Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aloha3

841 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Margit2 blogja Mindenkinek .... 2020.04.11 14:31:54
Nem maradhat el sütés nélkül az idei húsvét sem. A kókuszost készítettem el legelőször, mert az sokáig eláll, Tegnap rakott palacsintát sütöttem. és mivel a kókuszosnak sok lett a kakaós mártás, ráöntöttem a rakott palacsinta tetejére a maradékot. Hát nem rontotta el! Ma a sajtos tallérokat és a 2…..
Margit2 blogja BUÉK! 2019.12.31 08:37:06
Ballag már az esztendő, vissza-visszanézve, nyomában az öccse jő, vígan fütyörészve. Beéri az öreget, s válláról a terhet legényesen leveszi, pedig még csak gyermek. Lépegetnek szótlanul, s mikor éjfél eljő, férfiasan kezet fog múlttal a jövendő. Mindenkinek kívánok    ..
Aloha3 2019.12.31 12:05:56
  Szebbet, mint az enyém,  mert  21-én szombaton meghalt édesanyám...    ..
Margit2 blogja Sziasztok! 2018.04.01 07:24:45
Aloha3 2018.04.02 08:26:36
Természetesen a sok édes süti mellett  nem maradhatott ki a karácsonyi ropogós most sem.. Még sütöttem 3 tepsivel!  :) A recept megtalálható itt:      ... Karácsonyi ropogós    ..
Mivel az idő is olyan, csak idebent lehet tevékenykedni... tegnap még délelőtt sütöttem egy tepsi almás-diós papucsot... A recept szerint bolti leveles tészta kell hozzá, én is úgy csináltam. Most sok kicsit készítettem, de így több darab fogy. Nagyon ízlik mindkettőnknek.... lehet, hogy nagyobb…..
A hétvégén szedtünk le még cseresznyét, kimagozva tettem el a fagyasztó ládába is. Na és a friss cseresznyéből sütöttem szombaton pitét.  Ma pedig a málnát szedegettem, abból is tettem a fagyasztóba. A pite receptje megtalálható itt:    ... Cseresznyés pite kelt tésztából  ..
A délelőttünk ügyintézéssel, és vásárlással ment el nagyrészt... Szerencsére mára tegnapról maradt zöldbabfőzelék és fasírt, így csak levest kellett gyorsan főzni ebédre. Egy kis tejszínes gombalevest főztem. Aztán ebéd után jól esett egy kis pihenés... De délután összedobtam egy kis nassolni…..
Hazajött a szabadsága alatt Pestről a fiam.... Nagyon jól eltöltöttük ezt a pár napot... Szedtünk diót még a fa alól, mivel most hullik le a maradék, és bizony mindenki szereti, nem szabad, hogy kárba vesszen... Aztán volt mosás,  teregetés, boltba járás... na és sütögetés is. Mivel kávés és krémes…..
Margit2 blogja Kréker... 2016.09.26 11:31:00
Tegnap sütöttem egy kis sajtos krékert, ami nagyon gyorsan elkészíthető... Egyik előnye, ha hirtelen vendégek jönnének, és nincs itthon élesztő... sőt még sütőpor sem kell  bele... Csak jól össze kell gyúrni a hozzávalókat, és kisodorni 2 mm vastagságúra. Aztán lekenem tojás sárgája és kevés tej…..
Az idén ma sütöttem először sütőtököt... Még nem csípte meg  a dér, de ez isteni finom édes! ... Nem álltam meg az első 2 szelet elfogyasztása után...  Szerencsére van még jó pár darab, amit nem hoztunk még fel a kertből.. remélem, hogy azok is beérnek majd...  ..
Margit2 blogja Ma 10 éve... 2016.09.21 14:00:42
Ismét eltelt 1 év... Éppen ma 10 éve, hogy elkezdtem a blogolást.... Igaz, hogy már ritkábban írok, de nem tudom itt hagyni... Én is szívesen látogatom a régi kedves megismert ismerősöket, és persze az újakat is... Természetesen én is Mindenkit szívesen látok itt. A tegnapi almatortából ma délben…..
Még nincs vége az elrakásoknak... A héten ismét raktam el almás kecsapot. De most nem tettem bele cukkinit, bár még van a kertben.... De most hígabbra akartuk csinálni, így hosszú üvegekbe is tudtam tenni, és persze 2-3 dl-esekbe is... Többféleképpen fel tudom majd használni...  Aztán már nagyon…..
Most nem rozsliszttel, hanem teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem a császármorzsát. Szilvalekvárral ettük, és őszibarackot szeleteltünk rá. Én nagyon szeretem, és kölessel igazán egészséges étel! Ezt ettem vacsorára. Ebédre ma borsólevest főztem jó sok friss sárgarépával. Igazán finom lett.…..
Én csak most vettem először spárgát, de már sok jót hallottam róla, gondoltam kipróbálom... Vettem elő bacont a fagyasztóból... Arra gondoltam, hogy hasonlóan készítem el, mint  a baconos csirkemellet sajttal töltve... Csak előtte 8-10 percig sós vízben főzni kell a spárgát, majd hideg vízbe rakni,…..
Tegnap ismét sütöttem.. Kipróbáltam az új sütőmmel a piskóta sütését. Na és persze, hogy diósat választottam! ... Kicsit módosítottam is a recepten. Sokkal finomabb lett a családom szerint is. Ezért módosítottam a receptben is.  A receptje megtalálható itt:  .... Diós-habos sütemény..
Margit2 blogja Rakott kifli... 2016.05.06 18:02:12
Most ettem uzsonnára... Igaz, már este összedobtam egy kis adag rakott kiflit. Mivel volt maradék tojásfehérje, és nem akartam lefagyasztani, mert van bőven a fagyasztóban... Most is csokoládés pudinggal ettük. A receptje megtalálható itt:  ... Rakott kifli  ..
Margit2 blogja Baconos spirál..... 2016.03.24 19:39:53
Ma délután vendégeink voltak. Ezért már tegnap gyorsan dobtam össze egy kis darázsfészket megint, sajtos tallért már előre sütöttem a napokban, mert az sokáig eláll... Ma pedig ebéd után is sütöttem baconos spirált, mert amit délelőtt sütöttem, azt alaposan megdézsmáltuk... De így bőven elég lett…..
Margit2 blogja Almás pite.... 2016.03.04 18:54:35
Tegnap vettünk friss almát... Ami még volt itthon, a maradék 1 kilóból, aminek a héja már kezdett ráncosodni egy kis adag almást sütöttem. Így hasznosan felhasználtam még.  A receptje megtalálható itt:   ... Almás pite    ..
Ez egy nagyon egyszerű, de igazán gyorsan elkészíthető finom étel egy kiadós leves után tökéletes másodiknak... Már többször megsütötték a fórumomban. Most, hogy újra megjelent, én is kipróbáltam. A héten krumplilángos névvel hozták... Ez is egy olyan étel, aminek több neve van ezek szerint. Én most…..