Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mi Amore Cadenza

23 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van valaki, aki az utóbbi években maradandót alkotott a horrorpiacra – szigorúan mindennemű morális és erkölcsi értéktől mentesen – és nem szerb nemzetiségű, akkor minden rutinosabb olvasó egy személyre gondol: Lucifer Valentine-ra. Egy ideig online is megtekinthető volt a…..
Mi Amore Cadenza 2013.04.30 20:54:28
@Herschmi: Én sem szoktam kifejezni, ha valakinek nem szimpatikus a véleménye, de te kevered a szezont a fazonnal.
Direkt úgy kezdtem a cikket, idézem: "szigorúan mindennemű morális és erkölcsi értéktől mentesen". Nos, 1738148137 rendező van, akit még fel tudnék ide sorolni, DE (és kérem, ez a lényeg) itt ez a kis gondolat. De persze erre is rámondjátok majd, hogy f.szság.
Az meg, hogy nekem a Melacholie-t hasonlítgatod össze a VGT-vel, annyit enged sejtetni, hogy a műfajokkal nem egészen vagy tisztában. Éppen most fejeztem be egy könyvet a grindhouse jelenségéről és alműfajairól, írok is róla nemsokára - ajánlom szíves figyelmedbe. Lehet, hogy én sem vagyok tökéletes, de az írásaidat elnézve neked is van még hova fejlődnöd. És lehet bunkózni, meg hülyep.csázni, de ez van.
Szóval a Melancholie der Engelt LV műveivel összehasonlítani olyan, mint a Fűrészt a Blair Witch Project-tel. Két teljesen különböző műfaj. Ott van több másik SNUFF film (mert bizony a MDE az...), amikkel példálozhatnál még (August Underground, Guinea Pig), csakhogy Valentine vomit gore-ban alkot. És abban igenis letett valamit az asztalra, undorító-értelmetlen-hülyeség ide vagy oda.

Meg kellett mondanom - teljesen korrekten reagálva - a magamét, hogy a Cikkíró Asszony tényleg jól érezze magát. Köszönöm az aggódást, de kérlek máskor gondolkodjatok egy kicsit, mielőtt én kapom a forró vizet...
Mi Amore Cadenza 2013.04.30 22:31:00
@Herschmi: Na jó, mindenki megy mindenki ellen fejjel a falnak már :D
Alulírom, hibáztam én is, de te se mosd kezeidet.
Szerintem akárkit megkérdezhetsz, tízből nyolc ember nem azt fogja mondani, ha erkölcstelen és morálmentes filmek a téma, hogy Mártírok.
Az meg, hogy kinek mi a filmművészet (és itt elsősorban most nem magamra gondolok) hadd legyen már relatív! Szerintem a mai modern festők kétpöttyös képei sem művésziek egy cseppet sem, van aki mégis milliókat fizet értük!
Ne beszéljünk el egymás mellett, mert úgy érzem, alulműveltnek akarsz feltüntetni. Holott (remélem) ez távol áll tőled.
Szerintem ezt most itt zárjuk le. Nem menekülőre akarom fogni, csak idegesít, hogy én vagyok bűnbaknak beállítva. Ennyit az eltérő véleményről, mindkettőnknek megvan a saját helye ennek kifejezésére. Pont.
Mi Amore Cadenza 2013.05.01 10:53:49
@Herschmi: Maybe this is the beginning of a beautiful friendship :D
Nem a véleményeddel van problémám, csak meg akartam védeni a magam igazát - ugyanezt tetted te is. Nem a személyednek szól a támadás, csak nem vagyok az az ülök és hallgatok típus. Ennyi az egész.
UI: Békülési szándékunkat nem egy modern festménnyel fogjuk jelezni egymás felé :D
@Logent: Kedvesem, te vagy a kérdezz-felelek szolgálatom lelke :D A Slaughtered Vomit Dolls kivételével a másik két részt leszedheted piratebay-ről, oda még regisztrálnod sem kell. A hányóbabákat egyelőre nem találtam, arra meg nem emlékszem már anno 4-5 éve honnan is szedtem le...
