Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lendvai Zsolt

57 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robogó Teherszállítás Vespával 2015.07.23 17:36:11
Első ránézésre meglehetősen meredek koncepció pattant ki egy magyar srác fejéből. Fock Máté tervezőgrafikusként végzett az Iparművészeti Egyetemen, de szobrászattal és ipari formatervezéssel is foglalkozik. A 2013-as Budapest Design Héten mutatta be teherszállító robogóját,…..
Belsőség Ég veled, Jules! 2015.07.18 09:31:40
Jules Bianchi mintegy kilenc hónappal ezelőtt, a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet. A kómából már nem ébredt fel, 2015. július 17-én elhunyt. Az autósport hatalmas tehetséget és egy szimpatikus srácot veszített el, akinek szinte mindegy volt, milyen autóba ül, a…..
Belsőség Megfőztem a BMW-t 2015.07.04 06:25:15
Naiv voltam. Amikor megvettem a BMW-t, persze alaposan átnéztük, mérlegeltünk, hogy mire lehet számítani. Az tisztán látszott, hogy a karosszéria törődést igényel, és az is biztos volt, hogy a fék és a futómű is megsínylette a hatévnyi állást. Mindenképpen biztató jelként…..
Lendvai Zsolt 2015.07.04 10:13:16
@totál kár: Ugyan, nem lehet mindenkinek egyforma az ízlése. Van, aki ezt szereti, van, aki nem. Én magam nem bántódtam meg. Mondjuk a rommal olyan értelemben vitatkoznék, hogy bár ebben nincs ábéeszeeszpéáeserdigitklímanyóclégzsák, de sok - akár pár éves - modern autóhoz képest is jobb műszaki állapotnak örvend, nem akar kiesni a futóműve, nem akar szétszállni a fék, és nem jelölöm meg a területemet olajjal a teszkóparkolóban sem. :)
Lendvai Zsolt 2015.07.04 11:16:43
@bértrollbosszantó_kovi1970: Felhívta a figyelmemet rá, hogy mi a helyzet, és további lehetőségeket is felvázolt. A lamellás tömböt is kicserélte volna - tehát nem volt teljesen javíthatatlan -, és mondta, bármi van, menjek, megoldjuk. Persze nem súlyos, halmozódó ezresekért. De ilyenkor már én éreztem okosabbnak az új hűtő beszerzését, mint a régi foltozgatását.
Lendvai Zsolt 2015.07.04 12:00:03
@Hurri Kán: @mormotazsír: Köszi!

@monyon le: Köszönöm a tippet. Mondjuk így is megvolt egy héten belül, de észben tartom.

@T1OK3: Jé, most, hogy rákerestem, már tényleg van. Amikor én nyomoztam, jó két hónapig nem volt nekik, de miután megérkezett az enyém, még akkor sem. Először listázta, de mikor rendeltem, mondták, hogy már nem tudnak adni. Utána már nem is listázta a rendszerük. Most megint van.

Egyetértek egyébként. Nekem az a bizonyos vízforralás tanulópénz volt. Azóta fél szemem mindig a műszereken, fél fülem mindig a hangokon. Ha valami egy kicsit is akár, nem olyan, mint kellene, vagy szerintem kellene, azt ellenőrzöm.
A közlekedésbiztonság, baleset-megelőzés nem vicces téma. Hosszasan lehetne taglalni, hogy a különböző óriásplakátoknak, televíziós kampányoknak mekkora a haszna, illetve milyen a ráfordított költségek és elért eredmények aránya. Egyre többen ismerik fel azonban, hogy semmi…..
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..
Lendvai Zsolt 2015.05.16 11:43:26
@Sang Lee: Szó nincs arról, hogy magát az indukciós megoldást bíráljam. Ez csak egyszerűen egy rosszul hangolt, rosszul beállított berendezés. Attól, hogy máshol ez jól működik, itt pont nem. :)
Azt már itt, a Sebesség oltárán is többször megénekeltük, hogy Valentino Rossi mekkora zseni - ebben nincs is semmiféle újdonság. A Doktor március végén, a Katari Nagydíjjal pályafutása tizenkilencedik szezonját kezdi meg a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Háta mögött 312…..
A telet, a havazást nem mindenki fogadja egyformán: van, akinek csak közlekedési nehézségeket jelent, másoknak pedig a móka kezdetét. A finneknek persze jócskán kijut belőle, így ha igazán jól akarnak szórakozni, fel kell találniuk magukat. A hómobil talán már unalmassá is…..
Belsőség Bocsi! Eladó a BMW? 2014.12.29 18:49:19
Úgy tizennégy éves lehettem, amikor édesapám elmesélte, hogyan szedte rendbe első Zsiguliját. Komoly felújítás volt az, lecsupaszított bódéval, darabokra szedett motorral. Kerültek bele színezett üvegek, volt sportkormány, homokszínű fényezés. Én nagy örömmel hallgattam a…..
Lendvai Zsolt 2014.12.29 21:30:21
Köszi mindenkinek! :)

