Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trójai Csaló

11 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
Trójai Csaló 2024.03.04 18:38:06
@agresszív kismalac: angol-dán koprod, a címe nem jut eszembe, de Draco Malfoy volt az egyik bombázópilóta
Nulláról Százra 2024.01.28 01:25:44
- Én Beni von Horwath, a népbíróság előtt kijelentem. - A népbíróság azt kéri, mondja ki a nevét rendesen. - Benjámin von Horváth & Schwarz, kijelentem, hogy hamis ítélet alapján feljelentettem a szomszédomat, akit a Gestapo ez alapján elhurcolt, további sorsáról nem tudok. De én, Benjamin von…..
Hét tenger Off topic 2022.07.20 08:53:43
Korábbi weblapomon volt az a rossz szokásom, hogy írásaimhoz időnként hozzátoldottam olyan fejezeteket, melyek anyaga a cikkek választott témájához csak feltételesen kapcsolódott. Ezekben főleg egyes történeti/politikai eseményekről, vagy azok utólagos értelmezéseiről fejtettem ki saját…..
Hét tenger Világbirodalmi Flotta 2021.09.15 10:26:18
  A nagyhatalmak közt a XIX. század végén kezdődő navalista versengés nagyon súlyos következményekkel járt a Nyugatra nézve. Nem nagy túlzás azt állítani, a nyugati nagy- és középhatalmak közti viszonyt ez az értelmetlen vetélkedés mérgezte meg, és tette tönkre. Közvetve ez volt az egyik oka a két…..
Trójai Csaló 2021.09.16 14:42:46
@steery: elsőre félreérthető lehet, pedig nem.
"... valamennyi hadviselő fél részvételével." = a képen az összes hadviselő fél ott van.
Ha a kutya is hadviselő fél lett volna, akkor "... mindannyian hadviselő felek."
A húszas évek elejére a repülőgép-anyahajó már elismert hadihajótípus volt, olyannyira, hogy a washingtoni flottaszerződés is külön foglalkozott a rájuk vonatkozó korlátozásokkal. Az egyezmény értelmében az anyahajók legnagyobb vízkiszorítása 27 ezer tonna lehetett, kivéve a csatahajókból átépített…..
she said: - whitey on the Moonand I was like: - Nah, sister, what about a latte on Mars?https://www.youtube.com/watch?v=goh2x_G0ct4&ab_channel=AceRecordsLtd..
Nulláról Százra 2020.11.19 19:30:53
- ... hát inkább hazament. Egy ígéretes este, melodráma egy felvonásban - Tuggyukki - 2020..
  Nálam Demeter Szilárd kiverte a biztosítékot. Már akkor kiakadtam, mikor Tőkés László táskahordozójából „acélgyörgyi” magasságba emelte az orbáni akarat Demeter urat.  Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, akkor adj neki hatalmat - mondta Abraham Lincoln. Mennyire igaza. Ahogy Demeterből…..
Trójai Csaló 2020.02.28 11:11:51
@MACISAJT:
"Amúgy a ballib libaúsztatóban kitört szokásos gágogás ..."
Hogy azt a budai, keresztény, fehérheteró jókurvaanyádat.
Zsidózz nyíltan, bazdmeg, vagy egyáltalán ne, de kurvára hagyd el ezt a vasárnapi ebéd melletté való, rántotthúsos szalonantiszemitizmust.
A mocsok, képmutató fajtád, hogy ittmaradt '44-ből: a nyilas karszalagot nem húzza fel, csak helyeslően bólogat, amikor a szomszédot agyonlövik a bérház udvarán.
Trójai Csaló 2020.02.28 11:13:05
Ellátogatunk a budai Várnegyed tövében meghúzódó Hunfalvy utcába, ahol a kiegyezés idejéből származó három ház történetével ismerkedünk meg. Találkozunk egy kereskedőcsaláddal, ennek keretében pedig a Monarchia korabeli magyar élelmiszerexport egyik fontos szereplőjével. Megvizsgáljuk, miért nevezte…..
