Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kazángépész

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tempfli József Radnóti 2014 2014.05.18 18:04:33
Több, mint fél éve izgat egy Radnóti Miklóssal kapcsolatos kérdés. A költő, mint tudjuk, a XIII. kerületben született, és itt volt az a lakás is, amelyben feleségével Gyarmati Fannival élt. 2014 Holokauszt emlékév. Ebben az évben emlékezünk a költő halálának 70.…..
Tempfli József 2013 - Trianon éve 2014.01.27 12:34:07
A kínai naptár szerint az éveknek nevük van. A sárkány éve, a disznó éve, stb. A 2013-as év a XIII. kerület életében nagyon érdekesen alakult. Nevezzük nemes egyszerűséggel Trianon évének. Hogy mit jelent, azt mindenki érti. Lássuk. Trianon éve nem egészen 2013. január 1-én…..
Horn Gyula kerületében lakunk. Kis emberünknek, nagy drótvágóval szobrot állít az önkormányzat. Horn Gyula példáján fellelkesülve, folyamatosan figyelem: hol lehetne kerítést bontani, melyek azok a kerítések, amelyek elvesztették a funkciójukat, és ideje megszabadulni…..
November 10-én az MSZP-Együtt-PM pártszövetség nyilvánosságra hozta az országgyűlési képviselő jelöltjeinek listáját. A korábbi 19-es és 20-as választókörzetekből alakult Budapest 7-es választókörzet jelöltje Hiszékeny Dezső úr, a XIII. kerület alpolgármestere.  A…..
Oroszország legújabb gyarmata lesz Magyarország abban a történelmi pillanatban, amikor megkapják Orbántól és a szociktól a paksi tendert. Itthon nem zajlik társadalmi vita a paksi bővítés környezeti, gazdasági és politikai kockázatairól, erről értekezik Sarlós Gábor, míg Perger Andris újra…..
Kazángépész 2013.12.03 19:50:15
Mielőtt túl messzire szaladnánk, írjunk le két dolgot. 1. Magyarország, eltérően például Örményországtól vagy Ukrajnától, tagja az Európai Uniónak. Ez egyszer s mindenkorra kizárja mindenféle gyarmatosítás lehetőségét. 2. Ugyanezen tényből kifolyólag Magyarország miniszterelnöke - legyen bárki - csak olyan államközi szerződést ír alá, amely megfelel az uniós normáknak, különben akkora kötelességszegési eljárást és pénzügyi büntetést kockáztat, hogy abba ő és pártja belerokkan. Ebből kell kiindulni.
Amikor az oroszokkal nagy államközi szerződésekben gondolkoznak, akkor két dolgot kell nézni: mit adnak ők és mit adunk mi. Jelenleg a kétoldalú mérleg nagyon nincs arányban, az oroszoktól vásárolunk energia hordozókat, és az oroszok a tőlünk kapott pénzért nem tőlünk vásárolnak. Gondolom, Orbánék azt akarják elérni, hogy ez ne így legyen, mi veszünk tőlük gépeket, és ezért a pénzért ők vesznek tőlünk mezőgazdasági termékeket. (Mint volt korábban is). Ma Orbánék egyik legnagyobb gondja, munkával ellátni a falusi embereket. Lecsökkentendő a vásárolt gáz mennyiséget, és megnövelve a gépeket, úgy tűnik, hogy az atomerőműben találták meg a közös hangot. Orosz metró, orosz vasúti szerelvény, orosz gépjármű, orosz televízió, orosz elektronika, stb. a magyar lakosságnak nem kell, még egyszer mondom, marad az atomerőmű. Korábban kurrens volt még az orosz fegyver, de ez sem kell.
Röviden összefoglalva: ha lesz Paks-II, akkor röföghetnek a falusi ólakban a disznók, és szánthat a paraszt. Mint volt Kádár alatt.
Tempfli József A családi ezüst 2013.11.24 12:15:09
A képviselő testület október 10-i ülésén komoly vita alakult ki a Pannónia utcai óvoda telkével kapcsolatban. A több éve üresen álló ingatlant az önkormányzat le akarja bontatni, és a területet el akarja adni. A környéken élők ezt nem szeretnék, és azt akarják, hogy a…..
