Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockitbaby

125 bejegyzést írt és 10721 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt bátran lehet OFF-olni, a politikán kívül bármely témáról nyugodtan lehet társalogni, természetesen a Szabályzatot betartva...
rockitbaby 2024.04.16 06:11:10
@dobor norbert: Az ellenkezőjét sem, sőt, a megnyilvánulásaid és írásaid ennek szöges ellenkezőjére utalnak.

Te is jól tudod, hogy de, lehet. Egyetlen klubról nem hallottam még, akiknél ha nem működött valami, akkor az edző maradt és a teljes keret lett kicserélve, 25-30 játékos. Minden idő előtti edzőváltás üzenete az, hogy az edző a hibás, amivel amúgy ők maguk is tisztában vannak. Ez ennek a szakmának a velejárója.
rockitbaby 2024.04.16 06:11:57
@Rikoo: Én ennek inkább most örülök.
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az…..
A Juventus elvesztette a döntőbírósági pert egykori klasszisával, Cristiano Ronaldóval szemben, így hivatalosan közel 10 millió euróval, plusz kamatokkal tartozik a portugál csatárnak. A portugál válogatott Cristiano Ronaldo megnyerte a pert korábbi klubja, a Juventus ellen. Mint arról a La…..
rockitbaby 2024.04.18 07:28:31
@Rikoo: Mindamellett, hogy teljesen egyetértek, nekem az olvasás/írás közben két dolog is felsejlett. Egyik, hogy ez nehogy keresztbe tegyen bizonyos nyári terveknek, mert 10 millió azért a jelenlegi helyzetünkben nem kevés. Másik, tudom, hogy Ronaldo a második legjobban keresőnél is vagy kb háromszor annyit tett zsebre, de fizikailag képtelen vagyok elhinni, hogy csak és pont ő maradt volna ki ebből az átütemezett bérek kiutalásából.
Hogyan változik az UEFA TV-jogdíjakból származó bevételek elosztása a következő szezonban, és mi változik öt olasz szereplő jelenlétével. A következő szezontól valóságos forradalom veszi kezdetét a Bajnokok Ligájában, a kontinens legfontosabb klubfutball-versenyében. Az UEFA úgy döntött, hogy…..
rockitbaby 2024.04.16 20:26:25
@Joseph Toser: A Milan és a Roma szerintem eladhatóság tekintetében nincs bajban, ők azért egészen piacképes márkák. Azonban az Atalanta, a Napoli vagy a Bologna valóban teperhet. A Juventus esetében is akadnak azért gondok, az utóbbi három év azért nem éppen öregbítette a márkát a piacon - főleg a botrányok. Valamint kérdéses a nemzetközi szereplés is. Nem a mostani osztozkodásban, hanem a későbbiekben. Ebben az új lebonyolítási rendszerben kicsit nehezebb lesz kvalifikálnia magát a klubnak az egyenes kieséses szakaszra, ami majd a későbbi évekre lehet hatással.
rockitbaby 2024.04.17 07:50:49
@Joseph Toser: A BL közvetítési jogait is meg kell vásárolni, az nem jár alanyi jogon a tv-knek. Ha pedig megvetted, számít az is, hogy mennyi meccset adsz és azokkal mennyi bevételt generálsz, valamint pakolsz be az egészbe. Ezzel az a gond, hogy az olaszok értelemszerűen a saját csapataik meccseit akarnák adni, de marketing szempontból sajnos világszinten egy El Classico többet ér.
rockitbaby 2024.04.18 06:21:02
@Joseph Toser: Az új formátummal egyelőre nem tudni, hogy jön-e új műsorsáv. De a pénz nem csak azzal jön, ha előfizetsz adott csatornára, hanem ha nézed is. A csatorna érdeke az lesz, hogy te nézzed is a BL-t, szóval a lehető legtöbb érdeklődőt megmozgató meccseket kell majd adni. Egy Real Madrid - Napoli van olyan vonzó, hogy azt nézd, azonban egy Union Berlin - Braga már lehet, hogy nem. Az a lényeg, hogy a BL-t nézd és ne a Barátok közt sorozatot. Az UEFA szempontjából az összbevétel tekintetében az a fontos, hogy a meccseket nézd. A következő lépés az, hogy mennyien, de ez a meccstől is függ. Azonban ha a sport csatorna az adott műsorsávban mindig tud adni olyan meccset, amit az emberek néznének, akkor nyert ügye van. És ez a lényeg.
„Nem örülhetünk egy döntetlennek. A Juventus számára egy döntetlen vereséggel ér fel.” Hangzanak Del Piero szavai. A gól nélküli döntetlennel zárult Derby dello Mole után, melyet a mester jó meccsnek és eredménynek minősített a klub ’Fino alla fine’ jelmondata mintha értelmét veszítené. Lássuk, hogy…..
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Lássuk az…..
A Juventus felnőtt csapata a Fiorentina ellen hazai pályán egy nem éppen szemre tetszetős játékkal ugyan, de megtörte a hetek óta tartó negatív szériáját, és már a Torino ellenében arra készül, hogy két meccsesre duzzasztja a győzelmi sorozatát. Kevés ennél pocsékabb sorozat akadt idén, de a…..
rockitbaby 2024.04.12 14:06:22
@Joseph Toser: Igazából a Primaverát leszámítva úgy igazán egyikre se lehet panaszunk, sőt. Lehetne itt több helyről is pozitív példát venni, ha arról van szó.
rockitbaby 2024.04.13 02:11:50
@Joseph Toser: A legtöbb akadémia pont azt a felállást, felfogást használja, mint a felnőtt csapat, így megkönnyítve a beilleszkedést. Idén mind a Primavera, mind a Next Gen próbálkozott a 3-5-2-vel, de valami egészen elképesztően pocsék eredmények születtek, így feladták ezt inkább és ezzel a dupla hatos - dupla tízes szisztémával - ami egyébként igen népszerű mostanában - kezdtek el dolgozni. A Next Gennek nagyon bejött, mert tökéletesen passzol a keretéhez. A Primavera kicsit sötét ló, ők idén mélyen tudásuk alatt teljesítenek.
rockitbaby 2024.04.15 19:57:22
@Joseph Toser: Hát, ez sajnos több sebből is vérzik. Brambilla szerződése a nyáron lejár a Next Gennél, nincsenek gírek, hogy mi lesz/lehet a sorsa. A felnőtt csapat is úgy néz ki, hogy edzőt vált, de a hírek azt mondják, hogy 4-3-3-at szeretnének jövőre, de legalábbis négy védőt. Túl sok a változó.
Nem sikerült győzelmi sorozattá duzzasztani a Fiorentina elleni 1-0-s diadalt, ugyanis hamar visszatért a tavasszal megszokott eredménysorhoz a Torino ellen elért gólnélküli döntetlennel a Juventus. Habár az első félidőben Dušan Vlahović két ordító ziccert is kihagyott, a szünet után kilátástalan…..
rockitbaby 2024.04.14 18:30:09
@Rikoo: A jelenlegi koeff pontok állása alapján, ha az Atalanta úgy jut tovább, hogy hazai pályán nem kap ki és a Fior továbbmegy, már megvan az 5. BL hely. Függetlenül attől, hogy utánna szereznek-e még koeff pontot vagy sem. Nem azt mondtam, hogy több pont nem jöhet, csak azt, hogy már ennyivel megvan az 5. BL hely, ami hatalmas dolog. De az tény, hogy azért idén illene egy kupát "hazahozni".
rockitbaby 2024.04.15 17:53:10
@Andras74: Üvöltheted is, az se változtat a dolgon, hogy a csapat hozzáállása nem azt tükrözi, hogy tamadjuk a 2. helyet, hanem azt, hogy nyugi, valószínűleg az 5. is BL-t fog érni. Komoly a tét, de ennyire lelketlen, beleszarok mentalitást mással nem lehet magyarázni.
rockitbaby 2024.04.15 18:12:41
@Andras74: Én nem mondtam, hogy a te hibád lenne, sőt, azt se írtam, hogy kié - direkt. Csak azt, hogy ezt a mentalitást mással nem lehet magyarázni. Igen, ha beelőz a Bologna, még akkor is 4. helyen leszünk, bár a Roma jön föl, mint a talajvíz. Így ezt a miotiválatlanságot csak az 5. BL hellyel lehet indokolni. Magyarán, még ha le is csúszunk a dobogóról sincs gond, mert a 4. és az 5. hely is BL. Én erre utaltam.
A Pub minden meccs előtt pár órával nyit, és várja a vendégeket. Az összecsapások alatt itt bátran lehet beszélni arról, hogy mi történt az adott találkozón. Záróra a meccs után két nappal van. Itt vadászhattok streameket: https://soccerlive.app/       ..
rockitbaby 2024.04.13 20:29:10
@Joseph Toser: Ez nem tudom, most honnan jött. Senkit nem mentek fel. Az a szituáció, hogy annak kell szorítani, hogy a 11. helyezett Monza pontokat raboljon a Bologna ellen, hogy legalább az a kis előnyünk megmaradjon, szégyen a klubra nézve.

