Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pneumónia

0 bejegyzést írt és 485 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ZöldEnergia Atomreaktorok a Holdon 2020.05.22 06:00:00
A NASA 2024-re újra embereket szeretne küldeni a Holdra az Artemis program keretében. Ehhez 2020-ban megkapta az USA Kongresszusának 6 milliárd dollárra rugó támogatását, amely segítségével a Space Launch System rakétafejlesztés, az Orion űrhajó, a Holdon telepítendő felfedező egységek és az…..
pneumónia 2020.05.22 23:58:04
@Who111: a 400 bar olyan sok lenne? A kocsimban több van jelenleg, 10 éves common rail dízel 1200 bar... ?
A Falu Kormányzati Idiotizmus III. 2019.10.17 12:00:00
Jöjjenek hát újabb kalandjaim a magyar bürokráciában. Ismét tanulságos lesz, de inkább csak sírva röhögős. A cégnek, ahol dolgozom, van egy tehéntelepe, megy a tejtermelés ezerrel. A tej minősége nagyon fontos szempont, ezért azt tesztelni kell átadás előtt. Ha a tehenet túlerőltetik, akkor…..
Egészséges életmód, egészséges növények és ezer egyéb okosság...
A Tenable adott ki egy figyelmeztetést, amely szerint a TP-Link WR841N sorozatú router eszközei olyan összetett sérülékenységgel rendelkeznek, amelyen keresztül távolról is átvehető az irányítás a router, és azon keresztül a mögöttes hálózat felett...
Nézzük. Számoljunk a 330 ezer forint körüli KSH-átlagbérrel, és hagyjuk a kedvezményeket, mert azokat más úgyis kifizeti. (Kedvezmény nem került magyar ember zsebébe Orbán Viktor házi kasszájából, remélem, ebben még egyetértünk.) A bér bruttó bruttója (szuperbruttója), azaz a munkáltató terheivel…..
Villanyautót készíteni bárki tud. Először kell egy akku, ezért összekötögetünk sok cellát, hogy jó nagy legyen a feszültség. Aztán fogjuk a villanymotort, az akksit, meg a motorvezérlőt. Pluszt a pluszra, mínuszt a mínuszra, aztán mehetünk is. „How hard can it be?” A helyzet természetesen nem ilyen…..
Andrea sokat repül, és valami rejtélyes oknál fogva állati gyakran végzi a testszkennerben Ferihegyen. Ez nem a kapu, amin mindenkinek át kell sétálnia zokniban, hanem egy nagy fal, ahova szúrópróbaszerűen invitálnak utasokat. A szempontrendszert nem ismerjük, nem is kell, de reméljük, a kollégák…..
Pár hónapja áll a bál a Tesconál, az ott működő szakszervezetek folyamatosan sztrájkkal fenyegetőznek. A napokban meg is kezdték a sztrájkot. Természetesen, ha a Tesco kizsigereli dolgozóit, ez indokolt, ám a körülményekből az látszik, hogy a Tesco-alkalmazottaknak csak azt a szerepet szánták, hogy…..
pneumónia 2017.09.10 17:15:17
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tévedés simán tudna versenyezni, DE!

Elmondom hogy működnek a Coopok, CBA
ugye ezek részvénytársaságok, ami nem lehetne egy kézen stb. De mivel ez Magyarisztán itt az utolsó kis és nagy főnökig MINDENKI lop! A részvény az anyós nevén, hozzá nem értő szeretők vezető helyen.
A nagyfőnök 2 Ft tesz minden tejre lenyúlja, aztán büntiből kurva nagy bánatpénzzel elengedik, a sit helyett.
A főnököt nem érdekli a dolgozó, akit húznak nyúznak, annyi harácsolt cége, lenyúlása, részvénye van már nem is tudja követni.

