Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádám // emTV.hu

493 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint hét év telt el a Star Trek Mindenen túl óta, ám most talán bizakodásra okot adó friss hírek érkeztek a Paramount Pictures következő Star Trek mozijával kapcsolatban. A film többször elkezdődött és abbamaradt fejlesztésén túl most úgy hirlik, valóban belekezdenek egy új Star Trek film…..
Elkezdődött a Star Trek: Az új nemzedék című sorozat szinkronjának feltöltése a SkyShowtime platformjára – vette észre nem rég a StarTrekker Blog. Ez már a harmadik változata a magyar hangok kiosztásának – nem beszélve a sorozathoz kapcsolódó négy mozifilmről, – hiszen a TV3-as eredeti vetítést…..
Bár a hivatalos magyar premierre a SkyShowtime február 14-i startjáig várni kell, néhány napja már elérhető a legnépszerűbb hazai torrent oldalon a Star Trek: Különös új világok (Strange New Worlds) első hat epizódja magyar szinkronnal – vette észre kollégánk...
Volt egy brit magazin, a Continuum, amelyet egy azonos nevű aktivista csoport adott ki, amely tagadta a HIV/AIDS létezését.. Az áltudományos tartalmakat előnyben részesítő magazin az AIDS-tagadással, az alternatív gyógyászattal és az LMBTQ+ közösséget érdeklő témákkal foglalkozott. A lap 1992…..
Sokáig keresték a módját annak, hogyan lehetne minden egyes árucikket biztonsággal azonosítani. Először az 1930-as években lyukkártyákkal próbálkoztak, mint amilyenekkel az első számítógépek működtek, de nem voltak túl praktikusak. Aztán 1974. június 26-án az ohiói Troy egyik bevásárlóközpontjában…..
Számtalan filmben és sorozatban láttuk már, a köznyelv és popkultúra része az a bizonyos piros telefon, ami a Fehér Ház és a Kreml közötti állandó kapcsolatot volt hivatott fenttartani. Ennek ellenére nincs és nem is volt soha piros telefon, ám volt helyette valami más, valami sokkal izgalmasabb!..
Az egykori zenész és korábbi televíziós műsorvezető angol fizikus, Brian Cox a BBC vasárnap reggeli műsorában elmondta, hogy még mindig sok az ismeretlen, és felvetette, hogy a földi élet máshonnan származhat – vette észre a hvg.hu. A részecskefizika és a tudományos társadalmi szerepvállalás…..
Bár a hot dog eredete nem teljesen tisztázott, valószínűleg a németek a bécsi wienerwurst és a frankfurti virsli alakja miatt kezdték a tacskóhoz hasonlítani, ami németül ugye dachshund, amit az Államokba kivándorló honfitársaik red hot dachshund néven árusítottak. Elmondjuk a vörös dögös tacskó…..
Robert Zemeckis legendás időutazós mozisorozata klasszikus szinkronnal a Corvin moziban! Mint talán sokan tudják, a filmekhez kétféle szinkron is készült: az eredeti, amivel most ismét látható lesz 1987 és 1990 között, a második változat pedig 2002-ben. Mindkettőben Rudolf Péter szinkronizálta a…..
Van egy hang, amit az Egyesült Államokban tilos leadni a tévében vagy rádióban, nem használhatják reklámokban, filmekben és sorozatokban sem, és nem, nem a South Parkból ismert úgynevezett barna hangról van szó! Az egész országot érintő esemény során ugyanis fontos a hatékony központi kommunikáció,…..
James Cromwell a hírhedt állatvédő szervezet, a PETA pólójában tűnt fel egy manhattani Starbucksban, majd másodmagával egy extrém erős ragasztóval a pulthoz ragasztotta a tenyerét, ezzel kívánt tiltakozni az ellen, hogy a népszerű kávéhálózat drágábban értékesíti a vegán tejet – számolt be róla…..
Újabb sikeres felbocsátáson van túl az UPRA (Universal Platform for Robotics and Aerospace) csoport! Ráadásul egy nagyon különleges hasznos teher is helyet kapott a modulon, egy eljegyzési gyűrű! Egybekelni készül ugyanis a csapat két tagja, Bodó Zsófia és Góczán Bence, így a csapat ezzel a nem…..
Nemrég mi is megosztottuk a Friderikusz Show azon adásának részletét, melyben a Holdra elsőként lépő Neil Armstrong volt a műsor vendége. Most felkerült a produkció azon adása is, amelyben négy évvel később, 1997-ben egy karácsonyi adás alkalmával kapcsolták élőben az orosz Mir űrállomást...
