Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thyatira

0 bejegyzést írt és 318 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova Tanúi a hivatalos weboldalukon így tájékoztatják a laikus közvéleményt és az irányukban érdeklődőket: Most nézzük meg, hogy Jehova Tanúi a nagyközönség számára nem elérhető kiadványaiban mit olvashatunk erről a kérdésről: „Mindazok, akik szeretnének bejutni…..
Thyatira 2013.03.24 13:30:03
@svtor:

"Ha a keresztény tanoknak csak a felét átvenné és tanítana, akkor ezekre a blogokra nem lenne szükség.... nem veszitek észre, hogy az Őrtorony szinte minden keresztény tant TAGAD???!!! "

Szabad megkérdeznem,hogy itt milyen tanokra gondolsz?
Szombaton (2013.02.09.) 14 órakor egy interjút készített velem Gyuri bácsi a Civil Rádió Hétpecsét című műsorában. A 2 részletben feltöltött [~45 perces] interjú innen meghallgatható: http://www.civilradio.hu/archivum.php Hétpecsét [eddigi Hétpecsét interjúk…..
Thyatira 2013.03.15 16:28:36
@svtor:

Nagyon nevetséges vagy,de tényleg :)
Ezt a véleményemet bárkinek kifejtem,de nem hiszem,hogy te valamivel is különben fogalmazol,a tanúkkal és tanításaikkal kapcsolatban.
Egy felnőtt ember nem utánozza,a homokban játszó gyermekek stílusát,ha azok nem értenek egyet,nem? :D
Egyébként megmosolyogtam ezt a kommentedet,és nem is neheztelek rád,mert vállalom,a véleményemet,itt is a blogon,különben már rég megtörtem volna.
Thyatira 2013.03.15 16:32:52
@kovacs047:

Nem vagyok az akit megneveztél.
A célom,az nagyon nemes,egyébként már el is értem,csak a fenntartás a lényeg már.
Thyatira 2013.03.15 16:34:37
@bornagain:

Pedig már,már komolyan is vettelek :D
Bevallom,tényleg pénzel a J.J,de ezt el ne mond senkinek sem...
Ha Jehova szent szelleme irányítja az Őrtorony Társulatot, akkor miért olyan lassú az új fejleményekről történő információnyújtásban?  2012 minden bizonnyal egy nagyon eseménydús év volt az Őrtorony Társulat számára. Nem csupán felfedték a “Hű és értelmes rabszolga” magyarázatának egy teljesen új…..
Thyatira 2013.01.19 18:35:39
@leslie07:

"Ez pedig csakis a szentek, azaz a tokéletes keresztények gyulekezetében lehetséges "

Melyik az a gyülekezet ?
Thyatira 2013.01.19 19:28:47
@küzdős:

Na ez az,ezt mindenkinek magának kell eldönteni,van e,és hogy "én " melyikhez akarok tartozni.
Kisgyermekként szoktam a nagyanyámnak segíteni a zöldséges kertben. Elmagyarázta nekem,hogy melyik a hasznos növény.és melyiket kell eltávolítani mellöle. Nehéz volt a tisztítás,de megérte. Szinte levegőt kaptak a palánták,egyre erősebbek és erősebbek lettek.

Ha valaki képes maga körül megtisztítani a terepet,akkor erőre kap és tisztán lát.
De bármennyire is furcsa,ez a helyzet a legkritikusabb,hogy hova teszem le a voksomat.

Amikor Noé engedelmesen építette a bárkát,mellette hirdette Jehova ítéletüzenetét,hogy mi fog történni. Számukra is értelmetlennek tűnhetett volna a bárka építése,főképpen az eső,és méginkább az özönvíz,hisz addig egy csepp eső nem esett, reggeli harmat öntözte a földet. Tette a dolgát családjával együtt,nem aggályoskodott a sok gúnyolódó ember miatt. Nyolcan voltak,akik aktívan végezték ezt a feladatot,könnyűszerrel leigázhatták volna a körülöttük élő ellenséges emberek,többszörösen többen voltak.Bármikor megsemmisíthették volna a tevékenységüket,hozzájuk képest Noé és családja szinte porszemek voltak.
De Jehova munkáját végezték,és Ő támogatta tevékenységüket. Mindenki meglepetésére,minden úgy lett,ahogy Noé prófétálta.
Néhányszor megemlítettem,hogy a végén dől el minden,hogy ki gondolta jól Isten szavát.
Az egy dolog,hogy az egyéniségünk milyen,mennyire vagyunk emberileg jó jellemek.
De amit Jehova felkínál,az nem válogatás tárgya,vagy az egyik út vagy a másik.
A svédasztalos módszert nem kedveli . Innen is, amonnan is csipegetni,aztán majd valahol kikötök felfogás,vagy egyéni,hogy jó vagyok,igyekszek Isten törvényei szerint élni,és az elég is. Nem erről szól az Írás,közösség,szervezett egység. Vegyük számításba,hogy Isten nem egyedülinek alkotta az embert,mindig közösségben volt kezdetektől fogva,emberiség részei vagyunk,csak egyféleképpen lehet Isten imádni,csak egy út van,az igazság útja,vagy a hamisságé. Ezt nem mi tökéletlen emberek fogjuk eldönteni,hogy Istennek melyik az elfogadható.
Maximum dönthetünk,melyik utat kövessük,aztán az út végén megkapjuk,amit vetettünk.
Áldás,amit mindig láthatóvá tett Isten,akármilyen bűnöket is követtek el,és ha nem változtattak azon,akkor a korokhoz viszonyítva,mindig eltávolította Isten őket. Annyira egyszerű,ha akármelyikünk biztos a helyzetében,akkor nincs mitől tartani,nem kell kutatni,keresni a helyes utat Istenhez,hanem tenni azt,amit annak tartunk,és várni a látványos dolgokra,amikor minden szem megfogja látni Jehova nagy tetteit.
Thyatira 2013.01.19 19:35:54
@leslie07:

Ha a gyakorlati oldalról közelítenéd meg a dolgokat,akkor szerinted,milyen viselkedési forma az,amit kellene egy igaz kereszténynek művelnie?
Értek itt mindent,ami a mindennapokhoz tartozik.
Ez a poszt elsősorban azoknak készült, akik a itt a környékemen élnek, és ismernek engem, illetve a gyülekezetemet. Néhány héttel ezelőtt írtam egy posztot ’Az én Diotrefeszem’ címmel. A benne szereplő házaspárnak hónapokon keresztül el kellett tűrnie, hogy az elnöklő…..
Thyatira 2013.01.07 17:49:38
@Johnny Joker:

