Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemon

21 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baljóslatú zenével indulunk, mintha nem is a Váratlan utazást, hanem mondjuk egy C kategóriás horrorfilmet néznénk.  Sarah, Felicity, Cecily, Felix és Gus a világítótorony körül kergetőzik az éjsötétben, ilyenkor jó fogócskázni, nem igaz? Mivel a fiatalok…..
nemon 2013.01.31 20:25:13
@Sanna Persikka: Igyekszem folytatni, csak jelenleg hétköznap rengeteg a melóm és kidőltem. Köszönöm, hogy olvasod, és ígérem, hamarosan újabb epizódokkal jelentkezem! Biztos, hogy nem fejezem be az írást! :)
A múltheti ellenőrös incidensre reagált a BKK, ami szerintük jelentősen máshogyan történt, mint ahogy azt naiv ügyfél ábrázolta. Annyira gyorsan haladt, hogy még kommunikálni sem tudtak vele: Alábbiakban olvashatják a Budapesti Közlekedési Központ álláspontját az oldalukon…..
Sajnos a karácsony környékén jutottunk egy olyan epizódhoz, amely a perpatvarról szól, de hát úgy szépek az ünnepek, ha van benne élet. A nyitóképek mindenesetre biztatóak, Janet, Alec és Felix éppen Dr. Blairhez igyekeznek nőgyógyászati vizsgálatra, és ennek kapcsán a…..
nemon 2012.12.23 19:52:57
@vitaygeorgina: Nagyon köszönöm, Neked is nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok! :) Nekem az a legnagyobb öröm, ha tetszik az, amit írok! :)

(Nem tudom, hogy láttad-e, de kb. három héttel ezelőtt írtam egy nagyon hosszú Rachel-Marilla epizódról. Tudom, hogy szereted a két öregasszonyt, és ebben voltak mókás - meg szomorú - események is.)
Jól indul az epizód: kerítésfestés, miközben Sarah verset szaval. Már most ásítozok, nem úgy Hetty néni, aki két pemzlihúzás között büszkén hallgatja a kislány szavait. Sarah a vers befejeztével megállapítja, hogy a vers dögunalom, de Hetty néni szerint egy kormányzó…..
nemon 2012.11.19 18:50:03
@nemon: Elolvastam az ötödik és a hatodik rész tartalmát, ugyanaz van írva mindkettőhöz. A negyedik rész tartalomleírása meg tulajdonképpen a szereplőket méltatja, a sztoriról semmit nem mond. Úgyhogy passz. :)
nemon 2012.11.21 11:06:45
@polpetti: Az Anna kicsit odébb lesz a hogyvolton, mert ki sem látszom a tennivalóból és örülök, ha hetente legalább a VU-t fel tudom tenni, de azért számon tartom a kérést. :)

Morgan figuráját nem tudom, hogy hogyan írnám meg. Az első benyomásom, hogy bár nem negatív szereplő, mégis néha nagyon bután tud viselkedni. (Erőszakoskodás miatti lábonrúgás utáni lánykérés... hátööö...)
nemon 2012.12.20 18:20:46
@polpetti: Oké, hogy csak megfogta a karját, de olyan bokán rúgás lett belőle, hogy ihaj. :) Csak ebből gondoltam, hogy ez azért már túllépett az intim zónán. :)
Ismét Rachellel kezdünk, de most szerencsére nyoma sincs a múltkori jajongásnak; Hetty nénivel kocsikázik és közben azon örvendezik, hogy jó, hogy a múltkor megszűnt a több évtizedes "haragszomrád" Romney Penhollow miatt. A nők témája gyorsan a férfiakra és a házasságra…..
nemon 2012.12.07 19:09:38
@vitaygeorgina: Sarah kimaradt egy dobásból, szerintem fel sem ocsúdott a meglepiből, hogy Hetty néninek is lehetnek romantikus kalandjai. :) A szerelem szépít és fiatalít. :)
nemon 2012.12.20 18:17:38
@polpetti: Szerintem ez a rész így volt tökéletes, még akkor is, ha szomorú lett a vége. El nem tudnám képzelni Hetty nénit, ahogy asszonyként boldogan terelgeti Sarah-t és a családja többi tagját. :)
.. tartja a mondás, és esetünkben igaz is. Jasper és Olivia fotószakkörözik a mező közepén, amelyet egy vihar szakít meg. A vihar sajátossága, hogy három másodperc alatt bőrig ázik a két fiatal, ezek a filmes esők már csak ilyenek. Arra mindenesetre jó, hogy egy közeli…..
nemon 2012.12.20 18:15:00
@tea fan: Olivia roppant józanul és okosan döntött. Ez egy jó epizód volt, akkor is, ha Edwin tenyérbemászó feje irritált végig. :)

