "retroburger" 16 Ft-ba került (és drágállottuk).
160 Ft-ból számlákat lehetett kifizetni. Mai árfolyamon kb. 15.000 Ft-nak saccolnám.
"Mesterségesen gyártottak koronavírust Kínában" - állítja címében egy Youtube-videó, amelyet sokan megosztottak a facebookon is. Az eredetileg a Pesti Srácok által közölt videó valójában az olasz RAI televízió egyik, 2015-ös riportja, amely szerint kínai kutatók két vírus kombinálásával egy…..
nyisziati 2020.04.09 14:53:42
@sZulamith: én se gondolnám, hogy szándékos lenne.
Kb. olyasmit tudnék elképzelni, hogy amint az oroszoknak Csernobil volt a nagy balesetük, a kínaiaknak meg Vuhan, pontosabban az ottani BSL-4-es laboratórium.

És ne felejtsük el, hogy a 2002-es SARS is onnan származott. Tehát már nem olyan nagy konteó, ha az ember azt mondja, ez bizony nem volt véletlen.

Lehet, hogy nem SZÁNDÉKOS, de VÉLETLEN baleset simán történhetett.
Mi történik akkor, ha úgy érezzük, nem tájékoztattak megfelelően egy termék tulajdonságairól? Olvasónk úgy gondolja, azzal hogy nem hívták fel a figyelmét arra, hogy az új mobilja 32 bites, megtévesztették, és most szeretne valami megoldást. Ám az a helyzet, hogy ha az ellenkezőjét sem állították,…..
nyisziati 2019.10.30 08:37:13
Tavaly sikerült Redmi 2s-t venni? Nem semmi.
2015-ös fejlesztés, még KitKat alapú MIUI van rajta.

www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-redmi-2-2gb

Elavult, lassú, kicsi a tárhelye, gyenge a kamerája és a hazai 4G frekikből egyet ismer csak.

Szerintem a posztoló - szembesülve ezekkel a húsbavágó problémákkal - megpróbált valami indokot kreálni, hogy gariban kicseréljék neki a készülékét. Nem sikerült.

Mondjuk azért óvatosan megjegyzem, hogy a forgalmazó is lehetett volna korrektebb, legalább azt feltüntetve, hogy a 4G hálózat (főleg vidéken, kistelepülésen) nem fog működni a B20 hiánya miatt.
Sőt, most nézem, hogy B3-as freki sincs, márpedig a maradék 2.600-as sávot emlékeim szerint csak a Vodafone használja Tatabánya környékén. Magyarul semmilyen 4G-re nem számíthat a posztoló. Ezt azért jó lett volna előre tudni.

Aki ajánlást szeretne, hogy mit vegyen, nyugodtan írjon a Mobilaréna - Melyik okostelefont vegyem? topikjába.

itcafe.hu/tema/melyik_okostelefont_vegyem_olvasd_el_az_1_hozzaszo/friss.html#forum-nav-btm
nyisziati 2019.10.30 10:36:38
@SZIGMA: á, S2, az már más. Viszont akkor nem értem, mi baja vele. Teljesen jó készülék, relatíve friss is.
Bár azt hozzá kell tenni, elég tepsi a 160 mm-ével, plusz a kamera is csak átlagos. A RAM és tárhely se túl sok (3/32) és a SOC se túl acélos. A kijelző is a kategória aljához közelít a 269 ppi-vel. Gondolom ezt vette jóárasítva, nem a 4/64-es verziót.

