Regisztráció Blogot indítok
Adatok
feherszilvi

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán egyszer és mindenkorra megüzente Pestszentlőrinc-Pestszentimre választópolgárainak, hogy semmire sem tartja őket. Mi mással is lehetne indokolni, hogy az ország 15. legnagyobb településére - Kucsák László személyében - egy olyan embert delegált, akit a fideszes…..
A Polgármesteri Hivatalból származó információk szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) átfogó vizsgálatba kezdett a kerület gazdálkodását illetően! Mint arról többször is beszámoltunk az utóbbi időben, a Képviselő testület ellenzéki tagjai több ízben…..
feherszilvi 2013.10.22 21:12:19
"jegyzőkönyvekből"
"vizsgálódhat"
Na most tényleg a jegyzőkönyvekből vannak ezek a pontok, vagy a feltételes mód él?
Attól függ, milyen jegyzőkönyvekről van szó... Vizsgálat indító levélről? Mindegy, mert abban sem lehetnek ilyen szavak, hogy "siboltak".
Ez megint valami feltételezés, főleg, hogy általában az ÁSZ lezárt éveket ellenőriz.
De egyébként az ÁSZ honlapján megtalálható az ellenőrzés bejelentése:

www.aszhirportal.hu/hirek/a-keruleti-onkormanyzatok-vagyongazdalkodasanak-ellenorzese-a-xviii-keruleti-onkormanyzatnal-folytatodik

"A kerületi önkormányzatok vagyongazdálkodásának ellenőrzése a XVIII. kerületi Önkormányzatnál folytatódik
Az Állami Számvevőszék 2013. második félévi ellenőrzési tervének megfelelően az önkormányzatok vagyongazdálkodásának szabályszerűségi ellenőrzéseit Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatánál folytatja tovább.

Az Állami Számvevőszék 2012. évben - azonos témában - indított ellenőrzései hiányosságokat tártak fel az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályozottsága, a döntés előkészítés megalapozottsága, a vagyonnyilvántartások vezetése, az éves beszámolók leltárral való alátámasztása, a gazdálkodási jogkörök szabályszerű gyakorlása, a közérdekű adatok nyilvánossága területén, ami indokolttá teszi az ellenőrzések 2013. évi folytatását. 2013. október 7-én jóváhagyásra került az ellenőrzés erőforrásterve, az ellenőrzés folyamatának ütemezése és kontrollpontjai, valamint a kommunikációs terv.
2013. október 8-tól október 25-ig a számvevők felkészülnek és vizsgát tesznek az ellenőrzési programból és az ellenőrzés jogszabályi hátteréből. A felkészülési időszakban - nyitó értekezlet keretében - a számvevők megismerkednek az ellenőrzéshez kialakított számítógépes vizsgálati dokumentációs rendszer elemeivel, az ellenőrzés céljával, jövőbeni várható hasznosulásával, továbbá tájékoztatást kapnak a korábbi önkormányzati vagyongazdálkodással kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokról.
A helyszíni ellenőrzés a jóváhagyott ütemterv szerint előre láthatólag 2013. október 28-án kezdődik.

