Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CPR

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Tisztelt Praxis…..
CPR 2015.11.15 18:57:25
@asztalosani: Te az ANTSZ-nek dolgozol és a panaszos levelek után kapod a fizetésed vagy mi? Másról sem szólnak a kommentjeid csak hogy ki, hova, milyen levelet írjon. Szerintem használd a Ctrlc, Ctrlv gombokat, hogy ne kopjon a billentyűzet. Értelmes hozzászólásaid száma 0.
Aki anno kijelölte ezeket a területileg illetékes központi kórházakat az tutira meg sem nézte, hogy alkalmasak e ekkora forgalom lebonyolítására. Nem nézte meg, mert ő bizonyára egy magánklinikára…..
CPR 2015.08.10 21:48:38
@látjátok feleim szümtükkel: a házipatika nagyon "hasznos", de a szív megállításáról a cardioversio nevű eljárásnál sincs szó, mert hogy ezt az eljárást írja le pontatlanul, mert nem indítják újra a szívet, csak áramütést alkalmazva a helytelen ritmust próbálják megváltoztatni, de van hogy nem válik be vagy csak rövid időre, de van, hogy helyreáll a normál ritmus. Ha tényleg érdekel a téma szakirodalmat javaslok olvasni. A házipatika nem teljesen az.
CPR 2015.08.19 22:17:36
@Diorella Queen: a leállt szívet mellkaskompresszióval indítják újra, kézi erővel, van ugyan egy gép is, de azt most nincs kedvem magyarázni és talán egy vagy kettő van nálunk, ill. a mentőknél. Ha a betegnél életveszélyes szívritmuszavar, pl.: kamrafibrilláció áll fenn, akkor defibrillálunk - asynkron - üzemmódban, ha pitvarfibrillációt akarunk megszűntetni - ilyenkor van a beteg rövid altatásban, szigorú monitor ellenőrzés és aneszteziológus mellett - akkor is defibrillátort használunk, csak synkron üzemmódban. Remélem kielégítő volt.
CPR 2015.08.21 20:34:30
@marand22: Akkor te mit csinálsz asystole esetén? Imádkozol? :P
Alapellátás, hogy az ember ne haljon meg az utcán, bevigyék kórházba infarktussal, megműtsék gyulladt vakbéllel, stb., és védené a rászorultakat. De ne kaphasson ingyen protézist, luxusvizsgálatokat, stb. és ne kapjon pluszt, aki önmaga rontja az egészségét. Csak ez a…..
CPR 2015.05.14 16:47:09
@Diorella Queen: Mi van? Valamelyik betalált?
Miért kell az idős embert megalázni? Megkerestük a betegjogi képviselőt, ő is csak csodálkozott, hogy hogy lehet így bánni egy beteggel, és intézkedni fog. Tisztelt blog!   Édesanyámat a házi orvosa beutalta a kórházba tüdőgyulladás gyanúval, a Szombathelyi Markusovszky…..
CPR 2015.04.01 23:07:38
@asztalosani: Remélem ilyen egészségügy és orvosellenes nézetekkel eszed ágában sincs orvoshoz fordulni, még, ha a halálodon vagy se. Menj te is külföldre gyógyulni, mint a politikusaink.
CPR 2015.04.01 23:15:01
@hidroponi: Saját kezébe? Menjen be egy fél-automatával és lője le az összes "fehérköpenyest" és "fityulást", akit lát, mint a filmekben? Észnél vagy te? Az itt írogatók legtöbbje megérdemelné, hogy egyáltalán ne legyen egészségügy Magyarországon. Semmi. Akkor nem kéne a fennen emlegetett "tébét" fizetni és mindenki szenderüljön jobblétre ott ahol van. A mostani körülmények között az itt maradottak viszik hátukon az egészet, de már nem sokáig bírják. Tisztelet járna nekik, nem pocskondiázás és bemondások, hogy mit és hogyan kéne csinálni, olyanoktól akik még sosem csinálták az ő munkájuk negyedét sem.
"Jól tükrözi a magyar egészségügy jelenlegi állapotát ez a fotó, ami a Baleseti sebészet férfi mosdójában készült. Amint az jól látszik a képen, mindkét piszoárnak hiányzik a szifonja! Így gyakorlatilag az ember a saját lábára pisál!" "Jól tükrözi a magyar…..