Tudom hogy az álláspontunk merőben ellentétes,és ez némi ellenkezést váltott ki köztünk,hozzáadva még egy-két félreinformálást, bizony helyenként heves szócsatát okozott,itt a blogon.
Nem kenyerem a másik becsmérlése,ráadásul nem a meggyőzése,különösen ebben a helyzetben.
Egyrészt nem is értem,néha mit keresek itt,mert meggyőzni senkit nem akarok,vitázni meg tényleg nem igen szeretek,esetleg a hevesség néha diktál ilyen hajlamot :)
Nem kis feladat,amit csinálsz,és tényleg ahogy mondod, a felelősség sem kicsi.
Te is láthatod mennyire nehéz emberekkel bánni,egy tökéletlen ember némi igazságot szolgáltatni,bizony embert próbáló,pláne ilyen fiatalon,mint amilyen te is vagy. Ez nagyobb megtapasztalás lesz neked,mintha szakemberektől tanulnád a pszichológiát.
Bár nem hiszem,hogy sokat számít,de ezen a téren viszonylag rövid idő alatt,sokat változtál.
A személyiségfejlesztés céljával történő tudatos munka, egyöntetűen elfogadott, mind az egyén életét, mind pedig a közösség szerveződését optimizáló és gazdagító értékek tudatos és szervezett átörökítése, számol a személyiség fejlesztés egyetértésével, tudatosságával, értelmével, érzelmeivel, motivációival, szükségleteivel, érdekeivel, szándékaival, de ugyanakkor az egészségesen szerveződött közösség követelmény,norma és jogszabályrendszerével is. Nehéz folyamat egy aszociális személyt ilyen vallási beszélgetések,reform előkészítési tervezetben, normalizálódott úton tartani,mellette személyiségi jogait nem sérteni, egy ilyen blogban.
Szóval J.J nagy fába vágtad a fejszédet..
Többek között azért sem nagyon akarom mantrázni az általam vallott nézeteket,mert azzal itt mindenki tisztában van,hisz többségében mindannyian volt tanúk vagytok.

Kérdezed:

" Szerinted van köze a blogjainknak ahhoz, hogy 2012-ben Magyarországon és Szlovákiában is 1-1 százalékkal csökkent a Tanúk száma? "

Most olyant mondok,amivel nem biztos,hogy továbbra is szimpátiát váltanék ki nálad :)

Mivel én ellenkező nézeten vagyok,és megvagyok győződve,hogy Jehova akképpen fog cselekedni,ami ellen ti már forradalmat indítottatok / ezt ne vedd támadásnak / így azt mondanám neked,természetesen hatással van a tevékenységetek a bent levőkre,de csak azokra,akiknek nem szilárd a hitük,és akár az én meglátásom vagy a ti meglátásotok bizonyulnak majd igaznak, valószínű közbe fog lépni Jehova, vagy itt vagy ott.Lehet,hogy értek el eredményeket,de az igazság mindenképpen nyilvánvaló lesz,kit és milyen módon támogat Jehova,mint ahogy azt számtalanszor megtette a bibliai idők folyamán az Ő népével.
Az adott helyzet,itt vagy vegyük a világméretű globalitás tényét,mindenképpen hatalmas eseményeket fognak kirobbantani,a mindenhol uralkodó zűrzavar.
Ezt azok is érzik,akik abszolute nem hisznek semmiféle istenségben.
Hogy teljességben a ti tevékenységetek mennyire lesz gyümölcsöző,azt szerintem emberfia el nem döntheti,várjuk ki a végét mindennek.
Thyatira 2013.01.07 22:32:59
@svtor:

Szia :)
Hogy miért kötődök? Talán azért,amiért mindenki más a saját elveihez,ez egyéni elhatározáson múlik,magam részéről meggyőződésen alapul.
Dióhéjban talán ennyi :)
Thyatira 2013.01.08 14:07:54
@svtor:

Kedves svtor !

Nem céloztam semmire sem J.J-munkásságával kapcsolatban,különösen nem lelkiismeret furdalást,ez az ő élete,az ő tevékenysége.
Szabadságról beszélsz,akkor ne add a számba azt,amit nem érzek,én teljesen szabadnak érzem magam minden tekintetben.
Úgy látom már te is az vagy,csak éppen nem azon az oldalon ahol én. Ennyi az az egész,nem több,nekem ezek az elvek,megközelítések számítanak igaznak,és nem kell másnak megmondani,hogy miről győződjek meg,nem kell a számba adni a szavakat,tudok magam is dönteni,köszönöm a válaszod :)
   Talán mindenki által elfogadható, hogy ha a sáskák természetét/eredetét sikerül beazonosítani, akkor egy csapásra megoldható az egész Abaddon kérdés, (ami, tegyük hozzá, leginkább a Jehova Tanúinak létfontosságú), hiszen ők azonosítják magukat Abaddon…..
Eheti posztajánlónk: Saját utam 5.rész Néhány hónappal ezelőtt egy kéréssel fordultam a Móri gyülekezet véneihez, és a társulathoz. A kérésem a következő volt: „Még annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy most már harmadszor, és írásban követelem, hogy a személyes…..
Thyatira 2012.11.27 12:31:54
@AeroSaul:

Van egy pont,amin túl már gyerekes egy dolog lufivá fújása,hát bocs de ez már igen az lett...
Akkor ne használj WC papírt,ne vegyél a gyerekeidnek tankönyvet,füzetet stb... Ne vegyél könyveket,ami szükséges az alapműveltséghez is ( tudva levő dolog,hogy akkor te is hozzájárulsz a több millió tonnányi papír dolog felhasználásához,ha ezeket az alap dolgokat te is megveszed )
Továbbá,ne használj semmit,ami károsítja,szennyezi a környezetet,hisz tudjuk,hogy minden ilyen elkerülhetetlen dolgokból rengeteget használ fel az emberiség.
Többek között ne használjuk akkor az elektronikus dolgokat sem, ne tegyünk semmit sem,mert minden károsítja a környezetet.És hol maradnak akkor azok a multinacionális cégek,ahonnan szinte okádva ömlik a szenny a környezetünkbe. ( közben pedig színleg támogatják a környezetvédelmet )
De lehetne sorolni azt a sok láncreakciós dolgokat,amit maga az ember indított el,és csak is Isten tud majd gátat szabni neki.
Jézus? Valóban mindent úgy tett ,ahogy éppen tökéletes volt,de ha akkor, a mai fejlett dolgok jelen lettek volna, Ő maga is felhasználta volna,hogy szélesebb körbe,gyorsabban terjedjen a tanítása. Nem Jehova Tanúi miatt van a föld ahol jelenleg, Nagyon abszurd az írásod,már elnézést.
Az elmúlt hetekben több postot raktam ki Valahol Európában…címmel. A célom nem azoknak az embereknek a lejáratása volt, akik szerepelnek bennük. Sokat gondolkoztam azon, hogy tisztességes dolog-e ilyen történeteket kirakni, sőt néha arra is gondoltam, hogy törlöm őket. De az ilyen…..
Thyatira 2012.11.24 13:29:41
@leslie07:

Atyaég te ki vagy? :):):)
Hát gratula,hogy így ismeretlenül is így leírod te is a többiekkel együtt,hogy mi és hogyan lehet körülöttem az élet :)
Sajnos nincsenek agyaraim,mert akkor én is hasonló lennék mint te,de így nem tudok veled sértegető konszenzust kiépíteni.
Thyatira 2012.11.24 13:39:34
@karalabe4:

"Látod ebben igazad van: még csak ezután jön a befejezés."

