Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stefensoon

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ritka az olyan poszt, aminek az olvasása (szerkesztgetése) során gyakorlatilag végigröhögöm az egészet, de a mai ilyen. Aki olvasta Gaben egy héttel ezelőtti posztját a 10 (+1) ponttal arról, miért jó Ausztriában élni, az már sejtheti, mire számíthat, aki pedig nem, az sürgősen pótolja, mert anélkül…..
stefensoon 2017.11.29 14:44:14
@Bredpitt Monika:
Igen, káromkodás nélkül is értettük volna, viszont kevésbbé lett volna stílusos és kifejező a szöveg. Különösen egy "10 legroszabb dolog" témánál.
Quasimodot illetően pedig: igen, volt barátja, de vedd már kissé szellősebbrez, ez nem matek.
stefensoon 2017.11.29 14:44:24
@Made in Austria Blog: Remélem, hozzászólásod is szarkaszmus. Nincs miért elnézést kérj, ez az írás pont így jó, ahogy van. Stílusos, olvasmányos. Egy "10 legroszabb dolog" témában nagyon is helyén van a káromkodás.
(Az írás spoileres.) Amikor 2008-2009 tájékán először láttam a Gran Torinot, úgy csapódott le benne, mint egy kiváló darab. Azonban most, hogy újranéztem már érzékeltem valamiféle nosztalgikus bájt: Clint Eastwood műve egy olyan amerikai filmnek tűnt már, amilyen azóta sem,…..
stefensoon 2017.10.16 13:20:57
@megamovieboy: "Teljesen hibás az utolsó bekezdés. Nem a nyugati emberekkel van a baj. Hanem azokkal, akik a demokráciában nem akarják őket képviselni, hiába szavaznak rájuk. Ehhez az eszközük a hazugság. "
Azok, akik a demokráciában nem akarják őket képviselni, nyugati emberek. És a nyugatiak szavazzák meg.
Egy hete jelent meg Zoltán írása magyarországi hányattatásairól, arról, hogy (mint fogalmazott) miként „lökte ki az ország magából”. A poszt meglehetős vihart kavart, sok volt a reakció is, most jöjjön Zoltáné, aki egyben kicsit mélyebb betekintést is ad abba, mi miért történt...
stefensoon 2017.09.01 09:23:11
@Bredpitt Monika: A múltkori posztot hol lehet elolvasni? A megadott link alatt csak egy komment van (hataratkelo.com-ra visz).
Hazaköltözni (pláne több évtized után) nem is olyan könnyű, mint azt esetleg elképzeli az ember. Sok minden más, mint amilyennek emlékszik, és a hétköznapok apró bosszúságai is felnagyítódnak, nem hiába mondják, hogy a visszaköltözés legalább akkora kultúrsokk, mint az elmenetel. Azt hiszem, erre…..
Ritka az olyan levél, melynek szerzője nyugat felől kelet felé költözne, így aztán úgy gondoltam, érdekes lehet a mai poszt, még akkor is, ha inkább tanácsot kérő, mintsem „tipikus határátkelős” (már ha egyáltalán van olyan…). Szóval a nagy kérdés: érdemes-e…..
Tardai történetek Nyolcvanhárom 2010.02.20 09:32:00
Na, mit csinálnak az agysebészek a Panoráma névadó-parti után, amikor szügyig ér a hó? A Deutsch Volvójával rodeóznak úgy, hogy a nagyember a hátsó ülésen dől jobbra-balra, és kurjongat, hogy sose volt ilyen jó, geci, mellette a Jancsival, aki meg két kézzel kapaszkodik és…..
Véget ért a harmadik X-Faktor, és nem tört meg az RTL-átok: a kertévé tehetségkutatóiban nő nem nyerhet. Oláh Gergő győzelmét nemcsak a trend miatt nem lehet meglepetésnek nevezni (az ilyen műsorokban általában nők szavaznak, faszikra), hanem azért sem, mert teljesen megérdemelt…..
stefensoon 2012.12.17 13:40:17
@Pico: Együnk szart! Több milliárd légy nem tévedhet!
stefensoon 2012.12.17 14:00:58
@AnnaKarenina: "az édes Erdélyből jelentkező, a tehetségkutatókban valamilyen sikert elérő emberek nem rohannak vissza a szülőföldjükre, hanem itt maradnak és ebből az a következtetés is könnyen előállhat, hogy nekik maguknak sem olyan fontos az az édes Erdély"

...mint ahogy az a következtetés is könnyen előállhat, hogy nem szeretnek olyan környezetben élni, ahol hazátlannak mondják őket. És ahol számtalan más módon meg vannak különböztetve. Te szeretnél?

