Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elevenstar

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Palvin Barbara mostanában kétségtelenül hazánk egyik legsikeresebb modellje. Barbi nem csak szemtelenül fiatal, de rengeteg híres magazinnal és fotóssal, valamint divatcéggel közös munka áll a háta mögött.  Amellett, hogy a modellkedés rengeteg lemondással jár, Barbi…..
A budapesti szellemplázák persze nem olyanok, mint a klasszikus kínaiak, amelyeknek fotói évente kétszer körbejárják a Földet, és minden kanyarban minden blognak hoznak pár tízezer kattintást (hisz annyira megdöbbentő kihaltnak látni azokat a díszleteket, amelyek közt minden nap…..
elevenstar 2013.12.03 09:40:59
@spike179: Épp én is a Budagyöngyét akartam írni. Régen nagyon tetszett, olyan szürreális volt kissé. Pl. volt egy bútorüzlet a tetején amiből egy széles erkély nyílt és a villamos felé nézett. Nem tudom ez megvan-e még, meg emberek járnak-e még benne, de talán a Meki életben tartja.
no emisszió Liberálisok 2013.09.15 16:35:18
Vannak dolgok, amelyeket éppen jelentéktelenségük tesz jelenségértékűvé - és igazán vérlázítóan pofátlanná. Ilyen Fodor Gábor pártja, plakátkampánya és egész politikai médiajelenléte. Azzal egyébként nem értek egyet, hogy egy jó, igaz ügyet ne lehetne és ne…..
Jelentem, szerencsére nagyon tetszik a gyereknek az iskola. Nekem is, nem véletlenül ezt választottuk. Az évnyitón az igazgató Apáczai Csere Jánostól idézett:"Olyan időben születtünk, mikor a legnagyobb tudatlansággal szemben a bölcsesség és ennek tanítói egy batkára sem…..
Csak, hogy tudd, aki nem lúzer az félrekúr. Legalábbis Varga Zsuzsa szerint ez a helyzet, aki új videójában egy egész dalt szentel a félrekefélésnek. Ráadásul teszi ezt egy masszív elektronikával megtámogatott rockos alapra. Fogalmunk sincs arról, hogy a dalszöveg mennyire alapul…..
A budai rakparton feltűntek a kerékpározás ellenfelei. Bár fogalmunk sincs, hogy merre lehetne elvezetni az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal részét is képező Bem rakparti biciklisávot, ha ott megszüntetnék, a II. kerületi ittlakunk.hu szerint mégis vannak, akik ezt…..
1. ábra a vallások eloszlása a világban országonként ábrázolva Mi a különös a vallások világtérképén? Persze, ha megszokás szerint nézzük, akkor semmi. Nincs ebben semmi különös, a világban különféle helyeken különféle vallások vannak. De tényleg nincs?! Vessünk a…..
elevenstar 2013.06.10 15:01:36
@Borenbukk: Nem tehetek róla, hogy a tudomány bénán osztályozza az állatokat. :)
elevenstar 2013.06.10 15:07:00
@Acsabi44: Igen ám, csak a tudomány létrejöttének hajnalán, saját magát korlátok közé szorította, hogy a vizsgálódása ettől eddig terjed, és kész. És ez azóta is így van, ami lássuk be, elég nehéz feladat elé állítja őket azóta. Emiatt képtelen mindenre választ adni - ha tudna, nem lenne a világ nagy része hívő.

Egy példa, adok öt random szót, és úgy mesélj a dinoszauruszokról. Ugye hogy nehéz? Tehát ha a 100 darabos puzzleból a tudósok kiválasztanak 60-at, hogy csak azt használhatjuk, akkor sohasem fogják kirakni a puzzlet.
elevenstar 2013.06.10 15:10:43
@Borenbukk: Persze, ha nagyon akarom bármit megtudok magyarázni, és annak az ellenkezőjét is. :) De erre van a logika, hogy kiszűrjük a tévedéseket. Mert szerintem egy helyes megértés kb. 3/4-ed részt logikából áll, és csak maradékra (amit emberi ésszel képtelenek lennénk megérteni) arra van ott a hit. Ezt pedig általában szentírások formájában ismerhetjük meg.
A közös vallás nem kizárt, de hogy ezt megtudjuk, lekéne csupaszítani a vallásokat a környezeti behatásoktól, a szándékos ferdítésektől, és a babonás rátelepedésektől... ez nagy munka! :)

(Lassan távoznom kell, de izgalmas volt vita mindenkivel.)
Dübörög az idei kampányláz, a forgalmazók sorra indítják el az új termékeket bevezető reklámcsomagokat. A fogyasztókra így az év elején hatalmas mennyiségű reklámtömeg zúdul, ám vannak, akik már nem is csak a vásárló közönséget szeretnék megszólítani. A reklám a…..
elevenstar 2013.04.10 21:53:09
@Zabaalint: ja ilyen fehér-bézs a külseje, és egzotikus helyszínek a nevei. ha amerikában lennék simán perelnék, tényleg tönkretette egy tucat pólóm mire észrevettem.
az a sejtésem amúgy hogy a sima is hasonlóra képes csak jóval hosszabb távon. mindenesetre az összes stiftből kiábrándultam, úgyhogy golyósra tértem át, még ha a hatásfoka a stiftekhez képest kb 85%-os, akkor is. nem akarok nagyon reklámozni de egy ruhamárka golyósa vált be a legjobban. (más golyósok hatás foka rendszeres használat után valamiért csökken)
 A szexuális indíttatású erőszakos bűncselekmények erőteljesen irritálják a lakosságot. Mindannyian féltjük lányainkat, feleségeinket az efféle szörnyű támadástól. A gyengébb nem jelentős része még mindig szinte teljesen elővigyázatlan és többnyire tájékozatlan is önvédelmi kérdésekben. Ahogyan…..
Az Ételt az Életért ételosztásán ismét döbbenetes tömeg állt sorban. Ilyenkor az ember végtelenül cinikusnak érzi azokat a kormányzati nyilatkozatokat, amelyek "példátlan sikerről" és "tündérmeséről" szólnak. Azt pedig főképp, hogy a kormány eközben a szegényebbektől…..
elevenstar 2013.03.30 18:02:49
@Gyilkos+Garázda+Gázoló+Adócsaló=Orbán_szektája:

