Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pocak-HUN

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..
Pocak-HUN 2012.09.29 21:56:31
@sera79: A doktornénije vakon van mint Stevie.
Sokan nőttünk fel tehéntejen és csodák csodája élünk. Nem a tej az ellenségünk hanem a stressz, a szesz, meg a bagó. De főleg a stressz. A doki meg vissza adhatja a diplomáját. Mert amíg a gyermek szervezete termeli a laktáz-t addig nincs mitől félni.
Pocak-HUN 2012.09.29 22:40:19
@zellerlevél:
No akkó majd én.
Bár kevésbé vagyok tudományos.

Miért alakulnak ki alllergiák? Roppant egyszerű. Nem a tej lesz a bűnös. Főleg szegény másfél százalékos. Talán nem kellett volna bagózni fiatalon, (Ezé tiltották be a hülye amerikaik, ugyanis a nőkben genetikai sérülést okoz. Még a petében is!) meg anti-baba tabletta. Nem kellet volna DDT-vel találkozni (Matador néven volt ismert, meg társai) és akkor nem néznénk ekkora bögre szemekkel, hogy genetikailag sérült gyermekek jönne a világra. Akik a keleti széltől is kiütésesek lesznek.
Mi lenne ha volna hadsereg. Bevonulnál helyette? Mert ott aztán magasról tojták le a tejallergiát... meg mindenféle allergiát.

Azt az apróságot meg csak egészen óvatosan írom le, hogy az élettani felnőttkor elértével a megszűnik a legtöbb emberben a laktáz termelés. Innen az érzékenység. Nem fertőző. Ez eddig is így volt, csak a legtöbben melegedni járnak be bioszra, pedig taníccsák.

"a nagyanyám fejte azonnal ittuk, semmi bajunk... "
Hagyjuk már a süketelést, én se vagyok mai csirk... kakas, de azért ezt nem nyalom be. Nem csak itt tudok paraszt lenni, hanem hozzám tényleg délután négykor ér ki a déli harangszó. Tehát a friss tej az anno is megfosatott úgy ahogy kell, mindannyiunkat, pedig pár cimborával már nem tegnap kezdtük a tejvedelést. Lehet a páleszt nem bírjuk, de tejben még jók vagyunk.
Magyarul termeljük a LAKTÁZ nevű enzimet mind a mai napig. Ám friss tej negyven éve is hasmenést okozott. Elmondom. Azért mert annyira magas a zsírtartalma, hogy az átlagos emberi szervezet nem igazán tolerálja. Magyarul kenyér nélkül eszed a szalonnát. (Mint ahogy egy-két pesti ismerősöm teszi.)

No a végére, hogy vasilag kicsit képbe kerülj.

A vas felszívódását segítő tényezők:

Fruktóz és C-vitamin jelenlétében gyorsabban szívódik fel.

A vas felszívódását gátló tényezők:

A csersav, (lásd tea, a fanyar ízt okozza) a gabonában, spenótban lévő rostanyag.
A kalcium ami müzliben, zöldbabban, sajtban, ZSÍROS tejben, fügében, stb. előfordul.
Gyomorsavlekötők.
A tojásfehérjét alkotó egyik fehérje.

Egyébként egy jól informált orvos ismerős, komolyabb összefüggést hoz fel, mint amit összekaptál. Sajnos tudományosan is megalapozottnak tűnik.
A Hír TV Gyógyhír c. műsorának szeptember 9-i adása kapcsán az alábbi levelet küldtük a műsor szerkesztőségének. Tisztelt Gyógyhír!Szeptember 9-i, "A BCG oltás hatékonysága" c. műsoruk véleményünk szerint súlyosan elfogult volt az oltásellenesek javára. A műsorban aránytalanul sok időt kapott egy…..
Pocak-HUN 2012.09.17 19:19:38
@polly graph: Ja! Csak nem az oltásoktól döglünk meg, hanem a stressztől de ez már lényegtelen ugye?
Igen okos gondolat volt.
No hagyjuk.
Kocsmablog kis Viku 2012.07.27 10:42:39
Adunk a kocsmáknak egy pofont! 10 állandó kérdés, 10 válasz. Ismert arcok nyilatkoznak. Név: Bihari Viktória Születésnap: 1977. január 28. Foglalkozás: karitatív szociopszichiáter és gyermekmágnes Mottó: "amit birtokolsz, az birtokba vesz." /Harcosok klubja/ > Egy…..