Továbbra is úgy érzem, hogy megbánta ezt a vásárlást, és próbálna szabadulni tőle, dehát mostmár nem tud, max. irreálisan olcsón. A Xiaomik ára nagyon bezuhan pár hónap alatt.
Alighanem az amerikai Syracuse város Tipperary Hill negyede az egyetlen hely a Földön, ahol a közlekedési lámpákon alul van a piros és felül a zöld. A legenda szerint, amikor 1925-ben felállították itt az első villanyrendőrt, a szinte homogén ír közösség teljesen kiakadt, hogy a…..
nyisziati 2015.08.05 05:48:18
@]{udarauszkasz: Speciel én is színtévesztő vagyok, de mivel a piros sosem világít egyszerre a zölddel, ezért nem lehet probléma.
nyisziati 2015.08.05 05:51:44
@Algopirin: dehogyisnem kaphat. Műszaki iskolába való felvételnél kaszáltak el emiatt. Egyébként elég életszerűtlen a teszt, mivel a valóságban NEM fordul elő ilyen, hogy egy bizonyos színárnyalatú pötty körül több olyan van, ami "kioltja" a másik színt.
Maximum festményen lehet ilyen.
A múlt héten csak béremelés témájában érintettem a rossz főnökök hozzáállását, de azt gondolom, az elrettentő példánál hatékonyabb a pozitív példa. Sok jó tanárom, főnököm (is) volt, akikre szívesen emlékszem, akiktől sokat tanultam akár pályakezdőként, akár a…..
nyisziati 2015.06.29 14:54:30
@Papírzsepi: "Alapvetően jóindulatú emberek voltak, akik szerették volna jól végezni a munkájukat. "
De mázlista vagy. Én már bő 20 éve vagyok a munka frontján, de elég kevés ilyen főnököm volt. Főleg önkormányzatnál volt siralmas az arány, ott 10-ből 9-et egyből visszasoroltam volna "természetbeli alkalmatlanság" miatt. De azért másutt is találkoztam az egyiptomi rabszolgahajcsár-típussal. Bár azok még értettek is a szakmájukhoz, nemcsak a "beosztottak"-tól várták ezt el. :(
IDDQD Heti retro: Bruce Lee 2013.08.06 07:30:00
Nagyon régen volt utoljára Heti retro, amit sajnálok, de megvolt az oka, többször leírtam, most nem akarom ragozni, a lényeg az, hogy visszatérünk a megszokott kerékvágásba. Legutóbbi alkalommal a Bruce Lee és az Archon nyert a szavazáson nagyjából holtversenyben, szóval most…..
nyisziati 2013.08.06 14:51:20
@Csokáv: na ja, ez is igaz, sok helyütt csak az orosz volt az alap.

