Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Layer11

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor statikus számítógép képernyők, és okostelefonok beszippantják figyelmünket, kiszakítva minket a körülöttünk lévő világból, sok új, érdekes kütyü és elképzelés épphogy megmutatja a visszautat a szabadba. A mindenre jó, ám teljes fókuszt igénylő eszközök…..
Helen Papagiannis a 2000-es évek eleje óta foglalkozik komolyabban a kiterjesztett valóság technológiájával, és a benne rejlő lehetőségekkel. Munkássága - a számára megélhetést biztosító üzleti szférán túl - nem csupán az eszközök és a jelenleg elérhető alkalmazások…..
Helen Papagiannis a 2000-es évek eleje óta foglalkozik komolyabban a kiterjesztett valóság technológiájával, és a benne rejlő lehetőségekkel. Munkássága - a számára megélhetést biztosító üzleti szférán túl - nem csupán az eszközök és a jelenleg elérhető alkalmazások…..
A Quargo Kft. nem régen indult startupként mutatta be tavasszal Quargo névre hallgató applikációját, amelynek egyelőre a lakossági felhasználású része működik: egy QR kód mögé bújtatott képpel készíthetünk mindenféle vicces fotókat. Persze az alkalmazás még nem indult el…..
Mikor 1938-ban egy kolumbiai rádióállomás elkezdte sugározni a Világok harca névre keresztelt rádiójátékot, még senki sem sejtette, hogy a marslakók támadásától megrémülve emberek ezrei fognak pánikba esni és utcára vonulni. Az éteri kísérlet tanulsága: ha elég hiteles, el…..
Ahogy a fórumos kereskedéseknek és az apróhirdetéseknek köszönhetően felfutottak az online kereskedelmi piacok, úgy szaladt meg a webshopok száma is az elmúlt években. Egyáltalán nem meglepő; mivel egy webshopnak nincs szüksége akkora infrastruktúrára, mint egy bolthálózatnak,…..
Rossz szelek fújnak mostanában a RIM háza táján: a BB 10-es telefon folyamatos csúszása, és az egyébként is behozhatatlannak tűnő lemaradás az applikációk és a teljesítmény terén egyaránt tépázzák a cég népszerűségét és a részvényeket, lassan már csak az elkötelezett…..
Míg az Egyesült Államok réges rég “megtért” országnak számít az elektronikus fizetés szempontjából, addig Európa és különösen Magyarország még mindig gyerekcipőben jár. Hiába rendelkezik idehaza a lakosság jelentős hányada bankkártyával, a fizetések többsége még…..
Szaporodnak az első valamire való QR-kódos megoldások hazánkban. Úgy tűnik végre túlléphetünk azon, hogy minden plakátot elhalmoznak a cégek a facebook oldalukra vezető kódokkal, és a QR lassan elfoglalhatja helyét a piacon. Először a Groby emelte be a vásárlási folyamatba a…..
Layer11 blog Az első igazi avatar 2012.10.12 15:06:00
Fizikailag jelen lenni a saját valódi helyzetünktől baromi távol két módon lehetséges. Irdatlanul erőteljes asztrális kivetüléssel (ami valljuk be, csak a nagyon nagy tudású szádhuknak és mindenféle hindu meg buddhista esetleg bön szent embereknek megy) vagy egy hús-vér, vagy…..
Layer11 blog Branded QR-kódok 2012.10.09 07:50:00
Kevés ágazat bánik olyan bőkezűen a qr-kód marketing eszközével, mint a filmipar. Míg a multinacionális vállalatok csak most kezdenek ráhangolódni a 2D vonalkódban rejlő lehetőségekre, a kis- és középvállalatok pedig még azt sem tudják mi az, addig a filmipar számára a…..
Az augmented reality szoftverekre szakosodott Total Immersion vállalat egy remek példával szolgálhat mindenki számára, hogy miként lehet eladható terméket készíteni, ami megállja a helyét a piacon, és figyelembe veszi azt az elvet, hogy az új technológiát csak fokról-fokra,…..
A debreceni Szilícium Mező története egészen 2001-ig nyúlik vissza, amikor a helyi iparkamara és a megyei illetékesek közös döntése alapján lefektették egy regionális fejlesztési központ alapjait. Ennek a tervnek a lelke lett a Debreceni Egyetem, amely a kelet-magyarországi és…..
A TV már nem domináns kijelző többé. Továbbmegyünk: a hagyományos filmfogyasztás masszív gyökerei hamarosan meglazulnak, és új, eddig rejtett folyamatok bontakoznak ki - legalábbis ezt állítja Djamil Kemal, a Lexis Numérique fejlesztőcég szószólója legújabb projectjük, az…..
Ha már úgyis minden okos manapság, miért ne lehetne a nyomtatott könyv is az? Valami ilyesmi járhatott a Kossuth kiadó munkatársainak fejében, amikor kiötlötték a világújdonságnak beharangozott okoskönyv koncepcióját, és teleszórták vele az újságos standokat.A…..
A közelmúltban elfogadásra került a Google egyik új szabadalma, ami hosszú távon az egész keresést forradalmasíthatja. A hivatalos dokumentáció szerint az új találmány képes arra, hogy a nagy felbontású képeken és videókon felismerje a különböző tárgyakat és…..
Layer11 blog Interaktív street art 2012.09.25 20:00:00
A Németországban tevékenykedő, berlini gyökerekkel rendelkező Sweza afféle street art művész. 'Átalakított közterek' néven futó munkássága nem merül ki néhány festékszórós flakonnal kidekorált alagút panorámájában, ő inkább az a kísérletezős fajta, aki még mindig…..