Tizenkétszer mentették meg a páromat, a tizenharmadik alkalommal azonban egy idegen kórházba vitték. Ezt már nem élte túl. Sajnos volt alkalmam megtapasztalni, hogy mentős és mentősök között is van különbség. 18 hónap alatt 12 szer a mentősöknek és az orvosoknak, nővéreknek…..
Az adminisztrátor a felelős, ha elküld olyan beteget, aki később belehal, mert nem látta orvos? Tisztelt Praxis!   A békéscsabai sürgősségi osztályon kellett várakoznunk szerda délután. Türelemmel tettük, hiszen a kiragasztott tájékoztató felkészített bennünket: 2-6 óra…..
A sok negatív poszt után szeretném megosztani Önökkel a pozitív véleményemet a győri kórház általános sebészeti szakrendelőjéről. Tisztelt Praxis Blog!   A sok negatív poszt után, amelyek itt olvashatók, szeretném megosztani Önökkel a pozitív véleményemet a győri…..
CPR 2015.03.12 13:48:24
@asztalosani: Okoska! Ugyan a nagy mindentudásoddal írd már meg nekünk idiótáknak, hogy hogyan is kellene működtetni a Magyar egészségügyet? Hogyan kellene dolgoznia a nővéreknek, orvosoknak? Vagy jobbat mondok; légy te az egészségügyi miniszter és reformálj! Hajrá!
CPR 2015.03.12 14:10:56
@asztalosani: Szóval csak kéretlen tanácsokat osztogatsz olyasmiről, amiről fogalmad sincs. Értem.
CPR 2015.03.12 17:00:53
@asztalosani: Mi van nem tetszik a tükör? Te vagy az, aki minden hozzászólásba beleköt. Mindenkit letorkol és jelzőkkel illet, ha nem emlékszel olvass vissza. Én befejeztem. Nem vitázom veled.
Többen is jelezték, hogy ne lepődjünk meg, ha a műtét előtt az orvos közölni fogja a „tarifáját” és ha nem fizetünk, elmarad a férjem műtéte. Tisztelt Praxis!   Majdnem fél évvel ezelőtt kapott a férjem időpontot az egyik budapesti kórházba egy igen rég húzódó…..
CPR 2015.02.20 10:42:43
@asztalosani: Tempus adott tanácsot. Mégpedig az első két mondatával. Ha látnál is és nem csak néznél, azon az orvosellenes lila ködödön át, észrevetted volna.
CPR 2015.02.20 13:21:09
@asztalosani: Arra próbáltam rávilágítani, hogy a kedves posztolóval még meg sem történt az eset, de te azt tanácsolod neki, hogy máris "kivont karddal", bekapcsolt diktafonnal és a legrosszabb feltételezéssel forduljon az orvoshoz. Pont az ilyenek miatt nem bízik a társadalom az orvosokban. Persze vannak tisztességtelenek is és a "hálapénz"től magam is undorodom és megvetem, de nem minden orvos ilyen. Nem kellene elsőre így állni mindegyikhez.
A személyeskedésre annyit, hogy nagyon kíváncsi lennék, hogy ki vagy és mi a szakmád /hacsak nem tényleg az, mert akkor irány vissza a kaptafához, én sem írogatok jogi blogokra/, mert mindenhez; jog, egészségügy, ápolói, orvosi munka, etika..."nagyon értesz" és beleszólsz. Időnként elég bicskanyitogató stílusban.
CPR 2015.02.20 13:59:56
@asztalosani: Tanács: ki van írva műtétre. Pakoljon össze, a műtét napján menjen be a kórházba, tegye azt amit mondanak, legyen túl a műtéten, gyógyuljon meg. Ha valamiért közlik vele, hogy el kellett halasztani a műtétjét, kérdezzen rá, hogy mért. Pusztán azért egy orvos sem halogathatja a műtétet, mert nem fizettek neki előre. A kedves ismerősök esetében is biztos volt valami orvosi oka, vagy elromlott a műszer, amit a mai eü. helyzetben csak úgy nem lehet kicserélni vagy nincs anesztes orvos aznap, nincs műtőssegéd...stb. Ezeket az okokat a laikus nem látja, nem is kell neki. Így születik a rossz következtetés, hogy az orvos csak akkor műt, ha lefizetik. Egy műtét nem csak abból áll, hogy bemegy a beteg és az operáló orvos a műtőbe. Több összetevős a dolog és ha egy is hiányzik a műtétet halasztják, ha halasztható.