Senkit sem mentek fel. Beszédes jelent volt, hogy Locatelli labdát kapott, intett, hogy jöjjenek közelebb hozzá, erre senki meg se mozdult. Nincs mozgás, mindenki állva várja a labdát, és most még Mckennie is rossz formában van - pedig eddig ha másban nem, benne lehetett bízni. Valami egészen elképesztő, hogy Allegrinél alacsonyabban jegyzett edzők meg tudnak szervezni egy normális játékot, ő meg nem. Ezt nem lehet pusztán a keretre fogni, hogy velük nem lehet dolgozni. Senki sem mondta Vlahovicnak, hogy hagyja ki a helyzeteit, ahogy Allegri sem mehet be belőni helyette azokat, de azért nekem ne mondja senki se, hogy ez így rendben volt, mind edző, mind játékos oldalról.
rockitbaby 2024.04.13 20:53:10
@Joseph Toser: Ahogy írtam is, ez szégyen mind az edző, mind a játékosok oldaláról. Mindennél fontosabb az, hogy bejussunk a BL-be, mindenki ezt hangsúlyozza, sulykolja és erre tessék, a tét egyáltalán nem látszik a hozzáálláson, a motiváción, stb. Ez így nem mehet tovább, semmilyen szinten.
rockitbaby 2024.04.13 21:21:34
@Joseph Toser: Azok alapján, amit folyamat mantráznak, papíron úgy tűnik, hogy igen. De valójában fogalmam sincs.