@murkusz: amíg volt pénz, nem találtam gyáriakat, amint lettek gyáriak, nem volt pénz. A dolgok szerencsés együttállása esetén persze lehet csere.

@RÁJEN: Soha ne mondd, hogy soha. De tényleg.

@Cockroach: saphirblau metallic. :) Sokat gondolkodtam, de végül nagyon örülök, hogy megtartottam a gyári színét.
Mivel autót már jó pár éve vezetek, és igyekszem naprakészen tartani az ismereteimet, így a motoros KRESZ sem okozott nagy problémát. Persze mindig vannak olyan területek, foltok, ahol érdemes és szükséges is ismételni, feleleveníteni a korábban tanultakat, és azért az…..
Bár a valódi téli időjárás, a nagy hideg, a jég és a hó még várat magára, a motorosok nagy többsége azért már eltette télire a gépet. Persze lehet még látni olyanokat, akiknek nem csupán hobbi, hanem elsődleges közlekedési eszköz a motorkerékpár, ők örülnek a viszonylag…..
Az elmúlt hétvégén tartották meg az olaszországi Monzában a már hagyományosnak mondható Rally Show-t, amely lényegében egy jó hangulatú, komolyabb téttel nem rendelkező csapatás, neves pilótákkal. Futballnyelven az ilyesmit talán sörmeccsnek is lehet nevezni: a lényeg nem az,…..
A motorokról és a motorozásról nem könnyű érdekes filmet készíteni, éppen ezért talán kevesen is próbálkoznak vele. A témában mérföldkőnek számít az On Any Sunday, vagyis a Bármely vasárnapon, amelynek folytatását éppen idén ősszel mutatták be az Egyesült Államokban.…..
Belsőség Gyere ki a Kakucsringre! 2014.11.22 12:15:21
Ha szombat délután szeretnél egy jót szórakozni, még mindig nem késő elindulni a Kakucsringre. Bár a pályázóknak előzetes regisztrációra volt szükségük, nézelődni bárkinek lehet, természetesen ingyen és bérmentve. Van mit nézni, látványból nincs hiány – annak ellenére…..
A KTM évekkel ezelőtt állt elő egy villanyhajtású krosszmotor ötletével. Viszonylag hamar el is készültek a Freeride E névre keresztelt géppel, azonban annak tesztelése elhúzódott, a forgalmazás megkezdését pedig évről évre tologatták. Idén ősszel végre megvolt a hivatalos…..
Amikor megrendeztük az első Parkoló Parádét, talán még mi sem gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz. Most, a hatodik alkalomra készülődve azonban már elmondhatjuk, ritka az ilyen jó hangulatú autós-motoros találkozó. Itt ráadásul a hangsúly rajtatok és gépeiteken van. Nincs…..
A sebesség oltára Kemény vagy? 2014.09.28 12:56:17
Ha a világ legkeményebb motorversenyeit akarjuk sorra venni, sokaknak egyértelműen a Man-szigeti TT-viadal jut először eszébe. Azonban nemcsak az utcai motorosok, hanem a krosszosok és endurósok között is vannak olyanok, akik igazán elvetemült helyszíneken teszik kockára életüket…..
Nehéz megmagyarázni az alábbi videóban látható teherautós viselkedését. Emberünk az út mellett parkolva egyszer csak gondolt egy merészet, és úgy döntött, megfordul a kétszer kétsávos úton. Azt azonban egy pillanatra sem észlelte, hogy mögötte, a belső sávban érkezik egy…..
Brad O’Neal tizenkét éves korában kezdett arról álmodozni, hogy motorral visz véghez egy bázisugrást. Tisztában volt vele, hogy nem ő lenne az első motoros, aki ejtőernyővel a hátán ugrat bele egy szakadékba, ezért vitt egy csavart a történetbe: sík területen, mindössze egy…..
A sebesség oltára Végre vezetek! 2014.08.22 13:21:16
Amikor a korlátlan motoros jogsi megszerzésére adtam a fejem, az első tapasztalataimat az e-learninges KRESZ-oktatásról írtam. A tananyag felépítésével és magával a rendszerrel alapvetően elégedett voltam, de azt már akkor is tudtam, hogy a valódi értékmérő majd az éles vizsga…..
Lendvai Zsolt 2014.08.22 15:18:22
@Ninjaboy: Félreérted. :) Egy szóval nem mondom, hogy nincs értelme. Csak azt, hogy másfajta a terhelés. Tehát itt a folyamatos lassú tempóval való haladás, kis kuplung, kis gáz, kis fék, szinte folyamatosan működteted a kezelőszerveket. A motornak is más, meg a motorosnak is. A rutinpályán szinte nincs menetszél, ilyesmikre gondoltam.