1969. július 20-án az Eagle, azaz a Sas nevű holdkomp két fős személyzete landolt a Nyugalom Tengerén, s talán nincs is e bolygón olyan, aki ne tudná, hogy másnap, 1969. július 21-én az Apollo-11 küldetés során lépett először ember a Hold felszínére Neil Armstrong és Buzz Aldrin személyében. Míg a…..
Éppen a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatójának idején lőtte ezt a fotót a Hubble űrtávcső erről a kozmikus, kettős pengéjű fénykardról, erről a fantasztikusan gyönyörű, úgynevezett HH24 Herbig-Haro jetről. A kép középpontját egy sötét, jedi-szerű porköpeny takar el, miközben egy újszülött csillag…..
A Gáspár Laci problémáját leszaró ByeAlexet, vagy inkább konzervénekléseket nézzek? – tettem fel a költői kérdést vasárnap este, amikor mind a két nagy kereskedelmi tévécsatorna karanténműsorokkal szórakoztatta a népet. Még jó, hogy A mi kis falunk alkotóinak új magyar sorozata legalább kárpótolt…..
Közeledik a Kapcsolatfelvétel Napja, és bár az Űrszekerek közösségtalálkozót a kialakult járványhelyzet miatt el kellett halasztanunk, így is van mire melegíteni a zajláda előtt, ugyanis április 5-én, vasárnap délután két órától maratoni podcast adásfolyammal ünnepeljük a Star Treket, és a vulkániak…..
Kevesebb, mint egy hónap van a Kapcsolatfelvétel Napjáig, amire nem csak a hetente megjelenő, az ingyenes Űrszekerek közösségtalálkozóhoz kapcsolódó különleges tartalmainkkal melegíthettek, mint amilyen a pénteken bemutatott, Holl Nándor és Kassai Károly, azaz Tuvok és Neelix magyar hangja…..
Mivel a néző, mint olyan nem igényli a változatosságot, a farsangi időszak kezdetével mindkét nagy országos tévén maszkot húznak a fejükre az ismert emberek. Az RTL Klubon vasárnap bemutatkozott Álarcos énekes kezdte a sort, amivel kapcsolatban azt hiszem túl magasak voltak az elvárásaim. Igaz, a…..
Szilveszterkor felemás emlékműsorral tért vissza a miniszterelnök közeli jó barátjának felesége tévéjén a legendás sorozat, a húsz éve az Orbán kormány által elkaszált Szomszédok. A Bujtás János, a  teleregény egyik rendezője által összegrundolt, meglehetősen semmitmondó és felesleges epizódban a…..
Január 4-én tragikus hirtelenséggel, ötvenhat évesen elhunyt Gesztesi Károly, akinek nevét, hangját és arcát egy ország ismerte és szerette. Rengeteget szinkronizált, felsorolni is lehetetlen hány magyar változatban működött közre. Jellegzetes orgánumán szólalt meg nyelvünkön Shrek, Sulley és…..
Szemfüles olvasóink már észrevehették, hogy a magyar humorcsatornán hétfőtől csütörtökig 19:50-kor kezdődő Agymenők közben a jobb felső sarokban kis felirat hívja el a figyelmet arra, hogy az epizód nincs is megszakítva se reklámmal, se műsorajánlóval. Az újításról természetesen megkérdeztük a…..
Szombaton az X-Faktor második élő showjában édesanyja jelenlétében Manuel az "Anyu büszke" című saját szerzeményével állt színpadra. A produkció durva vitát generált a mentorok között; Laci a dallamot hiányolta, pedig tagadhatatlanul volt benne. Az ugyanis szerintünk felismerhető a TXT, azaz a…..
Péntektől hetente több riporttal jelentkezik az RTL Híradó új, önálló blokkja, a Zöld Hírek. Célja, hogy minél több embert megszólítson és felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és a klímaváltozásra. A műsor indulása jó apropó, hogy cikksorozatunkban tovább faggassuk a hazai televíziós piac…..
Mától új műsorokkal jelentkezik a TV2, köztük egy apukás napi sorozattal, és Majka saját fejlesztésű game-show-jával. Míg előbbi nem biztos, hogy megtalálja a közönségét a TV2-n, utóbbi egy jó casting esetén igen szórakoztató lehet. Premier előtt néztük meg a Mintaapákat, a csatorna új napi…..