Egy ilyen meccs után, ha az edző azzal jön, hogy jól játszottunk, vagy hogy jó szériánk van, mert pár meccse nem kaptunk gólt, és még sorolhatnám, akkor ne csodálkozzunk, ha a játékosok úgy gondolják, hogy jó ez így. Ha valamit elégszer sulykolsz, akkor előbb, utóbb el fogják hinni, hogy úgy van. Saját magunkat altatjuk és ámítjuk ezekkel a hülyeségekkel.
Holnap este Derby della Mole, magyarán az olasz labdarúgás egyik legnagyobb múltra visszatekintő városi rangadója kerül megrendezésre. A Juventus a múlt heti Fiorentina elleni három ponttal némi lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a negyedik helyezett Bologna ellenében, így a derbi előtt a Bianconeri…..
rockitbaby 2024.04.13 17:10:37
@Andras74: Ha nem hullajtottunk volna el annyi pontot az utóbbi hetekben, akkor valóbam tarthatnánk ott, hogy nyugodt, akár örömfoci is lehessen már most. De a helyzet az, hogy most aztán akkora a slamasztika, hogy nem számít hogyan, csak három pont legyen a vége. Semmi más nem számít.
Az utóbbi napokban igen csak felpezsdültek a következő szezonra, egészen pontosan a játékos keretre vonatkozó változásokkal kapcsolatos hírek, ebben a tegnap sem jelentett különbséget. Lássuk, hogy a hitelesebbnek tartott források milyen értesüléseket osztottak meg közösségi médiás…..
rockitbaby 2024.04.09 15:30:50
@Rikoo: Az a baj, hogy annyira nem megy fel az értékük azáltal, hogy egyszer-kétszer pályára lépnek a nagy csapatban, hogy a nagy csapat léptékével számolva magas összegért el lehessen adni őket. Nyilván egy olyan játékos esetében, akit még 500ezer euróra sem értékelnek, egy jobb meccs után 5 millió papíron jól hangzó értéknövekedés, de ez nem visz közelebb például egy 60-70 milliós Koopmeiners megszerzéséhez, de még egy Zhegrova kaliberhez is éppen hogy csak.

Lehet keltetőnek használni a Next Gent és évente 1-2 játékost beépíteni, a többit értékesíteni, de ehhez a jelenleginél sokkal, de sokkal jobb utánpótlásképzést kellene kialakítani, hogy ezzel a gazdasági fenntarthatóság irányába léphessünk. Mert egyelőre még sokkal kisebb tételeket lehet beszedni eladás után, mint amennyire a nyárra jósolt keretátalakításhoz szükség lenne.

Én sem mindenkit használnék, de ha tavaly nyáron meg tudtuk oldani, hogy senkit se kelljen eladni áldozatként a könyvelés miatt, akkor a mostani nyáron szerintem igen is lehetünk olyan helyzetben, hogy Huijsenért 30-35 milliós ajánlat esetén ne csábuljunk el. Soulé más kérdés, az a nyilatkozata nálam is keverte a biztosítékot - mondjuk azért megnéztem volna a honfitársait is erről, mert az argentínok általában nem a Realba vágynak :D

Nyilván egy év után én sem fogom temetni Giuntolit, de egyelőre én csalódtam benne. Itt a lehetőség rámcáfolni, de én még nem láttam eddig azokat az okos igazolásokat - akkor is ha nem volt eddig sok igazolásunk.
rockitbaby 2024.04.10 07:43:48
@Rikoo: A végéről kezdem. Talán lehet jobban megérted, mire gondolok, ha fordítva nézzül Djalo összesen 7 millióért úgy, hogy fél évvel később ingyen is jöhetett volna egy közepesen rossz igazolás - azonban úgy, hogy lényegében egyetlen percet sem kapott eddig, így válik nagyon rosszá.

Azt, amit Alcaraz hoz eddig, hát uram bocsá', de Baldanzi is hozza. Sőt, megkockáztatom, hogy többet is - bár nincs magasan a léc, ezt el kell ismerni.