Tempfli József Halottak napjára 2013.10.25 15:11:49
November 2-a a Halottak Napja. Ilyenkor az ember megemlékezik a halottairól, kimegy a temetőbe, virágot visz a sírokra, emlékezik. Nem csak családtagjainkra emlékezhetünk. A világban számos dolog is elmúlt, amelyhez valamikor közünk volt. Nekem ezekből különösen sok jutott. A…..
Tempfli József Becsengettek... 2013.10.08 08:49:46
A szeptemberi tanévkezdés nagy felpezsdülést okozott az oktatás „frontján”. Dúl a nyilatkozatháború arról, hogy a közoktatás átalakítása jó vagy rossz, ki a nyertes, ki a vesztes, stb. Jó magam is nagy érdeklődéssel figyelem az eseményeket, hiszen nyolc évig a katedrán…..
Elszállt a nyár, hol van ma már? Itt az ideje, hogy számba vegyük a nyáron történteket. Természetesen a XIII. kerület politikai történéseire gondolok. Még a nyár elején fogadta el a képviselő testület a XIII. kerület hosszú távú fejlesztési stratégiáját. A tervezet két…..
Július 8-án eltemették Horn Gyulát. Nyugodjon békében. Családtagjai, barátai és elvtársai fájdalmában én is osztozom. A temetésén nem vettem részt. Bár állami temetés volt, határozottan sajnálom, hogy nem hangzott el az Internacionálé.  Horn Gyula nemcsak államférfi…..
Tempfli József Árvíz 2013 2013.07.17 08:36:01
A Duna vízmennyiségét tekintve az utóbbi idők legnagyobb árvize van mögöttünk.  Jelentős anyagi és emberi  ráfordítások árán az árhullám úgy ment át az országon, hogy emberéletben kár nem esett, és egyetlen egy várost sem öntött el a víz. Ez nagyon sok ember…..
Nagy indulatokat váltott ki a közelmúltban a Szabolcs utcai Kórház, amely egy része ismét funkcionálni kezdett. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a „Fűtött utca” program keretében a Szabolcs utca 33-35. 3. épületének hajléktalanok átmeneti szállása és egészségügyi…..
Miközben én az előző cikket írtam és feltettem a blogra, Bangladesben szörnyű katasztrófa történt, összeomlott egy ház.  A Kurír így számol be a történtekről: http://www.kurir.hu/bulvar/bulvar-hirek/mashol/1939-82-halott-a-dakkai-hazomlas-utan.html  A tragédia…..
Április 20-án délelőtt, a Föld Napja alkalmából környezetrendezést szervezett a  XIII. kerületi önkormányzat a Népszigetre. Ennek keretén belül a résztvevők a szemetet szedték össze a sziget fő utcáján és a Duna partján.  Ezen vettem részt én is. A vasúti hidon…..
Már egy hete él a XIII. kerületben a kiterjesztett parkolás. Kétszer is körbejártam a területet, kíváncsi voltam, hogy állnak a dolgok. Az első benyomásaim nagyon kedvezőek. Mindenek előtt jóval kevesebb autó parkol az érintett területen, láthatóan visszavetette a P + R…..
Lőn Más a Parkolás Örvendetes eseménynek leszünk nemsokára részesei. Angyalföldön a fizetős parkolási zóna a kerület teljes területén átlépi a Róbert Károly körútat, és ezzel a körúton belüli területekre egységes parkolási rend lép életbe. Már festik a…..
A Változó Angyalföld program fontos eleme a kerületi közintézmények geotermikus energiával történő fűtése. Közismert dolog az, hogy a távfűtés – bár környezetkímélő, de – a legdrágább fűtési mód. Sok lakóközösség gondolkozott  - gondolkozik azon, hogy a…..
Minden változik. A tapasztalatok szerint. Változik a kedvenc kerületem, Angyalföld is. Jó három éve kezdtem intenzív levelezésbe a kerületi politikai élet akkori szereplőivel, és kezdtem el propagálni az én, külön bejáratú Változó Angyalföld programomat.  A programnak öt…..