Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yomsisi2

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan fotózzák a napokban az Állatkerti körúton a körhinta és a Cirkusz söröző közötti területet, ahol tél óta új épületek nőttek ki a földből. Az Állatkert új beruházása, a hamarosan nyíló Holnemvolt Vár építményeiről első pillantásra is szembeötlő, hogy replikaépületeket látunk. Most a…..
Mikor hosztokat kerestem az izraeli utamra, kaptam egy meghívást a Golan-fennsíkra. Ez Szíria közvetlen határában van, konkrétan 10 km távolságra. A Golan-fennsík eredetileg Szíriához tartozott, de Izrael az 1960-es években megszállta a területet. A hosztom egyetemi tanár, és írt egy nagyon kedves…..
Cége jelentős adótartozást halmozott fel, a NAV nyomozást indított...
A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték, mint egy drogost  és ez okozta halálát. Tisztelt Praxis!   A fiam Dóra Árpád  2015.04.24-én péntek  este elment a barátaival darts-ni,4 sört…..
yomsisi2 2016.01.26 15:19:52
Disclaimer: ne olvasd el! Sokat gondolkoztam, hogy szabad-e megírni ezt a posztot. Mert a Sushiálmok című film és a benne elhangzó mondatok rám is nagy hatással voltak. Mert gyakran teljesen fölösleges megmondani, hogy nincs is húsvéti nyúl. Na meg az egész blog a pozitív élményeimről szól, nem a…..
yomsisi2 2016.01.23 17:40:23
Szerdán írtuk meg az Index-közeli Poronty cikkére hivatkozva, hogy sokak szerint megoldhatatlan feladat van egy másodikosoknak készült általános iskolai nyelvtan munkafüzetben. A képen látható szavakból ugyanis nem lehet kijelentő mondatot alkotni, csak kérdőt -- hangzott az…..
A magyarországi kilátókról szóló posztban ígértem meg, hogy külön bejegyzésben gyűjtöm össze a főváros legjobb kilátóit. Szokásos témabőség és időhiány miatt kicsit váratott magára az írás, de végül csak elkészült..... A Halászbástya Budapest egyik legismertebb…..
yomsisi2 2014.08.21 15:08:46
@Punxsutawney Mormota:
A József-hegyire gondolsz? Kihagyták valóban, de annyira körbenőtte a növényzet, hogy lassan totál élvezhetetlen. Nem beszélve a két társasházról.
Árpád dettó, pedig onnan aztán ....
Az izraeli Maszada erőd helyszínénél nehezebb lenyűgözőbbet találni: a Júdeai-sivatagban fekszik, közel a Holt-tengerhez, egy fennsík tetején, több száz méter magasan, mégis (részben) a tengerszint alatt. Itt vívtak szó szerint utolsó vérig menő csatát a rómaiak és a…..
A Sydney Harbour rendelkezik a világ legmélyebb természetes kikötőjével, így az óriási óceánjárók is kényelmesen be tudnak hajózni a város kellős közepébe, a Central Business District-be. Ezek a hajók általában hajnalban érnek be a városba, így fantasztikus élmény lehet az…..
Rég voltak már jártamban-keltemben gumikerekűek, nem? Nem? Nem baj, most akkor is ilyenek jönnek - de néhány méternél nem megyünk messzebb a sínektől: Még régebben mutattam egy szegedi Nagypolszkis képet - ez a fotó itt fent pár perccel később készült, a világ…..
Egy igazán húsos konc. Nézzék meg jól, mi ez? Marmonkanna? Úgy néz ki, sőt, mi több: abból is készült. Nézzék, van működő betöltője, folyadékot is képes befogadni, tisztességes fémből készült, súlya is van, ahogy kell. Egy húszliteres marmonkanna-alapú gurulós…..