Az utóbbi időben többfelé jártunk kórházba, de sehol sem fogadtak bennünket olyan szeretettel, mint itt. Tisztelt Praxis!   A kórházak működéséről és az ott dolgozó orvosok, nővérek munkájáról sok rosszat lehet hallani. Ezért szeretném megosztani a mi történetünket,…..
Sokan csodálják a német szervezettséget, precizitást, de sok területen nem látom jelét, hogy mi magunk is tennénk a szervezettebb környezetünkért, mindnyájunk számára élhetőbb  lakhelyünkért. Tisztelt Praxis! Az alábbi írást mellékelem annak reményében, hogy talán tanul…..
Szakmailag is leszerepeltek előttem, mélységesen felháborítónak tartom a hozzáállásukat. Elismerve, hogy nincs könnyű dolguk manapság, nem gondolom, hogy ez minden felelősség alól felmenti őket. Kedves Praxis Blog!   Ha jónak látják, osszák meg a blogon a történetünket.…..
Vajon hány ember fog még meghalni azért mert a mentők a súlyos esetekhez háromszor annyi idő alatt érnek oda,amennyit nagy hangon reklámoznak? Üdvözlöm a Praxis olvasóit ! Nem tudom ki hogyan van vele,de a most legutóbb történt mentős sztorinak,melyet…..
A vizsgálatok percek alatt lezajlottak és kb. dobtak ki az ajtón. Egy szülés 120 ezerbe kerül, hogy figyeljenek rád, egy vizsgálat ára egy kedves fogadtatással 10-12 ezer forint. Különben le se szarnak. Sziasztok!   Csak szeretném felhívni a figyelmet a Kistarcsai kórház…..
CPR 2014.12.13 18:12:35
@yogosan: @csakmotyogok: Antibiotikum vírusra nem jó, mert az a baktériumokra hat. Az influenzát vírus okozza. Nem kell rögtön belehalni. Igen fáj mindened, vegyél be fájdalomcsillapítót és feküdj le. Pár napon belül elmúlik. Egyébként, annyira nem lehetsz szarul ha itt tudsz picsogni a blogon. A számítógép fénye sem tesz ilyenkor jót /mobilé és tableté sem, ha azon nyomod/. Ha az a gyógyszer nem jó, amit felírt a háziorvos keres valami vény nélküli szert, pl.: Kalmopyrin
CPR 2014.10.14 23:46:13
@jágör68: "lányt sem küldünk haza. 91-es CRP, 40 fokos láz; ez súlyos szepszis.
Akkor helyet kell neki csinálni az intenzíven, a 89 éves COPDs, pneumóniást le kell szedni a lélegeztetőgépről és felszabadítani az ágyát."
Szóval öljék meg, mert kell a helye? Ezt mégis hogy gondoltad? Hány éves kornál húznád meg a határt? Eldönteni ki éljen és ki haljon meg? Ki vagy te, hogy ilyeneket írogatsz?
CPR 2014.10.17 18:56:47
@bajkal: Lehet, hogy Jagor68 kommentjének ez a lényege, de én azon háborodtam föl, hogy azt írta, hogy vettek volna le egy másik beteget a lélegeztetőgépről, hogy a panaszos lányának legyen helye. Szóval ölték volna meg a másikat?
Praxis Maga meg fog halni 2014.09.30 08:47:54
A vesére várók listája olyan, mint ide a hold és vissza... Tisztelt Blog,   egy velem viszonylag régen megesett történést osztok meg, úgy éreztem itt a helye. A történetben szerepel mind a félrekezelés, mind az emberileg kifogásolható orvosi magatartás…..
CPR 2014.10.01 20:41:05
@civil polip: Felsorolnád azt a négyet okoska.
CPR 2014.10.01 20:45:18
@vernarancs: Te is pont olyan vagy, mint akiket "kritizálok".