Remélem, ez is segítség volt :)
"Az FBI nemcsak vadászik a pszichopatákra, hanem alkalmazzák is őket versenyképes fizetségért és előnyökért annak reményében, hogy felhasználhatják tébolyult elméiket." Múlt héten ott hagytuk abba kedves olvasóimmal, hogy megvitattuk: nem igazán bánnánk, ha netalántán…..
Mi Amore Cadenza 2013.04.22 15:51:50
Kedves lázadóim!
Rajtatok is elég nehéz kiigazodni... Múlt héten még mindenki fújolta, meg "nem nézzük, mert ez egy szar, aminek már rendes bőre sincs, csak a szaga", most meg...?
Számomra nagy megkönnyebbülést jelent, hogy nem kell minden héten lenyomni a torkomon az aktuális részt, amit valljuk be, bárminek nevezhetünk csak egyedinek vagy izgalmasnak nem. Persze, ha marad minden a régiben, a ti kedvetekért csináltam volna továbbra is, de kár siratni.
Hogyvolt: nem vitatom, ez tényleg ... (diplomatikus akarok lenni, ide mindenki gondoljon azt, amit akar). Bevallom, eddig nem olvastam tőlük semmit, és úgy tűnik, ezután sem fogok. Nem értek a sorozatokhoz, de az izzadságszagú redneckhumornál még talán jómagam is többre vagyok képes írás terén. Nem értem, miért félünk tőlük ennyire, bár a mai magyar népességre erős hatással van a mennyiség a minőség helyett (jó példa erre az Éden hotel meg ez az Éjjel-nappal beba..izé Budapest). Higgyétek el, ilyenekkel egy
helyen nekem is fájó látvány az AHS, sőt még ez a rakás szerencsétlenség is, de ez van.
Annyit tudok kitalálni, hogy ha nagyon hiányoljátok a véleménykémet valamiről, nyitunk egy Cadenza megmondja topikot, vagy valami, de ehhez ugye a ti segítségetekre is szükségem lesz!

Ja igen: a fentebb leírtakat nem mondta nekem tollba senki, ez a saját véleményem, amit büszkén vállalok. Kérdés-kérés-óhaj-sóhaj esetén nyugodtan meg lehet keresni, nem harapok. Nagyot.
Májusban minden sorozatrajongó örvendezhet, ugyanis a Viasat 6 nem kisebb neveket tűz műsorára, mint az American Horror Story -t (aminek meghagyják az eredeti címét!) és A horror mestereit! Illetve végre valahára leadják a Dexter 6. évadát is. Örvendezzünk! A részletekért katt a…..
Mi Amore Cadenza 2013.04.19 14:03:47
@Varin: Veszed le a mocskos kezeidet a Horror Mesterei első évadáról!!! Az az én gyermekem :P
Mindenki erről beszél, boldog-boldogtalan látta, és mellvillantás nélkül is beékelte magát a köztudatba. Igen, az AXN legújabb sorozatáról van szó, ez pedig nem más, mint az NBC által gyártott Hannibal. Láttátok, olvastátok, ízleltétek, hiányoltátok, mi azonban kivártuk…..
Mi Amore Cadenza 2013.04.12 20:43:00
@judisz: Erre mondtam én, hogy egy ilyen CSI/NCIS/Gyilkos elmék alaphangú sorozatba teljesen felesleges egy Hannibal karakter, főleg ha ennyire máshogy akarják ábrázolni, mint a Hopkins-félét... Attól mert kannibál és besegít a saját maga utáni nyomozásba, hívhatták volna akár Festéktüsszentő Hapci Benőnek is, mert ez így nem túl hiteles... De! Még nincs veszve semmi, van még 1-2 hete meggyőzni.