A sztorit csak azért írtam le, mert a mi sulinkban a késői '80-as években már szervezetten oktatták az angolt, a lelkes kisdiákok meg folyamatosan felvilágosították a "nem-angolosokat" a helyes kiejtésről, ezért az nekünk már ciki volt nem tudni néhány alapszó helyes kiejtését. De legalább azt, hogy az angolban nincs "cs" hang. (illetve van, csak nem az ábécében és nem magyar fonetika szerint leírva)
nyisziati 2015.04.01 17:23:31
@bioLarzen: más volt az a kor. Kevés is volt a játék (főleg az értelmes és jóminőségű), úgyhogy szívesen eljátszadozott az ember azzal a kevéssel. A Revs-szel fél évembe telt, mire úgy begyakoroltam, hogy nyerni is tudtam. :D
A Silverstone-i pályán, mert a másik már jóval nehezebb volt. :D
9 gombbal kellett irányítani. :DDD
.
Ma már ez kb. elképzelhetetlen. Felgyorsult, pénztermelő iparág lett, ahol garantált sikerélmény kell 5 percenként (ld. achievementek), különben lerakod és másikkal játszol, arra költöd a pénzed.
.
Tulajdonképpen pont az élvezetes játékot ölték ezzel meg, nem véletlen az indie játékok sikere, amik még nyomokban szórakozást tartalmaznak, némi bájos amatőrséggel fűszerezve. :D
nyisziati 2015.04.02 18:42:44
@bioLarzen: akkor én valószínűleg ezért nem játszottam vele 5 percnél többet... :D
.
Meg még kiskölyök voltam, angolul sem igen tudtam, nem kötött le.
Tegnapelőtt, 29-én volt a magyarországi premierje a hackerekről szóló Michael Mann filmnek, amely például a nagy Sony hack után talán sokakat érdekelhetett. Nem voltunk restek beülni rá, végignéztük a Chris Hemsworth főszereplésével készült mozit, és a számítógépes…..
nyisziati 2015.02.01 16:07:40
@steery: "Talán ideje lenne végre a valós tapasztalatok alapján elkezdeni a fejlesztést és teljesen lecserélni a jelenlegi trágya rendszert."
Ja, kéne. Csak amikor a főnök leszól, hogy "Józsikám kész vagy már a kóddal? Sokba van ám a totojázásod a cégnek!", akkor nehéz... :)
nyisziati 2015.02.02 20:43:03
@steery: na látod, ez a nehéz ügy benne. Amíg ugyanis a tehetős kapitalisták a markukban tartják a korrumpálható, pénz- és hataloméhes politikusokat, addig nincs nagyon mit tenni. Pláne, ha a kizsákmányolt tömegek még hisznek is az őket átverő politikusoknak.
Ez a rendszer legnagyobb csapdája, úgy hiszem.
Néhány hete olvashattátok az oldalunkon a Windows Phone és az Android rendszerű telefonok összehasonlítását, most pedig a két nagy rivális, az Android és az iOS küzdenek meg egymással. Előre megjegyzem, hogy a leírtak a saját tapasztalataimon és véleményemen alapszanak, valamint…..
nyisziati 2014.10.30 20:00:18
@qtyuly: na igen, az Itunes a 2000-es évek elejéről ittragadt őskövület, már rég fel kellett volna számolni. Én utoljára a Nokia 5510-nél foglalkoztam ilyen szinkronizálósdival 2002-03-ban, aztán szerencsére elfelejthettem. Egészen tavalyig, amikor egy haver vett egy szifont, és ezt kellett bűvölnöm, hát katasztrófa. Főleg, hogy aztán készüléket cserélt, és a régi profiljához kellett passzítani az új készüléket, miközben az Itunes a végsőkig ragaszkodott az előző telóhoz.

Persze az Apple-nek ez az aranytojást tojó tyúk, úgyhogy valszeg még sokáig marad, de ez inkább visszahúzó erő, mint előremutató.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt!   Én nem a munkahelyemen ért sérelmeimről szeretnék beszámolni…..
nyisziati 2014.10.17 01:31:58
@monddazigazatmar: "Milyen diplomával? Ja, valami bölcsész büfészak? Miért nem olyat tanult a kedves diplomás, amire van kereslet?
Nem nagyon értesz ugye? "

Nem, te nem értesz. Triviális dolgokat nem ismersz el/fel. Lásd az ismert viccet frissen végzett villamosmérnökökről:

mit kérdez az a frissen végzett villamosmérnök, akinek van munkája attól a szintén frissen végzett villamosmérnöktől, akinek nincs: 'adhatom nagyobb krumplival és üdítővel?'

A többi meg: "Ha kellenének bárkinek, bármi másra, akkor mennének azt a bármi mást dolgozni, nem igaz?"

NEM. Mert nem azért nincs munkájuk, mert nem megfelelő a képzettségük/diplomájuk, hanem mert a jövőbeli foglalkoztatójukat elüldözi a kormány!!! Lásd a rengeteg cikket erről, hogy a bizonytalan jogi helyzet miatt nem fektetnek be ide külföldi cégek!!! Lásd pl. Matolcsy "50% feletti részben akarunk állami tulajdonú bankokat!"
Melyik pénzügyi cég fog ide befektetni?! Vagy bármelyik, nemcsak pénzügyi! Ha a Közgép nyeri az építőipari tendereket, melyik építőipari cég jön ide?! És sorolhatnám... Ezért mennek KI a fiatalok, mert a munkáltatójuk nem jön IDE...
nyisziati 2014.10.17 14:18:58
@droid_: eggyel lejjebb Hajszás Láncos elmondta a véleményem.