@vitaygeorgina: Nehéz meccs volt, vitathatatlan. :)
Zsófi korábban itt. Szerda van. Zsófit várjuk. Nem szoktam az intro előtti részekről beszámolni, itt mindig „csak” a korábbi részek idevágó jelenetei futnak. Most egy kicsit meglepőek: Zsófi első jelenésekor zajló eseményeket idéznek. (Könyvekről, amelyek a pszichológus…..
Ez volt az az epizód, amelynél az egyik pillanatban a könnyeim buggyantak ki, a másik pillanatban pedig jóízűen nevettem, szóval eléggé skizofrén érzéseket keltett bennem. Na de kezdjük is hamarjában. Maga a történet jajveszékeléssel kezdődik, ó, világfájdalom: Rachel Lyndnek…..
Úgy tűnik, kicsit belemerülünk a romantikába, hát hajrá! A címhez képest elég infant módon kezdődik az epizód: Sarah és Cecily lepkéket kerget, Felicity viszont olvas. A lányok nem értik, hogy mire ez a nagy tudásszomj, de Felicity elhajtja őket: hagyják békén, ezek gyerekes…..
Újra itt vagyok és friss erővel csapunk bele a következő évadba. Közben kitavaszodott - vagy talán nyár lett? - és Sarah még mindig Avonlea utcáin kószál. A díszlet alapján a városka lakói éppen valamilyen ünnepségre készülnek, Felix ebben az emelkedett hangulatban csempész…..
nemon 2012.11.07 07:58:36
@vitaygeorgina: Az utolsó képhez: ez még csak hagyján, de a háttérben látható fatákolmány a budi. :D
Vidám képsorokkal kezdődik az epizód: Sarah édesapja kocsikázik át a havon a falusi asszonyok nagy megrökönyödésére. Előre borítékolják a csetepatét és a balhét, azt hiszem, mégsem lesz olyan nyugodt ez az epizód, mint azt elsőre gondoltuk. Blair Stanley nem kapkodja el az utat…..
nemon 2012.10.26 15:27:24
Vajon ki lehet ennek a szép címnek a tulajdonosa? A boszorkányra lennének gondolataim, de a "jó" jelző eléggé leszűkíti a kört. Havas, csodaszép látvánnyal nyitunk, amely rögtön az iskolára vált. Hetty néni betűzni és helyesírni akar a gyerekekkel, ez érdekes órának tűnik.…..
nemon 2012.10.02 09:39:31
@mokamini: Én köszönöm és örülök, hogy még mindig tetszik. :)
Popcornt, kólát bekészíteni, mert izgalmas, krimiszerű epizód következik, ahol a falusi népek egy izgalmas bűnügy keretében felcsapnak Columbonak. Hetty néni, Olivia néni és Sarah Mrs. Lawson boltjába igyekeznek, ahol Mrs. Lawson köszönés helyett egy nagy elismeréssel adózik…..
nemon 2012.09.24 18:52:17
@Sanna Persikka: Lehet, hogy nem lesz mindig ilyen hosszú, ez általában az események összetettségétől függ. :) Ha az írásaim alapján újranézed, az számomra a legnagyobb dicséret! :D
nemon 2012.09.25 20:53:16
@belekotyogok: Neked is nagyon köszönöm! Örülök, hogy ennyien olvassátok az írásaimat! :D
nemon 2012.09.28 14:18:44
@vitaygeorgina: Szerintem Oliviánál lesznek még visszaesések Hetty nénivel szemben. :( Azért ez az epizód is eléggé küzdelmes volt ebből a szempontból. :)