Nulláról Százra Tánclépés 2018.12.17 21:18:23
- Mondd még egyszer, ne haragudj, hogy kéred?A csapos ideges hangjára eszmélek. Írni akartam aznap este, valahogy nem ment, nem kezdődött, nem adta, így keveredtem a Helyre, ötletek, történetek, csonka-bonka, csetlő-botló részletek kavarogtak a fejemben, nem akartak összeállni. - Egy deci bor,…..
- A Kiskováccsal mi van?- Ma nem tud jönni.- Nem azt kérdem, hanem hogy ezer éve nem láttam.- Úgy volt, hogy megnősül, aztán a nőről kiderült...  Sosem fogom megtudni, hogy mi derült ki a Kiskovács nőjéről ami miatt nem lett úgy, hogy nőből asszony legyen. Ugyanolyan sietős léptekkel kotortam a…..
Az Este beste teste....Az..
Nulláról Százra Jó volt... 2018.11.21 00:23:39
- Tényleg így volt jó?Nevetett.Némán, befelé, így volt jó, ezt mondta a szemével,úgy mondta, hogy nem nézett rám,a távolba nézett, ködös dombokra, gyönyörű táj,tényleg így volt jó, tényleg gyönyörű a táj.Apró templom előtt ültünk, kérdések tolultak,bennem torlaszkodtak tömegesen,egymást túlkiabálva,…..
- Mester, kérdeznélek. - Ki tilthatja meg? - Tudni szeretnék. - Mit? - Válaszokat, Mester. - Mire? - A kérdésekre, természetesen! - Ki vagyok én, hogy válaszoljak? - A Mester vagy. - Kinek a mestere? - Az enyém, Uram! - Hogy volnék? - Tanítasz, uram. Válaszolsz. - Ezt teszem? - Igen,…..
Nulláról Százra Fapadon vonaton 2018.11.16 00:30:29
Dideregve ült föl a padon. Ösztönösen, fázósan húzta szorosabbra magán a kiskabátot. Nem sokat ért, ez a csinos kis kabátkája volt, az amelyik passzol a kedvenc miniszoknyájához. Kiskabát, rövid szoknya, vékony harisnya és tűsarkú, hát, nem épp ideális utazáshoz Főleg nem ezen a francos, huzatos…..
Nulláról Százra Mit. Hová. 2018.04.09 20:50:17
- Nulláról százra? - Igen. Hát hiszen ez a címe..! - Igaz-igaz. Nyilván nem véletlen. No de mikortól? - Mától. Micsoda kérdés... - És meddig? Úgy értem hány éves a terv? Jövőre száz? - Miket beszélsz! Holnapra. - Ma nulláról, holnapra százra? Ezt így? - Pontosan. Nincs idő, sok volt a nulla,…..
Hét tenger Tengerész történetek 2017.03.31 21:33:06
Mint az egyik előző posztban már volt róla szó, Sir James Bisset emlékirataiban számos érdekes, bár nem biztos, hogy teljesen hiteles tengerésztörténet található. Ezek megbízhatóságáról maga a szerző így vélekedik: „Sok hasonló rémtörténetet hallottam öreg tengeri medvéktől, és semmi okom rá, hogy…..
Lehet pozitívan is nézni azt, ha esetleg eljönne a világvége és egyedül vagyunk: Nincs sorban állás a boltban, ráadásul bemehetünk úgy az üzletbe, hogy berúgjuk az üveget, nem kell beérni reggel a munkába, ingyen van a benzin, nincsenek Pumped Gabóék a képernyőn, nem kesergünk, hogy megveri a…..
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
Trójai Csaló 2017.05.28 14:47:39
@tiboru: a gratuláció már réges-rég kellett volna menjen, évek óta olvasom a konteóblogot is (csak LUSTA DÖG vagyok bejelentkezni:) de ez most ráadásul minőségi újságírás.
Arra igazán kiváncsi lennék, mit mond egy gumitalpú négyszemközt arról, amikor legalább annyi terrort kell elhárítson, mint a saját "főnökei" által okozott kárt...
