Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balazs in the world

84 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Milyen „otthon”? 2019.06.01 06:30:00
A kérdés gyakran elhangzik, sokszor kérdezik a hazalátogató határátkelőktől is – a nagy kérdés persze az, hogy pontosan hol is van az otthon? Ezen gondolkodott el Balázs is, akinek ráadásul az élete is fordulóponthoz érkezett. Merre tovább?..
Balazs in the world 2019.06.01 19:09:43
@Snedronningen: Köszönöm a nyelvtani tippeket! :)
Holdbéli sárvulkánok, elképesztő kaják és mindenhol olaj… valamint egy ország, amelyet Oroszország, Grúzia, Örményország, Törökország és Irán határol (ezért aztán mindenféle szempontból meglehetősen érdekes helyzetben van). A Tűzimádók földjének is nevezett…..
Nem Balázs az első, aki több külföldön töltött év után rácsodálkozik a magyar ügyintézés egyes sajátosságaira. Neki speciel egy erkölcsi bizonyítványhoz kellett hiteles angol fordítás – és ekkor kezdődtek a meglepetéssel teli kalandok…..
Balazs in the world 2019.05.24 17:27:58
Balazs in the world 2019.05.24 17:31:37
@Jan Kovalens: Teljesen egyetértek és félre értés ne essék - tisztában vagyok vele, hogy ez a többi problémához mérve közel sem egy égető gond. Csupán leírtam, hogy velem a napokban ez a jelenség jött szembe és felháborítónak tartom. De igazad van, amit írtál példa az is szomorú.
Balazs in the world 2019.05.24 17:32:53
@Arthamyr: " Nem csak Orbán találmányai lehetnek rosszak, és nem lenne okos figyelmen kívül hagyni az egyéb problémákat, csak mert Orbán esetleg gyártott nagyobbakat is. Ahogy ezen blog sem kizárólag, és még csak nem is elsősorban arra van, hogy Orbánt és találmányait ekézze, még ha ezt szeretnék is láttatni egyesek. Ez csak természetes velejárója értelmes magyar emberek közti kommunikációnak. :)"

Big thumbs up, szépen megfogalmaztad! :)
Thaiföld, Vietnám és Szingapúr után a Fülöp-szigeteken folytatódott Balázs útja (amit itt, a blogon is végig követhettetek), méghozzá nem akármilyen helyeken és eseményekkel. Kiderül, mi a közös a vallásban, a kosárlabdában és a rumban, miként az is, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben az…..
Balazs in the world 2019.04.08 14:16:58
@Arthamyr: Köszönöm, pontosan erre gondoltam. Én alapvetően szeretnék mindenkit inspirálni és szórakoztatni, de ha valakinek ez teher, hogy EUR/HUF-ot számoljon, akkor ő nem az én célközösségembe tartozik. :)
Balazs in the world 2019.04.08 14:19:22
@densha.blog: Tervben van, 2020 valószínűleg LATAM lesz. :)
Köszönöm a tippet! Esetleg országot, várost vagy helyet tudsz ajánalni?
Balazs in the world 2019.04.09 04:54:44
@Drago Brutic1: Köszönöm :)
Egy ördögi kecske, egy tojásos kávé és egy hátborzongató múzeum – nem akármilyen kalandokkal folytatódik Balázs ázsiai hátizsákos utazása, melynek helyszíne ezúttal Vietnám...
Balazs in the world 2019.03.08 14:59:02
@Shaktee: ezen jot mosolyogtam. :)
Az etelmergezes es az elmult ket honap edzes nelkul -8kg-al gazdagított, ugyhogy ez most a statusz. :)
Balazs in the world 2019.03.10 05:57:53
@ételizésítő: WOW. :)