Szerintem hatalmas lesz!
Thyatira 2012.11.24 21:27:13
@leslie07:

Fórumon? Milyen fórumon? Most ezt komolyan kérdezem,mire gondolsz?
Ma már szinte minden ügyet telefonon is el lehet intézni. A legtöbb szolgáltató cégnek van telefonos ügyfélszolgálata, amit ha felhívsz, akkor otthonról, egy kényelmes fotelből simán el tudod intézni az ügyeidet. Nem kell bemenni, sorban állni stb. Viszont ennek is megvan az…..
Thyatira 2012.10.30 11:45:01
@karalabe4:

Elnézést,bár azt írtam,hogy inkább nem ingerellek a hozzád való szólással,de meg kell kérdeznem valamit tőled,bántottalak én téged,vagy sértettelek meg valamivel?
Miből veszed,hogy gyűlölet van bennem?
Ellenben a te szavaidból süt az ellenszenv,hát te minden szavaddal ítélsz.
Csupán az a baj,hogy nem értek egyet?
Esetleg rajtam,akit állítólag nem is ismersz vezeted le minden sértettségedet? Észre sem veszed miket írsz,és közben a te szavaid árulják el az állításod ellenkezőjét.
Tényleg gondok vannak nálad is mit Sefatiasnál,ha ezeket a szavakat komolyan is gondolod.
Thyatira 2012.11.07 01:44:05
@karalabe4:

Megtettem kedves karalabe...visszaolvastam a kettőnk párbeszédeit,elejétől a végéig.
Sajnos arra a következtetésre jutottam,hogy nincs igazad.
Azt kell hogy mondjam,te voltál az,aki mindig belém kötöttél.Megjegyzem,hogy nem ítélek senkit sem meg,ezt többször is megemlítettem, "nem az én jogom,hogy bárkit is megítéljek " de Jehova Isten szavait, nem lehet véka alá söpörni.
Hogy nevetséges vagyok e? Hát biztosan annyira ismersz,hogy ezt így képes vagy megállapítani,látod te magad árulod el magadat,más sincs a szavaidban,mint ítélet és helytelen következtetés a személyemre vonatkozóan. Soha nem tettem rád semmi konkrét megállapítást,azonkívül,amit te magad is a köz elé tártál volna.
Az hogy nem egyezik a nézőpontunk,attól még nem kell,hogy ilyen ellenszenvvel viseltessél,és vélt jellemleírást publikálj,olyanról,akit állítólag nem is ismersz.
Ajánlanám,hogy te is nézd át a kommentjeinket egymással szemben,de tárgyilagosan.
Úgy láttam az áttekintés folyamán,hogy szinte végig engem jellemeztél,de minduntalan negatívan,mint ha valami rettenetes megtorolni valód lenne irányomban,ezen meg is döbbentem.
Bár csak futólag ismertelek,nem hinném,hogy olyan benyomást gyakoroltam volna rád,hogy ilyen indulattal és gyűlölettel kellene lenned,néhány nézetbeli különbség miatt.
Számomra döbbenetes,ez a nőies arroganciád.
Thyatira 2012.11.07 02:28:24
@22év:

Kérlek, idézd hogy én hol írtam ítéletet.
Abban igazad van,hogy Jónásnak megbocsájtott Isten,de ez a könyörületessége folyamán lett így.
Mivel végül belátta Jónás,hogy helytelenül szemlélte Isten parancsát,alázatosan beismerte helytelen gondolkodását,és azok következményeit,és nem sokkal később másként cselekedett.
Jehova soha nem változtatta meg a kijelentéseit,mindig tartotta magát,ahhoz amit az emberek elé tárt.
Visszatekintésként lehetne említeni,már a legelső eseményt ,amit Ádám és Éva esetében tett,valóra váltotta velük szemben.
Két lehetőséget ajánlott nekik,ők a végzeteset választották. Ott nyomban az Ő szeretetéből kifolyólag, ismét előre vetítette,hogy ismét fog adni az emberiségnek még egy lehetőséget,amit az első emberpár kapott. Na most ez egyéni,hogy mennyire élünk ezzel a kiváltsággal.
Bár türelmet gyakorolt emberek felett, de soha nem változtatta meg a végső kijelentéseit.
Itt végig lehetne venni kezdetektől a bibliai történelmet,hogy zajlottak le az események,egészen időszámításunk előtti időszaktól kezdve...
Isten több helyen is határozottan azt mondja magáról,hogy amit Ő kijelent és kimegy a szájából,nem tér hozzá vissza beteljesületlenül,hanem megcselekszi mindazt,amit megígért...
Íme néhány cikk Nemo-tól, Jehova Tanúi tévtanításai kapcsán: "E felekezethez csak a be-bekopogtató gyaloghírnökök személyén keresztül van közöm, illetve úgy, hogy megvásároltam néhány könyvüket. Tanításaikat a Bibliától messze elrugaszkodott képzelődésnek tartom, de…..
Thyatira 2012.10.30 11:20:26
@sefatias:

Jééé,hát ne is kell nekem válaszolgatni a rengeteg kérdésedre,válaszolsz te magad :)
"Ki mint él, úgy ítél " :)
Nem rég felkeresett emailben egy ex-JT, azzal a kérésével, hogy tegyek ki a blogunkra néhány levelet, melyeket közvetlenül az elkülönülése előtt váltott régi ismerőseivel.  Kérésére hozzá kell tennem, hogy ismerőse tud helyesen írni, és nem tudja mi történt vele…..
Thyatira 2012.10.21 14:06:30
@sefatias:

Általában megszoktam gondolni a szavaimat,de mivel egyiken sem vagyunk tökéletesek,így csúszhatnak be nagyon is tökéletlen dolgok.
Viszont amiket eddig említettem kézzelfoghatóak,még csak elképzelni sem kell.
Hogy tudok e példákat említeni?
Kérlek,végig az egységbe font Isteni irányításról szól a bibliai történelem,nézz utána,azok nem képzelgések,hanem Jehova kijelentései.
Thyatira 2012.10.21 18:04:21
@karalabe4:

karalabe4:

Látom kedves karalabe nagyon a "begyedben vagyok :)

Semmi baj,nyugodj meg,nem másokra szoktam írni,és nem az én kenyerem a személyeskedés,ugye kedves ?
Mindannyiunkra szoktam írni / érteni a kijelentéseimet,egyikünk sem lesz kivétel.
Másrészt veled ellentétben,én tényleg ismerlek téged,bár akkor te még buzgó hírnök voltál,én meg még sehol...
Eszemben sincs bántani a szavaimmal bárkit is, az egyszerű megközelítés híve vagyok,vannak időszerű dolgok,amik a maguk egyszerűségében a legjelentősebbek,szinte szembetűnőek.
Thyatira 2012.10.21 18:11:40
@sefatias:

Kedves Sefatias,nyugodj meg,nincs semmi baj,ezekre a kérdéseidre írtam .
Látom már nem is nagyon tudod megválogatni a keresett és a keresetlen szavaidat,annyira dühöng benned a szeretet és az intelligencia.
Semmi rosszat,sértőt nem mondtam, sajnállak ...