Trójai Csaló 2017.05.28 16:48:13
@zizolika: nem volt meg, úgyhogy köszönöm!
Így érthetőbb miért lett az, ami. Btw azt is érteni vélem, hogy a sok XCVBNENMH "rövidítés" után a döntéshozóknak miért feküdt jól egy érthető, össze nem keverhető hárombetűs. A fegyveres / rendvédelmi nevezéktan-hagyományokkal pláne nem vagyok tisztában, a SWAT-ot sem azért említettem, csak nekem, laikusnak, az pont tök érthető (pláne h én már bőven a SWAT-FBI-CIA hollywood-i szentháromságon nőttem fel).
Ez meg mégannyira kimaradt: a "Szolgálunk és védünk" szlogenből volt anno hisztéria? Bár nmtom min csodálkozom, a minden egyenruhától irtózó kurucos mentalitás nyilván ebből is minimum viccet csinált... Mondom ezt úgy, hogy nekem is bőven be kellett nőjön a fejem lágya, hogy ne az ÁVÓ-st lássam a magyar rendőrben (és még mindig folyamatban a benövés + ne vedd sértésnek, nem az, kamaszkori hülyeségmaradvány).
Baszni rá hát, olyan soha nincs hogy valami mindenkinek megfeleljen, hát még Árpád népének, hejj:)
Nyári Gábor Vélemény Február 9-én volt Horthy Miklós halálának 60. évfordulója. Bár a XX. század még annyira élénken él a magyar társadalom emlékezetében, hogy igen nehéz Horthy szerepét megítélni, az vitathatatlan, hogy közel negyedszázados kormányzósága miatt a…..
Trójai Csaló 2017.02.15 12:33:14
@Jehuda: a személyes / családi veszteség tökéletesen érthetővé teszi az indulatod. Úgy is, hogy @bbjnick-el is egyetértek, ez inkább identitás-, mint érzelmi ügy. (Ezt is átérzem, én úgy haragszom az örmény népirtásért a törökökre, hogy 1915-ben az örmény felmenőim már 200+ éve magyar alattvalók voltak.) Amit mondani próbáltam (és amit @bbjnick olyan frappánsan megfogalmazott): történelmet csak hidegen és tárgyilagosan érdemes vizsgálni.
Tudom, hogy vékony jégen járok ezzel a hozzáállással, de sem az oszmánok, sem a nácik sem Sztálin nem intézhető el azzal, hogy gyilkos vadállatok lettek volna. Népvezérek és tetteik sem legebnek a vákuumban, korszellem, körülmények kellenek, amilyen például, ha már Horthyról beszéltünk, a századforduló Európájában a teljesen általános és (nem általam és nem most, de) elfogadott antiszemitizmus is volt. És ezalatt szigorúan nem fajelméletet vagy felsőbbrendűséget értek, mert az politikai lózung volt, indok a leszámolásra, népbutítás. Az európai "régi" elit (itt: Horthy, amott: Eduárd, Windsor hercege) nem faji vagy vallási alapon, hanem hatalomféltésből és bizalmatlanságból idegenkedett az "új" (részben zsidó származású) elittől.
És az igazán vékony jég a relativizálás és kontextusba helyezés közt van, amit írok csak érdekességképpen írom: Goldberger Leó és családja Horthynak köszönheti, hogy a német megszállásig maximális védelmet élvezett. Hogy aztán a felszabadított (!) Mauthausen-ben halt éhen, az a 20. század igazán kegyetlen fintora.
Trójai Csaló 2017.02.15 12:44:16
@miketbeszéltek: nem vonom kétségbe, sőt! A polkorrektség pedig távol áll tőlem, mert ellehetetleníti a dolgok lényegének a kimondását. Csak egy ilyen korlátozott válaszokra alkalmas platformon próbálok kultúrált vadállatként viselkedni, itt nincs idő megmagyarázni, ha túl sarkosan fogalmazok.