CPR 2014.10.02 19:49:44
@civil polip: Köszönöm :P
Elborzadva olvasom és nézem,a közelmúltban történteket, ahol eszméletlen betegek a mentőben arra várnak, hogy valamelyik kórház fogadja őket. Tisztelt Praxis blog,és olvasói Az elmúlt napokban azt hiszem mindenki értesült (vagy így, vagy úgy) három olyan esetről, melyekben…..
CPR 2014.06.25 14:02:55
@zunuke: Képzeld ismerem a másik oldalt is, mind betegként, mind közeli rokon kísérőjeként. És képzeld létezik olyan, hogy helyhiány. Például egy infarktusos betegnek nem elég egy ágy meg ágynemű, monitorok és egyéb gépek is kellenek, ha épp mind foglalt, kiről vegyem le? A meghibásodás pedig, hogy elromlik pl. monitor vagy lélegeztetőgép, elküldik szervízbe gyorsan, el is készül, de a kórháznak nincs pénze kifizetni így nem kerül vissza, mert ingyen a szervíz sem dolgozik. Mínusz egy eszköz. Képzeld a műszaki dolgok meghibásodhatnak az egészségügyben is, nem csak az otthoni mikro. Az infarktusos esetben a mentők hősiesen megtettek mindent amíg birták a készleteik és igyekeztek helyet keresni, bezzeg erről már nem szól a fáma. Szerinted a magyar egészségügyben dolgozók a betegek ellen vannak és ilyen és ehhez hasonló dolgokkal akarják őket eltenni lábalól?
CPR 2014.06.25 21:10:20
@trolltartó: Nagyon okos vérnyomásmérőd lehet, mert a sima vérnyomásmérő csak vérnyomást és pulzust mér. Tudod egyáltalán mik azok a szívritmuszavarok?
CPR 2014.06.26 19:44:40
@trolltartó: Utánanéztem a típusnak. Hát az a pittyegő kis jel mindenre jó csak a szívritmuszavar diagnosztizálása nem. Arra csak a 12 elvezetése EKG és a szív UH alkalmas.
Akkor is meg kellett volna néznie a gyereket, ha egyáltalán nem oda tartozunk és egyáltalán nincs kártyája. Valamiért csak kitalálták a Hippokratészi esküt. Tisztelt Praxis!   A napokban sikerült olyan sajnos rossz tapasztalattal gazdagodnunk, amit szeretnék önöknek megírni.…..
Megpróbálta a beépített hívógombbal a nővért hívni, amely nem járt sikerrel, mert a nővérhívó ki volt kapcsolva, végül betegtársa ment ki a nővérért. Tisztelt Praxis Blog! Édesanyám tapasztalatait fogom önöknél közzé tenni, amely nem rövid történet, és valójában…..
CPR 2014.03.05 10:23:27
@a végtelen űrben együtt: Ne vedd megtiszteltetésnek, ami nem az. Az, hogy egy kommentet elolvasok azzal nem tisztelek meg senkit. Minek is? Leírtad, hogy nem vagy orvos, ezért nem ismerheted az egészségügyet teljes egészében, ezt nem jelentsd ki. Egy is részét ismerheted a beteg vagy hozzátartozó szemén keresztül. Ez közel sem az egész.
CPR 2014.03.05 21:38:53
@bubbii: Nézzük akkor a néni szemszögéből. Reggel mondod neki, amikor felébred a békésen átaludt éjszakából, hogy pakoljon, mert átviszik másik intézménybe, mert te éjszaka, ahelyett, hogy a saját dolgoddal foglalkoztál volna /nem a te néniddel viselkedett így/ és örültél volna, hogy hagyták, hogy ott maradj éjszakára /kivétel, lévén a néni nem kiskorú/ inkább alattomban felvettél egy nővért, akit nem is láttál és ő sem tége, majd ezt reggel másokkal is megosztottad. Kis sunyi :) Hát megnéztem volna a néni arcát.
CPR 2014.03.05 22:20:06
@bubbii: Akkor sem tartom tisztességesnek az "eljárásodat". Simán, minden hangfelvétel nélkül az orvos elé állhattál volna és közlöd vele mit hallottál. Ezek a sunyi kis alattomban felvételkészítések aljasak. Akár te is bemehettél volna és szembe állsz a nővérrel és megkéred, hogy ha lehet halkabban, mert felébred a rokonod. Ehhez nem volt merszed?