Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziszkanya

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha előfordul, hogy olyan történet érkezik, amely mintegy megcsavarja a Határátkelő nézőpontját és azt mutatja meg, milyen külföldiként (vagy külföldivel) élni Magyarországon. Akik hosszabb ideje követik a blogot, azok talán emlékeznek Rg történetére, aki egy afrikai…..
Sziszkanya 2012.08.05 23:16:04
@Jolika neni a szomszedbol: sajnos tevedsz. Ahhoz, hogy ilyen nevet adhass a gyerekednek, a nepessegnyilvantartoban szerepelnie kell, hogy romanak vallottad magad a legutolso nepszamlalaskor... (nalam a primet meg mindig Lakatos Marlonbrando viszi :))
A határátkelés egy némileg szokatlan módját választotta Dirk, aki munkájából adódóan rengeteget utazik, jellemzően hét közben külföldön van, hétvégén pedig Magyarországon. Az azért lejön az írásából, hogy ő is tudja: a végtelenségig ezt így nem lehet…..
Sziszkanya 2012.07.29 12:33:45
@DaDirk: köszi szépen! Szerintem elkezdek németül is tanulni:)
Sziszkanya 2012.07.30 12:48:20
@sterimar: te meg tanulj meg értelmezni. Nyilván IQ-ban is jobban állok, mint te, aki 2 összetett mondatot sem tudott interpretálni a primkó agyában. Ha kell 1000 pszichológiai szakvéleményt hozok neked, ami azt bizonyítja, hogy mennyire káros, ha a gyerek későn kerül közösségbe. Amúgy meg anyádnak szóljál be.
A 11 és 3/4 éves keresztlányom és én eldöntöttük, hogy körbetekerjük a Balatont 4 nap alatt júliusban. Szállásként természetesen a couchsurfinget választottuk. Balatonaligáról indultunk, az első éjszakára Balatonfüreden kellett szállást találnom, második nap a Badacsony…..
Erdélyi Melinda 23 éves, 2008 óta tagja a CouchSurfingnek. Az ELTE bölcsész karán tanul török nyelvet. Angolul, törökül és németül beszél. 26 barátja van, 12 surfertől és 13 hosttól van pozitív referenciája a CouchSurfing adatlapján. Egy éjszakát hostolt minket is…..
Sziszkanya 2012.07.28 20:31:20
Ebből az országból el kell menni. Ízlelgetem a mondatot, nézem, elolvastam már sokszor, végiggondoltam ezerszer. Ebből az országból el kell menni. Nem azért, mert ez az ország nem lehetne jó hely (vannak gyönyörű tájai; az emberek kedvesek is tudnak lenni, ha akarnak,…..
Mai utunk Svájcba vezet, vendégszerzőnk részletes és igen informatív írásából kiderül, igazak-e az országról szóló legendák. Kozmopolita posztjából pontos képet kaphatunk arról, hogy Svájcban tényleg még drágább az életed, de szerencsére a fizetésed is. Az is kiderül,…..
Ma D.V. története következik, aki angol szakos bölcsészdiplomával a zsebében indult neki „teljesen kiábrándulva” Magyarországból Angliának, hogy ott bébiszitterként próbálja megalapozni jövőjét. Történetébe ott kapcsolódunk be, amikor hosszas és pozitív kicsengésű…..
Tizenharmadik vendégem Shrikant Ramdas, 40 éves banki elemző volt. Indiai családban született, Bangalore-ban nőtt fel, másfél élve Törökországban, Istambulban él. A szokásos Batthyány téri találkozóhelyre mentem érte. Hazafelé rengeteg kérdése volt, amire 1-2 szóban…..
Sziszkanya 2012.07.18 22:19:34
@nikita: köszi az ötletet a hang out-ról, regeltem a cs oldalára, aztán a 17.55 dolcsis dolog kicsit visszafogott a nagy lelkesedésből, még átgondolom mennyire akarom ezt komolyan csinálni. :)
CouchSurfing Az első couchsurferem 2012.06.18 09:47:00
Nem írtam még legelső couchsurferemről,  Lamvosról, aki 26 éves és Görögországból, Thessalonikiből érkezett hozzám 2 hetes magyarországi utazására. Lamvos 5 éve tag a CS oldalán, 4 barátja van és 5 pozitív referenciája. 3 hosttól és 2 másik embertől, akivel csak…..