Regisztráció Blogot indítok
Adatok
virgo

0 bejegyzést írt és 339 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Sriracha szósz házilag 2021.02.13 07:00:00
A nagy csilikrém poszt utolsó fázisa. Ez egy vietnámi eredetű csili szósz/öntet, amit a '80-as évek elején a Huy Fong Foods tett népszerűvé az USA-ban, ahol először találkoztam vele - elsősorban a Pho éttermek kevésbé csípős szószaként. A flakonon egy kakas kukorékol, ezért kakasszósznak is…..
virgo 2021.02.14 04:50:59
@Conyi: nincs olyan, hogy eredeti Sriracha. A kakasos pl amerikában készül, és tele van cukorral(ettől még nem rossz). Ha thai vagy vietnami srirachát kóstolsz, azok sokkal kevésbé édesek.
Az audiokazetta felvirágzása jóval a kilencvenes évek előtt kezdődött. Valójában a Philips által kifejlesztett "Compact Casette", amit mi itthon kazettának ismerünk, 1963 óta létezik, de mivel a hatvanas évek a kilencvenes években érkezett el Magyarországra*(lásd lent), úgy gondolom, hogy erről a…..
virgo 2021.02.04 09:47:40
@Wywern: Nyilván a Nakamichi kihozta abból a techikából, amit lehetett, de ettől még maga formátum nem lett jó.... szerintem aki nem elfogult, az tudja. Nekem van itthon vagy 300 lp-m, én arra esküszök. Amúgy nekem is voltak Aiwa magnóim, előbb 220-as, aztán 450-es, szóval van összehasonlítási alapom.
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
virgo 2020.12.18 17:35:51
@Mankel: nincs ilyen hogy "inkább", és a két dolog között amit említettél, semmi összefüggés nincs. Az állami rendszer alkalmatlanságából sehol nem következik, hogy akkor buziknak jobb lenne odaadni a gyerekeket.
virgo 2020.12.18 19:45:47
@Mankel: inkább úgy fogalmaznék, ha az állami ellátás egy verem, amiben benne van a gyerek, akkor nem fogom onnan kihúzni csak azért, hogy egy még mélyebb verembe lökjem bele.
virgo 2020.12.20 05:31:40
@Reactor: Békésben ma is kapsz házat nem 6-7, hanem akár 3-4 millióért is. tessék: ingatlan.com/sarkad/elado+haz/csaladi-haz/31816499
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
Még néhány gondolat a Szíjjártó-ügyről. Szokatlanul nagy visszhangot váltott ki, hogy a magyar külügyminiszter, Szíjjártó Péter a családjával Szíj László tiszakécskei oligarcha luxusjachtján töltötte a nyaralását, miközben a közösségi platformokon a PR-csapata serényen próbált rájátszani arra, hogy…..
virgo 2020.09.02 08:24:40
@Dan da Man: "A hülyék vannak többségben. (Mint minden országban. Csak van, ahol ezt nem lovagolják meg, mert nem mennek le kutyába a politikusok.)"
Tessék mondani, hol van ilyen ország? Esetleg Észak-Korea?
A gengszterfilmek koronázatlan királya, az egyik legnagyobb színészlegenda, Robert De Niro ma ünnepli 77.születésnapját: Isten éltesse! Eme jeles esemény apropóján pedig úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm nektek pár percben azt a 10 filmet, ahol a remek színész szerintem a legtöbbet hozta ki…..
virgo 2020.08.20 03:18:22
„Ő menekült, muszáj, hogy nyomorultabb legyen egy életen át nálam, ha nem menekült volna, most nem élne Belgrádban”: Emberek, mi van veletek?..
virgo 2020.08.14 16:21:41
@Pirx: nem erről szólt a cikk?
virgo 2020.08.14 17:03:00
@Pirx: Akkor miről?
Az is csak a szemetelés egyik fajtája, ha mindenféle – láthatatlan, de alkalmasint kártékony – anyagokkal szórjuk tele a talajt. Az pedig ezen belül is a „szokásos” problémafokozás, amikor mindezt kedvtelésből, lustaságból, hanyagságből csináljuk. Tegyük fel, hogy a glifozát nevű széltében-hosszában…..
virgo 2020.08.03 16:23:01
@moonshadow: mellébeszélsz, és a gyümlcs és zöldségtermesztéshez kurvára nem kell gyomírtó. 100 vagy 200 évvel ezelőtt pedig simán művelték a fldeket mindenféle permetszer nélkül. a mérgek és műtrágyák ahhoz kellenek, hogy sokkal nagyobb és kiszámíthatóbb termést érjenek el, kvázi a föld kizseigereléséhez. Van ennek alternatívája ma is, csak az a vegyiparnak nem érdeke, hogy mulcsoljon a paraszt.

