Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donfanyar

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállása körüli purparlé engem kísértetiesen emlékeztet az első Orbán-kormány alatt a négyes metró ürügyén dúló eszmei pengeváltásra. Ugye emlékszünk még rá. Viktor megharagudott Budapestre, mert a bűnös város nem…..
Donfanyar 2012.09.19 08:37:23
@Syllabux: Jó hogy belinkelted ezt a cikket, mert azt bizonyítja elsősorban, hogy a feministáknak semmilyen törvény nem jó, semmivel nem tudnak megelégedni, és mindig mennek a parlamenthez újabb _férfiellenes_ szigorításokért.
Ha most a kormány megszavaz valami CSBE-törvényt, attól megszűnik a CSBE? Ugyan. Jövőre is lesznek nők, akikért a feministák síkra szállhatnak, és azután is, és 100 év múlva is. Ez az ő részükről egy végeláthatatlan monoton darálás, ezek a sínpárok a végtelenben sem találkoznak. A férfiellenes lobbizás kifizetődik, mert sosem lehet leállítani, hiszen mindig lesz egy nő akit megütnek, még akkor is, ha már a csúnya nézést is halállal fogják büntetni.
Van egy határ, ahonnan már nem érdemes erőforrásokat ölni a dologba, és a törvényeket tovább szigorítani, mert semmiféle felmutatható eredmény nem fog születni, egyetlen bántalmazott ember sem fog megmenekülni. A probléma az, hogy ezt a határt nagyjából elértük, a nyugat túl is szaladt rajta pár kilométerrel. Kétlem, hogy a bántalmazók most tűkön ülve néznék a parlamenti közvetítéseket, és ha nem tetszik amit látnak, akkor soha többé nem emelik fel a kezüket.

Arra már inkább ki sem térek, hogy a feministák teljesen megmérgezik az egész témát azzal a hülyeséggel, hogy minden férfi nőverő tróger, és minden nő ártatlan áldozat angyalka. (Lásd a linkelt cikket is.)
Donfanyar 2012.09.19 10:45:25
@genyamagyar: "Ezek szerint nem kell törvény bármiylen gyilkosság ellen sem, hiszen attól megszűnik a gyilkosság? Ugyan."
A demagógia mindent megold :)
A gyilkosság ellen, és a CSBE ellen is léteznek törvények. Ha most mindkettőt megkavarjuk, a gyilkosságok és a CSBE számában sem lesz jelentős változás. Nem véletlenül védekezett a fidesz, és a bírói kamara azzal, hogy az ilyen fölösleges törvényi kavarásoknak semmi értelme.
Donfanyar 2012.09.19 10:47:58
@genyamagyar: "egyszerűen nem értem, hogy bárki aki nem veri a családját - tehát nem ellenérdekelt - miért nem támogatja ezt a törvényt?"

Mert nem mindenki hülye... Mert vannak akik látják hogy mi történt külföldön, ahol ezeket a törvényeket már rég bevezették. Az erőszak makulányit sem csökkent, de ártatlan emberek ezreit vágták börtönbe hamis vádak alapján. Talán ha a demagógia és az érzelmek helyett a realitásokat vizsgálnátok, ti is rájönnétek miért porblémázik elég sok ember.
Vendégszerzőnk, Szabó Tímea írása, a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitáról A tegnap esti családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita nem azért volt a legalja, mert a Fidesz nem támogatta az önálló büntető tényállássá emelést. Ezt már korábban…..
Donfanyar 2012.09.12 13:53:51
@nevetőharmadik: "Azért hozzátenném, hogy *szerintem* amikor nők "fegyvert" ragadnak a férfi ellen, az inkább az őket már régóta érő bántalmazás elleni védekezés."

Bennem is megvan a lovagias ösztön, hogy mentegessem, védjem a nőket - mint általában a legtöbb férfiban. Ezt használják ki egyesek, ironikus módon pont ellenünk. Egy feminista bármit mondhat, mindig lesz egy rakás pasi aki ösztönösen tapsol meg bólogat. Így jutottunk idáig is, és ezért nehéz tiszta párbeszédet folytatni. Evolúciósan kódolt "előítéleteink" megnehezítik, hogy tárgyilagosan szemléljük - például - a nemek közötti erőszakot.
Donfanyar 2012.09.12 13:58:05
@fizetekmegegysort: A probléma az, hogy a nemes célok mögött kártékony háttér van. Ha a feministák annyira őszinték lennének és csak a nők érdekeiért harcolnának, nem fenyegették volna halálosan és üldözték volna el hazájából a világ első nőmenhelyének alapítóját - hogy csak egy példát mondjak. A NANE könnyen jópofásokdik nagy szavakkal, hogy "ő csak a szegény áldozat nőket védi", de ugyanakkor röplapokat osztogatnak és plakátokat ragasztgatnak amik arról szólnak, hogy majd' minden férfi rohadt nőverő tetű. Szerinted ez normális? Szerintem nem.