De hogy pontosan mire gondolok: télen egy olyan középpályásra lett volna szükségünk - a kora most lényegtelen -, aki a bajnokságon belülről érkezve, azonnal bevethető és azonnali segítség tud lenni. Ehelyett az angol másodosztály jelenleg negyedik helyezettjétől érkezett a középpályás, akit azonnal nem is tudtunk használni, majd grátiszban rá is sérült. Eltekintve a túlárazott kölcsön feltételektől, ez nem volt egy okos igazolás, mert nem hogy azonnal, de hetekkel később sincs pozitív hatással. Télen nehéz akár kölcsönbe is igazolni, de a Serie A középmezőnyéből csak el lehetett volna hozni egy középpályást kölcsönbe úgy, hogy adunk cserébe mi is valakit. De megkockáztatom, hogy ennél még Hasa felhozatala is értelmesebb lett volna.

Igen, az jó kérdés, hogy kivel tervezünk. Ez az, amit még csak megtippelni sem tudunk, mert nem látunk be a színfalak mögé. De azt ettől függetlenül tartom, amit Huijsen kapcsán írtam, szerintem lesz olyan helyzetben a klub nyáron, hogy ne csábuljon el a pénznek. Ráadásul egy olyan szezonban, ahol lesz BL is, és pályára léphet ott is, még tovább nőhet az értéke, tehát ha eladás a cél, akkor is érdemes várni egy évet vele.

A fiatalokkal az a legnagyobb baj, hogy míg más ligákban magas áron váltanak klubot, mert a potenciált fizettetik meg a vevővel, addig az olasz kluboknál ez valamiért nem így működik. Ők megelégednek az aktuális érték kézhez kapásával. Nonge értéke olyan 3 millió körül mozoghat, de a potenciál miatt legalább el lehetne kérni érte 15 millió körül. Iling-Junior már most 15 millió körül mozog és mi meg sem próbálunk érte 30-at kérni, pedig még az ő esetében is inkább a lehetőséget fizetnék meg, mint a letett teljesítményt. Nekem inkább ez a bajom ezzel a keltetéssel, hogy mi maximum árban adjuk el őket. Így pedig nem lesz keret visszaforgatni a Next Genbe.

Amúgy tök érdekes, hogy a Next Gen feltámadása pont azután jött, hogy a kölcsönből visszahívtak pár játékost, mint pl Sekulov és ők elkezdték szállítani az eredményeket. Szóval bár az is egy jó megközelítés, hogy mutatkozzanak be a legmagasabb szinten a Juventusban, növeljék az értéküket és eladás, de szerintem az is járható út lenne - természetesen azokkal, akikben látható az a potenciál, hogy jók a nagy csapatba -, hogy a bemutatkozás előtt egy év kölcsön. Barbieri például a Pisánál Aquilani alatt rendszeresen játszik, fejlődik és szerintem cserének alkalmas lehet a következő szezonra jobb oldalra. Meccs lesz elegendő, és így az értéke tovább nő, ha végül az eladásban gondolkozunk - és akkor nem pár milliós tételről beszélnénk.

Én a Juventus részéről ha tényleg komolyan gondoljuk a saját neveléseket, meg a fiatalokat, akkor azt csinálnám, mint a Man City a City Grouppal. Kinéznék a Serie B-ben egy középcsapatot, kisebbségi részesedést vásárolnék benne, és azt mondanám nekik, hogy a működésbe nem szólok bele, csináljátok, ahogy akarjátok, de évről évre pár saját nevelésünket odaküldenénk kölcsönbe, keltetni. Ha mutatnak életjelet, akkor sokkal komolyabban lehet velük foglalkozni, ha nem, akkor mehet az eladás.
rockitbaby 2024.04.12 06:40:20
@Rikoo: Djalo közelebb áll egy kölcsönhöz, mint a bizonyításhoz, így számomra ez a 7 millió ablakon kidobott pénz pusztán azért, hogy nyártól ne ingyen legyen az Interé...

Az összes igazolásban van kockázat, nem csak a fiatalokban. Igen, benne van, hogy Huijsen besülhet, de az is, hogy más edző mellett, Gatti első szezonos játékperceivel kapásból megduplázza az értékét. Én erre mondtam, hogy szerintem fogunk úgy állni a nyáron, hogy ezt meg merjük kockáztatni és nem kiszállni 30 millió környékén a játékosból.