"Amit Jehova mondott, az mindig beteljesedett. de mondanál egy esetet amikor a saját NÉPÉVEL jelentette be azt?

"Mindig munkálkodtak egységesen."

Esetleg erre is tudnál mondani egy példát? Mikor munkálkodott egységesen Jehova népe az isteni akarat hirdetésében? vagy éppen bármiben? "

:"Ha valakiben nincs szeretet,akkor ugyan nem megy egy tapottat sem, a másik embertársa érdekében, Jehova Tanúi mindenhol hirdetik azt,amire Isten felkérte őket. "

"Azért ezt a mondatodat kétszer is átgondolnám. (Filippi 1:15-17) "
Sefatias Az Atya és a Fiú 2012.10.16 09:46:24
Gondoltam írok egy postot két Bibliaversről, ami kevés hangsúlyt kap az Őrtorony kiadványokban. Legalább is a versek azon része, amelyet most ki szeretnék hangsúlyozni. Az egyik a 2Korintus 4:4, a másik pedig a Héberek 1:2, 3.  Ezek a versek az Atya és a Fiú egymáshoz…..
Thyatira 2012.10.18 17:56:40
@sefatias:

Tulajdonképpen neked akkor konkrétan mi is a nézőpontod a "háromságról"
Thyatira 2012.10.20 01:53:07
@sefatias: :)

Na és miben hiszel?
Thyatira 2012.10.20 11:40:07
@sefatias:

Már tökéletesen értem :)
A Vezető Testület most azt állítja, hogy ők, mint csoport most a „hű és értelmes rabszolga”  szerepét töltik be, de ezt az új tanítást nehéz lesz megmagyarázni  Szállingóznak a hírek egy, a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania 128. éves…..
Thyatira 2012.10.14 14:21:01
@sefatias:

"Hidd el nekem, hogy Isten belelát annyira mindenkinek a szívébe, hogy nincs szüksége érvekre. :)"

Valóban,Isten mindent tud lát stb... De, az ítélőszék előtt,mindannyiunknak ott kell majd felelnünk a tetteinkért,ezt maga Isten jelenti ki.

Annyit megjegyeznék,mivel vádoltál,hogy nem vagyok képes biblikusan érvelni,hát azt a formát is alkalmaztam,de mint mindenbe abba is belekötöttél te is meg a társaid is,ebből következik,hogy mindegy mit teszek,vagy mondok, az úgysem lenne jó,,mert nem egy hullámhosszon mozgunk,ettől még nem kell az ellentábort lesemmizni :D
Thyatira 2012.10.18 17:11:44
@sefatias:

"Hol is van ez?"

Megvan,gondolom törölve lettek, de egyébként nem túl lényeges a ti szempontotokból,mert ahogy vettem észre,bármit idézhetnénk,azt alapból sem fogadnátok el.

"Ezt hol olvastad tőlem? "

Szerinted? Minden ellenérvelésnél ezt nyomatékosan megjegyzed,továbbá,hogy sehol se vagyunk hozzád ismeretben stb... :) de inkább nem akarnám idézni a kijelentéseidet,kissé gyermeteg lenne az ujjal mutogatósdi,és nem is méltó az Isteni témákhoz.
Thyatira 2012.10.18 17:18:11
@névtelenül:

Értelek,ez a te döntésed volt,tiszteletben kell tartani.
De csak nem akartak rosszat,azok a kérdések,amik felmerültek benned,ahogy néhányat idéztél,nem hiszem,hogy azzal az életedet akarták volna elvenni.

Egyébként meg,amit eléggé kimosolyogtok,egyszerűen megfogalmazva,az " i"-re a pont, mindig egy dolog befejezésénél kerül fel véglegesen.
Az elmúlt napokban írt postjaim némi indulatot kevertek. Hogy őszinte legyek, néhány évvel ezelőtti magamat láttam néhány hozzászólóban. Az, hogy ki hogyan tekint a másikra, mi a véleménye róla, az csakis a saját dolga. Én őszinte ember vagyok. Vállalni szoktam önmagam, és a…..
Thyatira 2012.09.29 12:30:24
@sefatias:

Vannak azok még,akik arra hajlanak,ami a jelenlegi érdeküket támogatja,mindegy az hogy milyen csoport vagy vallás adja ki.
A határkeresés nagyon veszélyes.
Minden bizonnyal 2010 októberében követett el öngyilkosságot… Egy volt Bételes koponyáját találták meg egy delawarei strand mellett. A június 24-én Pea Patch Island mellett talált koponyát azonosították, és kiderült, hogy az 53 éves Timothy…..
Thyatira 2012.09.20 20:25:03
@karalabe4:

"nagyon is jól tudjuk mi áll a 'komoly vegyi reakció', 'hormonális egyensúly' dolog mögött "

Az agyban végbemenő,hormonális,vagy vegyi reakció,ami ilyen gyors hatást ér el,gyógyszer mellékhatása okozza.
Nekem is volt ilyen, szinte pár napon belül,komoly depresszív rohamok jöttek rám,ami előtte soha.
A gyógyszerszedés abbahagyása után, ezek a tünetek abba maradtak.
Egy teljesen egyszerű betegségre adott gyógyszer volt,allergiás tünetek kezelésére szolgált készítmény mellékhatásai.

"parasztvakítás" ?

Ennek a történetnek még nincs vége,ha minden vitatott dolog végéhez ér az emberiség,csak is akkor állapítható meg,tehát a befejezésnél.
Ezek még csak találgatások . Maga Isten még nem nyilatkozott a végső tetteivel.
Thyatira 2012.09.20 20:36:23
@karalabe4:

"Pletyka-szindrómában is csak a vének feleségei szenvedhetnek, mert ők úgyis ott vannak közel a hírforráshoz."

