Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsámboki Miklós

139 bejegyzést írt és 955 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Buheramegoldások nem csak Magyarországon és nem csak manapság voltak. Ennek ékes példája ez környezetébe illeszkedő, minden szempontból praktikus, házon átvezetett berlini magasvasút. Egész pontosan itt helyezkedett el. A fotó 1905-ben készült, de az épület csak a háborúban…..
Zsámboki Miklós 2012.02.12 11:27:30
A Kossuth tér átépítéséről a 2006-os kempingezésbe fulladó tüntetések óta van szó. 2007-ben tervpályázatot írtak ki a tér rendezésére, akkor a fődíjat az S73 tájépítész iroda nyerte, de a terv idővel több, valószínűleg soha ki nem derülő okból kifolyólag…..
A közterületépítés első és második főtétele szerint: 1. Plázaépítés nélkül nem újul meg közlekedési csomópont. 2. A megújulás nagysága egyenes arányban áll a pláza nagyságával.  A Köki például nagyon megújul, így oda nagyon nagy bevásárlóközpont épül. Ahol…..
Aki régebb óta hallgatja a műsort, tudhatja, hogy kénytelenek vagyunk rendszeresen azzal a problémával foglalkozni, hogy Budapesten szakmai kérdésekben nem szakmabeliek, hanem kizárólag a politikai hatalom dönt: politikai akarat érvényesül például örökségvédelmi, muzeológiai,…..
Zsámboki Miklós 2011.07.24 10:25:31
@medvetoka: szia medvetoka, azt most nem kommentelném, hogy beszédhibásak volnánk (nemis!!!44%), de köszi az ötletet miszerint írjuk le a műsort, nekem nagyon tetszik!

jaj, várjál, az a sok betű ott a lejátszó fölött nem pont ez?! olvasd el, tök jó!

azért köszi a hozzászólást!
Zsámboki Miklós 2011.07.24 10:57:19
@mrbloodbunny: dehát egy szín, aminek a nevében benne van, hogy bugyi, per definitio szép!!
Hogy mi a későmodern? Egyszerűbb lesz, ha onnan indulunk inkább, hogy mi nem az. Mert például a szocreál, az nem a későmodern, és a későmodern nem a szocreál. Erről már egyszer beszéltünk egy régebbi műsorunkban. Azonban el kell ismernünk, a köznyelvet és a zsargont…..
Ha talán nem is mindenki, e blog olvasói biztosan tudják, hogy az új médiatörvény július 1-től már alkalmazható az internetes és nyomtatott sajtótermékekre is. A reakciókat látva, most megpróbálunk tisztába tenni néhány dolgot az új szabályozással kapcsolatban.Abban…..
Zsámboki Miklós 2011.07.01 16:16:36
8ker S.K. 2011.07.01 15:15:00
Átneveztékkeresztelték  a Köztársaság teret. Annyira fontos dolog ez, hogy a sok tisztséget betöltő polgármester idejét nem sajnálva saját kezével szerelte fel az első táblát: viaSokáig éljen és virágozzék Pártunk és Kormányunk!..
Szegény Szervita térrel olyan jó lenne már kezdeni végre valamit. Van egy csomó izgalmas, érdekes, szerethető épülete, pompás a fekvése is, még sincs valahogy kitalálva sehogy se. Még azt sem tudni, hogy mi lesz három meghatározó épületével, a telefonközponttal, az…..
Az ügyvezető igazgató [Molnár József, a BTSZK] beszámolt még egy nagy ívű attrakció (amely egyelőre a Várkabin munkanevet viseli) tervéről is: eszerint a Vigadó tér és a Budai Vár között (később pedig a Vár és a Citadella között) kötélpályával teremtenének…..
Zsámboki Miklós 2011.06.07 15:15:07
Van ugye a Természettudományi Múzeum Pesten, ahol kihalt őshüllők csontjait és modelljeit bámulhatja meg a nagyérdemű. Na most képzeljük el, hogy a mögötte elterülő Orczy kert meg tele van dobálva komplett dinoszaurusztetemekkel, netán egy-kettőben még némi élet is van -…..
Ez meg itt a pixillációs werkfilmje a dolognak...
Zsámboki Miklós 2011.05.19 16:34:13
Tök jó, messziről úgy néznek ki mint valami különleges sövénysorok, pedig dehogy: Karoly koruti irodankbol kiralyi kilatasunk van az egesz epitkezesre, ezekben a pillanatokban pakoljak ki a fakat az alexandra elott Udv KT Pár napja még csak tankcsapdákon keresztül bukdácsoltam…..
Borfalut vizionál a Szeretem Budapestet Mozgalom a Tabánban 22 pincével és színpaddal, a lakók természetesen aláírást gyűjtenek, hogy "Budának eme oxigént adó, zöld, csendes és mindenki számára élvezhető természeti kincsét ne pusztítsák el!!!!!", mi pedig elbeszélgettünk a…..
Zsámboki Miklós 2011.05.03 10:06:23
@TABÁN MEGMENTÉSE: a Tabán csak a környéken lakóké?
Zsámboki Miklós 2011.05.03 10:31:25
@s.székely katalin: csak abban nem értünk szerintem egyet, hogy egy ilyen borfalus ötlet kompatibilis-e a zöldterület megtartásával.