Edzőtől függetlenül négy védővel akarunk játszani. Most a védelemtől feljebbi részek számmisztikájától tekintsünk el, nem mérvadó. DS, Iling-Junior és Kostic is távozóban, Weah sem bizonyított, a jövője kérdéses. Maradt a szélső hátvéd posztra az egyszem Cambiaso. Legyünk gálánsak, és ne kössük le egyik oldalra sem, csak a fix kezdőt adjuk meg neki, még akkor is kelleni fog 3 (!!!) szélsőhátvéd, hogy darabszámra meglegyünk - és ekkor még a többi csapatrész lehetséges exodusát figyelembe se vettük. Nem azt mondom, hogy Barbieri lesz a megoldás - amúgy a Sassuolo ellen bár hbázgatott tavaly, de a lendülete és akarata egészen új dimenziókat nyitott abban a csapatban... -, de ahogy a Pisánál fejlődik, valamint amekkora átalakítást terveznek papíron, szerintem cserének bölcs döntés lenne megtartani. A kezdőbe lehet hozni nála jobbat, de arra végképp nem lesz keret, hogy a teljes keretet átalakítva minden posztra legyen két hasonló minőségű játékosunk. Idén még nem. Addig meg ki kell használni az ilyen lehetőséget. Hibázni mindenki fog, olyan nincs, aki nem, de egy saját nevelésnek könnyebben elnézik egy most már sokadik első évben, csere pozícióban, ha előtte viszont valóban tudunk minőséget felmutatni.
John Elkann, az Agnelli család feje, a Juventust birtokló Exor elnöke a részvényesekhez intézett egy nyílt levelet, melyben a klub elmúlt évéről, a frissen kinevezett igazgatóról, a tavalyi botrányokról, a tervekről és a jövőről is szót ejtett. „2023 egy átmeneti év volt a Juventus számára. A…..
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Bár még…..
rockitbaby 2024.04.11 10:50:44
@Kmarcika: Nem nagyon akarlak lelombozni, de csak Huijsen és Soulé vételárából valószínűleg kijönne Koopmeiners. Így sajnos a reálisnál is nagyobb esély mutatkozik arra, hogy nem pusztán el fogunk adni, de méghozzá nem is egy fiatalt.

Én sem örúlök neki, de Elkann lényegében elmondta, hogy az idei év megint a nulladik év volt, és innen indulunk el immár Giuntoli vezetésével és irányításával. Nekem ebből az jön le, hogy közel szabad kezet kap a nyárra Giuntoli. És bár a Napoli utánpótlás képzése kb az egyik legrosszabb, mégis alig használtak saját nevelést a regnálása idején. Lévén a korábbi brancsa követni fogja a nyáron Torinóba, nem lepne meg, ha bizonyos szemleletmódot itt is meg akarnának honosítani.
rockitbaby 2024.04.11 13:52:46
@Kmarcika: Felteszem ez nekem íródott. Attól, mert eladjuk Huijsent és/vagy Soulét, az nem jelenti azt, hogy Bremer ne mehetne. Viszont azt simán kinézem és el tudom képzelni, hogy inkább aldozzák be Huijsent, mint Bremert, valamint inkább Soulét, mint Chiesát. Soulé amúgy is valószínűleg kicsit elsáta magát azzal a mindig is a Real Madridban akartam játszani nyilatkozatával.

Azért, mert ezt írtam, még nem jelenti azt, hogy ezt akarnám, csupán azt, hogy sajnos nagyon is kinézem Giuntoliból meg a brancsából. Könnyen benne van az idei nyárban, hogy alaposan átalakul a keret és nem biztos, hogy mindenkinek tetsző módon.
A vasárnap esti, Fiorentina elleni rangadó játékban bár messze nem volt közönségcsalogató, de legalább most eredmény társult hozzá, három pont formájában. Egyre közelebb a hőn áhított Bajnokok Ligája indulás, mint ahogy a szezon zárása is, és bár még nincs uborkaszezon, de a nevesebb szakértők…..
rockitbaby 2024.04.09 10:40:04
@Drughi Di Bianconeri: Hát, Hermoso iránt úgy tűnik nem is nyomulunk ;)

Engem az zavar a legjobban, hogy 4-3-3-at akarunk, de eladnánk Iling-Juniort, egy szélsőt kb 15-20 millióért, hogy hozzunk egy másikat a francia ligából 15 millióért? Ennek semmi értelme nincs így.
A Juventus tegnap esti, Fiorentina ellen aratott győzelmét követően nem csak a csapat mestere, hanem a diadalban kulcsszerepet vállaló labdarúgók is az olasz média rendelkezésére álltak, melynek keretében a gólszerző Federico Gatti, továbbá a remekül játszó Manuel Locatelli fejtette ki véleményét a…..
rockitbaby 2024.04.08 17:07:31
@Rikoo: Az őszinte részt az összeomlásra értettem, meg a scudetto hype-ra. Nem maszatolt, kimondta. Én ezt szeretem. Bremert is tisztelem azért, mert nem kezdett el kamuzni, hogy már az anyukája pocakjában is Juvés pizsama volt rajta, hanem elmondat, hogy ő a PL-ben akar majd játszani.

Nekem az a bajom Allegri mondandójával, hogy mindig ugyanazt mondja, és még csak nem is igazat. Mindig a fejlődésről beszél, hogy javulni kell, nyugodtnak lenni, összpontosítani kell, csak meccsről meccsre gondolkozni. Mindig ezeket mondja, csak más sorrendben, cserébe egy másodpercig nem látni ezt a csapaton. Legalábbis az Empoli meccs óta. Addig még én is elismerem, hogy megvoltak ezek.