Még számos más magyarázatot lehet adni erre. Ki-ki elfogultsága szerint.
Amikor már azt hitte volna az ember, hogy mindent, te tényleg mindent elmondott, leírt, megélt az X-Faktorral kapcsolatban, akkor a műsor húzott egy olyat, hogy egy félsüket bohóc adta a másikat harminc centis faszkorbáccsal. És gigára mentek, keményen, hiszen azt, hogy az ember egy…..
stefensoon 2012.12.09 20:56:42
@Úz Bence: "Ez a fajta újságírás heccből születik, erkölcsi alapja semmi, egy meghatározott, erre, a fikázó hangütésre vevő szubkultúrának szól. Alapjában káros és lélekromboló, hiteles tudósításként értelmezhetetlen, szélsőségesen elfogult, célja a vélt ízlésbeli (esetleg politikai) ellenfél karakterének verbális legyilkolása."

Nana. Erkölcsi alapja nagyon is van: ha ennyire elkurvásítja magát egy intézmény meg néhány személy, hogy a nyilvánvaló szennyet értékké turbózzák, csak a bevétel kedvéért, hát az ellen igenis berzenkedni kell.
Lélekromboló esetleg a neurotikusok számára lehet.
Hiteles tudósítás nem is cél, inkább a véleményalkotás. Nem muszáj egyetérteni vele.
Elfogultnak te látod, ne állítsd be objektív tényként. A karakter-legyilkolás helyett én inkább igénytelenség-legyilkolást mondanék, de az előbbi is OK, mert aki kurvának meg, ne csodálkozzon hogy...(ld. korábbi kommentek).
stefensoon 2012.12.09 20:35:12
@Tibor Gérnyi: "ezt most te tényleg komolyan gondolod? Vagy a szókincsedben vannak hiányosságok? Szerintem a súlyát, hangulatát egy írásnak számtalan egyéb negatív értelmű szóval is ki lehet fejezni. Ne adj' Isten választékos beszéddel még jobban el is hiszem, hiszen kiművelt emberfő véleménye számomra mindig hihetőbb."

Akkor az ő írásai nem neked szólnak. Vagyunk egy páran, akik értékeljük ezt a stílust. Báj-báj.
stefensoon 2012.12.09 20:51:12
@marionette: "Amúgy érdekes felállás a döntőben, két határon túli lány és egy roma fiú:-)Ebből látszik, hogy azért eléggé lojális a mi nemzetünk!:-) Ellentétben a kommentelők többségével:-("

Hát attól mert határon túliak, még a mi nemzetünk... Néhány határon belüli politikus hülyesége tette őket határon túliakká.
Nehogy má' néhány francia stb. politikus döntené el neked, hogy ki tartozik a nemzetedhez.
Az előzetes forgatókönyvnek megfelelően Stone esett ki a Jimmy fia Krisztián szárnyalása utáni első faktorból, jövő héten majd szépen követi a mostani adásban párbajozó Szabó Dávid is, akinek tegnap két jól hallható lélegzetvétel között azt bírta mondani Ördög Nóra,…..
stefensoon 2012.12.02 22:30:49
@Joske: Hú de sötét vagy...(csak hogy értsd: amiket írsz, nem vall túl felvilágosult elmére. Te viszont nem láthatod a negrót a számban...szellemeskedni próbálsz érvelés helyett).
Ember, fogd fel: egyedi esetekből (Tolvaly Renáta, CSA stb.) nem vonhatsz le következtetést több millió emberre. Azt pedig, hogy miért különültek el a székelyek, nem tudhatod - az viszont biztos, hogy ezt sem mindenki akarta (és nem voltál ott, hogy felmérést végezz). Amúgy meg ez kurvára nem tartozik ide.
Hogy te X faktor nyeremények határon belül tartásában látod a magyar gazdaság megmentését...na, ez már kritikán aluli. Nem látsz ki a fejed sötétjéből.
stefensoon 2012.12.03 19:58:15
@Vierre_: Jó a szó.
stefensoon 2012.12.05 23:46:24
@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:

Jó nagy f..sz vagy. Ez egy szabad világ, miért nem mész te oda?
A Stáb című VIVA-reality már negyedik évadát kezdte múlt péntekent, biztos rólunk állít ki szegénységi bizonyítványt, hogy eddig még csak nem is hallottunk róla, pedig volt egy évaduk, amit Ausztráliában forgattak, bizony. A mostani eresztésnek nem volt ilyen jó dolga, kenguruk…..
stefensoon 2012.11.13 06:19:39
@vorticonguard:
Tehát még nem ismered, de szar.
Világos :-)
Az RTL Klubnál nagyon értenek ahhoz, hogyan kell a szarból is aranyat csinálni. Az idei X-Faktor a kritikusok és az (internetes) nézői vélemények alapján messze a legrosszabb tehetségkutató evör, mégis stabilan hozza a kétmilliós átlagnézettséget, és mindenki csak arról beszél,…..
Néhány nap múlva lesz pontosan két éve, hogy életem eddigi legnagyobb kalandjába belevágtam, és felültem a Santiago de Chilébe induló repülőre. És néhány napja volt pontosan kilenc hónapja, hogy leszálltam a Mexikóvárosból érkező repülőről, és életem eddigi legnagyobb kalandja véget ért. Összesen 14…..