Beazonosítási problémák,leszűkített körre. Ezek egy egy szomszédasszonyra is vonatkozhatnának,épp úgy,ahogy az általad említett vénfeleségekre. Egyénfüggő,viszont ha valaki ily módon cselekszik, az Isteni törvények utolérik.
Thyatira 2012.09.21 08:43:06
@Niro:

Minden ember magának áll vagy bukik,majd meglátjuk mi is lesz :)
144000 Jehova tanújaként mindig is sok fejtörést okozott számomra az égi reménységű emberek számának meghatározása. Azaz a 144000 felkent keresztény, akiket a földről vásároltak meg. Mi volt a problémám? Ez a szám háromszor szerepel a Bibliában, mindháromszor a jelenések…..
Thyatira 2012.09.18 16:17:37
"Vajon az Őrtorony-vallás (gyermekekre) erőszakolásával okozott lelki sérülésekre is kiterjedhet a korábbi napokban nagy vitát kavart és most elfogadott passzus?"

Ennyi erővel bármelyik vallásra ezt rálehetne fogni,vagy akármelyik szülőre,hogy nem helyesen neveli a gyerekét,mindenbe belelehet kötni,ez abszurd.
Mi van a sok vallásos családdal, ahol már kisgyerekként keresztséget kapnak, több esetben mégis gyilkos, vagy más fajta bűnözővé válik.
Vagy ahol normál nevelést kapa gyerek és mégis társadalom ellenes lesz.
Esetleg egy szülő többet vár el a gyermekétől,mint amit meg tudna tenni,és ennek következtében depresszióssá válhat,ez nem terrorizálás? Nálunk az óvodában-iskolában több más vallású,vagy vallás nélküli gyereket kezel pszichológus. Legtöbb esetben normálnak tűnő családból valók. ( nem tudjátok meg cáfolni,mert ilyen közegben dolgozom )

Jehova Tanúi gyerekei nagyrészt példamutatóak az iskolákban,a már elfelejtett illemet próbálják követni,vagyis erre ösztönzik a szülők. ( iskolán belüli tapasztalat )
Hány diák rühelli,hogy hittanra kell járnia,a szülő még is rendelkezik felette, közben sokszor hallani a termekből,hogy ordít velük a pap,szidják a papot szülőket,hogy miért kell nekik járni stb.. lehetne sorolni a tényeket . ( ez általános jelenség )
Talán te szülő,akinek van gyermeke,biztos hogy tökéletesen neveled a gyermeked? Esetleg váratlanul megjelenne az ajtódban egy óvoda-iskola pszichológus,hogy gond van a gyerekkel,közben te meg vagy győződve arról,hogy te mindent jól csinálsz, legtöbb helyzetben a szülő felháborodik,mi köze ehhez másnak.

Szerintem ez a meghatározás, hatalmas jogtalan túlkapás ,érződik belőle a megfoghatatlanság és a nagymértékű gyűlölet.
Thyatira 2012.09.20 09:52:53
@Niro:

Először is,nyugodj meg,közel sincs olyan vészhelyzet,mint ahogy azt te gondolnád.
Bár nem tudom,hogy te milyen formában aspektálsz a Jt-k ellen,honnan van benned ennyi ellenszenv,bár ez a te teljes magánügyed.
Mint már említettem,vannak a családunkban JT-k
Mondhatni láttam,ahogy az unokanővéremék élnek,és másokat is,mint családok.
Mégis gondolod,ha én ilyen retteneteket láttam volna,akkor most kardoskodnék itt? Hát nem ...
Láttam a kiegyensúlyozottságukat,ahogy a gyermekeiket nevelték,semmi jele azoknak,amiket itt olvasok. A gyerekeik vidámak és példamutatóak,magam láttam ahogy felnőnek,szinte napi szinten. Mindenhol vannak problémák,de egyszerűen amit itt olvasok,nem fedik a valóságot .
Itt egy kis szórakoztató összeállítás Jehova Tanúinak Őrtorony és Ébredjetek! Című lapjainak anyagából: 1877 – A VILÁG VÉGE... közelebb van, mint azt gondolnánk* - részlet a „Három világ és ezen világ learatása” (Jehova Tanúinak profetikus spekulációja,…..
Thyatira 2012.09.18 17:29:06
@Inspicio:

Nem gondolod,hogy neked kellene bizonyítani?
Amint L. Erikának is írtam,azok vannak ebben a helyzetben,akik támadják a szervezet prioritását .

Gondolom te is tanú voltál,vagy vagy,nem tudom.
Miért beszéljek arról,amit talán nem is olyan rég még magad tanítottál?
Úgy véled félre vezettek? Van rá bizonyítékod önmagad számára?
Tudod mikor mondhatod azt,hogy becsaptak ?
Ha kézzelfoghatóan bebizonyosodna,hogy nem történt meg " Armageddon " eljövetele,de ez még nem bizonyosodott be. Úgy hogy erre még várnod kell.
Mivel mindig azt hirdették,hogy arról az óráról senki nem tud,csak az Atya stb... Nem mondhattak mást,mint buzdítást,hogy fog jönni,nem késik,ahogy azt némelyek késedelemnek tartják.
Vannak túlkapások,de azok emberiek.
Thyatira 2012.09.18 19:02:29
@névtelenül:

"Nos, éppen ezzel van a probléma. A Társulat az, aki támadja a keresztény hitvallást, a tradicionális keresztény tanokat."

Kérlek,a tradicionális keresztény tanok közelsem nyernek olyan nagy egyetértést egyházon belül,mint ahogy az a köznép elé van terjesztve.
Maguk a vallásvezetők méltatlankodnak,az egyházon belüli egyet nem értésen.
Többfelé vannak szakadva a tanok. Bárhol utána lehet nézni,érthető,hogy nincs köznép elé tárva.
Egyébként meg a tradicionisták régen ( templomi lovagoknak nevezték )
Már rég támadnak mindent,ami nem az ő elveiket mozdítják előre,mondhatni elég drasztikusan,és nyíltan.
Ha valaki nem hiszi el,akkor tájékozatlan,vagy elfogult .
Nyílt cikkek jelennek meg minden ilyen jellegű tevékenységről,tervekről.
Thyatira 2012.09.18 19:06:17
A vének régebbi ill. újabb titkos könyve megtekinthető, ill. letölthető ha a legnagyobb keresőbe beírjuk a következőt: "exJT_777" FIGYELMEZTETÉS: EZ A POST a hatályos jogszabályok értelmében NEM JOGSÉRTŐ!!!..
Thyatira 2012.08.28 17:59:29
@reboot:

"a Thyatira megenne téged vacsorára :)

az ilyen harcos amazonokhoz (hogy idézzelek) tökösebb figurák kellenek - és ez most nem sértés, de komolyan :) szóval nem javasolnám azt a házasságot..."