Bár jó lenne megnyerni a Coppát, de most egyelőre az is elég, ha a döntőbe jutunk, mert a rájátszásos Szuperkupa így is meglesz. Egy BL hellyel és a Coppa döntővel jövőre 5 "színtéren" szerepel majd a klub: Serie A, BL, Coppa, Supercoppa és Klubvb. Ez pénzügyileg roppant fontos dolog lenne.
rockitbaby 2024.04.08 20:47:59
@dobor norbert: Az a baj, hogy így sem veszik komolyan a csapatot. Az addig rendben van, hogy az edző az ütközőpont, más klubnál is így van ez, nem csak itt, de ettől még nem kellene úgy nyilatkoznia, ahogy. A folyamatos fejlődés, amit mantráz többek között, szintén nem látható, így hiába mondogatja, senki sem veszi komolyan.

Hatalmas különbség van az őszinteség, a maszatolás, és a rész igazságok között. Azt is el tudom fogadni, hogy őt is idegesítik, hogy folyamatosan a jövője a téma, nyilván engem is idegesítene, de ezeket a nyilatkozatokat nem egymaga találja ki. Már Pirlo idején is egy stáb dolgozott azon, hogy mit mondjon, mit ne, vagy mit mikor mondjon, mire reagáljon, stb. Azt pedig erősen kétlem, hogy ezt a stábot is szélnek eresztették annó, így valami kontrollnak csak kellene lennie afelett, hogy mit mondjon.
A Juventus hazai pályán revansot vett Igor Tudor Lazióján a Coppa Italia elődöntőjének első felvonásában, azonban pihenésre kevés idő maradt, ugyanis ma este a Serie A 31. fordulójának záró összecsapásán a Fiorentina látogat el az Allianz Stadiumba. A rangadó játékvezetője a 40 éves Federico La…..
Az Il Corriere dello Sport szerint a Juventus a 2023/24-es szezonban eddig 57 millió eurót keresett a meccsnapi bevételekből, 18 összecsapásból 16 teltházas volt az Allianz Stadionban. A Juventus azon kevés Serie A-s klubok egyike, amelyiknek saját stadionja van, és a meccsnapi bevételek az elmúlt…..
rockitbaby 2024.04.07 09:32:31
@Alex8610: Szerintem egyelőre kár lenne ilyesmiben gondolkozni. Ha már stadion, akkor égetőbb lenne a Next Gennek egy kisebb pár ezres. Azt nem tudom, hogy lenne-e igény nagyobb befogadóképességre, de ugye a saját stadion terveit még Moggiék álmodták meg és Gigliék láttak neki. Ott csak fel lett mérve, hogy ennél kell-e nagyobb.
A csütörtöki Lazio ellenében a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén aratott győzelem révén némiképp fellélegezhetett a Juventus, mert nem pusztán kellő előnyhöz juthatott a Bianconeri, de a második félidőben olykor már szemre is tetszetős játékkal rukkoltak elő. A megfelelőtől azért még messze…..
A Juventus idő előtt lezárta a 200 milliós tőkeemeléshez kapcsolódó műveletet. Tegnap este ugyanis a vállalat bejelentette a tranzakció lezárását, az emelés tárgyát képező összes, 126 373 938 darab részvényt bejegyezték, összesen 199,9 millió euró ellenértékért. Ez egy olyan művelet, amely miatt…..
A hétvégén a Bajnokok Ligája indulás elérésében kulcsfontosságú rangadóra kerül sor majd a Fiorentina ellenében, hazai pályán, de ez mellett a pályán kívül is folynak a harcok és küzdelmek a következő szezonra, vagy távlati tervek tekintetében. Lássuk, hogy a minap kik osztottak meg a nagyérdeművel…..
rockitbaby 2024.04.05 20:33:12
@Joseph Toser: Az alapelvet értem Allegri kívánságai kapcsán. Olyan játékost akart, aki rutinos, ismeri a bajnokságot és azonnal bevethető ezáltal. És hogy őszinte legyek, ebben egyébként nem is állt olyan messze a valóságtól.

Locatellinek a pályán kellene bizonyítani, nem a hűségét szerintem.
A tegnap esti Coppa Italia elődöntőjében hazai pályán aratott két gólos győzelem némiképp eloszlatta a viharfelhőket a klub székháza felől, de ettől függetlenül már javában zajlik a falak között a készülődés a következő szezonra, melyről a hitelesebb források mind szolgáltak érdekes…..
rockitbaby 2024.04.04 12:12:48
@Drughi Di Bianconeri: Huijsen kétlábas, jobbal és ballal is ügyes. Ritka az ilyesmi, többek között ezért is érdemes lenne megtartani és beépíteni.
rockitbaby 2024.04.04 12:43:47
@Kmarcika: Hogy őszinte legyek, Gatti mentalitása példaértékű, de képességek tekintetében nincs a legmagasabb polcon. Engem nem lepne meg, ha befutna érte egy komoly ajánlat, akkor eladnánk. Danilo bármennyire is kapitány, de neki főleg nem szabadna kezdőnek lennie.