Nézd meg a legutóbbi Index hírt, amiben az MKB-ra írtak valamilyen rendeletet fél hétkor, ami HÉTKOR már hatályba is lépett.

Ilyen még arab országokban sincs, ennél még ott is körültekintőbbek (pedig gyakran még parlament se működik).
Egyszerűen tudják, hogy a kiszámíthatóság nagyobb kincs, mint plusz mínusz 1 százalék profit.
nyisziati 2014.10.18 16:31:33
@Valakiateleprol: már két éve nem volt munkám, még pizzafutári sem, pedig mindent elvállaltam (pl. Auchan-polctöltés). Egyszerűen 100-ból kb. 5 helyre hívtak be második körre, de ott nem jutottam túl.
.
Ráadásul mindkét szülőm mozgássérült, fontos, hogy a közelben legyek, ha bármi van, tudjak segíteni. Ezért volt muszáj elvállalnom a helyi városüzemeltetőnél a melót. Az önkormányzat ugyanis megszigorította az ápolási segély feltételeit, így arra már nem voltam jogosult, ha pedig nem megyek a "hívó szavukra", akkor még az aktív korúak ellátásától is elesem (merthogy ők hívtak "be", nem én jelentkeztem).
Plusz még a szolgálati időm számítása is leállt volna, úgyhogy kénytelen voltam elvállalni. Nem a rezsim támogatása miatt mentem. Ez van, néha vannak ilyen kényszerszituációk az ember életében.

Ha egyedül lennék, valószínűleg már rég kimentem volna Londonba.
A halak jelleme A vidéki élet 2014.10.14 22:31:56
Ez a hirtelen felindulásból elkövetett írás egy, a facebook üzenőfalamon megjelenő panaszkodó poszt hatására született. Pontosabban nem is a konkrét megjegyzés okán, hanem inkább a miatt, mert az utóbbi időben többektől több hasonló beírást olvastam. Szóval arról van…..
nyisziati 2014.10.15 18:37:06
@Hoppácska: "És érjek be a fővárosi munkahelyemre seccperc alatt ám! ....... "

Ja. Az ő kedvükért írják be az ingatlanhirdetésbe, hogy "Hősök terétől 30 percre!".

Ami általában egy dűlőút melletti ingatlant jelent, valahol Bag és Hévízgyörk közt. Persze HA fölér az M3-ra ÉS nincs dugó, akkor tényleg 30 perc... Csakhát az útidőbe azok is beleszámítanak. Meg a munkahely se biztos, hogy a Hősök terén van. Így lesz az önbecsapásból napi kétszer másfél órás ingázás. Dehát a sok mazochistának magyarázhatsz.
Nem csak 1978 volt a Csillagok háborúja franchise fekete éve a gyalázatos Star Wars Holiday Special miatt: 1979 is elég szörnyű lehetett a tévé előtt ücsörgő gyerekeknek, főleg amikor C3PO és R2D2 Nagymadárral énekelgetett duettet... Na jó, ne legyünk igazságtalanok, mert az a…..
Pár napja kedvem támadt Hörpölin és Hupcihér képregényeket olvasni, ezért előtúrtam néhány régi Galaktikát a szekrény mélyéről. Marabu korai zsengéi természetesen ma is elképesztően vicces korrajzok a '80-as évek végefelé kirobbanó sci-fi/fantasy/RPG őrületről és a…..
nyisziati 2014.10.13 21:03:56
@endike: "köze nem volt a régi komoly galaktikához. ahogy a mostaninak se
"

