Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csakazolvassa

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Város Mindenkié Utca és jog kutatócsoportja 2011 őszétől végez kutatást a fedél nélkül élő embereket érő hátrányos megkülönböztetésről. A kutatás során kérdőív segítségével közel 400 hajléktalan embert kérdeztünk meg ebben a témában, és többek között a főpolgármesterrel is készítettünk interjút. A…..
csakazolvassa 2012.10.24 11:01:35
@begi12: A mindenit. Nem lehet, hogy a bicikliút nem a libsik luxusnyafogása, nem játszótér, hanem város élhetővé tételének egyik, ráadásul olcsó, sokszorosan megtérülő eszköze, amit minden boldogabb város rég igénybe vett már? Nagyon komoly szakemberek dolgoznak azon, hogy megoldódjon a közlekedési káosz.

Mint mindig, ehhez a jómódú, ún. becsületes polgárnak is fel kell emelnie a seggét. De azt nem akaródzik, helyette inkább identitást képzünk abból, hogy mivel mi nem vagyunk hajléktalanok, ezért (logikus) rendes emberek vagyunk. Buták vagyunk, lusták, részvétlenek, elszegényedtünk, csak ez maradt: a gőg, hogy mi bezzeg rendes emberek vagyunk. Igaz, hogy közben húsz-százszoros erőforrást veszünk igénybe a környezettől és a társadalomtól a hajléktalanokhoz képest, igaz, hogy a mi gyerekünknek persze minden jár, de ezen nem érünk rá gondolkodni, mert megyünk épp Horvátba nyaralni. Magunknak mindent megbocsátunk: a kamu elköltségeléseket, adócsalást, tilosban parkolást, pazarlást, kíméletlenséget, nyelvnemtudást, műveletlenséget, de azok, azok miért alszanak a padon?

Oda én ülök, én! Nem tudok máshová! Nekem is jár!
A Város Mindenkié Utca és jog kutatócsoportja 2011 őszétől végez kutatást a fedél nélkül élő embereket érő hátrányos megkülönböztetésről. A kutatás során kérdőív segítségével közel 400 hajléktalan embert kérdeztünk meg ebben a témában, és többek között a főpolgármesterrel is készítettünk interjút. A…..
csakazolvassa 2012.10.25 11:09:39
Elkeserítenek a kommentek, és az, hogy egy csomóan itt baloldalinak vallják magukat, "jaj, nehogy azt higgyétek, fideszes vagyok", mégis ennyire részvétlenek, és nem veszik észre, mennyire fölényes, rendpárti, hazug, intoleráns Tarlós szövege. Ugyanez ment homofóbiaügyben. Baloldali, liberális, de retteg megérteni az egészet, és még azt s gondolja, az állítólagos baloldalisága igazolja az embertelen véleményét.

Én nem vagyok -oldali, én csak hiszek a társadalmi egyenlőségben mint célban. Mert az mindannyiunkat véd, és mert azokban az országokban, amelyekre hasonlítanunk lenne jó, ez deklarált cél és egyre inkább valóság, bevándorlóstul, válságostul is.

Hajléktalan (def.): nem az, aki megérdemli, úgyis tahó, képzetlen, iszik, koszos és erőszakos, forduljon fel. Hanem annyit jelent: nincs neki hol lakni, esetleg önkényes lakásfoglaló vagy bizonytalan helyzetű szívességi lakáshasználó. Aki ezekbe a kategóriákba beleesik, az hajléktalan, ha háromdiplomás absztinens, akkor is.

Ti is lehettek azok, csak egyelőre szerencsétek volt. Ezt ó lenne nem elfelejteni a huszonkét fokos lakásokban.

Mit számít, hogy alapvető emberi jog-e a lakhatás vagy nem? Akkor is cél, és akinek nem megy a maga erejéből, annak mindig is kiszolgáltatottabb a helyzete, nem éri meg.

Én is kaptam segélyt, amikor elmenekültem a bántalmazó kapcsolatomból, mert kértem és rászorultam. Most önkormányzati lakásban lakom, mert felelőtlenség lett volna másba belevágni, nincs kocsink, nem lógunk a kütyükön, viszont van három gyerekünk. Erőmhöz mérten segítek hajléktalanokat, az egyikhez az erdőbe járunk, másik kettőnek munkát adunk (jobban is csinálták, mint a méregdrága, pimasz mester: akkor jöttek, amikor kértem, és nem hazudtak), és aztán egy asztalnál ettünk, és azt gondolom, ebből a helyzetből sokat tanulnak az amúgy kibélelt életű gyerekeim.
A fideszes Varga István például úgy fogalmazott, a Büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább…..
Muszáj ezt most gyorsan megírnom, mert elég dühös vagyok (hiszen ez egy terápiás blog, nem igaz? :-D). Tegnap a lányokkal bebuszoztunk Kapuvárra, részint, mert régóta könyörögtek, hogy szeretnének buszra ülni (itt megy el előttünk), részint, mert Dóra pizsamái már elég…..
 Ha nem érezném magam úriembernek, és lenne a Tippmixen ilyen fogadási lehetőség, nagy összeget tennék rá, hogy az elkövetkezendő napok sajtójának fő híre a melegtüntetés eseményeinek értelmezése lesz. A henger máris beindult. A blog.hu címlapját az erről…..
Manapság egy kedvenc lapunkká vált a Magyar Hírlap. Amióta a minőségi humor kihalt Magyarországról, és ilyen drága lett a kávé, reggelünket bátran nyítjuk Széles Gábor kedvenc lapjával, hiszen egyszerre ér el döngő adrenalinnövekedést, majd a megnyugodás után…..
Jó a segged, gyere, elviszlek egy hotelba! - hangzik a felkérés a brüsszeli RITS filmművészeti iskola végzős diájának dokumentumfilmjében, amely Európa szerte nagy visszhangot váltott ki. Sophie Peeters rejtett kamerával forgatott filmet olyan nőkről, akikkel szemben mindennapi…..
Kik ezek a köztünk járó barna bőrű emberek? Ha már Nemzeti Együttműködés Rendszere, meg Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata meg Nemzetgazdasági Minisztérium meg Nemzeti Összetartozás Napja, akkor még aktuálisabb az az amúgy is borzasztóan fontos kérdés, hogy a magyar nemzet…..
csakazolvassa 2012.07.15 00:59:37
@Turboanyu: Adózásról, francbakívánásból, szaporodásról
csakazolvassa.wordpress.com/2012/06/06/ok-csak-ne-szaporodjanak/
 „Minden férfi csak azt akarja!” „És ha azt se akarná?” Senki sem akar túl bonyolult kapcsolatot, de senki sem akar unalmas kapcsolatot sem. Milyen legyen egy nő, csábító vagy inkább visszahúzódó, törekvő vagy inkább visszafogott, tudja, hogy mit akar, vagy bízza magát a férfira, odaadó legyen,…..
csakazolvassa 2012.07.10 18:16:30
@keptelen kepkeret: kedves Képkeret és persze többiek, szeretettel látlak a blogomon: csakazolvassa.wordpress.com