Amúgy olvastam egy olyan pletykát, hogy megint ItalJuve lenne a cél, szóval a fene se tudja már.
rockitbaby 2024.04.05 16:08:07
@Drughi Di Bianconeri: Félreértettél. Nekem nincs bajom Gattival, a mentalitása példaértékű, a története meg egy tündermese - a szurkolók szeretik az ilyesmit. Nekem azzal van a bajom, hogy ha most csak a Juve keretét nézzük, akkor Huijsen sokkal tehetségesebb játékos, és nem szeretném azt, hogy Gatti miatt bagóért megváljunk tőle, mert az hatalmas hiba lenne. Ha Gatti benne lenne egy Rugani féle szerepben, magyarán a rotációban, akkor semmi gond nem lenne, jobb beugró csere védőt elképzelni is nehéz.

Másik, olcsón jött, így ha valaki egy 40-50 milliós ajánlatot letesz érte, rajta igen sokat lehetne keresni. És ha tényleg a 26/27-es szezonra egyenesbe akarják hozni a klub pénzügyeit, akkor lehet most érdemes lesz eladni 1-2 nagyobb nevet, hogy egy részét értelmesen visszaforgatva lehessen javítani a helyzeten.

Olyasmit nem is írok, hogy Gatti nem alkalmas a modern foci gyorsaságához, mert egyrészt láthatóan nem erre feküdtek rá edzéseken, másrészt ez még sokakra elmondható XD
A megbízható olasz transzferguru, Fabrizio Romano a minap némiképp meglepő, ám annál fontosabb híreket közölt a Juventus vonatkozásában, kijelentve, hogy a klub sportigazgatója, Giovanni Manna hamarosan elhagyja a Bianconerit, hogy a Napolinál folytassa karrierjét, jelenlegi társa, Cristiano…..
rockitbaby 2024.04.03 18:02:31
@Rikoo: A fene se tudja, mennyire hatja meg ezeket bármi is a vip páholyban. :D
rockitbaby 2024.04.04 14:32:10
@Rikoo: Elég ramaty egy több éves projekt az, amit füttyszó meghátrálásra kényszerít. Nyilván mindenki érdeke, hogy mindenki jól járjon, de ha én lennék ilyen felelős pozícióban, és lenne egy tervem arra, hogy mit hogyan akarok csinálni, azon a szurkolói vélemény nem feltétlen változtatna.
rockitbaby 2024.04.04 14:46:24
@Rikoo: Hát, reméljük, hogy van, különben csak ide-oda kapkodás lesz.
A Juventus a legutóbbi, hétvégi bajnoki fordulóban vereséget szenvedett az Igor Tudor által első ízben irányított Laziótól, a visszavágásra azonban ma komoly lehetőséget kap Massimiliano Allegri csapata, ugyanis a Sasok a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén Torinóba látogatnak, hogy ott…..
rockitbaby 2024.04.02 19:41:49
@Sunny21: A stábtagjai talán Magnanelli kivátelével mind ugyanazt a követ fújják, nem poénból dolgozik velük - kivéve Padion, ő se íze se bűze kategóriás. A legkönnyebb ideiglenes edzőt a Primaverából vagy a Next Gentől lehetne leakasztani, de egyik sem jobb opció. A legjobb az lett volna, ha a válogatott szünet előtt váltunk, mert már akkor lett volna 2 hete az új edzőnek és további 10+ meccs Coppa meneteléstől függően. De most már nincs olyan Juve szinten elérhető beugró, aki megérné. Ilyen Ballardini félékkel nem lennénk beljebb.
rockitbaby 2024.04.02 19:57:06
@Sunny21: Hát, azt nem tudom, hogy meg lett-e azóta minden képesítése, de a nyáron még nem volt meg neki minden ahhoz, hogy vezetőedző lehessen. Nyáron még csak UEFA A licensze volt, amivel felnőtt keretet nem edzhet, csak fiatalokat 18 éves korig.
rockitbaby 2024.04.02 20:01:15
@Sunny21: Én csak azt mondtam, hogy nyáron nem volt meg, azóta megszerezhette :D De valóban, elméleti síkon jók vagyunk XD
Miközben Massimiliano Allegri természetesen a Lazio elleni kudarc ellenére sem mondott le vezetőedzői posztjáról (Szerkesztőségünk ezúton kér elnézést azoktól, akik túl komolyan vették hagyományos, április 1-i tréfánkat), a Juventus vezetősége gőzerővel tervezi a jövőt, egyes források szerint pedig…..
rockitbaby 2024.04.02 17:11:29
@Rikoo: Őszintén megmondom, fogalmam sincs, kik lehetnek a hangadó lázadók. Én is gondolkoztam ezen már, de nem tudom. Bennem felsejlett az is, hogy a fiatalok közül páran, akik alig kapnak lehetőséget, de ők meg az öktöző hangadói.
rockitbaby 2024.04.02 17:44:17
@Rikoo: Hát korábban voltak olyanokról hírek, hogy ugye Chiesa és Vlahovic elégedetlen, előbbi inkább taktikai szinten, utóbbi meg kb mindenhogy, de azt nem tudom, hogy ők mekkora hangok az öltözőben.