Ehhez képest egész szépen túlélt cirka 40 évet. Pedig jópár újság született és halt meg ezalatt.
Olyan videoklipet akár fillérekből is lehet készíteni, ami a végén elképesztő nézettséget produkál, gondoljunk csak az OK Go első videóira. Azonban sokan nem spórolnak és akár dollármilliókat is képesek áldozni egy-egy 3-5 perces darabra. Persze megtehetik, de a rengeteg pénz…..
nyisziati 2014.10.05 09:04:59
@Petrow: @érdektelen: nem lennék meglepve, ha a "Bad" 2,2 milliós költségvetéséből 2 milliót Scorsese vitt volna el... :D
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
nyisziati 2014.10.03 05:40:34
@cenzuratroll bosszanto: "9 millió Robin Hood országa lettünk, szabálykövetés, szabálytisztelet sehol,"
.
Khm... Ha megnézed országunk történelmét, akkor kiderül, hogy ez a mentalitás mindig is erősen jellemző volt ránk, mégha diktatórikus szabályzással igyekeztek ezt visszaszorítani is.
Akár vallási, akár nem-vallási alapokon.
nyisziati 2014.10.03 06:07:32
@lua lua: " Azt vki meg tudná nekem mondani, hogy a rendszámosítás miként akadályozná meg a bűnözést?
Mert amennyire tudom, autót lopni is lopott autóval, de minimum lopott rendszámmal mennek...
"
.
Szerintem semennyire, de mivel önkormányzati cégnél dolgoztam az elmúlt bő egy évben, ezért volt "szerencsém" látni élőben a gondolkodásmód működését.
.
Történik valami probléma? Felelőst keresünk! Nem találjuk, vagy nehezen bizonyítható a köze az ügyhöz/problémához? Pótfelelőst keresünk (bűnbakot) + beígérjük, hogy "ez még egyszer nem történhet meg", és a szabályok további szigorításával próbáljuk ezt megtenni.
.
Amely szabályok már eddig is agyon voltak bonyolítva persze.
.
Jellemzője még ennek a gondolkodásmódnak, illetve a következményeinek, hogy a bűnözést nem csökkenti, max. az elkövetőket teszi rafkósabbá, miközben a törvénytisztelők életét nagyon megnehezíti.
.
AKI BŰNÖZNI AKAR, MERT MEGÉRI, VAGY EZ AZ ÉLETMÓDJA, AZT SEMMILYEN TÖRVÉNY NEM TARTJA VISSZA.
nyisziati 2014.10.03 19:57:12
@Tele Peti: "Szerintem a rend az olyan, hogy egyszer valahol el kell kezdeni rendet tenni és szabálykövetésre kényszeríteni az embereket..."
.
Ezt Németországban már megvalósították, és olyan jól sikerült, hogy alighogy kis lehetőségük van a szabályok felrúgására (pl. vakáció keretében), azonnal meg is teszik. nem véletlenül van olyan hírük a Spanyolországban nyaraló németeknek, amilyen.
.
Az ember ilyen. Hiába vagdosod vissza a törvénytelenség fáját szigorú parancsokkal, a gyökér ott marad és új hajtásokat hoz.
.
Úgyhogy még a németek jó része se szereti a saját, agyonszabályozott rendszerét - hiába magasztalod fel. Lásd a cikk apropóját: a "mofa" szabályokat kikerülő elektronikus segédeszközt.
  Az Arany Sas szálloda a mai Kossuth Lajos utca és Semmelweis utca sarkán állt egykoron, ott ahol később az Országos Kaszinó (a szocializmusban a Szovjet Kultúra Háza) működött. Az alábbi, 1857. októberéből származó számla egy háromnapos pesti tartózkodás egyetlen emléke.…..
nyisziati 2014.10.03 04:23:21
@Venesz: ja, ezt én is néztem, úgyhogy utánakeresgéltem egy kicsit a témának.
A VAT-ot (angol ÁFA) 1973-tól vezették be Angliában, amit a francia rendszerből vettek át, ahol már 1954-től élt a rendszer.
Magát a koncepciót 1918-tól kezdte dédelgetni egy német tisztségviselő, tehát 20. századi találmány ez az adófajta és a II. vh. után indult "világhódító útjára" - sajnos.
