Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marhadoktor

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1860. A pápai áldásra várók tömege a Vatikánban a Szt. Péter bazilika előtt..
marhadoktor 2024.03.25 21:25:25
@gigabursch: Barényi Béla már a hatvanas években tesztelte illetve kialakította az akkori Mercedesekben (lásd fecskefarkú) a gyűrődő zónákat. Akkoriban csinált törésteszteket, mikor mindenki hülyének nézte, mit rontja itt a jó autókat.
A hárompontos biztonsági öv Volvo eredetű.
1970. Nyárköszöntő "Midsommar" fesztivál Svédországban..
marhadoktor 2023.07.08 14:44:53
@gintonic.azigazi: Jó ideje nem kerültem erre. Moldvai csángó lévén tapasztaltam és tudok is valamennyit a román komenyista rendszer alatti életről. Valóban a hetvenes évek vége fele kezdődött az igazán rossznak mondott időszak, de ha picit mélyebben belemászunk, akkor a hatvanas évek eleji téeszesítés sokkal rondább hatással volt az itteni társadalomra mint bármi más a következő évtizedekben. Pár millió parasztnak a teljes vagyonát vették el, két generációból csináltak léhűtőt, parazitát és tolvajt. Mert annak a pár millió embernek, azok gyerekeinek és unokáinak is meg kellett élniük valahogy...
1914. II. Miklós orosz cár a Téli palota erkélyéről jelenti be a németek elleni hadüzenetét..
marhadoktor 2022.03.02 20:12:35
@hátramozdító: Nemrég olvastam valahol (nekiálltam keresni, de döglött vagyok már hozzá), hogy a nagy katedrálisok elég sokáig épültek régebben is. Valamelyik rekorder tán több mint 500 évig is épült. Tényleg nem emlékszem, tán a reims-i, fene tudja. Valami képet is láttam az egyik, még épülében lévőről, maradt rajta egy középkori daru úgy az 1800-as évekig. Ettől függetlenül nekem is nagy érdekesség volt a Sagrada Familia története.
marhadoktor 2022.03.03 13:36:43
@Pascal: Elhiszem neked, ilyesmire emlékeztem.
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
marhadoktor 2021.02.08 14:45:48
@ZON: Egyszerű körülmények között az átlagember egyszerű technológiákat alkalmaz. Mondok egy nagyon egyszerű (már unom a szót) példát: télen, -10ben (-20-ban) a majdnem 60 éves Zetoromba frissen forralt vizet rakok reggel, ami felmelegíti a motort, sokkal könnyebben is indul. Jó, cserébe a traktor leállításakor kiengedem a vizet teljesen mert a blokkba fagyott jég szépen repeszt. De úgy is volt anno kialakítva a traki, hogy könnyen be lehetett tölteni és könnyen ki lehetett ereszteni. És nem vagyok egyedül ezzel. Kinézem a ruszkikból, hogy ők sem vitték túlzásba anno a dolgot, használták éppen azt ami volt.
A 2020-as év többek számára hozott új lehetőségeket, kihívásokat. A nadrágszíj eggyel (kettővel) beljebb kerül, a családi költségvetést át kell számolni, így akár a telefondíjcsomag, extra fogyasztási javak, cikkek mérséklése, átmeneti megszüntetése mellett kell eldönteni, hogy mi az, amiből viszont…..
Mercim a lábam Úton vagyok. Egy 15 000 kilométeres európai körút első napján. Lassan 12 órája vezetek. Végre. 10 hónappal a „szigorúan vad” ötlet születése után, szervezés, csapatmunka, áldozatok eredményeképp itt vagyok az Alpokban, magasabban már, mint a Kékes, egy osztrák kis faluban,…..
Pár napja érkezett meg a Nordschleife legújabb sajtóanyaga, mely azonnal instant nyálkiválasztással járt. Nem tudom, mennyien tudják, de a Nordschleife önálló márkanévként egy ideje már jelen van a közepesen elfogadható minőségű merchandise-piacon.Most kirukkoltak a Nordschleife…..