A szinkron ennél a sorozatnál világbajnok. Sokan utálják a szinkronos filmeket, sorozatoknál meg pláne, de itt igazán telitalálat. Hetty néni és Felicity a legjobb. Angolul mindkettő lagymatag, nem jön át a karakterek személyisége.
Ó, régi ismerősöket üdvözölhetünk ebben az epizódban: bepillantást nyerünk Malcolm és Abigail házasságába, meglátjuk, hogy bejött-e az együttlét a rendmániás asszonynak és a trehány férfinek. Azt mindenesetre megtudhatjuk Felicity-től, hogy a bostoni nászútjuk jól…..
nemon 2012.09.14 18:41:18
@Sanna Persikka: Nagyon köszönöm, és örülök, hogy az olvasóim táborát gyarapítod! :D Ezért már érdemes billentyűt ragadni! :)
nemon 2012.09.17 20:54:46
@vitaygeorgina: Nagyon szívesen, máskor is! :) Örülök, hogy a törzsolvasóm vagy. :)
Egy fodrászüzletben vagyunk, ahol nagy a pörgés, egy hosszú hajú fiatalember magyaráz, de nagyon. Spanyolul, de nagyon. Egy szót se értek, de szerintem nem is fontos, és ne kérdezzétek, hogy honnan tudom, hogy spanyol a nyelv. Megérzés. Női. Na de ő lesz a főfodrász, amolyan Gedeon…..
Ismét a konyhában kezdődik a történet, ez a helyiség a sorozat origója, most már kétségeim nincsenek. A beszédtéma jelen esetben az, hogy ki milyen ruhában menjen a templomba, hiszen a vasárnapi templomlátogatás jó alkalom, hogy a legjobb ruháinkat megmutassuk a kisvárosi…..
nemon 2012.09.11 07:43:55
@Pj: Nagyon köszi a pozitív véleményt. :) Az igazat megvallva gyerekkoromból nekem egyáltalán nem rémlett Edward Ray figurája. :O
Főzőcskébe és családfa-feltérképezésbe csöppenünk a főcím után. A King család konyhájában - Janet és Alec esküvői képét nézegetve -  Felicity egyetlen levegővétellel egy csomó, számunkra is új információval gazdagítja Sarah-t. Abigel néni Janet húga, a legfőbb…..
nemon 2012.08.24 19:28:09
@vitaygeorgina: Nehezen! :D Lesz még epizód ami róluk szól, talán pont két vagy három hét múlva, abban is lesz konflikt bőven. :)

Ebben az epizódban szélsőséges példákat emelt ki a forgatókönyvíró, bár a legnagyobb rejtély számomra még mindig az, hogy miért gondolta meg magát Abigel? Az egész epizód gyakorlatilag a sopánkodásáról szólt.

Köszönöm a pozitív visszacsatolást! :) Hetty néni és Olivia néni most nyaralt, vagy nem tudom. :)
nemon 2012.09.03 21:35:56
@Rabyn: Köszönöm a felvilágosítást, a filmből ez így nem jön le. :) Ami nyilvánvaló, az a kétely és a tipródás, valamint az, hogy a férfi életvitele nagyon sok fejfájást okoz Abigel néninek. :D
A cím kétséget nem hagy affelől, hogy kiről fog szólni a mostani rész. A kezdeti képsorok segítenek abban, hogy végre el tudjuk képzelni, hogy milyen lehet a késő ősz a Prince Edward szigeten, hiszen  mindent vastagon dér (vagy hó?) borít. Ezt a tényt gyorsan elfelejtjük, amikor…..
nemon 2012.09.03 18:25:30
@vitaygeorgina: Sajnálom, ha elmaradnak az inspiráló hozzászólásaid, mert nekem az ad lendületet, ha tudom, hogy amit írok, az tetszik másoknak. :(

Mindenesetre nagyon köszönöm, hogy olvasod, ígérem, hogy igyekszem tartani a színvonalat. :)
A történetet nem kell bemutatnom azoknak, akik a kilencvenes években voltak fiatalok, hiszen abban az időben Sarah története hatalmas sikereket aratott minden korosztály körében. A hátteréről csak annyit kell tudni, hogy Lucy Maud Montgomery kanadai írónő regényéből készült a…..
nemon 2012.07.13 13:37:28
@mokamini: Köszi! :) Örülök, hogy tetszik. Story4, minden hétköznap 13.50. Nem tudom, hogy ott hol tart a történet, én az elejétől próbálom feldolgozni az epizódokat. :)
nemon 2012.08.24 18:33:34
@belekotyogok: Nagyon köszi! Remélem, a többi epizód is tetszik... ;)
Sherlock 2. évad, mostantól az m1-en is, nem kell an angol nagybácsinak írogatni, hogy vegye már fel a BBC1-ről és küldje el, és lehetőleg szerkesszen hozzá feliratot is, mert itt van magyarul, és aki eddig nem tette volna, KÖTELEZŐ nézni. Bírom én Guy Ritchie-t is, meg a Robert…..
nemon 2012.08.21 21:20:47
@asc123: Na, majd akkor én válaszolok, hogy nyugodtan tudjál aludni. A hogyvolt posztok arról szólnak, hogy ha valaki lemaradt, akkor a posztokat visszaolvasva képbe kerüljön, mert lehet, hogy a következő epizód arra fog épülni.