@LVNE: Fáj, hogy ez a menzás kajás hasonlat nem nekem jutott eszembe, mert baromi találó :D Sajnos a könyvekhez nem volt szerencsém (na, ezért mennyi savazást kapok majd...), így csak a filmekkel tudom összehasonlítani, de szerintem is röhej, hogy egy szánalmassá tett (amúgy alapból teljesen eltérő habitusú) nyomozót emeltek ki az egész gárdából... Teljes szívemből remélem, hogy még az évad során lassú és fájdalmas halálban részesül, bár valljuk be, erre minimális az esély...
Szerintem ez a sorozat tipikus példája a "sok bába közt elvész a gyerek" esetnek...
Horror-Mirroréknál sosincs késő egy utolsó pillanatos húsvétoláshoz! Na, kedves fiú olvasóim, ki mond nekem egy szép verset ilyen tojásért? :) Várom a kommenteket! :) ~ Cadenza ..
"Az embernek soha nem szabad saját erkölcsi és etikai álláspontja alapján értékelnie, mert ez lehetetlenné teszi mások viselkedésének objektív elbírálását. Egyedül az összehasonlítás számít. Egy viselkedés önmagában vizsgálva semmit nem mond. Egyetlen személy többféle…..
Mi Amore Cadenza 2013.04.01 19:53:28
@pAsztL: Tudom, milyen érzés... Valóban kár érte....
"Barkát szedett aznap, mintha az neki járna. De arca felpuffadt , mint egy puha párna. Teste kifehéredett, hibáit nem őrzé. A valódi bőr most tiszta pamutdzsörzé." Mielőtt hiányolnátok Cadenza mentoranyátokat (van ilyen bátor személy?), adok magamról valami életjelet.…..
Mi Amore Cadenza 2013.03.20 20:59:26
@Ildikó Zódor: @Hachi-chan: Köszönöm a kedves szavakat! :) Tényleg igyekszem az olvasmányok színes-széles palettáját elétek tárni, már csak azért is, mert magam sem vagyok egy "mainstream" horror-blogger ;D
Mi Amore Cadenza 2013.04.01 19:52:28
@pAsztL: Számomra nem is létezik ennél nagyobb elismerés! :)
Erre a darabra már többen is felhívták a figyelmemet, nem véletlenül. Tekintve, hogy rég volt filmkritika, így csapjunk is egyből bele a közepébe! Vile (2011) Rendezte: Taylor Sheridan A kezdés nagyon megkapó: egy lekötözött, pánikban lévő férfit látunk, akit…..
Mi Amore Cadenza 2013.03.30 20:29:57
@Logent: A Grotesque példának okáért a top 10-embe is bekerült :) De ott vannak a Fűrész-filmek, én a Collectort és a Sadisticumot is szerettem, bár azok is a málnaszörp-kategória határán táncolnak :D
A Philosophy of a Knife-fal meg az August Underground-szintű hulladékkal egyszerűen csak nem tudok mit kezdeni... A szarral nem szabad szarozni!!!!

Amúúúgy... Pont ma néztem egy jobbféle kínzósdis filmet, engem egészen megérintett, csak ajánlani tudom! A címe: Would you rather...
Mi Amore Cadenza 2013.03.31 14:22:34
@Befőtt: Tudtam, hogy benned nem fogok csalódni! ;D
Fontos információk! Kéretik előbb ezeket elolvasni! Napra pontosan 1 éve volt annak, hogy a blog mai napig legnépszerűbb posztját megírtam. Akkor azt mondtam, hogy nem szeretném azt a listát állandó  jelleggel megbolygatni, de úgy gondoltam, hogy ennyi idő múltán már…..
Mi Amore Cadenza 2012.07.17 13:26:41
@Wilbur Nárcisz-11 Swain: Szerintem semmi köze a főhős nekrofíliájának a nyuszi halálához... Akkor már inkább zoofil lenne... Ennyi erővel esélyem van nekem is nekrofillá válni, mert anyukám gyerekkoromban előttem vágta le a kacsákat? :D Ugyan már, ezt még a rendező sem gondolhatta komolyan :) Egy botránkozást megér ez a jelenet, de mivel kedvenc filmem az említett a top 10-ből, ezt még hajlandó vagyok megbocsátani, bár kétségkívül hatásosabb lett volna, ha apuka mondjuk boncmester. Azért ne panaszkodjunk: az alacsony költségvetés ellenére a lényeg szerintem működik. Botránkoztat és pont. Se több, se kevesebb.