Subba A hülyeség fáj 2013.11.18 13:19:53
12 méter magasról ugrott a közönség közé George Watsky valami lagymatag londoni fesztiválon. Túlélte. Meg egy csajnak eltört a keze...
yomsisi2 2013.11.21 10:49:18
@subbarabbi:
Te hülye vagy! :-D
Hétfőn alkalmam volt megnézni Debrecen hetedik alacsonypadlós villamosának sínre rakását. Pályaszám szerint ugyan már a kilencedik CAF lenne, de nem aszerint szállítanak, így lehet, hogy az 519-es (a sorozatot a Ganz-Hunslet kocsik mögé számozzák) lett a hetedik: A lerakodást a…..
Általában témakörök (korszak, típus, alkalom, stb.) szerinti mappákba szoktam rendezni Ab van Donselaar régi villamosos felvételeit, de a most következő képeket tartalmazó könyvtár neve egyszerűen csak ennyi volt:"szép". Az egyvágányú 8-as villamos az újpesti piac mellől…..
Amikor ezer éve Köpenickből (pontosabban Schöneichéből, Köpenicken át) villamossal csorogtunk vissza Berlinbe (Köpenick ugyan Berlin része már jó ideje, mégis külön kisvárosnak tűnik, saját villamoshálózattal, meg minden), végighaladtunk egy sárga téglás gyárépületekkel szegélyezett utcán, ami…..
Most érkezett hozzánk a hír, hogy február 3-án elhunyt Peter Gilmore angol színész. Onedin kapitányként ismertük őt, illetve így emlékszünk rá leginkább. 91 részt készített a hajós kalandokból a BBC. (Persze, csak a harminc feletti korosztálynak van ez meg, mit emlék) …..
Kicserélte a Kindertojást igazira, csóri csemetéje meg jól ráharap, aztán meg még el is kezd bőgni. De legalább a szülők kurva jól szórakoznak a háttérben ..
Van olyan, hogy az ember kap egy marék régi képet, és gyorsan végigszalad rajtuk, és van, amikor egyetlen képet tíz percekig el tud nézegetni. Ha ez a kép ráadásul még nagy felbontású is, az külön öröm, hiszen ilyenkor nem csak arról van szó, hogy több sárga pixelből áll a…..
A postások olvassák le januártól az ELMŰ-ÉMÁSZ csoporthoz tartozó villanyórákat. Elmorfondíroztunk azon, hogy vajon kinek jó ez. Emellett azon is, hogy a szakmailag és informatikailag "kiokosított" postások helyett mennyivel többre mennénk az okos mérők bevezetésével, mint ahogy…..
HamPLÓ A ZiU trolibuszok alkonya 2012.12.29 19:07:43
Hálátlan dolog egy-egy tömegközlekedési jármű forgalomból kivonásakor blogbejegyzést írni. Ha azt írod, "ideje volt, hogy eltűnjenek végre", neked esnek a rajongók. Ha azt írod, hogy "azért volt egyfajta hangulata", jönnek azok, akik szerint ennyi pénzért jobb járna ennél. A…..
Megírtuk a napokban, hogy új elnöki limuzint készített a dicső múltú, ám kevésbé dicső jelenű Zil-gyár. Mi elsősorban az IFA-sofőrök által bőszen irigyelt benzines teherautókra asszociálunk a név hallatán, de orosz földön legalább ilyen gyakran gondolnak a valamikori…..
Páros években a legnagyobb buszos kiállítás a teherautókkal osztozik Hannoverben, beszámoló. DaimlerAz év busza 2013 címet itt kapta meg hivatalosan a Mercedes Citaro Euro VI-os változata. ,,Az elsődleges célunk az új Citaro fejlesztése során a gazdaságosság és a hatékonyság…..
Indul a tréler Sabc művekhez, mivel a lámpákkal nem végeztem, csak a csomagtartóba dobáltam be őket, bebugyolálva Egy hónapig állt a garázsban, mielőtt összehoztuk Sabccal az elvitelt. Közben átnéztük, kiderült, hogy milyen patent, bizgera, egyéb semmisült meg az évek…..
HamPLÓ 1 villamos, 2 kép, 36 év 2012.07.16 01:30:00
Bár már több száz "régen-most" képpárt készítettem életemben, gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy az ember ugyanazt a járművet le tudja fotózni ugyanott évtizedekkel később. Tegnap mégis ez történt! A BKV vasárnapi, egész napos UV túráján ugyanis…..