Függetlenül attól, hogy Rabiot pl az edző embere, még lehet ő is elégedetlen. De ő meg a hétvégi meccs utáni képeken olyan kedélyesen elmosolyog a vereség ellenére, hogy szerintem ő már csak lélekben van torinóban. Kapott is érte hideget meleget.

Minden öltözőnek vannak vezéregyéniségei, csak kinek milyenek jutnak. Nekünk is vannak, akkor is, ha ők alapvetően a csapat közelében nem lehetnének ideális esetben. Az azonban nagyon látszik, hogy a motivációval gondok vannak, nem is kicsik. De ebben én Allegrit elég hibásnak tartom. A játékosok az Inter elleni meccsig még bajnoki címről beszéltek, ő meg folyamatosan a negyedik helyről és ez a fejekben eredményezhetett olyan kavart, hogy ha már elsők nem lehetünk, mindegy, hogy második vagy negyedik, mert az is BL hely. Akkor is, ha a játékosoknak alapvetően is tudni kellene motiválni saját magukat, ha mással nem, akkor a nyári EB-vel.
rockitbaby 2024.04.02 19:19:07
@Sunny21: Itt nem arról van szó, hogy hangot ad annak, hogy valami nem tetszik, de megdöglik a pályán és frusztrált lesz. A játékosaink olyan messze állnak attól, hogy megdögöljenek a pályán, mint Makó Jeruzsálemtől. Pont ez a baj, hogy a pályán ettől még nem tesznek meg mindent.

@Rikoo: Egy értelmes edző hajlandó alakítani a felfogásán és a csapatához igazítani. Kár lenne egy az egyben azt várni, hogy a Juve úhy játsszon, mint a Bologna. Azonban ha náluk meg tudta oldani, nem látom, hogy nálunk miért ne tudná. Bár mivel még nem Motta a Juventus edzője, így még igazából ilyen alapon erről is kár beszélni.
A Juventus a ma hajnali órákban hivatalos közösségi médiás felületein némileg meglepő módon bejelentette, hogy az elmúlt közel két hónap botrányos eredményei a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri azonnali hatállyal lemondott a vezetőedzői posztról, melynek nyomán a holnap esti, Lazio elleni…..
rockitbaby 2024.04.01 11:39:09
@dobor norbert: Pirlo szezonjában lépten nyomom azt lehetett olvasni, hogy ha annak a csapatnak valódi edzője lenne, a bajnoki címért harcolna. Aztán jött a klub történelmének egyik legsikeresebb edzője és látványosan bebizonyosodott, hogy a helyzet közel sem ennyire fekete vagy fehér.

A szurkolói agy nem így működik. Sokkal hangosabb lesz a mostani bukás, mint a korábbi siker. Ez a mostani vergődés fog eszébe jutni a legtöbb szurkolónak róla és nem a korábbi két BL döntő. Igazságtalan? Az. De akkor is ez lesz elenyészően kevés kivétellel. Ezt azonban Allegri is tudta, mikor elfogadta Agnelliék ajánlatát, hogy ha most elbukik, akkor az sokkal emlékezetesebb lesz, mint a sikerei.
rockitbaby 2024.04.01 14:58:00
@Alex8610: Ebben a témában sokat fog a latba nyomni, hogyan zárul a szezon és miként fog távozni. Lehet több idp fog kelleni hozzá, mint gondolnánk. De igen, idővel majd előjönnek a szép emlékek is.

@dobor norbert: Azért ezt kár lenne csak a memóriára fogni. Friss és rossz emlék ez a vergődés, a majd 10 évvel ezelőtti első BL döntő meg már lassan nosztalgia kategória lesz. Az idő lesz a kulcs valóban, de nekem van egy olyan érzésem, hogy a mostani három év miatt nagyon vegyes lesz a megítélése, mindegy mennyi idő fog eltelni. Mindig ott lesz egy "de". Például szép volt az első öt év, de a második három...
rockitbaby 2024.04.02 12:26:19
@dobor norbert: Nem csak a szépre emlékszünk vele kapcsolatban sem, csak eltelt annyi idő, hogy nem automatikusan a rossz jut rögtön az ember eszébe. Ez lesz Allegrivel is, de lehet, hogy több időbe telik majd.

Mindettől függetlenül én mindig hálás leszek Allegrinek, ha másért nem, akkor Pirlo miatt. Ha Maxi nincs, akkor a Maestro sose lett volna Juve játékos ;)