Kezdj el korbe menni a vilagon es oktass ki mindenkit hogy Hungary az Magyaroszag valojaban a mi nyelvunk szerint. Sok szerencset es szep napot :)
Akik figyelemmel követték a blogot az elmúlt hetekben, azok megismerhették a Dániából Ázsiába induló Balázs nem akármilyen kalandjait. Balázs Thaiföldön kezdett (némileg szürreális első napokkal), majd elvonult egy buddhista meditációs központba (a benti hétköznapok…..
Balazs in the world 2019.02.18 09:20:30
@Nagy kámpics: értem én, és abszolut egyetertek. El lehet több idôt is tölteni ezeken a helyeken, de a vizum altalaban 30 napra (vagy 15re) szól, ìgy ha az ember több helyet is meg akar látogatni, akkor bizony valamilyen fontosági sorrend alapján jobb tovább állni.
Balazs in the world 2019.02.19 06:09:38
@Hari Seldon 2: kezdem érezni, ugyhogy neki is vagtam eszak vietnamnak, itt mar csak nagyjabol 20-25 fok van, mas kavehaz teljesen :)
Tulajdonképpen amolyan soron kívüli poszt következik ma, ami nem volt előre betervezve, hiszen két napja még úgy volt, hogy Balázs hosszabb időre elvonul egy buddhista kolostorba és majd utána számol be az élményeiről. Nos, a hosszabb időből rövidebb lett, így következzen ma a beszámoló, nem kevés…..
Balazs in the world 2019.02.07 13:22:38
@Dikusz: Nem, nem ez volt a motivacio es egyebkent adomanyoztam, ugyhogy meg csak ingyen sem volt - ezt nem emlitettem, mert nem errol szolt a dolog, az anyagi resz a legkevesbe se volt a cikk fokuszaban.
Már miért költözne el valaki Dániából, ami sok felmérés szerint a világ egyik legjobb országa? Számtalan oka lehet ennek, mindenesetre Balázs hat év után döntött úgy, hogy ideje változtatni. Ugyanakkor posztja nem csak ezért érdekes, de azért is, mert úgy gondolom, bizonyos…..
Balazs in the world 2019.01.21 11:55:58
@Hari Seldon 2:
Ez szerintem elég erős általánosítás, egy 2x területre, mint Európa. Van, ahol sok a zaj és a szag, de szerintem egy olyan ember, aki az életét Norvégia szélén egy halászfaluban élte, annak Budapesten a Blaha Lujza tér környéke is hasonló lenne, zajos, büdös. Minden csak perspektíva kérdése, és hogy mire fókuszálunk.

Szép napot,
Balázs
Balazs in the world 2019.01.21 15:34:07
@Hari Seldon 2:
Teljesen megértem a te álláspontodat én is hasonlóan gondolkodom közel 1 év Ázsiában élés után. Szép, érdekes, tanulságos, de gyerekekkel és családdal én is inkább Európát választanám.

Teljesen jó kérdés. Alapvetően még kéne közel 1 év, mire kérvényezhetném és utána is 2-3 év mire elbírálják, lassú folyamat ez, de nem ez oka.
Szeretnék a családomhoz közelebb lenni, testvérek, szülők, nagyszülők - pusztán karrier miatt úgy érzem, nem éri meg külföldön letelepedni.

Jelenleg úgy érzem, hogy ez az utazás még egy érdekes kaland lesz, de utána valószínűleg Magyarországon fogok elhelyezkedni újra, bármilyen ijesztően is hangzik ez..
Kívülről nézve tényleg furcsának tűnik felrúgni mindent, amiért az ember éveket dolgozott. Mégis akadnak, akik így döntenek. Közéjük tartozik Balázs is, aki nagy lépésre szánta el magát. Mindjárt el is magyarázza, miért. Magyarország kívülről – új sorozat a…..
Balazs in the world 2018.11.05 19:07:45
@Taxomükke (UK):
Köszönöm! :)
Balazs in the world 2018.11.05 19:10:57
@négyzet: Jó kérdés... Ambició az van, de alapvetően nem "influencer" szeretnék lenni, se megtért bölcs, szerintem egyik véglet se tökéletes, mint ahogy másban sem. Szeretnék világot látni és helyes értékrendel hazatérni Magyarországra. Jobban megérteni magamat, hogy mi az, ami igazán fontos, mivel szeretnék később foglalkozni, stb. ha már szerelem és gyerek lesz a következő lépcső.. :) Azért köszönöm mégegyszer a hozzászólásodat!

