Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Atti_

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
_Atti_ 2022.08.22 15:23:00
@molnibalage: Apukám nagy Commandos zsonglőr, azthiszem egy vagy két pálya kivételével mindet lenyomta riadó /fedezékből mészárszék nélkül :) A lehetőség megvolt a csendes kommandózáshoz végig de nagyon macerás volt, főleg hogy néha olyanokon is el lehetett bukni hogy beleszaladt az őrbe mielőtt elvágta a torkát és emiatt riadó lett, vagy egy pálya elején gondosan elrejtett hullát egy jóval későbbi szituáció hozott lebukós helyzetbe (ráadásul asszem a hullát ugye át lehetett tenni, de ha késeltél akkor a vérfoltot nem és néha az is elég volt..) Tényleg kicsit 'sokoban' volt.

Jobban szerettem nézni ahogy más játsza mint melléülni, ezek az 'élő' diorámák nagyon be tudták szippantani az embert.
Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz -…..
IDDQD Checkpoint 8x03: Westwood 2022.04.05 21:33:03
A harmadik évadban már vendégeskedett nálunk a kiváló Konnektor podcast alkotói közül kettő, most meghívtunk egy harmadikat is: Lusztig Zsoltot alias Warhawkot, akinek gémervilágbeli tájékozottságáról bárki meggyőződhetett, ha hallgatott pár adást a Konnektorból. Idő kérdése volt csak, hogy a…..
BÚÉK minden drága hallgatónknak, ez itt a 2022-es első Checkpoint, bár logikailag még inkább az óévhez tartozik, hiszen ez az esedékes Now, vagyis az előző hónap híreinek összefoglalója - egy kis 2021 vége az újév elején. Túlnyomó többségében jó visszajelzések érkeztek erre a "Havi kettes"…..
_Atti_ 2022.01.26 18:18:13
@ensomhet:
Egyetértek, még ez jutott eszembe a gondolat mentén:

Gyanítom hogyha véletlenül eljön a nap (nem hiszem hogy eljön), amikor másolat készíthető egy műtárgyről ugy mint egy digitális tartalomról, akkor pont akkora gondban lenne a Mona Lisa is a Louvreban, mint akármelyik bitmap.

Ugye persze ahhoz az kell, hogy nagyjából annyi energia befektetéssel készüljön el a másolat mint amennyit egy digitális kép másolása igényel.
( ha valaki eltölt 3 hónapot egy festmény cizellált lemásolásával, azzal önmagában értéket teremt, hiszen belefektette idejét és tehetségét, amit nem lehet triviális energiából leutánozni)

A másik kitétel hogy a bennfoglalt információ közel száz százaléka kerüljön lemásolásra. Ez a digitális világban csak azért lehetséges mert ott zárt keretek között lett meghatározva hogy milyen adatok lehetségesek egyáltalán. Az elképzelhetetlen hogy két tárgy között az utolsó kvantumtulajdonság is összehangban legyen, nem beszélve hogy fogalmunk sincs egy tárgy milyen plusz információt tartalmaz, amiről most fogalmunk sincs. (pl izotopos kormeghatározás felfedezése előtt nem tudtunk ennek az információnak az elérhetőségéről).

Igazából ez az egész arra mutat rá hogy a legbonyolultabb digitális tartalmak is csak az interpretáció során nyerik bonyolultságukat, valós önmagukban pedig nagyon egyszerűek.
A megfelelő forditó nélkül pedig semmit sem jelentenek. Pl. ha a .xyz fájlformátumot egy cég zárt fejlesztői környezetben tartja és az olvasásához használatos zárt szoftvert bedarálja 10 év mulva akkor bár a 0-1 ek sora ott lapul a lemezen, innentől kívülálló számára még annyi információtartalma se maradt mint egy halott nyelven irt szétrohadt könyvnek.

Ez az egész Metás, nft-s dolog szerintem ott bukik el hogy a digitálisan tárolt tartalom tul primitiv és ezt nem ismeri el.
Ha a szuper digitális NFT MonaLisa tartalmazná mindazt az információt amit az igazi, akkor valószinűleg a kibaszott sok adathoz még komplex interpreterek garmadát (pl ami megmutatja hogy néz ki a Mona Lisa pontosan(!) halvány ködös estén telihold mellett ha az őr zseblámpája is oldalba kapja?) is kéne Írni és olyan kibaszott sok helyet és futtatáshoz szükséges erőforrást igényelne hogy amiatt nem érné meg lemásolni.

Jaron Laniertől nagyon ajánlom a Dawn of the new everything című könyvet, ami témájában ugyan VR főleg de nagyon jó össz rálátást nyujt a digitális technologiák állapotára pozitiv de realista meglátásban.
Megint beelőzi a következő Minit az esedékes Checkpoint Now, hogy ne csússzon tovább (aztán majd két Mini jön utána). Jöjjenek hát az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. Októberben már elég sok olyan…..
IDDQD Checkpoint Mini #151: Cadaver 2021.04.14 22:32:18
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Július végén otthon voltam egy hetet, és Grathtel kihasználtuk a lehetőséget: négy adást is felvettünk, még utoljára az Index stúdiójában. A következő hetekben ezek jönnek, aztán nagyon remélem, hogy a második hullám megengedi, hogy az őszi szünetben is hazajussak. Addig is fogadjátok szeretettel az…..
_Atti_ 2020.08.26 23:55:15
@CaptainClassic:
Lehet persze, Ez mind anekdota csupán.Én szeretek ezeken elmorfondírozni.

Hülyén hangzik a kivinni,nem is használnám, mégis létezik. Valahol megszületett és még most is itt kínozza füleinket :)

Aki benne volt, ujságot olvasott, idősebb vagy okosabb haverjai voltak annak elérhetőek voltak érettebb kifejezések.Nekem és környezetemnek elég izolált élmény volt a számítógép akkoriban. Olvasni se tudtam, akivel beszéltem róla hasonlóan laikus volt a témában. 4-6 évesek voltunk, édesapáink gépén vacakoltunk akik sokszor hasonlo naivitassal próbálták elnevezni a látottakat. Nagyjából azt se tudtuk mit jatszunk, jött egy doboznyi kazetta vagy lemez, elinditottuk a játékot, nem tudtunk róluk semmit... Átmassziroztuk a billentyűzetet hogy mire mit csinál, barbarizmus volt a javából :)
Ami komplex volt azon túltettük magunkat hamar. Azt értettük meg hogy át kell menni a figurával a kijárathoz.

Persze bármi más is lehet a magyarázata, a 'végigjátszás't nem ismertem a Zedig, a 'tolás' se mondott semmit addig nekünk.
TheGreatEscape Július 6. Péntek 2012.07.06 18:06:00
Ez csak 1 rövidke lesz,lényege az 1 napos fesztivál.Ez elég jó kis party volt de 1 időbe bele telt mire rám jött teljesen a bugi mert egyedül voltam.Viszont a Dj-k jók voltak,ami viszont a legérdekesebb volt,hogy este 10 körül mikor mászkáltam a színpadok között 1 csávó aki ült…..