Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jóravaló fiatalember

2 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kopasz lányok Apdét 2015.02.21 12:18:01
Jó régen volt, mikor ide írtam. Rajongóim azóta már nyilván máshol koptatják a flasztert. Sajnálom, hogy nem alakulhatott ki dialóg lángoszlop és pórnép között. Senki szemüldökét nem akartam megpörkölni...
Gyakran hangoztatott kérdés az, hogy én miért nem vagyok képes elfogadni mások véleményét ebben a témában, ha az nekem nem tetszik, vagy nem értek egyet vele.Pedig elég egyszerű a dolog.Példának okáért, maximálisan el tudom fogadni, ha más az almát jobban szereti, mikor én…..
Jóravaló fiatalember 2014.01.20 20:01:10
@fat.acceptance: Miféle alapértékek azok, amiket magad is megtiporsz? Olvasd már el, miket írsz egy másik embernek...
"a kövér embereka kövér emberek gusztustalanoka kövér emberek undorítóaka kövér emberek lustáka kövér emberek idegesítőek Nem a súly húz le: a gyűlöletből adj le." "a kövér emberek nema kövér emberek nem fáznaka kövér emberek nem éreznek semmita kövér emberek nem…..
Jóravaló fiatalember 2013.12.17 22:15:01
@Noisy Suzy: Eszméletlenül jól nyomod! :D

@fat.acceptance:
"ma is bőven vannak kövér közéleti szereplők a tévében. AZTA! :D Ügyvédek közt szintén."

Akkor elfogadja a kövéreket a társadalom, vagy nem?
Jóravaló fiatalember 2013.12.18 22:21:00
@fat.acceptance: Nem bírod ki, hogy ne személyeskedj. Tényleg röhejes, amit csinálsz. Felét nem érted annak, amit írnak neked, csak van egy homályos ideád, amire fókuszálni szeretnél, csak hogy ne kelljen a tényleges problémáddal foglalkozni.
Fjejj, ez a Macskás Néni tünetegyüttes. A Macskás Nénik megkeseredett, magukra maradt kiszáradt uszadékok, akik abban lelik meg létezésük értelmét, hogy 40 nyivákoló dögöt gyűjtenek maguk köré és a Nagy Állatbarát szerepében tetszelegve olyan messzire keverik magukat a normális életviteltől, hogy onnan nincs visszaút. Csak ne kelljen szembesülni magukkal.

Ha csak feleannyit foglalkoznál magaddal, mint mások, a blog korlátait tekintve fellengzősen: a társadalom megváltoztatásával, hát sokkal boldogabb lehetnél. Az agyaddal van a baj, nem a hájaddal.
Sziasztok! Újabb problematikus témát hoztam, ami az evés. Ezen tárgykörben nemcsak a kövér ellenesség a gond, hanem vastagon szexizmus is párosul mellé. Miért is? A nőktől a mai társadalom elvárja, hogy csak csipegessenek az ételből. Ne egyenek túl sokat, és az is saláta…..
Jóravaló fiatalember 2013.11.20 06:32:55
@Marciellino: A barinőd sem nagyon szeret érvekkel vitázni. Csak egy cikket linkeltem, de meglepő módon eltűnt, rögtön kiderül, hogy ki is tiltott-e...
Ez nem küzdelem az elfogadásért, hanem sima struccpolitika. Egy elmetrükk, a zavaró ellenvetések elmaszatolása, félrenézés. Nem oldja meg a poszter gondjait, mert a buszon vagy a strandon nem fog tudni moderálni, csak még nagyobb lesz a kontraszt a belső világa és a környezete között.
Jóravaló fiatalember 2013.11.21 06:53:22
@fat.acceptance: Csak egy cikk volt, bármiféle vélemény vagy uszítás nélkül. A nyomokat eltüntetheted, de a benne foglaltak ezzel nincsenek megcáfolva.