Ahogy mindenki másnak, egy élmény volt olvasni a rengeteg épító megjegyzést. Akit érdekelni fog az utazásom, azok pedig követni tudnak majd úgyis a blogon. Szép estét mindenkinek.
Gyakorlatilag egy hónap eltelt a magyar parlamenti választás óta, zajlik a történtek feldolgozása mind a pártok, mind a szavazók között. A történtekre reflektál az egyik mai ajánlott írás, hogy aztán minden halogatás nélkül ellátogassunk Dániába, végül együtt örüljünk…..
Balazs in the world 2018.05.06 09:39:46
@Taxomükke (UK): Nem egeszen pontos, KRESZ-t tanulni mentem, nem volan mogott ultem. Az vesse ram az elso kovet aki egyetem alatt egyszer se volt masnapos. :)
Érdekes kérdéseket feszegetnek az eheti blogajánló posztjai, melyek így vagy úgy a munka kérdését járják körül. Így például kapunk egy választ a címben feltett kérdésre, kiderül, tényleg lusták-e az angolok, és végül kicsit eltöprengünk azon is, merre tovább...
Kedves Olvasóim! A blogot átköltöztettem a http://balazsintheworld.wordpress.com/ -ra, ott olvashatok ezentúl a cikkeim. ..
Ez egy továbbtanulástól független post lesz. Sőt! Ez már az. Igaziból kicsit elgondolkodtam, hogy miért nem arról írok, amiről igaziból szeretnék, miért szorultam be egy ilyen "vajon milyen külföldön tanulni" műfajba. Vége van ennek, visszatérünk kedves olvasóim oda, hogy azt…..
Sok kérdést tesztek fel azzal kapcsolatban, hogy pontosan mik a nehézségek a külföldönre költözésben.Alapvetően Dániáról fogok írni, hiszen ebben az országban élek én is, ezzel kapcsolatban van tapasztalatom. Olvasgattam néhány facebook-os csoportban, hogy sokan azt gondolják,…..
Az elmúlt pár hónap alatt rengeteg mindent leírtam Dániával kapcsolatban, hogy mik az előnyei, mik a hátrányai annak, ha itt kezd el valaki tanulni. Ez a tapasztalatok alapján sok emberben felkeltette az érdeklődést. Pont ebből a célból írom most ezt a bejegyzést. Eddig is arra…..
Szolis pesti ribancok, kopasz gyúrós konditeremtöltelékek és egy félbolond egyetemista. Ezekből a példányokból áll össze a magyar valóság-show. Nos, két kérdésre keresem a választ: Vajon tényleg ilyen-e a való világ otthon? Vajon tényleg erre van kereslet, ezeket a pojácákat…..
Biztosan emlékeztek arra a bejegyzésre, amiben leírtam, hogy meglátogatta az iskolánkat egy dán cég, a Visit Aarhus, abból a célból, hogy együtt dolgozzunk. Egy versenyt szerveztek nekünk.A verseny célja az volt, hogy meghatározott budgetből készítsünk egy olyan marketing tervet,…..
Pál Ferenc pap, " A szorongástól az önbecsülésig" című könyvét olvastam a repülőn az elmúlt pár órában, miközben tartok "haza" Dániában. Még egyszer köszönet a drága keresztanyukámnak ezért a kitűnő karácsonyi ajándékért. Az elmúlt fél évbe, mióta kijöttem,…..
Annyit beszéltem az elmúlt fél évben arról, hogy miért jó külföldön tanulni. Most, hogy itthon vagyok és se suli, se munka, se háztartás, elgondolkodtam más dolgokról is, többek között arról, hogy milyen mikor barátok nélkül maradsz? Mikor kiindultam, azt gondoltam, hogy a…..
"A szájak szélén gyűlölet és harag remeg A világ nagy beteg. Te boldog vagy, hogy van kit féltened egyetlen életed Ennél komolyabban nem veszed.,, Adj hitet és elhiszem neked hogy élni szebben is lehet Sok okos megvet és nevet de te észre se vedd, csak adj hitet!" Kettő napja…..
IdealNewGenerat!on 2013.12.13 10:58:06
Ideális dán idő volt, mikor elindultam haza.Köd és szakadó eső. Igazándiból, már nem is nagyon tudom, mit nevezzek otthonnak. Végül is itt bérlek lakást, itt van bejelentett munkahelyem, itt járok iskolába. S mégis, a szeretteim nagy része Magyarországon van. De azért eltelt itt…..
Vannak olyan pillanatok, amikor elönt az érzés, hogy olyan jó helyen tanulhatok, hogy ennél jobb talán nem is lehetne. Persze, van hogy az élet elém gördít ilyen kisebb Mount Everesteket, de ha nem a problémára, hanem a jó dolgokra koncentrálunk, bármit el lehet érni, ez a…..
Nagyon sok pozitív dologgal foglalkoztam a napokban, amit most szeretnék összefoglalni. 2 nap múlva, pénteken megyek haza Magyarországra, de erről csütörtökön írok bővebben. Rengeteg pletyka terjengett arról, hogy van egy fajta ösztöndíj, támogatás azoknak, akik Dániában…..
IdealNewGenerat!on Az elme rabsága 2013.11.27 20:18:51
Vannak emberek, akik elég bátrak ahhoz, hogy összepakoljanak 2 bőröndnyi ruhát és hátrahagyjanak mindent. Hátrahagyni a kényelmet, a vasárnapi családi ebédet, a családot, a barátokat, a barátnődet, a kedvenc éttermedet, a már megszokott konditermet, a munkahelyet, az iskolát.…..