A halak jelleme Kedvencek 2014.09.23 21:48:48
Nagy kedvenceim Mario Puzo regényei. A legtöbben ezek közül persze csak a Keresztapa trilógiát ismerik, annak is a film változatát. (Az mondjuk külön posztot érne, hogy bármely találomra kiválasztott regény filmváltozata mennyivel szimplább és kevesebb az írott-nyomtatott…..
addict Jobb lehetsz, mint Messi! 2014.09.24 14:09:07
Sokan várták már a FIFA sorozat legújabb epizódját, amivel jobb grafikával, élethűbb akciókkal és nem utolsósorban aktualizált csapatokkal és játékosokkal élvezhetjük minden idők legjobb focis játékát. A sorozat a megszokott módon most is méltó reklámot kapott, amit a nagy…..
Kedvenc ókori fantasymben Isten a hatodik napon teremti meg a szárazföldi állatokat, köztük az embert. Hát ekkora teljesítményre természetesen én nem hogy hat nap, hanem hat év alatt se vagyok képes :-) De azért ez nem jelenti azt, hogy semmit se tudok összehozni legalább a nagyobbik…..
nyisziati 2014.09.18 03:06:43
@Fedor: ööö... Azért azt jelezném, hogy az "Élet iskolája" opciót a facebook kínálja fel, nem te írod be.
1. A munkaidő, vagy előre egyeztetett találkozó mint olyan, kellő rugalmassággal kezelt fogalom Természetesen mindig, mindennek oka van. Nagy a forgalom, fájós derék, hosszú éjszakák...ilyen esetben bizony 11-12 óra körül ér be a munkavállaló dolgozni. És igazából ezzel azért…..
nyisziati 2014.09.13 19:25:15
@exterminador: "Mondjuk, arra is kíváncsi lennék, hogy a posztoló szerint mit lehet ezen visítva röhögni. "
Ezt én sem értem. Kedves poszterina, kifejtenéd?
Az ausztrál Modscape építésziroda szerint közel sem lehetetlen egyszerre sziklán, vízen és levegőben élni. A Cliff House terveit egy házaspár kérésére készítették el, az extrém helyszín pedig extrém megoldást kívánt. Bár  az ötemeletes ház egyelőre csak terv, ha…..
nyisziati 2014.09.09 20:53:22
@Itvn: ebben azért nem vagyok ennyire biztos. Ki tudja, milyen mélyre hatolt a víz a kőzetbe, ha pedig elkezdik bolygatni, a hajszálrepedések, amik eddig ott voltak, hirtelen tágulni kezdenek. Nehéz megjósolni, mennyi ideig fog tartani, mire elengedik az alapkőzetet, de egy komoly súly (ránézésre több, mint tíz tonna) bárhol okozhat váratlan túlterhelést és a függesztékek megereszkedését. Ráadásul pontszerű terhelésnél már egy enyhébb földmozgás is súlyos megingást eredményezhet.

Mindenesetre nem lennék a statikus helyében.
2014.09.08. Hétfő De jó régen voltam erre. Lett volna téma, csak időm nincs, de most ez a tegnapi magyar-északír focimeccs kihozta belőlem az írási kényszert. Pedig ahogy elnézem, a csapból is ez folyik, nem véletlenül.Kezdeném azzal, hogy ki nem állhatom a magyar focit, de ha a…..
nyisziati 2014.09.09 05:47:11
@gizmo26: "Lehet 30 év múlva is fogjuk még emlegetni azt a napot, amikor a magyar válogatott csupán 2:1-re kapott ki. "

Hát ja, ha így halad a dolog, lassan már San Marino és Lichtenstein is lever minket. :D
Mármint amikor négy keréken teszik ezt, azaz megmutatjuk, milyen autóval járnak a techvilág legnagyobb sztárjai az Oracle első emberétől Bill Gatesen át egészen a Google társalapítójáig. Larry Ellison – Oracle vezérigazgató (autó: Lexus LFA, értéke: 375 000 dollár) A…..
nyisziati 2014.09.09 04:56:21
@doggfather: miért, szerinted mi lenne ízléses?