Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kővári György Márió

588 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmkocka Testrablók támadása 2020.02.29 21:40:27
Éppen egyidős velem ez a film, melyben földönkívüli spórák megfertőzik San Francisco lakosságát, az átalakuló emberek elől pedig együtt menekül a Közegészségügyi Hivatal két munkatársa, miközben próbálják megérteni, mivel is állnak szemben.A film az inváziós sci-fik egyik klasszikusa (és sokak…..
Filmkocka You (1. szezon) 2020.02.14 16:41:36
"Te vagy életem szerelme, temiattad teszek mindent." Ez is lehetne Joe életének mottója a Netflix sorozatából, ami mintha kicsit a Dextert követné alapötletben, legalábbis abban a formában, hogy a főhős itt is egy pszichopata fiatalember, akinek közelében olykor meghalnak azok, akik - szerinte -…..
Filmkocka For Sama 2020.02.11 16:32:53
E sorok írásához képest néhány óra múlva kiderül, hogy nyert-e Oscart Waad Al-Kateab és Edward Watts dokumentumfilmje. (Frissítés: végül nem ez kapta a díjat.) A szíriai újságírónő hónapokon át élt Aleppoban, ahol telefonjával és kamerájával folyamatosan rögzítette saját, orvos férje és az…..
Filmkocka A búcsú 2020.02.04 12:09:53
Megtörtént hazugság alapján - hirdeti a plakát tagline-ja, vagyis Lulu Wang filmjét valós események, azon belül is személyes élmények ihlették. Az Amerikában élő kínai család hírt kap arról, hogy odahaza élő, idős rokonuk rákban szenved és már csak hónapjai vannak hátra. Billi és szülei Kínába…..
Filmkocka Jay and Silent Bob Reboot 2020.01.18 21:54:45
Jay és heteroszexuális élettársa, Néma Bob túl van életük delén, ám a füvezéssel továbbra sem álltak le; a lelkes fogyasztáson túl immár termesztik is a zöldet (Randall egykori tékájában), aztán egy nap megtudják, hogy az azóta klasszikussá vált Bunkóman és Gyökér filmből rebootot terveznek az…..
Filmkocka Hang nélkül 2020.01.08 21:52:13
A világban vérszomjas szörnyek garázdálkodnak. Ugyan vakok, de hiperérzékeny hallásuknak köszönhetően senki sincs előttük biztonságban. Egy amerikai család szinte teljes csöndben éli az életét; egymás között jelbeszéddel kommunikálnak, házukban van hangszigetelt helyiség, vagyis minden tekintetben…..
Filmkocka Törvénytelen 2020.01.06 12:56:07
Ez a film afféle 90-es évekbeli Kojot, a Dögkeselyűhöz hasonlóan Cserhalmi Györggyel a főszerepben, Munkácsi Miklós forgatókönyve alapján, András Ferenc rendezésében, csak épp annyira ismeretlen alkotás, hogy még plakátot sem találtam hozzá, így jobb híján egy jelenetfotót használok illusztrációnak.…..
Filmkocka Dögkeselyű 2020.01.04 22:00:19
Simon Józsefnek egykor jól ment a sora, de valami nagyon félrement; elvált, lecsúszott, jobb híján taxizásból próbál megélni. Egy alkalommal két idős hölgyet szállít, útjuk végeztével pedig döbbenten fedezi föl, hogy brifkójából eltűnt minden pénze. A taxivállalatnak járó bevételt és a saját bérét,…..
Filmkocka Togo 2020.01.01 23:20:52
1925-ben diftériajárvány tört ki Alaszkában. Mivel ekkoriban még nem létezett olyan légi összeköttetés a települések között, mint manapság, nem voltak terepjárók, sem motoros szánkók, a gyógyszert kizárólag kutyás szánokkal lehetett szállítani. Több mint ezer kilométerről, váltásokban kellett az…..
Filmkocka Éretlenségi 2019.12.31 21:12:00
Harsány röhögésre ugyan sehol sem késztető, de azért korrekt, hangulatos komédia két okostojás lányról, akik az évek során kimaradtak az iskolai vadulásokból, de az érettségi ünnepség előtti éjszaka mégis el akarnak menni bulizni, hogy megmutassák a többieknek, milyen fából faragták őket. Az…..
Filmkocka Keresem a testem 2019.12.31 14:27:00
Ebben az igen furcsa hangulatú, francia animációs filmben egy jobb kéz (kb. mint Izé az Addams family-ből) indul el Párizsban, hogy megtalálja gazdáját, vagyis a testet, amihez tartozik. Kalandos útja során megismerjük a "test", vagyis a Naoufel nevű fiú történetét is gyerekkorától kezdve egészen…..
Filmkocka Greenberg 2019.12.31 12:11:13
Adam Sandlerhez hasonlóan Ben Stillert sem különösebben bírom, bár a Walter Mitty titkos élete tetszett tőle (főleg második megnézésre), és olykor belőle is előbújik a színész. De nem csak emiatt érdemes megnézni Noah Baumbach filmjét, hanem mert ahogy a Házassági történetben egy válás folyamatát…..
