Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kikkoman

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten elég alaposan megtárgyaltuk, ki honnan merít inspirációt, ha van rá módja. Szóba került itt a képzőművészeti alkotásoktól kezdve a könyveken, zenén át egészen az addictig (amire nagyon büszke vagyok) sok minden. A kommentekben azonban sokan jelezték, hogy menet…..
Ezen a héten a blogot a Reklámkonferencia támogatja, ami számomra már önmagában is hírértékű. Na nem mintha a XXI. század csodája lenne ez a blog, csak valahogy a Reklámszövetség és az addict egy helyen, kicsit olyannak tűnt mint Figo a Szentkirályi reklámban. Így aztán…..
A nemzetközi kampánnyal összhangban itthon is valami nagyszabású megmozdulásra készül a T-Mobile. A múltkor már volt szó a magenta multi londoni flashmob akciójáról, amelynek keretében egy kisebb hadseregnyi ember perdült táncra a Liverpool streeten. Ha a Megatánc kiesői nem is…..
A hazai reklámképzés színvonaláról általában eltérnek a vélemények. Vannak, akik szerint színvonaltalan és felszínes, és vannak, akik szerint pedig egyáltalán nem is létezik. Ha account oldalra készülünk, még csak-csak össze lehet csipegetni valami kis tudást, viszont…..
Egy reklám láttán sokakban merülhet fel a kérdés, miért éppen ezzel a filmmel reklámozták az adott terméket, és miért nem valami egészen mással? Miért éppen Figo rúgta a lasztit a Szentkirályi szpotban, és miért nem mondjuk Pitti Katalin? Miért épp Robin Hood és Rózsa…..
Hónapokkal ezelőtt indult el a Humanitarian Lion elnevezésű civil kezdeményezés, ami arra akarja rábírni a legjelentősebb reklámverseny, a Cannes Lion szervezőit, hogy hozzanak létre egy ilyen nevű, társadalmi célú kategóriát. Ezzel akarják kényszeríteni a világ nagy kreatív…..
addict Lejárt Beckham ideje? 2009.01.03 13:50:00
David Beckham és a Pepsi útjai 10 év után elválnak egymástól. Ez a borzalmas hír futott körbe a világsajtóban az elmúlt napokban, még az egyik legtekintélyesebb reklámszakmai folyóirat, az AdAge is erről cikkezett erről, feltéve a sokakat foglalkoztató kérdést, hogy ez az…..
Első hallásra elég furcsának tűnhet, hogy John Lennon egy 2008-as reklámban szerepel, de még másodikra is csak hülyén néz az ember. John barátunk nem egy gerillaakciónak köszönhetően került a filmbe, hanem Yoko Ono hozzájárulásával, aki úgy érezte, hogy sok reklámcélú…..
addict Reklám a kávéd tetején 2008.12.21 14:25:00
Tulajdonképpen kézenfekvő ötlet a cappuccino tetején reklámozni, hiszen ha egyszer már úgyis készítenek különféle díszeket a tejhab tetejére, miért ne lehetne ezt egy reklámüzenet átadására is felhasználni. Nem kell hozzá nagy felhajtás, csak egy szimpla sablon, amin…..
 Feltételezett ügyfél: Reál ÉlelmiszerFeltételezett Brief: Szia Edó! Stratégiai szinten ugyebár régóta beszélünk róla, hogy szeretnénk jobban rámenni az ún "elhanyagolt véleményvezér -mikroszegmensekre" (EVVMS). Csak ugye az volt a kérdés, hogy milyen…..
Férfinak jobb lenni vagy nőnek? Ha egy sörreklámról van szó, ez nem is lehet kérdés. Pláne, hogy ez tényleg így van. Hiszen mennyivel egyszerűbb a férfiak élete! Vegyük például az öltözködést. Egy nő képes órákat eltölteni a ruhásszekrény előtt a különböző…..
Nem akarok demagóg lenni - bár épp arra készülök - de amikor valaki úgy általában mond véleményt a reklámokról, és azok káros, mindenhonnan kiirtani való létezéséről, akkor szívesen megmutatnék neki néhány kampányt, amelyekért nagy kár lett volna, ha nem készülnek el.…..