www.youtube.com/watch?v=i61OHaVRhiw
Igazi arisztokratás, már-már királyi rezidenciában tengeti a mindennapjait Lionel Richie, akinek a kaliforniai villája a maga nemében teljesen egyedülálló. Nézzünk is be! Az énekes-dalszerző még 1999-ben, csaknem 6 millió amerikai dollárért vásárolta meg a kaliforniai Beverly Hills közvetlen…..
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
virgo 2020.06.01 15:12:20
@Gyurbán Vikrenc: hagyd már ezt a hülyeséget, mintha a bolhacirkusztól függene bármi is. Persze függ tőle.... ha elhiszed.
Nos... Vannak dolgok, amikre nem lehet mit mondani. Ilyen a lyrics.rip weboldal dalszöveggenerátora, ami a különböző előadók dalszövegei alapján hoz létre egy sajátot, szigorúan az eddig valahol már megjelent részletek alapján. Így jöhetett ki az AC/DC dalszövegeiből a Big Balls névre hallgató…..
virgo 2020.05.18 07:07:52
…kicsit jobban megválogatnám a szavaimat, mert igen, az az ominózus mondat önmagában – az bizony erősen félreérthető. És pont neki tudnia kellene, hogy Gyurcsány ominózus beszédéből is csak az lett kiragadva, ami ellene fordítható volt, senki nem foglalkozott szövegkörnyezettel,…..
Nem érdemlitek meg. Ennyi. Mégegyszer elmondom, lassabban: Nem ér-dem-li-tek meg. Amúgy meg minek is nektek a természet ezer csodája, mikor úgyis a természetelleneset hajszoljátok ti, pesti libsik, gyökértelen kozmopoliták, soros bérencek, és még sorolhatnám, ha nem lennék ilyen szemérmes, gyerekek…..
virgo 2020.01.29 18:26:48
@math0: Én nem anyázok senkit, a személyimben is az van, hogy születés helye: Budapest XIV... igaz most nme itt van az állandó lakhelyem, de azért szeretem én Pestet( meg persze aggódom is érte), csak a nagyképű pestieket nem annyira...most szálltak le a mátészalkai gyorsról, de már felvágnak...
Nőnek születtél, és ha szerencséd van, még szerettek is. Ha még nagyobb, akkor elfogadtad magadat, sőt te is szeretted. Aztán mégiscsak utolér a fogyasztói társadalom, mégiscsak kikerülsz a védelmező burkodból, és ha akarod, ha nem, meg kell alkotnod saját magadat. Ez a mai totális torzulásban…..
virgo 2019.11.10 17:08:20
@Csillagbérc: "Nem állítottam, hogy a fiúk sorsa könnyebb, sem azt, hogy más jellegű problémákkal kell megküzdeniük, de én nem voltam serdülő fiú, így biztosan nem tudnék a legkevésbé sem hiteles lenni a témában"

Izé, empátiáról hallottál már?
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
virgo 2019.10.25 12:49:44
@Kimu: Tényleg sajnálod a napi 20 ezret? Azt hiszed, egy jó szaki mögött nincs tapasztalat, sok ezer ledolgozott óra? Másik, hogy egyéni vállalkozásnak költségei is vannak, oda kell jutni a munkahelyre, lehetőleg szerszámokkal együtt, néha anyaggal együtt. Ha épp nincs munka, akkor senki nem fizet, pl télen. Mész felmérni, akkor is dolgozol, ingyen, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem. Gépre, szerszámra simán rá lehet költeni egy millát, ha nem praktikeres szarokkal akarsz dolgozni. Járműre szintén.
Mellesleg ha van egy normális munkahelyed, simán megkeresed a napi 20-at te is, Bp.-n legalábbis.