Filmkocka Hisztéria 2019.12.31 11:35:18
Emlékszünk még Samantha nyuszijára a Szex és New Yorkból? Mi már el sem tudjuk képzelni, de volt idő, amikor nem létezett ilyen gépezet, annak feltalálása viszont összefüggésben állt egy tünetegyüttessel, amit a XIX. század végén hisztériának neveztek. Az 1952-ben hivatalosan is eltörölt "kórt" -…..
Filmkocka Csiszolatlan gyémánt 2019.12.29 11:46:53
Ez a film annyira friss, hogy még magyar címe sincsen, moziba is csak jövőre kerül, azt követően pedig a Netflixen fog debütálni, de ahogy az néha lenni szokott, egy megtekintő-példány kikerült a netre, így aki akarja, hamarabb megnézheti. Howard Ratner nagydumás zsidó üzletember, aki mindennel…..
Filmkocka A mandalori (1. szezon) 2019.12.28 23:50:53
Lehet azon vitatkozni, hogy a Disney tönkretette-e a Star Warst az új filmekkel, netán George Lucas a felelős, amiért pár éve eladta a Lucasfilmet és azzal együtt a SW jogait az egércégnek. Egyesek szerint a rajongók a hibásak az online kirohanásaik miatt, meg hogy semmi sem elég jó nekik. Ebbe a…..
Filmkocka Közönséges bűnözők 2019.12.28 11:48:20
Miután lába kél egy teherautónyi fegyvernek, a rendőrség begyűjt öt ismert bűnözőt, hogy rájuk verje a balhét, ám a blöff nem jön be, így mindenkit el kell engedniük. A férfiak neve egy kikötői drogügylet és mészárlás során is előkerül, ahol állítólag felbukkant a legendás és kegyetlen…..
Salam egy palesztin szappanoperában dolgozik leginkább lótifutiként, de héber nyelvtudása miatt a színészek helyes kiejtését is segíti. A véletlen úgy hozza, hogy író lesz belőle; a gond csak annyi, hogy a fiatalember nem tud írni. Egy jeruzsálemi átkelés alkalmával megismerkedik a katonai…..
Azt hiszem, a blogon eddig előforduló skandináv filmek alapján elmondható, hogy északon nem egészen komplett emberek élnek. Mármint nem hülyék vagy ilyesmi (sőt), de nagyon más kulturális gyökerekből táplálkoznak, mint Európa más részein és pláne Amerikában, ez pedig számunkra olykor egészen furcsa…..
Filmkocka Léghajósok 2019.12.25 12:39:16
Eddie Redmayne és Felicity Jones újra együtt A mindenség elmélete után, ezúttal a (Netflix nyomában loholó) feltörekvő Amazon Studios produkciójában, amely az angol meteorológus James Glaishernek állít emléket, aki az 1860-as években úttörő módon ballonnal emelkedett a magasba, hogy méréseket és…..
Filmkocka Végtelen történet 2019.12.24 11:50:00
Anyja halála óta Bastian az apjával él, aki viszont nem nagyon foglalkozik vele, osztálytársai is folyton piszkálják, így a kisfiú a könyvekbe menekül. Egy nap, miután ismét megkergették, Bastian egy könyvesboltban szóba elegyedik az eladóval, aki óva inti egy bizonyos könyvtől, a fiú viszont…..
Quentin Tarantino - állítólag - utolsó előtti filmje megint kicsit más, mint a többi mozija. Nincs most olyan időfelosztás, mint a Ponyvaregényben, nincs rojtosra pofázás, mint az Aljas nyolcasban, és szerencsére nem is megy úgy mellé, mint a Grindhouse: Halálbiztos. Nem kapunk viszont lineáris,…..
Filmkocka A világítótorony 2019.12.21 22:03:00
Valamikor az 1890-es években két férfi érkezik egy magányos kősziklán magasodó világítótoronyba; egy tapasztalt vén róka és egy fiatal, aki korábban Kanadában dolgozott favágóként, de a pénz miatt elvállalta ezt a munkát. Az idősebb toronyőr minden feladatot ifjabb társára tol, kezdve a ciszterna…..
Bár az Így neveld a sárkányodat-filmtrilógia (és tévésorozat) véget ért, a történetben és a figurákban bőven van annyi lehetőség, hogy ha egész estés folytatás nincs is (még), egy rövid epizód erejéig azonban vissza tudnak térni; pontosabban: haza, ahogy ennek a rövid karácsonyi résznek az alcíme is…..
Filmkocka Freaks 2019.12.20 11:03:50
Amikor Stephen King Tűzgyújtója találkozik egy karcos X-Men-eredetsztorival és a Hősökkel, abból vagy valami rendkívüli, vagy valami ordas nagy bukás kerekedik ki. A Freaks valahol ezek között van. Henry és kislánya, Chloe tökéletes elszigeteltségben él a házukban. Ha bármire szükségük van, a férfi…..
Filmkocka Házassági történet 2019.12.15 21:25:46
Válás amerikai módra. Ez is lehetne a címe Noah Baumbach filmjének, melyben egy házasság felbomlását veszi górcső alá a maga kissé abszurd amerikai módján. Abszurd, hiszen sok esetben a válás is egy ilyen folyamat az ügyvédekkel, civakodással és vagyonmegosztással. A rendező a rá jellemző komikus…..