Jól érzed magad a bőrödben "robootka "

Csak egy probléma van bocsika,téged meg a férjem enne meg,de nem vacsira,hanem mindjárt reggelire,ha megmutatnám neki kedves kommentjeidet, a sok kedves megjegyzéseiddel egyetemben :XD

Úgyhogy vigyázz, nem tudhatod mikor támad az éhes oroszlán,aki foggal körömmel védelmezi a családját.:):):)
Serena és Venus Williams testvérpár világhírű olimpiai bajnok teniszezők, akiknek az édesanyja is Jehova Tanúja. Gyermekkoruktól fogva Tanúként nevelkedtek. A Williams lányok ott voltak a 2012-es Londonban megtartott olimpián is: Részlet egy vallásos hírességeket…..
Thyatira 2012.08.27 16:51:22
@reboot:

Te a hited szerint? :XD
Te kérdezel vissza,nem én :XD

Látom számodra még is csak teret adtam,az ingyen cirkusznak,amiről valamelyik nap tettem említést :) Mint ha csak erre vártál volna sekélyes kis mivoltodban :)
Örülök,hogy ebben segíthettem ! :)
Thyatira 2012.08.27 17:21:10
@Johnny Joker: @karalabe4:

Úgy sem meritek,nem én,hanem ti buknátok meg :)
Azt gondolom,a lejáratás ott kezdődik,ha magyarázat nélkül vádaskodik valaki a másikra.
Thyatira 2012.08.27 17:26:02
@reboot:

Írd le mivel?
Szégyent? Az majd kiderül.
Jehova Tanúi már a Bibliával való ismerkedésük elején megtanulják, hogy mindenkinek meg kell találnia az ’igaz vallást’. Aki mellényúl, vagy valami más okból nem fogadja el a Mindenható Isten által elfogadott, és a szellemével támogatott egyházat, akkor az rettegve várhatja…..
Thyatira 2012.08.26 12:20:53
@reboot:

Na látod,tökéletes megállapítás :)
Biztos még ennél is JT-sebb leszek :)
egyébként meg ebből is látszik,hol az erő,ha valaki meg köztük szégyent hoz a szervezetre és áthágja a törvényeket,akkor nemfog másképpen járni,mint mondjuk az izraeliták esetében néhányan,ugye a kiválasztott nép. Volt olyan eset,hogy nagyobb bűnöket követtek el némelyek,mint a kívülállók,meg is kapták a jutalmat érte,elég drasztikusan.
Thyatira 2012.08.27 13:26:26
@reboot:

Természetesen,mindent jól meg kell gondolni. Különösen ha valaki komolyan hisz Isten ígéreteiben,nem mindegy hova tartozik. Mivel abban is igaza van a bibliának,vagyis Jehova kijelentésének,hogy van egy népe a napjainkban is,akik viszik az Ő ígéreteinek a hírét,nagy erő bedobással, a világon mindenütt,szervezett formában,és ez folyamatos már hosszú ideje.
Hogy is írja a biblia? Bizony vannak,akik színből,de többen ,akik szívből teszik ezt.
Ez mindenképpen kifog derülni, azon a bizonyos napon. Mindenkinek jogában áll hinni,amiben csak akar,szerintem senkit,téged sem kényszerítenének a vezetők,hogy maradj ott,ha mernéd vállalni,hogy tulképpen már nem vagy azon a hiten,a szívedben.
Egy vallás sincs ,aki ennyi erővel,rendszeresen végeznék a "házról,házra munkát "amiről Jézus is beszélt. Ha a negatív dolgokat akarjuk keresni, mi tökéletlen emberek,akkor bármiben meg is találjuk,nem de magában Jézusban is kerestek hibákat emberek? Szemükkel látták mennyire tökéletes és jó,mégis kiforgatták az egész körülményeket,hogy miért jött le ide a földre.
Megcáfolni valamit? (607 stb...) Ugyan már,mi értelme lenne? Cáfolatra cáfolat? Nem annak van most itt az ideje,hogy évszámokon legyen lovagolva,és kifelel meg bizonyos helyekre,az legyen Isten gondja,hanem a megmentésnek,én ebben hiszek.
Egyébként nem bántásból írom,de nem szép dolog,egyes emberek miatt ennyi rosszat terjeszteni a tanúkról.
Nézd már meg mi megy a világban,azok akkor hova tartoznak ? Ráadásul legtöbbjük kereszténynek mondott vallás tagjai lehetnek úgy is,hogy viselkedésükben közük semmi hozzá.
Talán jobbak,mint azok,akik arra tették fel az életüket,hogy figyelmeztessék az embereket? A közelgő Isten napjára,pontosan úgy,ahogy mindig is tették Isten szolgái a történelem bizonyos szakaszaiban?
Mindennel lettek már illetve,kicsit mindannyian vegyük nagyító alá magunkat.

Nehogy te lepődj meg majd helyettem,mert ugye te biztos vagy abban,hogy én gondolom rosszul.
Nem a tanúk félemlítenek meg egyéneket,hanem lassan már gonosz erőknek tituláljátok, azokat az embereket,akik gyakorlatban is hirdetik,amit Jézus bízott rájuk.
Azért ennyire ne legyetek szélsőségesek.
Te meg miért sugallod nekem,hogy meg kell gondolni,hogy hova voksol az ember?
Gondolkodj kicsit te hol vagy,ott közöttük,nem? erre no komment .

Kérdeznék valamit tőled, még mielőtt érvényesítenéd azon akaratodat,hogy megválj a szervezettől nyilvánosan is. Ha még a nyilvános döntésed előtte mégis megvalósulna,amiben hosszú ideig hittél,vajon,akkor is kiállnál Isten előtt,hogy Jehova Tanúi Szervezete hamis,meg egyéb ennél sokkal durvább megjegyzésekkel?
Vajon adnád az életedet a mostani állásfoglalásodnak,vállalnád a mostani véleményedet? És itt most nem érvényes az a vélemény,hogy Jt-k tuti nem igaz vallás,most én is fel tenném azt a kérdést,amit nekem privibe is sokan közületek,több eseteben fenyegetéssel,hogy biztos vagyok e abban,hogy jól teszem,amit teszek?
AZ intelligencia megköveteli,hogy ne tegyem ide ki ezeket a megjegyzéseket,hát azok aztán elég durvák és keresztényietlenek.