Abban viszont egyetértek veled, hogy a Pasolini-féle Szodoma vállalhatatlanra sikeredett, főleg eredeti olasz nyelven, ahol is a történet megerőszakolása szinte eltörpül az idegesítő, túljátszott eredeti hang mellett. A mesemondó nőket az első történet után szívlapáttal csapkodtam volna agyon, aztán lehetett volna nekrofilkodni, így a kecske (értsd beteg dolgokra kiéhezett perverz elmém) is jóllakik és a káposzta (kevésbé mindfuckra erőszakolt történet) is megmarad. Tudom, hogy ebben a filmben az a lényeg, hogy "a hatalom bármit megtehet", de kár volt ezt a könyvet alapul választani hozzá. Nem jó és kész.
Mi Amore Cadenza 2013.03.30 20:06:09
@Logent: Kedvesem, 2 napja össze-vissza ezt a filmet keresem neked, de valahogy nem találom...:(
Nagyon kellene még infó, bármi használhatónak örülnék!
Rég volt matiné, ennek oka prózai: mivel a legtöbbet -joggal- leszedegeti a Youtube, így nem láttam értelmét. Ez viszont egy khm, különleges darab, amit ugyan biztos le fognak szedetni, de sokan még biztos nem látták Minden Idők Második Legbetegebb Filmjét. FIGYELEM! Csak saját…..
Mi Amore Cadenza 2013.03.18 20:22:44
@sieglinde: Hiszed vagy sem, én rengeteg interjút elolvastam ugyanezzel a kérdéssel... És van! Nagyon bonyolult, nagyon belemagyarázós (te jó ég, mikor értelmeztem, meg kellett néznem még egyszer!), de valami akkor is van...
Nem felszínesség, egyszerűen csak nem így vagyunk kódolva... Enyhén szólva...
Mi Amore Cadenza 2013.03.20 20:56:19
@lizardking: Nekem a régi gépemen megvan egy általam fordított beszélgetés a rendezővel... Ha érdekel, szívesen visszakeresem, reménykedtem benne, hogy valakinek elküldtem e-mailben, de... Persze hogy nem :D
A legtöbb rendező rendelkezik egy olyan filmmel, ami alapján az emberek rögtön be tudják azonosítani, hogy "igen, ő az". A szerencsésebbek, tehetségesebbek többel is. Vannak akiknek még akkor se tudnám a nevét hova tenni, ha már több munkáját is volt szerencsém látni. Mary…..
Azaz az Eleven testeknek. Április 11-én a hazai mozikba is becsoszog a szerelmes zombi. Forgalmazza a ProVideo. (És csak kívánni kellett!) Várjuk! Az AeonFlux-tól loptuk...
Mi Amore Cadenza 2013.02.26 20:33:37
Nos, mint azt a legutóbbi találkozásunkkor említettem, sikerült „billentyűzetvégre” kapnom a regény alkotóit. A legtöbb kérdésre a csapat férfitagja, Gabriel O. Grande felelt, de itt-ott beköszönt hozzánk G. P. Smith is. Mi Amore Cadenza: Először is, mesélj pár szót…..
Szülinapunk alkalmából úgy gondoltam, illetve gondoltuk, hogy érdekességképpen össze lehetne hozni a szerkesztőség kedvenc horrorjait. Az enyém ugyan közismert, de mivel már hatan (!) szerkesztjük a blogot, így azért mégis csak más. Először is, nem állítjuk, hogy ezek…..
