Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CyclingMonroe

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik rengeteget tekernek azok valamilyen módon könnyíteni akarnak a bringán főleg ha túrafelszerelés is van, viszont ez veszélyes. Manapság a karbonszálas anyag a legkönnyebb és teherbíróbb vagy mégse. A karbonszál könnyű viszont könnyen törik, sajnos rengeteg balesetet láttam…..
A backpack avagy a felszerelésünk. Fontos ha több napos túrára indulunk hogy, legyen megfelelő felszerelés. Ha biciklivel indulunk alap hogy , bicaj eszközök kellenek főleg a gumihoz. Gondosan kategorizáljunk pl: étel, kemping(sátoros cuccok), bicikli, egyéb és ezek alapján kezdjük…..
CyclingMonroe 2012.07.30 12:16:55
@markymango: Az gyönyörű lehetett én tegnap kacérkodtam 11óra felé az ötlettel hogy bátyámhoz bicajjal mennyek kb 70oda és 70 vissza közte egy 4 óra pihi, de mondom á menjünk kocsival, és mennyire igazam volt itt délen is Pécs környékén hát mondom még a gatyámat is lemosta volna:) általában ilyenkor ha még az esőkabátot is lemossa csak nevetni kell nagyokat mást nem lehet, hát igen erre lehet mondani hogy az élet szép :)
A felszerelés részét képezi 2 nagyon fontos dolog. A sátor és a hátizsák. Ezek nélkül nem tökéletes a túra hisz bármikor lehet rossz idő :). Nos ha túrázni akartok és azon gondolkodtok hogy sátrat vesztek nagyon alaposan utána kell nézni, vannak domsátrak négyszögletűek 2-3…..
Ez a dolog még mindig sokakat foglalkoztat főleg akik most járnak utána tehát a kezdő túrázók. Manapság sajnos még mindig nagyon sok az úgynevezett birka(elnézést a kifejezésért) akik azt hajtogatják hogy, á semmi ilyesmit nem lehet csinálni meg tiltja a törvény nemrég egy…..
Mit kell tenni ha baj van? Sajnos mivel sokunk egyedül túrázik mint én is fel kell készülni nemvárt eseményekre. Velem még soha nem fordult olyan elő hogy, egy állat megtámadott volna de soha nem lehet tudni. Nagyobb a valószínűsége hogy, ember fog megtámadni, ezért kell néhány…..
Nos a mai napon sikerült egy nagyon jó cirkusz előadásra eljutnom ugyanis a cirkusz soluna kicsiny falvamba érkezett, mivel túrázó vagyok egyből elállt a lélegzetem napelemek egy kis szélenergia és minden ami nem a modern civilizáció, az előadás jó volt az természet…..
Minden túrázó tudja hogy a felszerelés a legfontosabb dolog, ha több napra megyünk akkor meg kell oldani a főzést és egyebeket és itt jön képbe a biogáz tűzhely. Praktikus,egyszerű és szinte ingyen van. Nagyon minimális fűst keletkezik és tökéletesen lehet vele főzni. Itt a…..
MA el kellett mennem Bólyba és gondoltam akkor már egy kisebb túrát lenyomok hát sikerült is :) itt van egy két kép sajnos nem sok sikerült:) ..
Nos mint tudjátok lefestettem Joeyt és pazar lett nos szép színeket varázsoltam ma már voltam is egy 65km-es túrát vele :) na itt van a kép. ..
Hát ma nem sikerült a túra reggel elindultam hogy, megtegyem a 70km-es túrámat de sajnos 3 km útán észrevettem hogy a pedál lötyög de gondoltam biztos csak a szorítógyűrű kilazul. Hazamentem és szétszedtem hát a golyóskosár(a bla oldali) 3 darabra volt törve szóval úgy…..
Ma egy kicsit felhúztak ezért egy 70km-es túrára megyek amiben 6 mászás is van. Sokszor nagyon jól esik a bicajozás ha ideges vagyok, csinálok képeket mint minden napról aztán majd számoljatok be ti is hogy milyen volt a bicajozásotok!  jó éjt jó gurulást!..
Akik sokat edzettek mát azok tudják mik azok a jelek amik a második szint felé terelnek minket. Az első szint úgye hogy, edzünk és erősödjön a lábunk ez általában kélt napos láb izomlázzal jár, nos amikor a kettes szint felé járunk akkor az izomláz eltűnik inkább csak egyfajta…..
A következő dolog a sérülések: ez egy nagyon kényes dolog. Az első: ha nem vagyunk edzettek az edzések során néhány probléma felmerülhet Pl.: térd könyékfájdalom a könyék az lehet attól hogy, a kezünk nincs hozzászokva a hosszútávú biciklizéshez vagy a jó magyar utakhoz…..
A harmadik dolog, ami inkább mindenki saját dolga de  mindenkinek van, ez nem más mint a cél avagy hogy, mi miatt biciklizünk. Valaki azért mert sportoló akar lenni, van aki mert beteg és ezzel kampányol másokért, van aki beteg gyerekeknek gyűjt vagy kórházaknak, van aki csak…..
A második szakasz, ez azoknak szól akik szeretnék nyomon követni hogy hogyan alakulnak a dolgok. hogyan halad az edzés. Van egy teljesen egyszerű weboldal bringás futós úszós mindenkinek jó :) Lehet benne saját térképet készíteni megjelölni emelkedőket. De ami a legfontosabb az…..
Nos itt van egy pár kép az egyik kisebb túrámról ami dimbes dombos hegyen át vezet de jó kis kaland :) A többi a linkeken :) Kép055.jpg Kép057.jpg Kép059.jpg Kép061.jpg Kép063.jpg Kép065.jpg Kép067.jpg Kép069.jpg Kép071.jpg Kép073.jpg..
Nos ez az első tehát kezdjük az elején elég régóta túrázgatok sok saját tapasztalatot gyűjtöttem.Ami talán az egyik legfontosabb hogy tudjuk milyen túrát akarunk megtenni, lehet sokan irtak már ilyenekről, nem baj hátha van valami új.Szóval kell nekünk egy cél pl.: hogy meg…..