Egyébként - gondolom erről nem tudsz - a feministák kőkeményen és akár illegális eszközökhöz nyúlva is támadják és üldözik a férfipozitív szervezeteket. Vagyis kösz a tanácsot, hogy csináljunk külön szervezetet a férfi áldozatoknak, de már sokan próbálkoztak vele és a feministák azonnal lejárató és mocskoló kampányokba kezdtek ellenük.
Szomorú dolgok ezek.
Donfanyar 2012.09.12 15:16:30
Igen, igen, a parlamentben elhangzott néhány idióta mondat néhány idióta szájából. Ez is elég szörnyű, bár engem jobban aggaszt ha valaki plakátokkal és röplapokkal kifejezetten aljas szándékkal kampányol.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy a feministák céljai - és így a törvénytervezeteik - nem tisztességesek. Nem lehet a kezükbe adni a kormányrudat, mert semmivel sem lesznek jobbak a jelenlegi vezetésnél, sőt.

Az nyilvánvaló, hogy a férfiaknak (pszichológiai adottságok okán) kevesebb igényük van áldozat-szerepre, hogy úgy mondjam: pátyolgatásra. Ezért a "férfivédő" szervezetek sokasodása nem túl valószínű, attól függetlenül sem, hogy a CSBE áldozatainak valóban nagy részét képviselik. A cél nem is az, hogy a feministák mintájára a férfiak is elharácsoljanak valamennyit az állami költségvetési tortából, hanem hogy állítsuk le a férfiellenes kampányokat, mert semmi szükségünk férfiellenes törvényekre. Semmi bajom azzal, ha van pár nőmenhely, és az sem aggaszt ha férfimenhely kevesebb van, de csináljuk mindezt némi emberi méltósággal és tisztességgel. Semmi szükség a NANE kampányaira, ahol óriásposztereken mutogatják a szétvert arcú nőket valami frappáns férfigyűlölő szlogennel megspékelve, azt hirdetve, hogy csak férfiak követnek el CSBE-t, de azt aztán mindegyik. Ezek hazugságok. A CSBE közel sem annyira elterjedt mint mondják, és a legtöbb esetben kétirányú. Amikor csak egyik fél bántalmazza a másikat, az meg nagyjából egyenlően oszlik meg férfiak és nők között. Hogy ezt miért nem így látja a többség, arról fentebb már beszéltem.
És igen, védjük meg a nőket, de nem azon az áron, hogy hegyoldal nagyságú kiskapukat nyitunk a törvényeinkben a visszaélésekre, mint ahogy azt a feminizáltabb társadalmakban már rég megtették. Nézz utána Thomas James Ball vagy William Hetherington eseteinek, ha érteni akarod miről beszélek.
Még hogy nem lehet szembehugyozni a széllel? Ugyan már! Csak hajnalban kell csinálni, amikor mások alszanak: így a pisifolt a nadrágon megszárad reggelre. Na, ezt csinálták a mi honatyáink is tegnap/ma. Hajnali gusztustalankodás. A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia…..
Donfanyar 2012.09.11 16:55:40
@Nigro notanda lapillo: Na ja, Tamási Erzsébet nyilván valami gonosz hátsó szándékból nem mocskolja a férfiakat, mint általában a feministák. Biztosan vele van valami baj.
  Férfiak! Férfiak, akik monitorotok rideg fényébe meredve, magányosan scrollozzátok a Haszon Magazint, Napi Gazdaságot és a Forbes-t, unottan olvassátok a Playboy eheti magvas mélyinterjúját, üveges tekintettel meredtek a tiltott pornóoldalakra, mert nincsen az internetes…..
Donfanyar 2012.07.25 17:15:34
@Counter: magyarul megmaradsz annál, amit képzelsz, ahelyett, hogy tájékozódnál. Nincs ebből semmi gond.

Egyébként bármilyen hihetetlen, mi is tisztában vagyunk az általad vázolt különbséggel, csak ezt majd akkor próbáld elmagyarázni a bírónak, amikor az *EGYES* feministák lobbizására hozott férfiellenes törvények miatt szívod a fogad. (Feltételezem férfi vagy.) Nincs sok értelme ennek a szőrszálhasogatásnak, ennyi erővel mondhatnád azt is, hogy egyes nácik "olyanok", de nem mindegyik.
Donfanyar 2012.07.25 17:27:22
@Counter: A cikkben, amiről beszélsz, nincs benne az amit kifogásolsz. Ha igen, mutass rá.
Egyébként ne fárasszuk egymást ezzel a dologgal, láthatóan nem neked való. Ráfeszültél a magas lóra, onnan pedig nem lehet érdemben vitázni.
Donfanyar 2012.07.25 17:36:10
@Counter: Ja, úgy sejtem arra gondolsz, hogy általános alanyként "a feministák" szerepel a cikkben... Ez nem logikai probléma, hanem nyelvtani. Tudod macerás lenne mindenhová kiírni, hogy "a legtöbb, bár nem feltétlenül mind". A köznyelvben szokás egy csoportról csoportként beszélni akkor is, ha mindenki tisztában van azzal, hogy a csoport nem tökéletesen homogén. Ebbe belekötni jobb körökben szőrszálhasogatásnak minősül. Másfelől meg a cikk lényegét nem érinti.
És ezzel be is fejeztem a félig-meddig offolást.