Mi Amore Cadenza 2013.02.15 20:18:49
@Roden: Micsoda epikus hasonlat! Teljesen találó a "szeszélyes" kis lelki világomra ;)
Mi Amore Cadenza 2013.02.21 14:38:55
@Logent: Semmi gond, javítva! :)
Akkor kezet foghatunk! Ha tudnád purga is mennyit húzza az agyam azzal, hogy majd kinövöm :P
Szóval legyél rá büszke, a Horror-Mirror női szakasza veled van! :) És köszönöööm :)

@Jig: Szívemből szóltál! :)
Mi Amore Cadenza 2013.02.21 20:27:49
@wolfcreek67: Úgy van. Bekerülhettek volna, de nem kerültek, mert ez a mi listánk.
Van Helsinget meg 12 évesen szinte naponta képes voltam újranézni, pont ugyanúgy, mint ma. Szerintem egy nagyon jó kis film, engem még mindig meg tud hatni néhány jelenete.

Akkor én most kérdezzem meg, hogy Blair Witch, nemáááááár, miééééért? :)
„A konyhában éktelen rendetlenség uralkodott. Mindenhol koszos edények, a földön liszt, felütött tojások hevertek. A konyhapulton egy kibelezett macska. Theresa gyomra felfordult. Kétségbeesetten a mellette álló férfire nézett, akin nem a megrendültséget, hanem a haragot látta. A…..
Mi Amore Cadenza 2013.02.21 14:48:44
@Lilith_: Írtam volna, hidd el, de az eredeti cikkemből a csúnya főszerkesztőnk kiszedetett 2 bekezdést, mert ha ilyen hosszú, úgysem olvassátok végig... Na, abban volt szó a gonoszokról, de ugye úgy kellett nagyjából 3 mondatba besűrítenem csomó tartalmat, hogy ne vesszen el a lényeg...
De! Ha már így kérdezed, szívesen megosztom veled "gonosz-tapasztalatomat" :)
A főgonosz karaktere nincs a legapróbb részletig kidolgozva, de ezzel nincs semmi gond, hiszen esélyes a folytatás. Amúgy nem árulok el nagy titkot azzal, ha megjegyzem, hogy ők is vámpírok, láthatod is egy képviselőjüket az alsó képen. Csak Wiliammel ellentétben ők elvesztették emberi formájukat, és a csatornában kell meghúzódniuk. Az elvük egyszerű, mint a faék: minél többen vannak, annál biztosabb a győzelem. Amúgy a bosszúvágyon és elégtétel okozásán kívül semmi konkrétabb cél nem fűti őket, de ettől még lehet ellenük szorítani! :)
Aztán van még egy illető, aki viszont akkorát szól, hogy hujujuj... de ehhez már nem asszisztálok, a könyvből minden kiderül! ;)
2009-ben a The Collector egy egyszer nézhetős, Fűrész-utánérzésként tört be az amcsi mozikba. A Fűrész hatása nem véletlen, hiszen eleve annak az előzményének szánták, csak aztán végül egy saját filmet faragtak belőle. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy mire fel a…..
„Kihúztam a vékonybelét. Egy háromcentis részt vágtam a hasfalán szikével, centiről centire kihúztam a vékonybelét egy horgolótűvel, és centinként vágtam le a bélfodorról. Egy öt milliméteres horgolótűvel. Elég nagy eszköz kell ahhoz, hogy jól meg lehessen fogni a belet,…..
Mi Amore Cadenza 2013.02.07 17:56:36
@Befőtt: Vigyázz, becsapós! :) Ha ilyen típusú élményekre vágysz, nem ezt a könyvet ajánlom, főleg - ha mint írod - ritkábban olvasol :)

@DrHellSpawn: Köszönöm! :)
Akkor most már ketten vagyunk 1% :) De hidd el, egyszerűen nincs olyan oldal, ahol ne lenne legalább 10 szóismétlés. Baromira idegesítő...