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
virgo 2019.10.21 17:09:45
@GiaMarie: Jó lesz az egy millának is, + jármű
Jöjjön most a nyár örök slágere a lecsó egy kicsit másképp, mint ahogy megszokhattuk. A Shakshuka egy izraeli tojásos lecsó, amit könnyű elkészíteni és gyorsan megvan, így reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás lehet. A vegán verzióban tojás helyett, több zöldség vagy tofu van, de…..
“Csak nem kell rágyújtani - ennyi az egész, nem?”  A leszokás elméletben pofonegyszerű, gyakorlatban keservesen nehéz küzdelem tud lenni. Ez a bejegyzés arról szól, hogyan sikerült letennem a cigarettát, több mint 12 év dohányzás után.  Személyes poszt következik, de teljesen mégsem térek el a…..
Majka 90-es évekről nosztalgiázó dala számomra önmagában is borzalom, de nyilván hatalmas irónia az egész dal egy olyan korszakról, amit szerintem a popzene tekintetében le lehet húzni a WC-n. Fiatalkorom legszebb évei voltak ezek, de a 80-as évek ikonikus popzenekarainak és slágereinek nyomába nem…..
Az egyik ismerősöm Facebook bejegyzéséből jutott eszembe: pride hónap van. Így persze már indokolt a sok szivárványos zászló-masni-leértékelés mindenhol. De egy kicsit azért tovább gondoltam a dolgot: ha elmúlik ez a hónap, akkor a hintó visszaváltozik-e tökké? Vagyis, vajon a pride hónap New…..
virgo 2019.07.10 10:09:48
@Meztelen sajttorta: Simán overdosing drogosnak fognak nézni, elvégre van azokból elég ott. A "rural" amerika nekem jobban tetszik, mint a nagyvárosok, persze nyilván New York egy csoda a maga nemében, szívesen megnézném, de nem szívesen élnék ott, ahogy például Budapesten sem. Ízlések és pofonok, ugye.
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...
Kivédhetetlen matt... Sötét lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
virgo 2019.06.27 11:19:39
virgo 2019.06.27 20:10:06
@General Ludd: akkor 1.-- Vh5+ 2. Kg1 Vh1+ 3. Kxh1 Bf2#
Archiregnum Puzsér-jelenség 2019.06.03 22:29:35
Amíg a kormány éppen einstandolja az Akadémiát, a közélet ennél jóval érdekfeszítőbb témákon polarizálódik. Például, hogy Puzsér indul-e az előválasztáson, és hogy ki támogatja, ki nem?  A cinikus felütés ellenére elmagyarázom, miért is gondolom valóban fontos ügynek a kísérletet, és hogyan is…..
virgo 2019.06.04 15:50:08
@ulpius66: Bölcsész, elvileg történelemtanár.
Tegnap este Tüttő Katát az ATV stúdiójában beültették két kaján újságíró közé. Fekete Norbert és Dömsödi Gábor pofákat vágott, miközben a szocialista politikusnő magyarázni próbálta, miért szerepelt le pártja az uniós választáson. Nem igazán sikerült neki. A megjelenése azonban sikerült. Lábai…..
virgo 2019.05.31 13:59:19
@morph on deer: Hiába példálózol az USÁ-val, mert Európa kb semmiben nem hasonlít rá. Ott is egy véres polgárháború kellett az egyesüléshez, pedig többé-kevésbe ugyanazt a nyelvet beszélték. Ott nem voltak több száz, esetenként ezer évre visszanyúló hagyományok, egy új, még szinte gyökértelen társadalmat egyesítettek. Inkább gazdasági ellentétek miatt tört ki a polgárháború, itt viszont kulturális ellentétből is ezernyi van.
virgo 2019.05.31 14:04:40
@virgo: Ebből pedig az következik, hogy az EU-ban gyakorlatilag egyesítették már, amit lehetett és érdemes volt. A többit viszont csak erőszakkal és véres verejtékkel lehetne, de nincsenek rá igazi érvek, hogy miért lenne az jobb a mostaninál.
virgo 2019.05.31 15:47:47
@morph on deer:
"ez egy szövetségi rendszer lenne, egy csomó közös megoldással, amelynek a kialakításában mi egyenrangúként ugyanúgy részt vennénk"

Álmodj királylány, valójában a német-francia tengely keresztülverné azt, ami neki jó, és ennyi. Teljesen érthető, hogy ebből a kisebbek nem kérnek.