Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fittolder

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többször látok fent a neten olyan fotókat, ahol hátköznapi férfiak magassarkúban vagy pedig valamilyen más női lábbeliben vannak, múltkor például egy UGG csizmás pasika képe volt kint az egyik közkedvelt fészbúkos csoportban. Azzal nincs is gondom, ha 1 buzi buzinak is…..
jay's workout edzel még? 2014.01.30 13:48:17
a sportolók a kezdeti nagyon könnyű fejlődés után mind-mind elkezdenek egyre lassabban fejlődni. ez természetes, hiszen a test abból fakadóan, hogy a túlélés a fő célja, nem arra van kitalálva, hogy +20 kiló izmot cipeljen, de arra sem, hogy a végtelenségig erősödjön, hanem…..
érdekes napom volt. reggel, miután fél órája álltam a buszmegállóban, rájöttem, hogy ez a már nem fog jönni. (később kiderült, hogy de, egy óra késéssel jött). valahogy viszont el kellett jutni iskolába, szal gondoltam friss levegő, felpattanok a biciklire, faszaság. 36 perc…..
  A funkcionális edzés fogalma több - kevesebb sikerrel  bevezetésre került a hazai fitnesz iparban. Kis túlzással paradigmaváltást indukált a gyakorlat-végrehajtások terén, az egy síkban (többnyire sagitalis irányba) végrehajtott rendkívül unalmas, bár a hipertrófiára előnyösen ható mozgások…..
fittolder 2013.02.11 11:19:37
Sok minden igaz, sok minden nem igaz ebben blogbejegyzésben.A funkcionális edzés védelmében:

Konvencionális edzőteremben végzett funkcionális edzés egyszerűen nonszensz. A funkcionalitást ebben az esetben a test valódi funkciójaként kell érteni. Azaz amire a test "ki lett találva" azokat a képességeket, készségeket kell fejleszteni. Ez valóban visszatérés a régi-új módszerekhez.Folyamatos felkészülés a legváltozatosabb fizikai kihívásra) A lényeg azonban éppen az, hogy nem speciális sportági fejlesztésről van szó. A cél a specializáció elkerülése, az általános fittség növelése. Arra pedig mi más lenne jobb, mint a test alapvető funkciónak fejlesztése?? Azaz fuss-dobbj-ugorj-emelj súlyt-húzd fel magad, nyomd ki magad...stb.
A funkcionális edzésmódszer normális kivitelezéshez speciálisan kialakított edzőterem kell. (Hiszen a funkcionális edzés nem egyenlő pl. a köredzéssel...vagy súlyemelés után futópadon futni...)
Szélsőséges példák, kvázi hülyeségek azért mindenhol vannak.Normálisan kialakított edzőteremben,szakképzett edző felügyelete mellett nem fognak Fittlabdán állva súlyt emelni, vagy tárogatást végezni:-)) vagy a fejükön pörögni a delikvensek.

A személyi edzés azonban itt némiképp módosul. Ezt megkívánja a sportág jellege. Ennélfogva a kiscsoportos foglalkozás a jellemző, nyilván sok egyéb paraméterhez (kor, edzettségi szint, nem...stb )igazítva. Itt ugyanis fontos a társas kapcsolat, a viszonyítás. Individuális, de mégis csoportos. Kicsit talán átmenet a csapat, és egyéni sport között.Valójában személyiségfüggő is, hiszen van aki csoportban jobban fejlődik, van aki pedig egyénileg.

Nem pusztán a változatosság élvezete jelenti a fő különbséget a hagyományosnak tekinthető fitness elemek közül. A funkcionális eszközök tárháza folyamatosan bővül. Rendkívül széles skálán mozog.A tudományos alapokon kialakított eszközöktől (G-flex, TRX) a hagyományos, újra elővett eszközökön át (gyűrű, kötél, Kettlebell) egészen a naturális, edzőtermen kívüli eszközökig (pl. traktorkerék, kalapács, szán)

A funkcionális edzésmódszer csúcsa kétségkívül a CrossFit. No persze támadják is sokan (savanyú a szőlő ugyebár). Legfőbb támadási felület pl. az edzőképzés mikéntje, hogy nagyon drága....stb.
A sporttudományban a ma már teljesen elfogadott módszerek közé tartozik az FMS szűrés, az SMR használat....pl. De ugyanígy említhetném az újabb trendek közül a Primal Move-t is.

