Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drdj

43 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokásos - teljesen indokolatlanul - melodramatikus stílusomban már hetek óta azt várom, mikor kérdezi meg valaki, hogy "te most akkor abbahagytad a bloggolást?". Mivel ez nem történt meg, világos, hogy már mindenki rájött. És már megint én tudom meg utolsónak, pedig valaki korábban már levezette…..
drdj 2016.09.17 19:47:17
@Hamster: Én általában hétvégén szedem össze a héten történt, közlekedési témájú információmorzsákat. Hírolvasásra pedig a facebookot használom, viszont ott még nem találkoztam a bloggal vagy a hampage-dzsel (szép toldalékolás, nemde?).
Eligazodnál térkép nélkül a régi Budapesten? A Városi levegő kvízéből kiderül! Ezennel ugyanis folytatódik a Városi levegő felismerős sorozata, de egy nagy visszalépés következik, legalábbis az időben! A sorozat eddigi részeiben ugyanis a legszebb ma álló budapesti épületeket mutattuk be, melyek egy…..
Előzmények itt és itt.Mostmár tényleg szeretnék fekvőzni!   Ismét pár lépéssel közelebb jutottunk az általunk épített trájkkal való száguldáshoz. Már egy jó hónapja itt áll a pincénkben két jó hosszú csődarab. Mert ugye először alapanyagot vettünk és utána a…..
drdj 2011.10.23 11:31:59
@smida: Küldtem levelet a blog.hu-n keresztül.
drdj 2012.02.23 17:12:56
@KriszCián: Mi is csak a tervezgetés szintjén álltunk legutóbb, érdemes a Bikemag rekumbens fórumát felkeresned, illetve a rekumbens.blog.hu-t. Az Atomic Zombie Warrior terve könnyen elérhető, megfizethető és minimális tudással megépíthető. Persze kellenek hozzá szerszámok, meg jó kézügyesség, de nem lehetetlen feladat :)
Októberig összesen 12,4 kilométer bicikliutat és biciklis sávot ad át a főváros, jelentette be sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezetője. A fejlesztések nem a belvárosban, hanem az agglomerációban valósulnak meg, hogy a…..
Először is köszönöm minden kedves olvasónak a kitartást és gyakori vissza-visszanézést. Idén ez a hetedik bejegyzés, így tartom a havi egy poszt átlagot, ez most már "sokéves átlagnak" is tekinthető. Csak én érzem úgy, vagy tényleg ilyen sokat változott a világ?…..
Mostantól az eddig velohírek néven futó írások - minthogy nem az aktualitás volt a fő erényük - modellbemutató néven fognak megjelenni. Jöjjön tehát ismét 5 gyönyörűség a nem olyan régmúltból!RotoveloAz ausztrál Tri-Sled megfizethetőnek szánt modellje, 5990 ausztrál…..
A Totalcar cikke megihleti az embert. Szinte minden mondatán érdemes elmélázni, minden gondolatán világszerte rengetegen vitatkoznak szakértők és laikusok egyaránt. Vajon meddig létezik a mai értelemben vett automobil? Mi lesz az utódja? Milyen energiával fog működni?Delta…..
Már a POV videók is olyanok, mintha magunk is ottlennénk a velomobilban, mi tekernénk, éveznénk a száguldást. No de nem lenne jó az utcán látni több modellt, ellátogatni a gyárba? Drontenben egymás mellett található a velomobiel.nl (a Quest és a Strada gyártója), illetve az…..
A POV (point of view) video kifejezés más műfajból lehet ismerős, nem firtatom mások eziránti jártasságát. Lényeg az, hogy olyan, mintha én ülnék abban a gyönyörő Sinner Mango Sportban, Brisbane (Ausztrália) utcáin. Illetve, hála Istennek, ültem is októberben, Groningen…..
Még a hirtelen jött hideg, késő őszi idő beköszönte előtt volt módom tesztelni a második számú (világozzöld) Pannonridert. Másodszor látogattam el a Pannon Solar műhelyébe, ahol Dóczy Pál Mefisztóként vezetett végig a tervezés és gyártás egyes folyamatain. Már évekkel…..
Már másodszor látogattam el a Pannonrider főhadiszállására, az eddig elkészült mindkét modellt kipróbáltam és született egy jópár fénykép is (aminek egy részét én csináltam). A fotók felkerültek a Flickr-ös mappámba, ahol igen sokan rátaláltak, köztük a ligfiets.net, a…..
Racemachine Beértünk! 2010.06.21 08:25:00
 Igen, elérkezett ez a nap is, sikerült elérni Annapolis kikötőjét! Feri jól van, igaz volt már jobban is. "A világ legnehezebb kerékpárversenye" teljesítése után kapott medállal gyarapodott az éremgyűjtemény. Ez a verseny nagyon nehéz volt mindenki számára,…..
Hat kerékpáros indított bírósági eljárást Seattle ellen, mert hiába jelezték a városnak, hogy veszélyesek az új villamosvonal sínjei. Mindannyian saját tapasztalat alapján állíthatják, hogy nem csak úgy akadékoskodásból vállalták a pert, hanem azért, mert komoly fizikai…..
Egy bekezdésnyi összefoglaló álljon itt az idei évről: túl vagyunk a szokásos különlegeskerékpáros eseményeken, a SPEZI-n és a Széchenyi futamon, beindult a kerékpáros szezon, egymást érik a versenyek és egyéb kerékpáros rendezvények. Talán idénre jutottunk el oda, hogy…..
Na ezzel biztos nem keverednénk úgynevezett SMIDSY helyzetbe, tuti mindenki észrevenne és biztosan nem tudnának sávon belül megelőzni! ..
Marcell, alias djhoma örvendeztetett meg egy újabb érdekes és már-már művészinek tekinthető levéllel. Remélem, sokan fognak a jövőben is megfertőződni a velomobilok iránti szeretettel!VelomobilokRá kellett jönnöm, hogy már kiskoromban is ilyen guruló szerkezetre vágytam. Annak…..
Kedves Olvasók!Szolgálati közlemény következik. Mielőtt még bárki azt hinné, hogy teljesen eltűntem, szeretnék mindenkit megnyugtatni, itt vagyok, foglalkozom mindannyiunk kedvenceivel, a velókkal, a háttérben lázas munka folyik. A részletekről csak akkor fogok beszámolni, amikor…..
Ha egy-egy szépségben szeretnénk gyönyörködni, itt a jó alkalom! A klasszikus Go-One részletes bemutatója után egy zenés klipet láthatunk az ausztrálok Avatarjáról, a sort pedig a Borealis nevű, ICE Trike-okra szerelhető burkolattal zárjuk.  Go-One3 Tri-Sled Avatar…..
Őszintén hittem, hogy lesz rá időm és energiám, hogy minden újonnan felbukkanó és régről előkerült velomobil fejlesztést, prototípust bemutassak. Szerencsére abszolút reménytelen a helyzet, szinte minden országban van pár lelkes vállalkozó, aki otthon vagy a műhelyében…..
A velomobil elsősorban közlekedési eszköz, egy ember szállítására való, aki önmaga látja el a motor feladatát is. Csomagtartóval is rendelkezik majd’ mindegyik modell, kisebbel vagy nagyobbal, de igazán nagy terheket célszerű utánfutóval fuvarozni. A karosszéria funkciója…..