A TESCOval mi a helyzet, bemész szeretnél valami akciós venni, NINCS
"Nem hozom ki a raktárból az a mienk"
Ezt mondja röhögve a dolgozó vegyem meg tőle a jófogáson! Nem vicc
Tiszta szocializmus! Ilyenkor azt mondom nem csak a rendszer a hibás, hanem a benne levők is legalább annyira, sőt!
Nemrég jelent meg egy hír a Popular Mechanics-ban arról, hogy kutatók egy csoportjának áttörést sikerült elérni a fúziós energia területén: ugyanis egy olyan újfajta magfúziós fűtőanyagot fejlesztettek, amellyel a korábbinál tízszer nagyobb energia állítható elő a fúziós reaktorban. Ennek kapcsán…..
pneumónia 2017.09.03 09:28:07
@[HPhD]Blokkolnam:
Csakis azért olvasok bele ilyen kalap szamóca cikkekbe, mert mindig kerül valaki a komment részbe, aki tényleg ért hozzá.
Annyira visszataszító ez a Csikán pasas, olyan tipikus politikus korrupt fej, lófasz semmihez se ért, épp csak kapirgálja felszínt, de ahhoz elég sunyi hogy aljaskodva nulla melóval valami döntéshozó pozícióba befúrja magát... Már a neve is alig ego csikánPlanet, egy jobb sorsú országban max ügyes karbantartó lehetne... Ja nem várj ott dolgozni kellene vicc...
Most, hogy a budapesti népszavazások korát éljük, érdemes lenne mégis megkérdezni a városlakókat egy 4-es metró nagyságrendű beruházásról – különösen, ha az úgy hízik, mint egy kisgömböc. Az ábrát készítette:Bardóczi Sándor tájépítész, a Levegő Munkacsoport elnökségi tagja..
Varga Mihály pénteken jelentette be a magyar kormány újabb nagyobb volumenű gazdasági tervét, amely ezúttal a béremelést helyezte középpontba. Az elmúlt hetekben már többször is hallani lehetett arról, hogy a kormány azt szeretné elérni, hogy pár év alatt a magyar bérek 40…..
pneumónia 2016.11.17 18:17:14
@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség:
A lépés pozitív, csak szart sem ér, egy albi már 90E Ft egy szocreál panelben,+rezsi összesen ennyit keresünk, baszki.
Ami 3 éve még 8 milla volt, panel lakás most 15,
szóval arra elég hogy ne legyen népfelkelés, de egyébre sem...
A Wikileaks néhány napja közzétett 12073 e-mailt, amelyet Hillary Clinton kampányfőnökének, John Podestának (fenti képünkön) a feltört email-fiókjából szereztek meg. Podesta a Clinton-házaspár régi bizalmasa, Bill Clinton fehér házi kabinetfőnöke volt 1998 és 2000 között. A kiszivárogtatott levelek…..
pneumónia 2016.10.17 22:44:46
@wiener: Csak abba a gondolj bele a világ 87%-a valamilyen szekta/vallás elkötelezett híve, és nem mellékesen az egész világgazdaság fosszilis hordozó kártyavárra lett építve, szerinted mi történne ha kipakolnának? Na akkor indulna be az igazi vándorolgatás, lázongás, netán háború is...
Van mit tanulnia a csodadiétás terméket gyártó cégeknek a gyógyszeripartól. Lehet szidni a gyógyszeripart, vannak bajai annak is. Szerintem azért mégis van mit tanulniuk tőle...
Az, hogy a munkáltatók kreativitásán múlik a termelékenység, nem újdonság, de hogy egyes esetekben a munkavállaló egy-egy juttatás hatására hatékonyabb lesz, sokszor újdonság. És itt nem a motivációra, ösztönzőkre gondolok, hanem simán a munkaeszközökre, és a munkarendre,…..
Niccolò Machiavelli (1469 - 1527) „Ha a polgári eredetű egyeduralkodó nem gyalázat vagy más tűrhetetlen kegyetlenség árán, hanem polgártársai akaratából lesz hazájában fejedelem, az ilyet polgári egyeduralomnak nevezhetjük, s az odajutáshoz nem pusztán virtus és nem pusztán szerencse kell, hanem…..
pneumónia 2016.06.05 22:02:42
@BircaHang Média szerkesztősége: Kérdés kinek mi a jó, a vidék élhetetlen 110-120Es nettó fizetések, albi árak 70-80E. (CSOK miatt) Lassan nem látok különbséget elkúrtuk Feri, meg e között, ja de pofátlan annyit lopnak hogy nincs arra szó már. A minisztériumból utálják az sk vállalkozásnál dolgozók bérét!
Jó te a fővárosban laksz 700-800 lehet a bruttód, 16% adóval. Ja várj van különbség van egy csomó drágán fenntartott üres stadion! Választás előtt belöki a 13. havi nyugdíjat, és meg is nyerte megint, ennyi... Egy csapat urángután különb munkát végezne, mint ez a rohadt sok semmirevaló slepp, álomtitkárok hada, kamu hungarikumok, kamufőosztályok, vezetői fizetéssel + évi jutalommal a semmiért. Az a hülye aki itthon marad...
Az egyik közösségi oldalon esett egymásnak a két bölcselkedő népóriás. Primitíven és pocskondiázva. Ahogyan az a jó magyar szokás tartja. Mi sem mehetünk el emellett szótlanul. A Tibi atya vs. Oravecz Nóra csörte részletei a tovább mögött!..
A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft., amely 108 település hulladékának elszállítását végzi, felhívta a figyelmet arra, hogy júliusban nem fogják tudni elszállítani a szemetet, mert nincs elég tartalékuk, sőt, ha nem kapnak pénzt, a béreket sem tudják majd kifizetni. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási…..
Alaposan felkavarta az állóvizet az LMP társelnökének váratlan bejelentése. Nem hiszem, hogy bárki is nagy tétekben fogadott volna erre a fordulatra akár csak tegnap is. Nem csoda, hogy hiába a szép kerek (sőt. gyanúsan kerek), mindenre kiterjedő búcsúnagyinterjú, sokan, akikkel ma beszéltem, valami…..
Ma már egy szimpla szupermarket italos polcán is minimum hat féle energiaital pompázik színes kis alumínium dobozkákban. A legtöbbet sajnos a fiatalok és a gyerekek fogyasztanak belőle napi szinten, de a kismamák sem maradnak ki a sorból, pedig az energiaitalok fogyasztása cseppet sem veszélytelen,…..
Környezetünket azok a folyamatok befolyásolják leginkább, amelyek onnan erőforrásokat vesznek igénybe, a terhelés egyik legismertebb formája pedig a közlekedés okozta károsanyag-kibocsátás, aminek visszaszorításának fontosságát az utóbbi évek során tudatosította magában az emberiség. A…..
Mindig is az volt a közvélekedés Magyarországon, hogy a pedagógus tanítson, az orvos gyógyítson, a nővér ürítse az ágytálat, a melós dolgozzon, a fodrász vágja le az ember haját, kivéve, ha nincs neki, a takarítónő takarítson, a diák tanuljon, a nyugdíjas kártyázzon. És fogják be a szájukat. Ez a…..
pneumónia 2016.04.20 21:08:48
Először is tekintsük át a helyzetet hideg logikus tények szemszögéből. Fenntartói szemmel kezdve: Az új rendszer előtt általában a helyi önkormányzatok gazdálkodták ki a fenntartói költségeket, tehát fizetések, rezsi költségek..stb. Ez a szükséges teher a 3200 településből legalább 2700nak komoly nehézséget jelentett.
Volt olyan kistelepülés, aminek a 70% a költségvetésének erre ment el. Most képzeljük el hogy a megemelt bérrel , ami átlagosan bruttó 80-100E Ft-ot jelent /fő, nem gondot hanem a csődöt eredményezné, szinte azonnal! Ha csőd van az Önkorinál, tudod, nem világít az utcán a lámpa, nem viszik el a szemetet, nincs közmunka, segélyek, helyi szolgáltatások, hivatalok stb.
Ezért én azt gondolom hogy csak az állam tudja ezt finanszírozni.