meg még abban, hogy lehet-e személyeskedés nélkül megnyilvánulni egy ilyen témában.
„De legalább nincs benne csalamádé.”   A valós problémákra fókuszáló, pragmatikus politizálás jegyében újabb szakaszához érkezett a közterület-átnevezési hullám. A fővárosi közgyűlés hajléktalanok és aktivisták kereplős közjátéka után átnyomta több…..
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..
Zsámboki Miklós 2011.04.26 11:30:10
Zsámboki Miklós 2011.04.26 11:36:44
@Balage1551: és ez a projekt a lakott részt vagy a parkot célozza?
Április 9-én és 10-én, azaz szombat-vasárnap, azaz holnap-holnapután megnyílnak Budapest 100 éves épületeinek kapui, köszönhetően az OSA archívumnak és a Kortárs Építészeti Központnak, akik kitalálták, hogy egy ilyen háznézegetős-programozós eseménnyel lehetne…..
"Ha ezeket a nemzetieskedő bullshiteket lerántom a szövegről, akkor azt látom, hogy egy antiglobalista, antikapitalista, anarchista punk csávóval állok szemben, aki mindennek nekimegy, és, hogy éppen az építészetet találta ehhez meg, az egy puszta véletlen" - hangzott el Makovecz…..
Zsámboki Miklós 2011.03.30 22:15:38
@Ray2: de látod egyből aláírtad az egész posztot, szó nincs itt építészetről, csak annyi, hogy valaki bántja makovecz imrét, ergó egy buta baloldali.
Zsámboki Miklós 2011.03.30 22:25:55
Zsámboki Miklós 2011.03.30 22:36:10
@Ray2: :-((
A 8ker blogon megjelent Blaha Lujza téri tervek apropóján beszélgettünk a Blaha Lujza tér aktuális helyzetéről, közlekedéséről, a tér nagyságáról és arról, hogy mi a helyzet azokkal a hajléktalanokkal, akik a téren tartózkodnak.   A Blaha Lujza Tér Tervei És Március…..
Zsámboki Miklós 2011.03.23 15:13:32
@Sátán meg a Jocó: épp ez az, hogy eszünk ágában nincs kiülni a Blahára jelen állapotában, de azt szeretnénk, hogy ez megváltozzon - a bemutatott tervek szerint nem fog.
Sejtem, hogy a művészetben járatosak most a szívükhöz fognak kapni, de be kell valljam, én tegnapig nem is tudtam, hogy Budapesten van szobra Darth Vadernek! Ráadásul a Sith Sötét Lovagjának egy elég kevéssé ismert korszakából, amikor éppen nem is volt annyira Sötét:Persze én…..
Az Independent egyik blogjában összeszedte az idei év szerintük legjobb Európában rendezett fesztiváljait időrendi sorrendben. Ez nagyszerű hírrel szolgál számunkra, mivel a legjobb ötből hármat is meglátogathatunk minimális erőfeszítések árán. Akár az elsőt is például, ami…..
Zsámboki Miklós 2011.03.10 11:48:43
Kerékgyártó Bélát, a BME Filozófia és Tudománytörténet tanszék docensét, a Berlin Átváltozásai c. tanulmánykötet szerzőjét kérdeztük Berlin és Bécs múzeumi negyedeiről, hátha rájövünk valami érdekesre a nemrég bejelentett, immáron második budapesti múzeumi negyeddel…..
Budapesten közterület lesz elnevezve Elvis Presley-ről. Vajon melyik ? Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a fenti témában.  Mindössze ennyi állt abban a 830 Kb-os sajtóközleményben (meg persze helyszín, időpont és egy bazi nagy címeres fejléc), amit az…..
Látszóbeton, betonreneszánsz, hetiBeton! A KÉK Betontavasz című programsorozatának részeként megvalósuló Látszóbeton konferencia szervezőivel, Varga Péter Istvánnal és Erő Zoltánnal beszélgettünk arról, hogy mi az a látszóbeton, mióta van ilyen, miért szeretjük, mire jó…..