Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagyjo

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Künzle étteremben az étel isteni olasz, de a hely az, ahová sok helybeli német jár, a pult mögött pedig szinte csak magyarokat találni. Miközben a naptáramat böngészem, hallom, hogy magyarul beszélik meg mit kért az egyes asztal, s mit a hetes. Amikor odalépnek hozzám felvenni a rendelést,…..
Nagyjo 2018.05.17 19:49:08
@VT Man: mennyi az aktív dolgozó?
Nagyjo 2018.05.18 23:59:27
@murray: azokról beszélsz akik ledolgozták az életüket és befizették maguk után a nyugdíjjárulékot meg a TB-t? Nem gondolod, hogy tévedésben vagy? Nem azok tehetnek arról, akik egy jobb élet reményében külföldre mennek vagy külföldön munkát vállalnak, hogy nincs megfelelő nyugdíjrendszer és egészségügyi ellátás. Remélem azt is tudod, hogy 2012- óta nem TB járulékot, hanem egészségügyi hozzájárulási adót kell fizetni, és nem nyugdíjjárulékot, hanem öregségi nyugdíjadót kell fizetni. Ezek mivel adónem kategóriába tartoznak a költségvetés részét képezik. Megszünt a nyugdíjhoz való jog és az orvosi ellátást is csak alapellátási szinten kapod, minden másért fizetned kell. Milyen járulékra vagy még kiváncsi?
Az ITV-n nemrég feltámasztott, és Jeremy Clarkson műsorvezetőre (ő az, ugye, akit azért rúgott ki a BBC a Top Gear című műsorból, mer szájba vágott egy producert, amikor nem volt meleg kaja a cateringben) bízott klasszikus vetélkedőben egy tök ártatlannak tűnő kérdést tettek fel az egyik…..
Nagyjo 2018.05.12 06:30:46
@Lady Ann: Loch Ness
  A Fidesz érdekében megalkotott választási törvény számos választási visszaélésre ad lehetőséget. Sajnos az idei kampányban Óbudán ismét számos ilyen szabálytalansággal kellett szembesülnünk. Kamupártok Azzal kezdődött a történet, hogy a választási rendszer tudatosan óriásira tárt kiskapuit…..
Nagyjo 2018.04.08 07:33:30
@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: Kicsit vegyünk vissza, mert egy kisteherautó volt és nem migráns! Olvasson !!!!
Noha a kritizáló civileket akarta megrendszabályozni a kormány ezzel a slendrián törvénytervezettel, valójában a saját propagandája alól húzza ki vele a talajt...
Mielőtt 2030-ra (aztán 2170-re) aztán tényleg mi lennénk Európa motorja -- esetleg még a németek --, jegyezzük meg csendben, hogy Orbán világa visszatérően és kivétel nélkül kudarcot vall mindenhol, ahol versenyben mutatkozik meg a legjobb -- az agyondotált látványsportoktól kezdve általában az…..
Nagyjo 2018.01.20 20:17:20
@nemecsekerno_007: Ajjaj, nyolc év elbaltázott kormányzás után ki tehetö felelössé Ön szerint????
Nagyjo 2018.01.20 20:23:22
@$pi$: Erre csak annyit, hogy most értük el azt a szintet ami 2008-ban volt! Akkor ez most csökkenés vagy növekedés? Ami pedig a kormány vagyis a fidesz által közölt adatok valódiságát illeti nem igaz egyetlen szavuk sem!
Nagyjo 2018.01.20 20:26:59
@vajdasagi: igy van egyetértek
Nehéz Németországról (is) minden tartományra érvényes listát írni, hiszen hatalmas országról van szó, arról már nem is beszélve, hogy mindenki másképp éli meg a dolgokat. Úgyhogy Pink Peitsch mai posztját is nyilván ennek fényében érdemes olvasni, aztán kommentelni. Jöjjön tehát a „Tíz…..
Nagyjo 2018.01.03 19:41:06
@namostmárelég: Kedves hozzászóló! Eddig nem szóltam hozzá a bejelentéssel kapcsolatos írásokhoz, de mivel nagy a zűr az értelmezésekben,röviden annyi, hogy ha valaki 14 napnál vagyis két hétnél többet tartózkodik Németországban köteles bejelentkezni. 2016 január 1-ig megtehette mindenki ezt valóban bemondásra, kivéve ha a helyi önkormányzat másként nem rendelkezett, mert kérhették a bérleti szerződést, de nem volt kötelező, pontosan azért mert a tulajdonosnak is bejelentési kötelezettsége van! A tulajdonosnak is kötelessége lejelenteni a bérlőt és neki is kettő hete van rá! 2016 január 1-től már valóban be kell mutatni a bérleti szerződést! A sok csaló miatt akik tényleg csak hasraütve jelentkeztek be német lakcímre!
Nagyjo 2018.01.03 19:41:08
@namostmárelég: Nem jó dátumot írtam! A helyes dátum 2016 november 1
Orbán a választások utánra tolja, hogy be kelljen számolnia a valós államadósságról. Akkor rögzítsük itt és most: minden idők legnagyobb magyar államadósságát az Orbán-kormány produkálta. Ez a tény. Vita van a magyar kormány és az Európai Statisztikai Hivatal között: a kormány a magángazdasághoz…..