Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fegyencke

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritka az olyan poszt, aminek az olvasása (szerkesztgetése) során gyakorlatilag végigröhögöm az egészet, de a mai ilyen. Aki olvasta Gaben egy héttel ezelőtti posztját a 10 (+1) ponttal arról, miért jó Ausztriában élni, az már sejtheti, mire számíthat, aki pedig nem, az sürgősen pótolja, mert anélkül…..
fegyencke 2017.11.27 12:39:22
Stílus ide vagy oda, azért elég találó volt a poszt.
Három dologgal egészíteném ki:

+1
Mi a családommal egy sícentrum melletti faluban lakunk, ahol rengeteg turista fordul meg télen (téli sportok) és most már nyáron is (hegyvidéki túrázás, arab családok tömeges nyaralása). De ennek ellenére a falu központjában több farmer is lakik a teheneikkel együtt, ezért bizony vannak olyan napok (minden hónapban legalább 4-5), amikor mindent elönt a trágyaszag. Mintha egy istállóban laknánk, de szó szerint. Ez a helyieket láthatóan nem zavarja. Mi egy mo-i fürdővárosból jöttünk, ott a belvárosban nem lehet nagytestű haszonállatokat tartani, épp a szag miatt.
Apropó tehenek: nyáron sokat túráztunk, egy alföldi gyereknek igazán magas (2500 m körüli) hegycsúcsokra. No mi volt a hegytetőn? Tehénszar. A vidéki Ausztria ebbe fog belefulladni.

+2
Aktív pihenésként rendszeresen szaunázunk. Ennek itt nagyon nagy hagyománya van, meztelenül, felöntésekkel, vízágyas pihenőkkel, szabadtéri tóval a merüléshez, stb. A mi falunkban pl. 11 szaunás központban lehet izzadni.
De mindeközben lehet dohányozni a szauna pihenőjében. Meg a fürdőkben, a medence partján. Ez azért nagyon-nagyon zavaró. Az osztrák nem bír ki két órát, hogy addig se gyújtson rá, le sem sz@rja, hogy rajta kívül más is van ott, akit esetleg ez zavar a pihenésben. Ő rágyújt és fújja füstöt. mert ez a természetes számára. De közben hótra egészségtudatosan él, alig lehet fehér kenyeret kapni, a karajt, az oldalast teljesen zsír nélkül árulják, a kolbászuk mint a fűrészpor, stb. Kissé ellentmondásos a dolog.

+3
Minden szombaton délben az atomkatasztrófa veszélye miatt légósziréna próba van. Az első alkalommal azt hittük, hogy tényleg jönnek a bombázók és itt a vég. Mintha a II. vh-ban lennénk.
Évente kétszer egy órás országos szirénapróba is van. Nincs is atomerőművük. De legalább tudjuk, hogy mikor halunk meg.

Ennyi jutott eszembe hirtelen.
fegyencke 2017.11.27 16:39:53
@MACISAJT: Igen-igen, a tájszólás itt a magas hegyek között szinte völgyenként változik, az egyik völgy idős emberei sokszor nem is értik a másik völgy idős lakóját. Én meg aztán egyiket sem :-)
Ez érthető is, hiszen 50-100 évvel ezelőtt novemberben leesett a hó, szinte elzárva a külvilágtól ezeket a völgyeket. A sok-sok népszokás kialakulása és fenntartása is magyarázható ezzel az elzártsággal.
Itt a a fiatalok és a középkorúak is így beszélnek (még a tanárok is az iskolában is, ha elragadja őket a hév), de ha szükséges, át tudnak váltani irodalmi németre.
Egy itt régebben dolgozó ismerősünk javasolta, hogyha egy helyi emberrel beszélünk és "parasztul" beszél, értsd, nem értünk belőle egy szót sem, akkor ő magyarra szokott váltani, ekkor általában észreveszik magukat és visszaváltanak hochdeutschra. Már aki :-)
fegyencke 2017.11.27 18:18:37
@_z_: "Egy itt régebben dolgozó ismerősünk javasolta...", azaz mi nem követjük ezt - szerintem is övön aluli ütés - de egyszer tutkóra kipróbálom :-). Ráadásul olyannal, aki nem tudja, hogy eredetileg magyar vagyok. Kíváncsi leszek a hatásra. Mondjuk úgy is lehet, hogy keveri az ember a német és a magyar szavakat, ez olybá fog tűnni, mintha erősen tájszólásban beszélnék :-)
Ha az ember 150 ezer forintot feccöl egy hűtőbe, egy csudaszép és csudajó éléskamrát lát maga előtt, nem pedig egy batár elektromos hulladékot a gyárból. De, ha már úgy esett, hogy az üvegtartó polc bekerült, de a freon kimaradt, joggal reméli, hogy a gyártó extra gyorsan…..
fegyencke 2017.11.03 15:08:38
@Darth Revan: Ja-ja, egyetlen egy hűtő volt a folyosón, de oda csak a bátrak tettek be valamit: vagy másnapra megette valaki vagy nem félt a sok penészes kajamaradék mellé begyömöszölni a sajátját.
Major Mária az élő bizonyíték arra, hogy lehet jó alakunk 40 fölött, miközben gyereket nevelünk és dolgozunk, sőt ő nem elégedett meg azzal, hogy formásra edzette magát, színpadra is felállt, hogy bebizonyítsa nincs lehetetlen!..
Tamás nyár közepén jelentkezett nálunk azzal, hogy menjünk el egy gyártói tesztmosásra vele, mivel megelégelte, hogy márkás és nem is olcsó mosógépe nem képes maradéktalanul megküzdeni a 3 gyerekes családban keletkező foltokkal. Panaszt tett a bolban, majd a gyártónál, végül a Békéltető Testületig…..
Ez a számok hete. A Telenor mobilnet csomagjai után most a Telekom előfizetési konstrukcióit vette szemügyre egy olvasónk számológéppel. A számok most sem hazudnak, kérdés, hogy annyit mondanak-e, hogy jobban megéri a nagyvárosban kábelezni, mint a világvégén, ami aztán meglátszik az árakban, vagy…..
Vegan Training WOD + kaja - 01.17 2013.01.17 20:40:43
WOD 10 deadlift @32 20 kétkezes swing @32 5 guggolás @36 3*6-6 @CoC 3 (párhuzamos) Halo-swing blokk pihenés nélkül 5-5 halo @32 10-10 egykezes swing @32 5-5 halo @32 10-10 egykezes swing @32 5-5 halo @36 10-10 egykezes swing @36 3 kör, 25mp munka, 15mp…..
fegyencke 2013.01.18 08:45:18
Szia!

Köszönöm a gyors választ, bocsánat, ha félreértettem az írásaidat.

Mint írtam, én is sokat nyomkodom a CoC1,5-et, sajnos a bal markom sokkal gyengébb, de jobbal azért megy a 8-10 belőle. Ballal csak 2-3.

Nemrég találtam ezt a bejegyzést:
www.parittya.blogspot.hu/p/gripper-hg-es-coc.html

A blogíró elég komolyan edz a golyókkal, sok hasznos infó van benne, remélem a Te edzéseidet is segíti!

Engem nagyon motivált. Magam is szoktam golyókkal dolgozni, de csak nyomásokra, cipelésekre használom, a lendítés, szakítást nem is próbáltam. De a közeljövőben indul kezdőcsoport itt Szegeden, oda szeretnék beiratkozni.

További jó edzést kívánok:
Zoli