Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VGyöngy

26 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanúgy kezdődött, mint 16 éve minden évben. Még múlt héten megkérdeztem tőlük, ki, mi szeretne lenni a farsangon. Momó még nem tudta, de Gegi csillogó szemekkel egyből közölte, hogy ő mágus. Bólintottam, hogy rendben, értem. Aztán pontosításképpen, még hozzátette, hogy fekete varázsló. Momó erre…..
  Jól vagyunk családilag, a fiúk egyre inkább beilleszkednek a suliba, egyre több mindent tudnak teljesíteni, és jó értékeléseket kapnak. Novemberben, amikor Sebit kérdeztem, ő úgy fogalmazott, hogy már nem utál bejárni. Azóta tovább javult a helyzet, már egész jól érti, mi folyik körülötte, és a…..
Még augusztus legvégén voltunk egy bányatónál strandolni, aminek a vize szép tiszta volt, és egészen mélyen le lehetett látni. Azt vettük észre, hogy Léna ádáz figyelemmel követi a vízbéli eseményeket, hirtelen eltűnik a feje, majd ki kapja, hogy aztán újra lebukjon, és újra ki. Nem mondom, elég…..
 - Na halló Mamm! Mi újság nálad? - Szerbusz fiacskám! Mi lenne? Ugyanaz. Ülök, és elgondolom, hogy kimegyek a konyhába. Kimegyek, visszaülök és eltelt a délelőtt, mehetek újra ki, hogy behozzam az ebédet, és mire végzek, már itt a vacsoaridő. Hát ez. Inkább azt meséld, milyen volt az első nap az…..
Sebi nem annyira lelkesen, de azóta is jár a Waldorf iskolába, ahol a tanáraival megegyeztek, hogy az órán előveheti a telefonját, és google translate-val próbálkozhat megérteni az anyagot.  Egyik nap kifejezetten vidáman jött haza, ami mostanában nem szokványos. Mármint az, hogy látszik is a…..
III. iskola Momónak is 11-én kezdődött az iskola, aminek nem túl nagy kedvvel vágott neki. Míg Gegihez egy A4-es oldalon felsorolt listát kaptunk, hogy mit kell bevásárolni neki az iskolához, Momónál nem kaptunk semmit. Így aztán ő megint csak gyakorlatilag üres táskával járt az első 2 hétben…..
Nem akartam mindenkiről egyesével megírni az első iskolai élményeit, gondoltam, bevárok vele mindent, és mindenkit. Időrendben haladok a beszámolóval. I. iskola Először Lucának kezdődött meg a tanév, aki augusztus 30-án felült a vonatra, és visszament Budapestre. A már említett kollégium lett…..
Szombaton délután érkeztünk meg Momóval ismét Budapestre. Jöttünk, mert Momónak jelenése volt a Katonában, és jöttünk, mert jelenésünk volt a fogorvosnál.  A vonatút attól eltekintve, hogy az átszállás igencsak kapkodósra sikerült, eseménytelen volt. Momó az utolsó 2 órában már nem nagyon bírt…..
Az egyik esti sétánkon fedeztünk fel Sindelfingenbe vezető bringautat, ami nem egy irgalmatlan emelkedővel kezdődött, és az útbaigazító tábla szerint 15 km-re volt tőlünk. Mivel ebbe a városba fogok járni iskolába, egyből felvetődött bennem az ötlet, hogy hát akkor igazából még a bringa mint…..
Eredetileg azt gondoltam, egy teljes, hosszú posztot szentelek majd annak, mi lett a gödi házunkkal, de közben felpörögtek az események, és a hosszú poszt is meg lesz nem sokára, de most egy fontos bejelenteni valóm van. A nagy hír, hogy ma hajnalban megszületett az első Életfa Bábapraxis-os baba a…..
Múlt héten a jóga óráról mosolyogva, jó érzéssel, vidáman indultam haza. Dagadt a mellem a büszkeségtől, hogy egyedül elmentem az órára, megértettem magam, kiléptem a komfortzónámból. Tele voltam optimizmussal, mert arra gondoltam, hogy a kezdeti nehézségek elsimulni látszódnak. Lucának az eredeti…..
Aki ismer, tudja, hogy elég nagy a mozgásigényem. Jó ideje már, hogy a napi 1,5 óra mozgás alatt nem fáradok el annyira, hogy ne akarjak mozogni még.  A júniusi búcsúbulimon, amit a bambisok szerveztek nekem, Gyöngyvér (bambi és jóga oktatóm) összeállított egy kvízt is, amiből többek között az is…..
2 hete, hogy Magyarországon vagyok, és teljesen másképp érzem magam, mint amire számítottam, másképp alakulnak a dolgok is (de ezt igazából már meg is szokhatnám). Szóval eleve az út sokkal jobb, kellemesebb volt, mint az várható lett volna két szinte teljesen idegen, más korú, és érdeklődésű…..