Semmilyen rendszer nem álomszerű, sőt azok az idős otthonokban dolgozó ápolók, akik 2 műszakban bruttó 130E Ft ért, tisztába teszik nagyanyád, nagyapád, nemsoká téged, ők nem mennek az utcára, pedig rossz a rendszer, és ott sem hasít a központosítás.
Mégis valahogy nonszensznek, hogy több pedagógus ismerősöm napi 5-6 óra effektív munkával 300E bruttó felettivel, elégedetlenkedik...
Tulajdonképpen senkinek nincs ideális munkakörülménye, szinte az egész az egész országban káosz van, a nagy Nyugat sem tökéletes, csak max magasabb az életszínvonal.
Kicsit olyan ez az egész mintha a világbékéért csinálnák, szerintem egy új oktatási rendszerhez a pedagógusokat fele alkalmatlan lenne, a másik résznek meg nem lenne hangulata, vagy motivációja hozzá.
Azért ne felejtsük el, hogy az oktatókat tömegekbe kiontó szervezetnél sem volt minőségi kontroll, tele a rendszer alkalmatlan emberekkel...
Egyébként, meg a rossz körülmények is relatíve lehet értelmezni,
igazából tanítani sem muszáj, akinek nem tetszik el lehet hagyni a pályát.

Igazából elérték az első követelést, ha jól értelmeztem, tehát senki sem fogja ellenőrizni, minőségileg hogy alkalmas e arra amit csinál, remek...
Én visszavenném a bérüket, és a szoc szférának adnám át, mindent visszatennék a régibe, aztán tessék lássék lehet menni...
pneumónia 2016.04.20 21:11:19
@pneumónia: csak átfutottam, azért látszik hogy nem aludtam szinte 2 napja, de remélem érthető nagyjából... :)
Ok, a nagyon sietősök, meg diszlexiások kedvéért annyit segítek, hogy az utolsó két sort elég elolvasni. Az előtte lévő 230 sorban egy titokzatos kutyusról szól, aki mindennap ugyanabban az időpontban indult Szilvy elé az iskolához. Ám egy napon az eb nem volt ott az intézmény előtt a szokott…..