Másrészt meg: mivel konzervatív, keresztény, közép-európai és középosztálybeli miliőben nőttem fel, ezt ismerem belülről, ennek tapasztaltam a fonákját és képmutatását a bőrömön, ezért ezt utálom a legjobban. De ugyanígy megvan a véleményem a többi származás, vallás, "osztály" alapú identitás-csoportról is, csak kívülálló lévén azokat nem ilyen nagy mellénnyel kritizálom.
Trójai Csaló 2017.02.15 17:12:52
@Tristee: "Horthy egymaga többet tett a II. világháború alatt a kelet-közép-európai zsidókért, mint a Szövetségesek együttvéve."
Amikor egyetértettem @bbjnick-el nem erre gondoltam, az én hibám ha úgy tűnt, hanem erre:
"És a történészeknek nem az a feladata, hogy a te vagy az én vagy bárki más igényeihez igazítsák a történelmi tényeket, hanem az, hogy a történelmi tényekhez a történelmet."
Hogy Horthy mit tett a mo.-i zsidóságért nem nagyon lehet vitatéma, a tudomány mai állása szerint szinte semmit, így a fenti kijelentés értelmezhetetlen (konteós hülyeségnek mondanám, de szeretem a csavaros konteókat, ez meg sima hülyeség). Goldbergerékben sem a származást nézte, gondolom én, hanem a magyar gazdaság egyik legnagyobb tőkéjét. (Fonalgyár - honvédségi beszállítók.)
Sarkosan: az európai zsidóságért egy maroknyi embernek maradt emberen és néhány civil szervezeten (nem tudom ezt akkor hogy hívták) kívül senki nem tett semmit. A szövetségesek is csak annyit, hogy mielőbb meg akarták nyerni a háborút, nyilván azt sem szívjóságból.
Folytatódott az HBO Westworld című sorozata, aminek a napokban jelentették be a második évadát. Tovább mögött spoileresen foglalkozunk az epizód eseményeivel...
Trójai Csaló 2016.11.16 15:57:04
@Zsolt696:
Köszi, ez is tök új!
Trójai Csaló 2016.11.16 17:06:20
@rudo:

Így. Ha a táplálékból szereznék a delejt, az felesleges pazarlás lenne üzleti szempontból is. Ha kajálással KELL töltse az idejét egy ost, addig sem a vendéget szórakoztatja. És ugye a parkban minden funkció a vendégek szórakoztatására van. Ha egy host (prosti) fürdik, azt is csak azért csinálja hogy rá lehessen törni míg meztelen.

Vér: az valami elektromosan töltött cucc lehet. Folyékony akksi:) Off, de az első generációs (mechanikus) hostoknál hogy oldották mega vérzést vajon? Azok, ahogy elnézem őket, kb olyan litiumos tépról működhettek, mint a telefonom...

Öntudat (és komplexitás): nyilván az egész sztori kulcsa. Vagyis sztem. De az biztos, hogy az MI kutatókon kívül senkinek nem célja, hogy öntudattal rendelkező műembereket gyártson. Főleg nem egy olyan kalandparknak, ahol a fő szolgáltatás, hogy "bárkit" kinyírhat, felcsinálhat, megkínozhat / alázhat a kedves vendég.
Kirpóbálgattam jópár csetbotot, Sirit, de még a Google Assistant is csak "AI-like experience" hivatalosan. Régebben mintha az lett volna az általános vélekedés, hogy ha elég "bonyolultra" vagy összetettre programoznak valamit, akkor az már öntudat lesz. Nem szakértek, csak vélemény: nyilván fel lehet készíteni egy szoftvert, hogy majdnem minden elképzelhető helyzetre adekvátan reagáljon, de öntudata attól még nem lesz.
Trójai Csaló 2016.11.16 17:08:12
@rioide: najó, késő van...
ost = host
tép = táp
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Trójai Csaló 2016.10.10 22:19:57
@isapur:
Kösz h ezzel kiegészítetted, baromi fontos tény, hogy az alkhol az egyetlen drog, aminek az elvonási tünetei (súlyos esetben) közvetlenül is halált okozhatnak.