A másnapi fekete erdei kirándulás pont úgy sikerült, ahogy terveztem, és amilyen lenni szokott. A körülbelül másfél órás autóúton csodaszép helyeken siklottunk végig. Vagy a Grimm testvérek meséibe illő kis falvakon mentünk keresztül a jellegzetes német házakkal, pici utcákkal, vagy a lenyűgöző…..
Nagyon sok minden történt az elmúlt napokban. Zanzásítva a következők.  Sikerült bejelentkeznünk Weil der Stadt-ba, jöttek hozzánk vendégségbe, kirándultunk egy jót a Fekete erdőben, Sebi elkezdte a német tanulást, visszajeleztek másik iskolákból, végül én visszajöttem 3 hétre…..
Ma nekivágtunk Sebit beiskolázni, őt és engem nyelvtanfolyamra beíratni, bútort nézni Böblingenben. Ezek után pedig szerettünk volna végre bejelentkezni itt Weil der Stadtban. Összegezve ezekből a tervekből nem sikerült semmit elintézni, ennek ellenére tartalmas délutánt tudhatunk a hátunk…..
  Jelentem, Momónak annyira tetszett a keddi Naturtheater-es előadás, hogy még mindig arról áradozik, valahányszor eszébe jut. Ami azért elég sűrűn van. :-) Pénteken reggel Sebi hazatért a magyarországi vizitúrájáról, és magával hozta az egyik jó barátját, Jankát. Sajnáltam őket, mert majdnem 2…..
Rájöttem, hogy nem mindenkinek lehet egyértelmű a blog címe… Nos, azért lett az ami, mert igazából egy 1600-as években épült vízimalomban lakunk, amit az évek során fenntartottak, és átalakítottak az aktuális tulajdonosai. A malom jelenlegi birtokosa egy fiatal házaspár kisgyerekkel, ahol a férj…..
Momóék ma Naturtheater-be mentek az osztállyal, és megnézik a Kincses Szigetet. Persze németül, amitől Momónak nem nagyon jött meg a kedve velük tartani. Főleg, mert így elmarad a német órája, amit nagyon szeret. Pech. Hiába mondta neki Luca, hogy mennyire irigyli, Momót ez nem hatotta meg. Az…..
Tudtam hogy nehéz lesz, hogy állati nehéz lesz.  Utálok siránkozni, és panaszkodni olyan dolgokon, amikért én magam tehetek a legtöbbet, és most elakadtam. Itt vagyok 43 évesen, mondhatnám nyelvtudás nélkül, munka nélkül 4 gyerek anyjaként egy idegen országban.  Igen, én akartam jönni, és nem,…..
Azt hiszem, kicsit olyan, mintha nyaralnánk. Annyiban nem, hogy a nyaraláson Momó nem kezd el iskolába járni, ahova az első napján izgatottan, és kíváncsisággal telve megy be, és ahonnan zavarodottan, csalódottan és rosszkedvűen jön ki.  Nem volt jó napunk kedden emiatt, Momónak nem is volt kedve…..
Hétfő délelőtt van, és én a hatalmas ház hatalmas nappali hatalmas kanapéján pötyögök. Körülöttem hatalmas kupi, dobozok, zsákok, különböző állapotokban. Van ami üres már, van ami nyitva, de még van benne cucc, de a legtöbb még bontatlan. A ház távolabbi részeiről neszezést hallok, de nem túl…..
A malomban a malomban... utolsók 2023.07.01 11:40:00
Az egész hetem az “utolsókról” szólt. Voltam utolsó mobility órán, utolsó bambi órán, utolsó súlyzós edzésen.  Minden egyes utolsó után egyre nehezebb és nehezebb lett visszatartani a könnyeimet.  Kaptam egy borítékot, amiben a barátaim egy-egy üzenettel köszönnek el tőlem. Vannak viccesek, és…..
Ma életem legnagyobb meglepetésében volt részem. Reggel voltam egy szabadtéri bambi edzésen, majd a Nyugatiban találkoztam Danival, aki Németországból hazafelé felvett engem is. :-) Itthon közölte, hogy a német órám után hirtelen alakult egy kis program. Egyáltalán nem volt kedvem menni, örültem,…..
A malomban a malomban... hajrá! 2023.06.16 11:32:00
Ma (is) gyakorlatilag egész nap pakoltam. Nem voltam Dávidnál (súlyzós edzésre járok hozzá) sem, pedig nagyon készültem rá még a hét elején. A hét többi napja egy hömpölygő rohangálás volt. Hol valamilyen ügyet intéztem, hol a gyerekek után futkostam, és próbáltam megoldani a logisztikát, hogy…..