Nagyon is van értelme a rutinoktatásnak. Egyrészt elengedhetetlen annak, aki először ül nagymotoron (így nekem is), másrészt sok dolgot átültetsz a gyakorlatba is. Ilyen a szűk folyosón való haladás is, stb.

És így is van, ahogy írtad: az elején túl görcsösen fogtam a kormányt, aztán ez sokat lazult, de persze mindig van hová fejlődni.
Az elektromos motorok tavalyi fölénye után kissé talán meglepetésként hatott, amikor idén június végén ismét benzines gép nyerte a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyt. A Kawasaki ZX10R nyergében ráadásul Jeremy Toye személyében egy újonc ült, aki magabiztos, hat…..
Az oroszok előszeretettel szerelnek fedélzeti kamerát autóikba, motorjaikra. Ezeknek számos megdöbbentő és érdekes videót köszönhetünk: olykor hatalmas mentéseket, hajmeresztő manővereket, durva baleseteket, vagy akár verekedést is rögzítenek.Nem lehetett könnyű annak a…..
A Ken Block által népszerűvé tett gymkhana-videók világszerte milliókat ültetnek le a monitor elé. Ez persze nem véletlen: jól kitalált, szépen kivitelezett trükkök, látványos felvételek. De képzeljük csak el ugyanezt mondjuk krosszmotorral. Hiába az ügyes vágó, itt nincs…..
Belsőség Gyertek a Ringre! 2014.06.07 12:46:56
Javában zajlik a Totalcar V. Pályanapja a Hungaroringen, mi reggel héttől kint vagyunk, de még mindig nem késő elindulni. Érdemes, mert érdekes, változatos programok várnak mindenkit. Ha a pályázásról le is maradtál, akkor se hagyd ki az év legnagyobb autós buliját. A…..
Belsőség Támad a rozsda 2014.05.08 17:43:31
Az elmúlt szűk egy évben nem vittem túlzásba az E21-es BMW-mről szóló posztokat. Ennek persze meg is volt a maga oka: időm az mindig éppen annyi volt, hogy eldönthettem, írok egy rövid szösszenetet, vagy inkább megpróbálok valamire haladni az autóval. Közben a feneketlen…..
Lendvai Zsolt 2014.05.08 21:00:20
@collins323i: Ezek szerint csúnyán benéztem. :)
Viszont attól még gyönyörű.
Dubajról legtöbbünknek minden bizonnyal a jólét, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe. Hatalmas felhőkarcolók, mesterségesen épített sziget, minden utcasarkon luxusautók, százmilliós járművekből álló rendőrségi flották. Az igazság azonban az, hogy 2009-ben az Egyesült…..
Lendvai Zsolt 2014.05.07 07:44:55
@Magnat: Nekem leginkább F40 replikának tűnik.
Lendvai Zsolt 2014.05.07 07:48:59
@Magnat: Biztosan lesznek azért nálam okosabbak, akik megmondják, vagy akár ismerik is az autót. A vonások mindenesetre F40-szerűek, de az arányok valahogy nem stimmelnek. Szerintem.