Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kukuruku

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
            Amor XANTUS -- magánlevél.     Azt mondják a halott 40 napig még lát: Családot, barátot, a sok Xantus-árvát Azt is mondják, ekkor fogjuk vissza gyászunk Mert fáj neki látni a túlzott…..
Tudok egy plébánosról, aki az iskolában, ahova hitoktatni járt, provokatíve nem engedte előre az ajtónál a tantestület hölgytagjait. Mikor aztán valaki számonkérte rajta a férfiak részéről a nőknek kijáró kötelező udvariasságot, az illető kéjes öntudattal kijelentette:…..
Kukuruku 2012.09.26 10:26:46
sziasztok szentjánosbogárkák. :-)
Még egy éve sincsen, hogy dolgoztam szállodában, szobalányként. Voltak olyan napjaim, amikor 3 óra alvással mentem be, és másnaposan. nem iszom én sokat, csak nem nagyon bírom, és néha egy sörtől is fáj a fejem. Mindenek ellenére, előfordult, hogy alig élve mentem be. És tudjátok, a szobalány meló nem egy lencse és konkoly szétválogatása, hanem nehéz fizikai munka. Egy vaskocsin tologatod a lepedőket meg mindent, a kocsi úgy 6o-80 kiló lehetett, mindenestül. És gyorsan kell dolgoznod, nagyjából egész nap egy ilyen meghajolt pozícióban. Az tűnt fel magamnak, ezeken a napokon, hogy hogy a fenébe bírom én ezt? Honnan van az erőm? A testi erőmre gondolok, de arra gondoltam, honnan van a lelki-testi erőm. Lelkierőm kevesebb volt, sokszor gondoltam arra, hogy éhségsztrájkba kezdek, amiatt, hogy nem találok munkát. Másik: ugyanott, a szállodában, ilyen napokon, megesett, hogy könnyebb beosztást kaptam, mint egyébként, anélkül, hogy kértem volna, tehát épp olyat, amit tudtam teljesíteni, és az is megesett, hogy felsóhajtottam egy vendég által már elhagyott szobában, hogy jaj, de jó volna egy kis kóla! És ím, még abban a szobában, a minibárban megtaláltam a kólát, sőt még szendvicset is, a vendég sajátját, amit kibontatlanul otthagyott, tehát amelyről nekem nem kellett beszámolni. Képzeljétek el, amint felsóhajtasz, kinyitod, és ott van! Ott párállik, gyöngyözik a hidegtől, épp a te fájó, fáradt fejedre várva. Én ezt deus ex machinának értelmeztem. Mosolyogtam, hálát adtam, megköszöntem.
Idén emlékezünk meg a 2. vatikáni zsinat megnyitásának 50. évfordulójáról. E zsinat nagy változást hozott a katolikus egyház életében, mégpedig azáltal, hogy a kereszténység lényegére helyezte a súlypontot, és minden mást ehhez a lényeghez viszonyítva fogalmazott meg. Ezt a…..
Kukuruku 2012.09.17 09:05:03
Egyszer régebben ígértem, hogy írok Teréz anya lelki naplójáról, amit nemrég adott ki magyarul a Vigilia Kiadó. Elég megrendítő könyv. Majdnem botrányos: a Time magazin akkoriban címlapon hozta. Egy szerzetesnő „titkos életéről” szól. Nagyjából arról, hogy a…..
Gyakorló lelkipásztor vagyok, már majdnem 20 éve, nem pszichológus. Talán ezért is van, hogy lelki beszélgetésekben, gyóntatószékben gyakran fordulnak hozzám erkölcsi/teológiai kérdésekkel. Köztük olykor kényesekkel is. Ilyen például az önkielégítés „esete”. Hogyan? Hát ez előkerül a…..
A Jelenések könyvében hétszer is e felszólítás olvasható: „Akinek van füle, hallja meg, hogy mit mond a Lélek az egyházaknak!” A keleti görög egyház emberei szoktak noszogatni bennünket, nyugatiakat, hogy jobban figyeljünk a Szentlélek indításaira. Szíria második…..
Szent Ignác lelkigyakorlatai eredetileg arra vannak kitalálva, hogy segítsenek a helyes döntések meghozásában. Mindannyian voltunk már döntéshelyzetben – olykor nehezekben is. Ez végső soron elkerülhetetlen, különösen, mivel ha nem döntünk, olykor az is…..
A terciátus egyik tapasztalatát szeretném megosztani Veletek. A jezsuita képzés utolsó fázisa, a szív iskolája, különösen is a "megtalálni Istent mindenben" Ignáci jelmondat jegyében zajlik, amiben főleg a 30 napos lelkigyakorlat és a szegények közti probáció segít bennünket. Decemberben a Teréz…..
Kukuruku 2012.09.08 15:06:20
A múlt század két nagy költője: Babits Mihály és József Attila. Ismerték egymást, de nem szimpatizáltak egymással. Mindkettőnek Istennel való viszonya viharos. Írásaikban nyoma sincsen Sík Sándor harsogó istenhitének. De talán éppen ezért állnak közel hozzánk. Ma Babitsra…..
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
Az, amit hagyományosan „lelki vezetésnek” mondanak, szép, ám kényes része a legtöbb szerzetes mindennapi elfoglaltságának. Számomra legalább három dolog miatt tűnik kényesnek ez a terület. Egyrészt, mert a beszélgetések – a dolog természeténél fogva –…..
Kukuruku 2012.08.07 18:40:21
@flora:

"nőket leépíteni, férfiakat gondozni "
:-)
nagyon markáns, de valóban, szükséges lenne. De ha a férfi nem megy el a paphoz, akkor a pap nem megy el a férfihoz, sajnos. (Én nő vagyok, történetesen.)
Az élet nem habos torta, szokták mondani. Valóban a hétköznapok szürkék tudnak lenni, mindenkit megkísérthet a monotónia, a feladatok, a helyzetek ismétlődése rutinszerűvé válhat. De azt hiszem, hogy minden hivatásban vannak pillanatok, amikor az ember valahogy mélyebben átérzi az élete szépségét,…..
Kukuruku 2012.08.07 11:45:17
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
Kukuruku 2012.07.13 20:05:34
Kukuruku 2012.07.16 00:39:10
:-)