Az addict annak idején, azaz kicsit több mint egy éve egy bohókás kis ötletként, egy játékos próbálkozásként indult, ezért őszintén szólva nem is fektettem különösebb hangsúlyt arra, hogy nézzen ki a blog. A magam szerény fotosopper tudását és a minimálisnál is kisebb…..
A múlt héten azt szondáztuk meg köztetek, hogy szerintetek van-e értelme a blogokban hirdetni. Engem nagy örömmel töltött el a szavazás végeredménye, amelyen az jött ki, hogy több mint 70% szerint a blogok már mostani állapotukban is alkalmasak arra, hogy reklámüzeneteket…..
Sokan felkapták a fejüket a múlt pénteken, amikor kihirdették a nagyágyú kategóriákban a végeredményeket. Voltak, akik újjonva csapták össze a kezüket, mondván a budapesti Ogilvy rácáfolt mindarra, amit évek óta hajtogatnak minden szakmai fórumon. Hogy itt a kreatív…..
Sokszor olvasok olyasmit, ami önmagában többet mond, mintha valaki megpróbálná a mögötte meghúzódó mondanivalót elmagyarázni. Ezért döntöttem úgy, hogy azokat a mondatokat, szövegrészleteket, amelyeken megakad a szemem, mindenfajta kommentár nélkül, csak a maguk pőre…..
Egy magyar reklámszakember nem tud beleszólni a nemzetközi reklámélet folyásába, sőt még annak is örülhet, ha egyáltalán követni tudja azt. Így tartja legalábbis a közvélekedés, ami persze csak arra jó, hogy egy tehetséges magyar reklámos megcáfolja. És hogy ki az a kivétel,…..
A múlt héten arról kérdeztünk meg benneteket, hogy szerintetek van-e értelme reklámcélú blogot indítania egy cégnek. Én személy szerint sokkal lesújtóbb eredményre számítottam, azt gondoltam, hogy az eddigi példák inkább elvették a kedveteket az ilyen jellegű blogok…..
A múlt héten kísérletet tettünk arra, hogy egy játékos szavazás keretében felmérjük a hazai reklámügynökségek megítélését. A szavazás végül nem úgy alakult, ahogy mi azt előzőleg szerettük volna, így utólag be kell látnunk, hogy a szavazás ebben a formájában nem volt…..
Aki életében vezetett már blogot, az biztosan elgondolkodott már azon, mennyit is érhet az a kis szelet, amit kihasított magának az internetből. Vajon mekkora blogjának reklámértéke, értékesíteni tudná-e a bannerhelyeket az oldalon, találna-e olyan cégeket, szívesen elhelyeznék…..
Mielőtt rátérnénk a hét témájára, hadd fussak még egy gyors tiszteletkört, és köszönjem meg mindenkinek az előző kérdésre leadott szavazát, amiből ezen a héten is meglehetősen sok volt, hiszen 1000 fölé ment a számláló. Ebből a felmérésből röviden az derült ki, hogy a…..
Kikkoman 2008.08.26 14:37:41
Az utóbbi időben szinte kivétel nélkül csak szemlesütős reklámok kerültek terítékre a Reklámszemle rovatban, és most is nagyon kellett dolgoznunk azon, hogy egy olyan darabot kerítsünk, ami nem váltja ki a kommentelőkből a reflexszerű fikázást. Választásunk végül a MOL nem…..
A múlt héten indult világ körüli útjára a blog új, heti kérdés nevű rovata, amelyben azt a célt tűztük ki, hogy az aktuális reklámtémákról megkérdezzük a ti véleményeteket, hogy ne csak vagdalkozzunk, amikor egy kérdésben az általános vélekedésre hivatkozunk. Elsőként…..
addict Addict group a facebook-on 2008.08.19 10:50:00
Nagyon megörültem, amikor az egyik facebook-on való portyázásom során egyszer csak belefutottam az addict blog csoportba, amit valaki nagyon helyesen néhány hete magalapított. Még nem tudom, mire lesz jó ez a máris 43 főt számláló csoport, de örülnék neki, ha azok, akik szeretik a…..