Regisztráció Blogot indítok
Adatok
virágillat

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
. . Ismerős? Pedig ez nem az IKEA, hanem a 11 Furniture nevű lakberendezési áruház a kínai Kummanban, Yunnan tartományban. Minden hasonlóság csak a véletlen műve. . . Még érthetetlenebb a dolog most, hogy kiderült, Kínában van IKEA, nem is…..
virágillat 2012.12.20 17:06:34
KLA azelőtt írta alá az átvételi ívet, hogy megnézte volna, mit kapott az önkormányzattól a borítékban, így most 5800 forinttal kevesebb Erzsébet-utalványt kapott. Gyanítom nem vagyok egyedül a következő problémával és szeretném felhívni a figyelmet néhány érdekességre…..
virágillat 2012.12.13 20:30:33
@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Azt már régóta szégyenlem, pedig valaha büszke voltam, rá még ha nem is tartoztam az "elithez" csak úgy éltem mint Magyarrá született ember.
virágillat 2012.12.13 20:36:05
@Mojzes Pál: Ha számodra korlátozottság az, hogy az ember szeretne korlátok nélkül méltón itthon, és büszkén élni, hát hidd, megteheted. Nem megyek el de , nem is hagyom ebek harmincadjára a hitemet, és nem kell, hogy egyet érts velem!
virágillat 2012.12.13 20:41:39
@ColT: Ez csak az amit rövid intervallumban láttam, és miről nem hallottam , vagy nem tudhatok, vagy mit nem kötnek az orromra, titkolnak éppen sokkal de sokkal több lehet!
Remélem, nem hibádzott szomszédomnak az a pár birsalma, amelyeket kertünkbe átnyúló fájáról lecsentem. Ha ehhez hozzávesszük, ami ideát lehullott, akkor kétkilónyit is kitett a zsákmány. Egy darabig a konyhaszekrény tetején díszelegtek, azután több birsalmaleves is készült…..
Mindig érdekes élmény, ha az ember saját bőrén tapasztalhatja meg a politika történéseit. Van, hogy ez vicces formában történik, van, hogy érdekes módon - és van, hogy propaganda képében szivárog be a mindennapjaidba, és az arcodba tolnak valamit, ami már messziről bűzlik. A…..
virágillat 2012.11.12 08:26:16
@rezvez: Köszi a választ, azt hiszem akkor félhetek, vagy magam mellé teszek egy baltát éjjel!Persze csak önvédelemből!
virágillat 2012.11.12 18:57:16
@rezvez: Nem akarom teljesen, hogy ez csupán a kettőnk közötti kommunikáció legyen, de lehet menekülnöm kell! Őszintén rémülök meg a hírektől, attól, hogy emberek olyan következtetéseket engednek meg maguknak, ami távol áll minden szabályoktól megszabott és emberi értékektől távol álló érzésektől. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ketté válik az ország és a világ is! Pedig lehetett volna jobb is, ha nem utasítjuk el a másikat, csak megpróbáljuk megérteni, és nem alkalmazunk rá olyan magunk által gyártott szabályokat, amitől őt rosszabbá tesszük. Magunkat meg jobbá, mert azt hisszük, hogy ezt most kipipáltuk!Sokszor szégyenlem magam, de valahol össze kell kaparnom a Magyarságomat!
virágillat 2012.11.13 05:55:34
@rezvez: Nem, de megpróbálhatom, hátha jót tesz!
Elég nehéz elhinni, de a hét legszórakoztatóbb műsorát nem az HBO-n, vagy az AXN-en vetítették. Hanem a HírTv-n. Ráadásul ott is egy olyan kulturális műsorban, amit még akkor is nehéz lenne végignézni, ha Victoria Swinger mesélne benne a művészi célú ejakuláció állami…..
Subba Szeged Ribancai 2012.10.26 10:33:36
Ezúttal nem tőlünk kapták a becenevet, saját magukat hívják így, és annak ellenére, hogy imádjuk a témát, ebben most annyira nem merültünk el. Van valami videó, meg ez a csapat rissz-rosszul kimázolt hölgy, és persze a trollkodásra alkalmas Facebook oldaluk. ..
Kapanyél Mogyorós pele 2012.10.16 09:00:00
Pelékkel viszonylag ritkán találkozhatunk, hiszen igen kis termetűek, ráadásul éjszakai életet élő rágcsálók. Hazánkban három (egyes források szerint négy) fajuk fordul elő: a nagy pele (Myoxus glis), az erdei pele (Dryomys nitedula), valamint a mogyorós pele (Muscardinus…..
Kapanyél Patchwork-kertek 2012.08.24 09:15:00
Most, hogy a hazai időjárás lassan a trópusival vetekszik, érdemes megnézni, hogyan boldogulnak a kertészek ott, ahol a szárazság és a hőség mindennapos jelenség. A nyugat-afrikai Maliban, Timbuktu közelében találhatók a képen látható „patchwork-kertek”. A kis…..
virágillat 2012.08.25 07:21:25
@HPP: Köszönöm a választ, bizony a mulcsozás újdonság volt a számomra rögtön ki is próbálom.Nagyon büszke vagyok a kertemre, igaz nem a szépsége miatt, de bizony minden második nap behozok egy nagy kosár mindenfélét, amit én ültettem magról még januárban, és felneveltem a palántákat.Paradicsom, kaliforniai paprika,padlizsán,karalábé,kerti áfonya stb. és a legújabb kedvencem a perui cseresznye. Most virágzik, és kísérletezek vele , hogy vajon a kertemben hol szeret a legjobban. Szívesen hallanék felőle, ha már van vele kapcsolatban tapasztalatod. Valamint egy idén jól bevált újdonságról a sárga koktél paradicsomról.
virágillat 2012.08.25 13:04:01
@HPP: Köszi, tényleg egészen más az íze minden zöldségnek a kertből, de ezt nem csak én mondom, hanem azok is főleg akiket megajándékozok belőle.
Ahogy leírtam reggel a hozzászólásomat kimentem a kertbe és akkor vettem észre a perui cseresznyén az első virágokat, már tudtam a netről ezt-azt róla, de , hogy hogyan bánjak vele azt most kísérletezem . Van árnyékban , félárnyékban, napon és cserépben, a legszebb félárnyékban nő napi kétszer öntözöm és most a virágzásnál kb 80 cm magas. Tőről is ágazik, bokrosodik, a magokat Angliából kaptam az ottani hűvös klímát is bírta és termett, kicsit féltem ebben a melegben, de elég szépen nő.
A körte alakú koktél paradicsom nekem nagyon bejött. Ez az első évem vele, de sokkal hálásabb, kb 2m magasra is felnő kikarózva és ontja a gyümölcseit. Találtam is egy jó receptet, édes ecetes rozmaringos fokhagymás lében úszkálnak és nagyon guszták, a lényeg hogy félárnyékos helyen van, de tök véletlen volt, hogy eltaláltam.Az a baj, hogy olyan sok palántám maradt, hogy miután mindenkinek adtam ajándékba, a maradékot sajnáltam kidobni, most meg sok van, de nagyon jó érzés, azt hiszem ez csak azon múlik, hogy az ember szereti-e a kertészkedést.