A "zanzásítva" szó elég tág fogalom, azt hiszem, - aki már írt posztot - az tudja, hogy különböző terjedelemben forognak a posztok a történések függvényében. Ha te a "zanzásítás" alatt azt akarod olvasni, hogy "találkoztak, beszélgettek, hazamentek", akkor olvass Örkény Egypercest, ez nem az, még ha zanzásítva is van. És igen, meglepő módon ez zanzásítva van, mert ha megnézed, eseményeket mesél el, és nem arról szól a dolog, hogy a párbeszédeket szóról szóra bemásoljuk, valamint részletes tájleírást adunk. Örülök, hogy segíthettem, most már hagyj minket békén. Köszi.
….az evés, és ha megint a kajáról lesz szó, nem fogom bánni. A kezdet biztató: a nyitóképen Felix settenkedik a konyhaablak felé, hogy az ablakban hűlő sütiből elcsenjen egyet (vagy kettőt, vagy többet) lógó nyelvvel. A konyhában nagy a sürgés-forgás, úgy látom, az…..
Hosszú és eseménydús epizód következik, ahol minden jó, ha a vége jó. A szülői felügyelet kiiktatásával indulunk: Janet és Alec King elutazik Charlottetown-ba, így a gyerekek Hetty néninél kerülnek elszállásolásra. Kocsikázás közben Sarahnak feltűnik egy kastélyszerű…..
nemon 2012.08.10 16:28:34
@Fekete Panna: Nagyon köszönöm a kommentedet! Inspirál! :)
A  nyitókép sütivel indul, érzem, hogy ez a rész rossz már nem lehet. Úgy tűnik, ennek az epizódnak a főszereplője is Mrs. Lynd lesz, ugyanis ő szenved a sütivel a tűzhely felett. Lehet, hogy Mr. Abrahamé a süti, folytatva a múltkori szerelmi történetet. Ó nem, sajnos kiderül,…..
nemon 2012.08.07 08:15:08
@vitaygeorgina: Nagyon-nagyon köszönöm a pozitív kritikát! Ezért már érdemes bíbelődnöm az írással, jó érzés, hogy rendszeres olvasómnak tudhatlak! :)
Már maga a cím is sokat sejtető és nem túl sok jót hordoz magában, bár így előzmények nélkül lennének tippjeim, hogy ki(ke)t kellene bezárni oda. A kezdő képsorok szívet melengetőek: a sorozat előzményéből - Anne Shirley - megismert szereplőkkel indul a film; Marilla Chutbert…..
nemon 2012.07.27 17:29:59
@vitaygeorgina: Igen, csak az a baj, hogy ebben a sorozatban keveset szerepelnek, ráadásul
- spoiler lehet valakinek -
Marilla meg is hal. Lesz majd egy külön neki szentelt rész is, ha jól emlékszem.
- spoiler vége -

A jövő heti posztban is lesz sok-sok Marilla és Rachel. ;)
Az előző részt ott hagytuk abba, hogy Sarah eldöntötte: tovább fogja boldogítani kedves és kevésbé kedves nagynénjét, továbbá az egész pereputtyot, hallelujah.  A csendes napok békében folydogálnak egészen addig, amíg el nem terjed a hír: laterna magica előadás lesz…..
nemon 2012.07.23 14:27:51
@vitaygeorgina: Sarah inkább a tudálékosságával és akarnokságával idegesít, (főleg így, az elején), Felicity pedig a jellemével. Tény, hogy kettejük közül Felicity az idegesítőbb. :)

Szegény Jasper! Ne ítéld el azért, mert nekem ilyen vízióim támadtak! :D