Mikor is voltak kedvelt népek Isten kiválasztottai? Soha!
A saját népén belül törtek ki lázadások,de mindvégig egybe maradt Isten "népe",amíg Ő jónak látta,hogy fenn maradjon.A többségük mindig azt tette,amire megbízatásuk volt.és minden esetben igaznak is bizonyult.
Mi emberek sajnos néha szélkakasként viselkedünk,de Isten soha !
Szerintem bízzuk azt a döntést Istenre,hogy mennyire lesz igazatok,meg úgy általában bárkinek.
Thyatira 2012.08.27 15:41:21
@reboot:

Nem kommentelem :XD

Inkább én ajánlom,hogy olvass többet :)
Mi is a háromság? Először is le szeretném szögezni, hogy nem az, amit eddig tudtunk róla. Azok a nézetek, amelyekről nekünk azt mondták a kiadványokban, hogy ez a háromság, azokat a katolikus egyház már a 2-4. században eretnekségnek tekintette, és az azt valló személyeket,…..
Thyatira 2012.08.26 01:59:58
@kingdom:

Akkor én is dobok be akadékot :) Pedig még nincs is megtömve a fejem JT-s dolgokkal :)

Számtalan,egyszerű és világos meghatározás mellett,ott van még egy nagyon lényeges momentum. Mivel Isten kijelentést tett arról többször is,hogy soha nem hagyja/hagyta el az Ő mennyei lakhelyét.
Talán hazudott volna? Magára hagyta volna az égi szervezetét,elég hosszú időre? Isten kinyilatkoztatta magáról,hogy Ő soha nem hazudik.Tehát ebben sem. Ráadásul logikátlan dolgot, nem vetett az emberek elé. És Ő mint a világmindenség alkotója,létrehozója,aki öröktől kezdve létezik,talán méltó lett volna hozzá ? Másrészt meg,a biblia sok helyen kijelenti,hogy ember nem láthatja istent semmilyen formában,mert abba bele halna. De ezek csak töredékek,ahhoz,ami még a háromság tana ellen szól.
Thyatira 2012.08.26 12:30:57
Azt mondta Sefatias,hogy tegyem át ide,rossz helyre került :)

Nem de Jézust az Ő fiát bízta meg,vagyis hatalmazta fel királyi joggal? Amit majd kiterjeszt az új rendben?

Nézzük csak! Még néhány tökéletlen embernek is megengedte Isten,hogy az Ő fia által fellehessenek ruházva, olyan erővel,ami által embereken segíthetek, csoda útján,vagyis Isteni erővel,és mégsem volt benne az emberbe. Isten,csak hatalmat kölcsönzött neki, Jézus által . Ne már,hogy az Ő egyetlen egy fiát ne ruházhatná fel bármivel is !

Adott neki jogokat,mint ahogy egy cégtulajdonos is átad,bizonyos területek igazgatását a beosztottainak,viszont az ő felhatalmazása,ellenőrzése alatt teheti csak meg.
Ki is a közbenjáró,például az imánál? Hogy olvashatjuk? Hát Jézus a közbenjáró.
Kinél? AZ Ő Atyjánál Istennél.
Közbenjárás,két valaki között, Isten és ember között. Most akkor ezekszerint Isten hülyét csinálna belőlünk? Mert ha a háromságot vesszük,akkor pontosan ez jön le belőle.
De számtalan példát lehetne ezzel kapcsolatban taglalni.
Nézzük csak?
Ott van Isten égi lakhelye.
Számtalan angyal,kerub,szeráf stb... szolgálja Istent,végzik a rájuk bízott munkát.Több estben is ír a biblia,az angyalok erejéről,őket is felruházta Isten olyan erővel,amire rajtuk kívül csak Isten képes. Akkor azok sem léteznek? Mert mindenki mindenkiben van?
Mi értelme lenne? Semmi...
Ha nem fejtek ki erőt valamire ,akkor nem történik semmi sem,igaz?
Van fizikai erőkifejtés,és van szellemi. És hogy sikerülhet egy erőnek a kifejtése? Ha nagyon akarom. Neki kell feszülni,összpontosítani a megadott célra,tehát valamire vagy valakire.
Csak is akkor sikerülhet. Hát egyek? A céljuk,akaratuk egy Jézusnak és Istennek.
Párbeszédben vannak,beszélgettek,mikor Isten alkotta a földet stb..Ott volt vele,beszélt hozzá Isten,megengedte,hogy Jézus beletekinthessen abba hatalmas munkába,amit végzett,sőt részese lehetett,láthatta miként teszi ezt, az Ő Atyja,ezért tudott beszélni,Istenról. Jézus,nem úgy beszélt róla az embereknek,mintha egylényegűek lennének.Ellenkezőleg ,méltatta Isten munkáját.
Vázolta milyen tulajdonságai vannak,sokat beszélt róla,imát mondott hozzá stb... akkor hazudott volna azoknak,akiknek ezt elbeszélte Jézus? Mert ha azt állítja valaki,hogy Isten is Jézus,akkor saját magát magasztalta volna? Értelmetlen.
Nagyon sok bizonyíték van arról,ami különállóvá teszi őket egymástól,csak is az akaratuk céljuk egy és ugyan az.Mivel Jézus megbizonyosodott arról,hogy amit az
Atyjától látott minden jó és gyönyörűséges. Még egy tökéletlen ember normál esetben nem magasztalja önmagát,akkor vajon Isteni tulajdonság a önmagasztalás? Ha háromságot hisszük,akkor azok szerint Isten önmagát magasztalta.
Ez nem bonyolult,teljesen világos,hogy kinek hol a helye Isten zsámolyánál,vagyis lábánál.
Máté 7:15-20 „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül prédaleső farkasok” Az Őrtorony magyarázata: „A „hamis próféták” kifejezésen Jézus, vallási tanítókat értett, akik azt állítják, hogy Istent képviselik. Ezek a…..
Thyatira 2012.08.21 11:46:28
@karalabe4:

Örülök,hogy segíthettem a gondolatébresztésben :)
Arra azért figyelj,hogy ne legyen már olyan egysíkú,mert szinte már minden írás egybefolyik.
Thyatira 2012.08.21 15:11:47
@sefatias:

Csupán a te írásaid alapján gondoltam,mivel nemegyszer utaltál rá,hogy szinte minden gyalázatot felülmúl a JT szervezet. Írásaid mellett nem kell kutatás,leírod magadtól is,majd ha lesz időm előkeresem,hol írtad ezt is :)
Thyatira 2012.08.21 15:38:57
@karalabe4:

Mivel ki is jelentettem,és egyetlen egy írásommal sem érveltem,nem ezért vagyok itt,tehát nem volt miből kifogyjak :)

Próbáltam elmagyarázni,hogy mit szeretnék,de hát úgy látom itt sokan üldözési mániában szenvednek,önmagatokért beszéltek,én aztán nem személyeskedek :)
Én csak válaszolok,a ti személyeskedéseitekre :)Ha már egyszer érdemben nem kapok választ.
Mert nem arra kapok választ,amit kérdezek,hanem a személyemre koncentráltok:)
Ha már kényes kérdés éri el a blogot,mindjárt fürkészitek az ember kilétét :) Mosolyt fakasztó,különösen,ahogy találgattok,tényleg lehetne ebből egy pszichodrámát is írni :) Különösen,hogy megírták nekem is hogy milyen embertől indult ki az infótok,az egész társaságot hülyére veszi :)
JJ blogján írtam,hogy ez az infó már engem is utolért privibe,elég sokoldalúan,magam is belekeveredtem,kicsi ám a világ :)
Legalább néha van ilyen kis örömötök is,hogy nyilvánosan is dörzsölhetitek a kezeteket :) De ez tényleg gyerekes. Könnyebb megvádolni valakit,mint válaszolni,igaz?
Ja hogy rizsát ismeritek? Nagyrészt én is,de nem fejtem ki hogy miért és hogyan,mert itt az őszinteség nem nyerő,hazudnom kellene,akkor biztosan nem lennék lenénizve :)