Átfutottam a kommentjeidet és merem remélni, hogy van olyan rokonod, barátod, aki felismeri, hogy kezelésre szorulsz, és segít neked ebben. Minden jót, további kellemes ünnepet!
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
Jelenet Budapesten, az ELTE lágymányosi kampuszán. Két autós parkolt rá a Magyar Tudósok körútján lévő kerékpárútra, ahol egy fiatal nő közeledik feléjük biciklin. Kerékpáros: Bicikliút. Rajta állnak a bicikliúton. Autós1: Hol? És? Eltolod? Kerékpáros: Nem az én…..
Egyre több olyan ügy kerül bíróság elé, amelyekben roma származású magyar állampolgárokat vádolnak meg magyarokkal szembeni rasszizmussal. A Tavaszmező utcai ügyben már Kúria döntés is született a közelmúltban. Mindeközben keresve-kutatva is alig találunk eseteket, amikor a…..
Magyarországon 1989 óta beszélhetünk mobiltelefonálásról és bár már 24 éve létezik itthon ez a lehetőség, mégis sokan csak jóval később kapcsolódtak be az infósztráda ezen szegmensébe. Azóta mindenkinél eltelt jó pár év és a szolgáltatói csereberék mellett a…..
A kreacionisták és az Értelmes Tervezettség hívei akaratuk ellenére is meggyalázzák, lealacsonyítják azt a Tervezőt, akinek a Világegyetem és az Élet teremtését, tervezését tulajdonítják. Már maga az „isten által való tervezés” fogalma és feltételezése is alapjába…..
elevenstar 2013.01.08 14:18:36
Hello, ez most csak 5 pont, erre még gyorsan válaszolok, nézzük is.

1. Egyszerű szőrszálhasogatás. Lehet, nem a legszerencsésebb szóválasztás, de többen értik meg a Tervező kilétét ezzel a szó használattal, mint akiket pont összezavarna.
Magam is kiadványtervező vagyok, mégsem tervezek előre általában, csak nekiülök, és csinálom, tehát a folyamat pont addig tart, ameddig annak tartania kell. De ez amúgy is csak én vagyok, a Tervezőnek ez semmiből sem áll, na de kérdem én, milyen szót használsz egy olyan idejű folyamatra, ami a Földön nem található meg?

2. Ezt lehet, hogy nem jól értem, de honnan tudod hogy bármiben is ez egy korlátozott eredmény? Az összhangot látva és nyugodt szívvel feltételezem, hogy pont ilyet akart.

3-4. Ez újra az egyes pont, bár annyival még kiegészíteném, hogy ugyan ritkán hivatkozok a Bibliára, de ez ott kivételesen pont kifejező, pl. "Legyen világosság! És lett!" Itt gyakorlatilag nincs időbeli eltérés, bár hangsúlyozom én nem ezt tekintem kiindulási alapnak, csak ha már a szavakon lovagolunk vannak olyan szavak amik viszonylag megközelítik, segítenek elképzelni azt, pont hogy a Teremtő nagyságából fakadóan mennyire nem kell hozzá még idő sem.

5. A tökéletes jelentheti azt is, hogy valaminek tökéletesen beteljesíti a célját. Már pedig ez a világ nagyon úgy néz ki, tökéletesen működik, és a benne lévő látszólagos hibáknak, "rossznak" oka van. Ez már ismét hitbéli kérdés, hogy ezeknek mi az oka, de anélkül is kikövetkeztethető. Tehát tökéletesen kivitelezte amit akart. Ha minden az általad gondolt értelemben lenne tökéletes, annak nem sok értelme lenne. Erődítené a deista elképzeléseket, ugyanakkor nem lenne szükségszerű további létezési állapotok feltételezése sem, az pedig egyenértékű a jelenlegi tudományos elképzeléssel, azaz hogy egyszer élünk, és meghalunk, anélkül hogy életünknek bármi értelme lett volna. Ha nagyon egyszerűsíteni és sarkítani akarnék, azt is mondhatnám, hogy pont hogy amit te írsz, a vélt tökéletlenség a bizonyíték, hogy van itt még valami más is...
A nagy közvéleménykutató cégeket gyakran vádolják részrehajlással, ezért arra gondoltam, hogy elkészítem a saját kutatásom a magyarországi pártvezetők népszerűségéről. A tagadhatatlanul unortodox, és reprezentatívnak csak problémásan nevezhető módszeremtől azt hiszem…..
elevenstar 2013.01.08 11:55:36
@Aureliano Buendía ezredes: Te is bizonyára olyan okos megmondó ember vagy, mint a híres pólóárus Macska Tamás, aki azt találta mondani 2010-es választások előtt, hogy a Jobbik az 1%-ot sem fogja elérni...