Ha már így rákérdeztél, utánanéztem. Annyi biztos, hogy azt a "rémtettet" amiről én írtam, Földváry Kinga követte el. A Szívszaggatóról nem találtam konkrét adatot (szinte lehetetlen már beszerezni), csak annyit, hogy a régebi kiadású Chelsea Cain könyveket Kovács Kristóf fordította. Szóval nem tartom kizártnak, hogy az jobb. Ennél mondjuk nem nehéz :)
Már rajta vagyok az ügyön, nem kell izgulni ;)
Bizony, bizony. Ahogy azt az óévi összegzésemben is írtam, elértük a bűvös számot a blog életében. Szokás mondani, hogy egy sikeres blog 2-3 évnél nem bírja tovább. Ha körülnézünk a szférában, akkor ez valahol igaz is (sajnos). Mi szerencsére a kevés kivételt képezzük.…..
„Jézus a falról néz le rám De arca hideg, mint a kő; Miért érzem olyan Egyedül magam, Ha szeret, ahogyan mondja ő?” Amondó vagyok, tegyük kicsit parkolópályára a démonokat, és legyünk aktuálisak! Na jó, ezzel a kijelentéssel nagyjából negyven évet késtem, de engedve a…..
Na jó, "kancsó" is lehetne, de így viccesebb magyarul, az hogy Jug Face. "A verem megköveteli, amit a verem megkövetel." És ez jelen esetben Ada. A bátyjától terhes nő Dawai prófétaként tisztelt fazekasától vár segítséget. Ehelyett azonban csak egy emberi fej formájú áldozati…..
Bevallom őszintén, vagy egy tucat könyvajánlót elolvastam, mielőtt belevágtam volna ebbe a számomra új feladatba, de egyik sem fogott meg igazán. Talán pont ez hiányzott belőlük. A személyesség. Mert elmondhatom nektek, hogy fúúúú, van ez meg az a jó könyv, rizsázhatok több…..
Mi Amore Cadenza 2013.01.08 19:51:41
@glezmen: Pedig hidd csak el, hogy ez a nagy büdös helyzet. Tudod hány olyan ember van, aki szerint feleslegesek ezek a könyvkritikák, mert "ez nem is igazi horror és úgysem olvas senki..."?

De a tiédhez hasonló kommenteket mindig öröm olvasni :)
Mi Amore Cadenza 2013.01.09 18:09:54
@Wendriner Piroska sakál és balerina: Azért valóban nem volt szép dolog... Bár a szó szoros értelmében nem spoiler, de megzavarhatja azok élményét, akik éppen olvassák, vagy (talán éppen ezen kritika hatására) belevágnának. Jómagam is ezért nem tettem róla említést, de ha már így történt, a következő résztől másképp lesz :)

@szurtieperke: Neked pedig köszönöm a sok-sok hasznos infót! :) A térképeket magam is megemlítettem az írásomban, de nem árt szólni a komoly szakmai és rajongói háttérről sem :)
Mi Amore Cadenza 2013.01.09 22:31:28
@glezmen: Cirka kéthetente. Lesz majd benne horrorabb horror, klasszikusabb művek, kortárs írók... nyitott vagyok mindenre! :)
A kérdéssel pedig, hogy minek is nevezhetnék műfajilag ezt a könyvet... háááát... leginkább utópisztikus-posztapokaliptikus fantasy. Azért azt nem állítanám, hogy köszönőviszonyban sincs a horrorral, látod, a nép szerint van helye a blogon :)

@Near93: Be is kaphatlak, ha a lehurrogás nem válik be :D Na jó, viccet félretéve, ez az "igyekszik okosabbnak tűnni másoknál" hozzáállás nem tetszett, kicsit olyan bagoly mondja érzésem támadt tőle, de igazán ne vedd a lelkedre :D
Legalább van véleményed :)
A 2003-ban befutott Texasi láncfűrészes mészárlás remake-je után menetrendszerűen jött a folytatás, majd a Platinum Dunes egy ideig tervezgette a harmadik felvonást is, de végül lemondtak róla. 2009-ben a Twisted Pictures a LionsGate-tel közösen szerezte be a jogokat. A terv már…..
Mi Amore Cadenza 2013.01.06 21:29:31