@Marciellino: Úgy csúsztatsz, mint egy rutinos hipokrita. Az itt hozzászólók közül senki sem a kövéreket "nézi le", hanem arra próbál érveket hozni, hogy a túlsúly elleni küzdelem az egyén érdeke, a társadalmi elvárás csak másodlagos. Rossz és hamis válasz erre az, hogy a világra vetítjük és azt ostorozzuk a kirekesztettség miatt, mint valami zsírpárti gerilla.
Nyilván csábító, hogy a saját blogotokon végre nektek lehet igazatok, tiétek lehet az utolsó szó és a végkövetkeztetés, itt ti lehettek lekezelőek és kiokatóak, de ez terápiának gyenge, csak bebetonozza az álláspontotokat és méginkább elszigetel. A saját hozzáállásunk időnkénti felülvizsgálata a "felnőtt attitűd" a szememben, nem a szabatos mondatokban másokat leckéztető, önmagasztaló hegyibeszéd.
Jóravaló fiatalember 2013.11.21 20:22:15
@Marciellino: A kritika nem bántás vagy lekezelés, hanem kiváló alkalom arra, hogy az ember kérdéseket tegyen fel magának, hogy vajon tényleg jó úton halad-e. Az ego nagyon találékony tud lenni, ha a sértetlenségét, integritását fenyegeti valami, ez tök természetes dolog. Hárít, kivetít, relativizál, látszatmegoldást kínál vagy akár alternatív valóságot teremt. Ez a könnyű út. Valami vélt erkölcsi magaslaton mártírpózba merevedni, vádlón rámutatni valami vagy valaki másra... és egy életen át keseregni, hogy nem változik semmi.
Kézenfekvőbb és hasznosabb befelé figyelni és nyersen őszintének lenni. A külvilág véleménye csak azokat rázza meg, akik bizonytalanok önmagukban, mert annyi önhazugságot halmoztak fel, hogy már nem igazodnak el a saját fejükben. Változni fájdalmas, kemény dolog és sosincs vége, viszont így érik az embert olyan sikerélmények, amikből önbizalmat, magabiztosságot meríthet. A fogyás is csak egy eszköz, hogy tegyünk valamit magunkért és valóban nem old meg semmit, amennyiben a korábbi sérelmek miatt felgyűlt frusztráció becsontosodik és folyton a konfrontációt keressük másokkal.

És ha megengeded: nem az a jó barát, aki azt mondja, amit a másik hallani akar, mégha jószándékúan teszi is. Ezzel csak vastagítod annak a kétszemélyes zárványnak a falát, ami elszigetel titeket a "gonosz" társadalom többi részétől. Kérdés, hogy ez-e a cél.
Többé nem tehettek úgy, mintha a kövérek utálata az ő javukat szolgálná.  Kutatások bizonyítják, hogy a kövérek a diszkriminációtól és utálkozástól csak kövérebbek lesznek. Az emberek az utálatukat és a súly alapú diszkriminációt sokszor abba csomagolják, hogy…..
Jóravaló fiatalember 2013.09.06 19:21:14
@fat.acceptance: Oké, ugorjunk.

Korábban azt írtad, hogy jelentős fogyás után sem lettél boldogabb, tehát a súlyodnak nem volt jelentősége.
A kövérséged, mint egyetlen, kiemelt tulajdonság elfogadása mennyiben visz közelebb a jó közérzethez?
Jóravaló fiatalember 2013.09.06 19:38:10
@Jóravaló fiatalember: Úgy értem, lefogyva a súlyod miatt már nem ért diszkrimináció, nem a társadalom elutasító mivolta okozta a depressziódat. Most mégis, mintha a külvilág lenne felelőssé téve.
Jóravaló fiatalember 2013.09.06 20:25:40
@fat.acceptance: Számomra kicsit összemosódik, hogy elfogadni vagy elfogadtatni szeretnéd-e magadat. Az első létszükséglet, míg a második sosem történhet meg maradéktalanul, egyszerűen azért, mert mindig lesz, akinek nem felelsz meg.
Az egyéb kisebbségek jogaiért kiállni tiszteletre méltó és fontos, de sokkalta kifinomultabb eszközökkel lehetne - és csak hosszú távon - célravezető, mint amikkel a jelenlegi érdekvédők kísérleteznek.
Kezembe került egy cikk, amiben egy kutatás arról számolt be, hogy a nők nagy többsége azt a férfit részesíti előnyben, akinek jó a humora. Egy vicc, egy könnyű önfeledt mosoly, és máris szabad a pálya. A kutatók természetesen tovább keresték az összefüggést, és arra…..
A címben szereplő két szó a társadalom nagy része szerint kizárja egymást. Ez nem más, mint ordas hazugság. De kezdjük az elején. Sok dagadtfóbiás hozzászóló azzal indít, hogy ő csak az illető egészségéért aggódik, milyen rossz lesz neki a felsorolt hatvan problémával…..
Jóravaló fiatalember 2013.09.01 15:27:11
@fat.acceptance: Az önkritika már fél siker, de ne állj meg itt. A felismerést ne beletörődés, hanem inkább tett kövesse! Én szurkolok.
Jóravaló fiatalember 2013.09.03 05:23:45
@fat.acceptance:

"ti pofaztok ocsmanysagokat folyton"

A nyilvánvaló trollokon kívül senki nem pofázott ocsmányságokat. Ha mégis így érzed.. mindegy.
A nyilvánvaló trollokon kívül senki nem támadott téged személy szerint, csupán a problémádra talált reakciódat kritizáltuk. Nem állíthatod, hogy a kövérség nem probléma számodra, ha hosszú önelfogadási folyamat is szükséges ahhoz, hogy végre kiegyensúlyozottnak érezhesd magad. Most képzeld el, hogy ha neked egész eddigi kövérséged alatt nem sikerült megbékélned magaddal, akkor mennyire van könnyű helyzetben egy ismeretlen, akivel néhány mondatváltás után ennyire arrogáns és lekezelő vagy.
A hosszú és indulatos kommentoszlopok nem azért születnek itt, mert kövér vagy, hanem azért, mert kaffogó acsarkodással esel a hozzászólók torkának, amiért a "hosszú sorokon át, részletesen elemzett koncepciódat" zsákutcának vélik.
Jóravaló fiatalember 2013.09.03 09:10:41
@fat.acceptance: Az a gond, hogy amit te érvnek gondolsz, az nem más, mint a véleményed. Valami homályosan előadott elképzelés arról, hogy a kövérség elfogadása boldoggá tesz majd.
Abban igazad van, hogy a fogyás önmagában nem oldja meg a lelki problémákat, viszont a "szeretem a lavórszerű ülepemet" típusú önhazugságok sem.

Véleménydiktatúrával nem lehet a toleranciát kierőszakolni. Az interperszonális és a társadalmi viszonyoknak is kölcsönösségen kellene alapulni, túlburjánzó egóval lehetetlenség őszinte elfogadást, horribile dictu szimpátiát kisajtolni.
A neten kimoderálhatsz bárkit a blogodról, de a való életben nem. Ha nem tanulod meg feldolgozni, hogy a világot nem te irányítod, akkor folyamatos frusztrációban kell hadakoznod és egyre távolabb kerülsz a kitűzött célodtól, hogy jól érezd magad a bőrödben.
Számvetéssel tartozom. Leginkább magamnak, de talán másoknak is. 153 nappal ezelőtt kimerészkedtem a nyílt vizekre. Addig ismerős öbölben horgonyoztam, tanultam a fortélyokat. Az arrafelé úszkálók barátságosan köszöntöttek, elvégre ismertük egymást a világfaluból, a…..
Jóravaló fiatalember 2013.08.01 18:43:10
Jóravaló fiatalember 2013.03.10 14:20:29
Vöröshajú lányok Cox 2012.12.28 19:00:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.12.29 00:50:54
@dr. gernika: Ha nem tudod, hogy mit jelent a szó, akkor kockázatos rá hivatkozni.
Vöröshajú lányok Trisha 2012.12.17 19:00:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.12.18 19:04:17
Vöröshajú lányok Amy 2012.12.18 19:00:00
..
Vöröshajú lányok Sophie 2012.11.23 11:58:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.11.25 00:46:34
Vöröshajú lányok Julia 2012.11.23 19:00:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.11.24 22:03:46
Jóravaló fiatalember 2012.11.25 00:00:22
@locitrom: Mert meleg vagy.
Vöröshajú lányok Rebecca 2012.11.24 19:00:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.11.24 21:46:14
@felidegeltemmagam: Valóban. Egy vonzó hölgyet nem kunszt megrépázni. Az ilyenekhez kell a minőségi stifóder valamint az élénk képzelőerő.
A típus hátránya, hogy nagy valószínűséggel lobognak a csöcsei.
Vöröshajú lányok Alannah 2012.10.13 05:17:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.10.13 10:07:42
Vöröshajú lányok Dominique 2012.10.10 05:07:00
..
Jóravaló fiatalember 2012.10.11 06:39:00
Vöröshajú lányok Monique 2012.10.02 12:21:37
..
Jóravaló fiatalember 2012.10.03 07:22:44
Jóravaló fiatalember 2012.10.03 07:24:00
Subba Eközben Brigitte Nielsen 2012.08.06 17:18:55
Bebaszva egy parkban, fényes nappal. Fuck Yeah. ..
Jóravaló fiatalember 2012.08.07 06:28:24
Subba Ballbra 2012.07.30 14:36:57
..
Jóravaló fiatalember 2012.07.30 23:32:43