Eszméletlenek vagytok :)

Kaptam néhány közületek valóktól privit,hát nálatok a kezdetek kezdetén sincs már összhang. Nehéz ám fenn tartani egy működő valamit.
Több száz (!) Jehova Tanújának küldünk professzionálisan összeállított, gondolatébresztő, felvilágosító leveleket havonta. A válaszaikból egy egészen elképesztő összkép rajzolódik ki Jehova Tanúiról, akik az egyetlen igaz keresztényeknek, Jézus követőinek és Jehova…..
Thyatira 2012.08.14 23:32:20
@Ping-Pong:

Még véletlenül sem utaltam arra,hogy ez rátok vonatkozna. Csupán semlegesen írtam,mint az akkori tényeket,és ha esetleg ez mostanra is mérce Isten előtt,hát akkor majd valahogy helyre rakja az össze keveredett szálakat.
Thyatira 2012.08.15 10:10:07
@karalabe4:

Itt úgy látom elbeszélünk egymás mellett. Én picket9-nek a fejtegetésére reagáltam,és semmiképpen nem utaltam egy vallásra sem. Egyszerű a tényfelvetés, ahogy Gamáliel is megjegyezte,ha valami Istentől való,az előbb -utóbb úgy is ki fog nyilatkozni,függetlenül a vallásoktól. Viszont egy teljesen biztos,hogy Isten mindig saját népről beszélt, és ahhoz lehetett tartozni,hogy melyik lehet az,azt mindenki maga döntse el,ez teljesen logikus.
Azért itt kicsit több van,mint szólásszabadság :)
Thyatira 2012.08.17 10:15:12
@reboot:

Hali :):):)

Csak nem hiányzok? :XD

Sajnos nagyon el voltam foglalva, meg úgy mostanában eléggé kevés a szabadidőm.

De majd jövök :XD
Íme egy pár válaszra váró kérdés Jehova Tanúihoz: 1. Ha a szervezet valójában nem prófétált világ végét 1925-re és 1975-re, akkor hogy lehet, hogy olyan sok Tanú távozott el közvetlenül 1925 és 1975 után? ("A mozgalom nagyjából háromnegyed része veszett el 1925 és 1928…..
A kongresszusokon egy gyakran elhangzó kérdés: "Anyu, mikor megyünk már a mekibeeee?" =D Ennél talán csak az gyakoribb, hogy "Mikor lesz már végeee?" Halálra unott Tanúk, akiknek néhány öregember mossa az agyát miközben azt hiszik, a megmentésük attól, függ, hogy ott ülnek-e…..
Az alamedai esküdtszék Jehova Tanúit jogilag felelősnek találta egy gyermek szexuális molesztálása miatt Drámai hír látott napvilágot. Az Őrtorony Társulat először veszített pert az 1940-es Olin Moyle becsületsértési ügy óta. Több mint 70 évig, az Őrtorony Társulat a…..
Thyatira 2012.07.15 16:33:35
Nonszensz ez az egész !
Gondolkodjunk kicsit,bontsuk le családon belülire, ezt a "fatalista képzetszüleményt". Induljunk ki a családon belüli kegyetlenségek berkeiből.
Hogy miért nevezem ezt az egész folyamatot "fatalista képzetszüleménynek"?
Nos,adva van egy nagyon súlyos bűncselekmény,amiben sajnos rendszerint az áldozatot veszik leginkább semmibe,nem foglalkoznak az érzéseivel,hogy milyen módon, és minek teszik ki az emberi mivoltát, a két egymással hadakozó fél.
Mindegyik a maga igazát fölényesen,mint egy hadvezér viszi előre,egy-egy ilyen tárgyaláson.
Bár kívülállóként teszem a megjegyzéseimet, de nagyon logikus,ahogy ez a Szervezet jár el
.
A felelősség elsősorban a szülőn van,az ő döntése,hogy miként tesz az ügyben.
Nincs megfélemlítés a tanúknál,hogy nem jelezhet ilyesmit a hatóságok felé a szülő.
Viszont logikus,hogy nehéz a belelátás bonyolult esetekbe.
Nem a szervezetet kellene belekeverni,hanem az érintett feleket.

Szinte minden közösséget lehetne vádolni egy aljas bűnös tetteiért,mondván,hogy tagja / vagy volt,az a személy.
Egy-két ember gonosz tette miatt ártatlanok hírnevét bemocskolni,ez esetben egy nagy közösség vezetését?
Bizony rosszindulat!
Pontosan azért említettem,hogy vonatkoztassunk a legkisebb intézményre,a családéra. Ott sem az egész családot ítélik el, ha kiderül ki is volt a bűnelkövető,hanem azt,aki családon belül követte el az ilyen borzalmat,tehát egy személyt.
Nem értek egyet azokkal,akik pálcát törnek egy létesítmény vezetése felett,mert valaki hatósági bűncselekményt tervelt és egyben valósított is meg. Bűnhődjön,szégyenüljön meg az,aki ilyent tett,a felelősség meg legyen a szülőé. Ismételten ki kell hangsúlyoznom,
Igazságtalan lenne ilyen esetben a vallásszervezetet hibáztatni,csakmert egyik tagja ilyenre vetemedett.
Találgatásokba bocsátkozókat nagyon elítélem,mivel mindenki oda teszi a súlyt,ahol valami nem szimpatikus neki.
Most ez milyen diadal,hogy valakik elérték,jelenesetben azok,akik elhagyták vallásukat,hogy kikerüljön egy szalagcímre ez a blog?
Holott pontosan egyike ez a szervezet azokénak,akik nagyon is szigorúan veszik a kritériumokat.
Az hogy némelyek ezt nem nagyon veszik komolyan,azért nem egy létesítmény a hibás,és annak a vezetősége. Ahogy néhány kommentelő is megjegyezte,bizony van néhány dolog,amit én is túlzásnak tartok a volt tanúk részéről. Észre sem veszik,a hírszerzők,hogy pontosan azt csinálják,amivel vádolják a volt vallásukat.
Ha annyira bizonygatják, bíznak Isten ítéletében,meg hogy a bibliában benne van az is, "Istené az ítélet" akkor miért akarják kivenni a kezéből az ítélkezés jogát,a bűnökre vonatkozóan?
Régóta olvasom a blogotokat,ha tárgyilagosan nézek részleteket,azt mondanám, nem veszitek észre a gúnnyal átszőtt magánjellegű véleményalkotásaitokat,ami inkább ellenérzést vált ki egy reális idelátogatóban.
Véleményem,ha valakinek nem tetszik egy közösségben valami, és már nem képes azonosulni,akkor szíve joga elhagyni azt,de gyerekes a további mocskolódás a vádindítványozásokkal együtt.