Páncsics Judit
ellenőrzésvezető"
Kellemetlen meglepetésként érte az utasokat a BKK közelmúltban meghozott döntése, amellyel egyik napról a másikra lerövidítették a 93-as busz útvonalát. Az intézkedés főleg azoknak okoz bosszúságot, akik eddig a Fedezék utca és a Ferihegyi vasútállomás közötti szakaszon…..
Tovább gyűrűzik a kerületi fideszes színekbe bújt KDNP-s alpolgármesteréhez köthető, korrupciógyanús botrány. Ezúttal a csepeli (szintén fideszes) önkormányzat cége érezte úgy, hogy Csomó Tamás KDNP-s alpolgármester sógorának várpalotai cégét kell megbíznia…..
Egyre több jel mutat arra, hogy a városvezetés feladta a kerületet. Ezt a vélekedést támasztja alá az a folyamat, amelynek eredményeként az elmúlt hetekben az új városvezetés által hozott kollégák sorra mondanak fel, és hagyják el a süllyedő hajót. Az elmúlt pár hétben…..
feherszilvi 2013.03.26 21:33:18
@Krumplirozsa: Rendben, ez igaz.
A kérdés még mindig az, hogy milyen gyanús ügyekről van szó, amelyek miatt elmennek a dolgozók?
"Súlyos adósságokba hajszolt bele panellakás-tulajdonosokat egy önkormányzati cég, ám a vezetői jutalom eddig sohasem maradt el. Röghöz kötötték a Havanna lakótelep egyik háztömbjének ezerötszáz lakóját azzal, hogy a közös képviseletüket ellátó önkormányzati cég több…..
feherszilvi 2013.02.08 18:06:10
@Tulajdonos.hu: Igen, azt láttam és írtam is, hogy Ön jóltájékozódott. A többiektől akartam volna megtudni, hogy egyáltalán van-e valami közük a társasházhoz. De inkább politikai pályára próbálják terelni (lásd "polgárok házában aggitálj").
Szerintem ezen a fórumon maradjunk a témától távol, ez már itt inkább a focihoz hasonlít: mindenki hozzá tud szólni, de senki nem tudja csinálni. Sajnos ha nem lesz akarat az ügy megoldására, tehát a maradék támogatás lehívására és a hitel törlesztésére, hanem csak a visszafelé mutogatás marad meg, akkor annak negatív következményeit a lakók kénytelenek viselni.
Az elmúlt két évben megannyi dolgozói panasz és sérelem fogalmazódott meg a különböző fórumokon a Városgazdánál tapasztalható foglalkoztatási viszonyokról. Ebbe beletartozott a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása, a munkatársak vegzálása a fideszes…..
feherszilvi 2013.01.12 12:02:54
Rákerestem az Interneten, hogy miről van szó, erre ilyet is találtam:
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2537:qsoetet-uegyeketq-vizsgalna-a-fidesz-a-xviii-kerueletben&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113
MTI 2010. március 2., kedd 14:04
"A Fidesz XVIII. kerületi képviselőcsoportja vizsgálná az önkormányzatnak a Political Capital elemzőcéggel között szerződéseit, és létrehozza a "sötét ügyek hivatalát" - közölte Lévai István Zoltán, a párt kerületi frakcióvezetője kedden, budapesti sajtótájékoztatóján. (...) Lévai István Zoltán beszámolt arról, hogy tavaly decemberben a helyi Fidesz-frakció képviselői több mint negyven, az önkormányzat által megkötött tanácsadói és megbízási szerződést kértek ki a közérdekű adatok nyilvánosságára hivatkozva, majd miután egyet sem kaptak meg, bírósághoz fordultak, jelenleg annak döntésére várnak. (...)"
Tehát 3 évvel ezelőtt már a FIDESZ is kért adatokat az XVIII. ker. Önkoritól, de az akkori vezetés sem akarta azt teljesíteni. Tehát bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
A társasházak ügyeiben biztos nem fog feljelentést tenni az MSZP, hiszen még az előző vezetés idején történtek a pályázatok beadása és nagy részük végrehajtása.
feherszilvi 2013.01.13 20:51:24
@Hígagyú: "állítólag nem kiadott szerződés"
Aranyos :-). De mióta beszélünk "több mint negyven, az önkormányzat által megkötött tanácsadói és megbízási szerződésről" egyes számban?
A cikkben az is le van írva, hogy milyen szerződések ezek. El lehet olvasni.
Egyébként fogalmam sincs, már nagyon régen nem hallottam arról, hogy a régi vezetés ügyeivel mi történt, pedig mintha a Városkép azt is írta volna, hogy rengeteg feljelentés született.
Most az MSZP is feljelenti a jelenlegi vezetést. De az itt említett munkaügyi dolgok sem tudom mik lehetnek, és egyáltalán lesz-e belőlük tényleges bírósági ítélet, vagy csak ezt az újságot kell vele színesíteni.
Szóval ez csak egy politikai adok-kapok.
Ez év elején, januárban számoltunk be Szaniszló Sándor leveléről, amiben a fővárosi képviselő felhívta a problémákat a Bókay-kertre vonatkozóan. A képviselő megemlítette, hogy a Kert általában elhanyagolt állapotban van, számos szolgáltatása megszűnt, illetve…..
feherszilvi 2012.11.15 16:36:37
Azonkívül, hogy itt a lakótelepen senki sem akart gördeszkapályát az ablaka alá a zajhatások miatt, most nézem a mihavannank.hu honlapon, hogy nem is lett volna 90%-os támogatás rá:
www.mihavannank.hu/mi/projektek/projektek_db/?catalog3_id=15

"12. Szabadidős funkció bővítése (pingpong asztal, gördeszka és BMX pálya)

Költség: 32 millió forint
EU-s támogatás: 17,5%
Érintettek: a Havanna lakótelep 10 – 20 éves fiataljai

A projekt a Havanna fiataljainak sportolási lehetőségeit bővíti. A három pingpong asztal, a gördeszka- és a BMX-pálya a kerületben egyedülálló szabadidős tevékenységet jelentenek."

Másrészt az tényleg felelőtlenség lenne, ha a férjem bejelentené, hogy vesz nekem egy BMW-t, de valójában lukas a gatyája (lásd itt a Bókay kertet sem tudják miből felújítani). Először vegyünk neki új nadrágot, de akkor sem kell úgy a BMW, ha amiatt a lakásunkat kell eladni. Tehát túlköltekeznie senki sem kell felelőtlen ígéretek miatt.
A 100 legmagasabb összevont jövedelmet bevalló adózó összesen 132 millió forint családi adókedvezményt vett igénybe 2011-ben - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Mindeközben az alacsonyabb keresetű gyermekes munkavállalók összesen 112 milliárd…..
feherszilvi 2012.09.24 19:33:04
@decimus: Igen, én is ezt mondtam: "Polgármester úrnak van mit a tejbe aprítania". Én a másik kettőre értettem a gyengécske fizetést:
"Bruttó 500e forintért főkönyvelőket keresnek, nem vezérigazgatókat meg alpolgármestereket."
Újabb ékes bizonyítékát kívánja adni a FIDESZ-KDNP-s városvezetés, mennyire nem érdekli őket a panelházakban, lakótelepeken élő emberek sorsa. A mai képviselő testületi ülés egyik napirendjében vissza kívánja vonni a 2008- 2009-es évben a panel és panel plusz programokban…..
feherszilvi 2012.07.06 18:14:22
Én elolvastam a határozati javaslatot, és aki valóban meg akarja tudni az igazságot, az is veszi a fáradtságot, és elolvassa.
Mert ugyebár abban az van, hogy a 2009 óta húzódó, meg nem valósult panel és panel plusz programokban elnyert támogatásokat 2010-re és 2011-re elkülönítette a céltartalékban az Önkormányzat, de azok nem kerültek felhasználásra (minisztériumi támogatás hiányában nem írták alá a támogatási szerződéseket). Viszont 2012-ben már nem tervezett ilyet, mivel a 2009-es és 2010-es, 1. sz. mellékletben lévő társasházakat érintő pályázatokat várhatóan 2011-ig le kellett volna zárni, de a Minisztérium még nem is döntött a támogatásról sem.
Ezért a 2009-es és 2010-es támogatási döntést tartalmazó határozatokat törlik, és 2013-ra új pályázatokat írnak ki új feltételekkel a minisztériumi döntésnek megfelelően. Elsősorban a finanszírozási módot változtatnák meg, az eddigi egyösszegű támogatás kifizetést részletekben történőkké, amely az Önkormányzat likviditását javítja (a társasházakét nyilván nem, de nem az a cél, hogy a tárasházak a felújítás elejétől a vállalkozó kifizetéséig őrizgessék az Önkormányzat pénzét.)
Persze ebben az előterjesztésben nincs arra garancia, hogy ugyanazok lesznek a feltételek, erről nincs információ.
Igazából azt sem tudom, hogy az 1. sz. mellékletben lévő társasházak milyen eséllyel pályázhatnak az új kiírásra. Az azért érdekes lenne, ha az új kiírásnál egyes társasházak kiesnének...