Summázva: igen, sokan ráfogják az edzőtermekre, hogy funkcionális, sok edző tart kamu funkcionális edzést. De egy magára valamit is adó kliens, azért utánanéz ennek annak, mielőtt belevág valamibe.
Azaz mielőtt szétcincálásra került a funkcionális edzésmódszer (egy másik módszer végett) azért érdemes lett volna szétnézni olyan-rohamosan fejlődő termekben is-ahol IGAZI funkcionális edzésmunka folyik, kellemes hangulatban, mérhető hatékonysággal.

www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_73_plo_413_mi_a_fitness_valojaban.php

forfitathletex.blogspot.hu/2013/02/mirol-is-szol-ez.html
200an lájkolták az M-fit oldalát. hát ezt éreztük. ugyanis ennek örömére 200as napot tartottunk :D1. sajáttestsúly10 falmászás (fekvőtámaszból kézenállásba felsétálás falnál lábbal)10 burpee20 fekvőtámasz10 burpee30 guggolás10 burpee50 felülés10 burpee50 kitörés2.…..
jay's workout bell 2012.09.24 20:40:08
egész órás bell volt ismét crosson. megjegyzem én ezt mindig nagyon szeretem. az elején a súly választásnál odarohantam direkt egyből egy 20asért :)tabata jellegű volt a dolog 45 mp munka - 15 mp pihenő, 4 gyakorlat x 3 kör volt egy menet. és három ilyen menet volt.a gyakorlat…..
jay's workout bell 2012.08.15 21:55:35
ma az egész edzés kettlebell volt, Kövesden. a 20ast választottam ki magamnak, mint az edző bá :P mert úgyis 24el dolgozok itthon. a gyakorlatokat emlékezetből írom, körülbelülrefelvétel - 3 x 10katonai nyomás - jobb: 8/2 bal:7/3elől nyomás - 7-7swing 2 x 10elülső hídtartás 30…..
jay's workout cross 2012.08.13 22:48:46
végre eljutottam. de most nem esett jól. nem a testemnek, ne értsetek félre, hanem a lelkemnek. még mindig gyenge a szívem és a tüdőm. a gyakorlatokban konkrétan nem fáradt ki se a kezem, se a lábam, mégis meg kellett állni és alig bírtam csinálni, mert nem kaptam levegőt…..
jay's workout cross verseny Kövesd 2012.07.13 23:52:00
kettedik lettem a nagyok között! és meg kell mondjam, nem sokkal. élveztem az egész cuccot, jó volt.az időim körülbelül.WOD 1időre:13 előlnyomás 30 kg13 burpee13 guggolás 30 kg fej fölött tartva13 kézelemeléses tapsos fekvőtámasz13 felülés13 elemelés 60 kg13 guggolás2perc 28…..
jay's workout győztem 2012.07.07 22:30:00
...izzadtság folyik a szemembe, de a tűző nap miatt egyébként sem látok. alig kapok levegőt, de tudom, elől vagyok. fél körrel van lemaradva a második tőlem, a crossfites csávó. pedig az elején nagyon beijedtem tőle. aztán meg ahogy elrajtoltam az elején a 400 méter futáshoz,…..
jay's workout ez a crossfit 2012.07.04 22:38:00
hát ez a dolog.. durva. a crossfit nekem a robbanékonyságot jelképezi. az erőm megvan hozzá, csak levegőt alig kapok közben :Dszóval úgy kezdődött, hogy bicikli Kövesdre (19km)az edzés Pap Zoliékkal:bemelegítéstársas feladat: míg az egyik fut, a másik : 1,magas térdemeléssel…..
fittolder 2012.07.05 14:57:41
Üdv!

Kis korrekció: nem az újoncoknak volt kiegészítés, hanem a versenyzőknek.De csak egy kis lazulós, átmozgatós. Verseny előtt ugyanis nem szabad agyonterhelni magad. Nem véletlenül volt a mai edzés is ilyen kis csapatépítős vidámkodás.

Örülök, h tetszett az edzés, és nálam nagy PLUSZ pont, hogy a futást választottad, ez a jó út. (Öcskössel mikor reggel fél hatkor edzünk egy porcikánk sem kívánja, úgyhogy inkább ráteszünk még két kört!!:-))

Vannak eszközeink, csak nyáron inkább az atlétikai jellegű dolgokat fejlesztjük...de nem mondom, hogy nincsenek kombinációk.:-)

G. gondoltam, hogy neked menni fognak a saját súlyos gyakorlatok. A CF mind a 10 fizikai képességet fejleszti, tehát te csak egy kis szegmensével találkoztál. A szépsége abban rejlik, hogy mindent mérünk, illetve nincs két egyforma edzés szinte soha. Van pár standard elem, illetve ún. WOD (Workout of the day)de a lényeg az, hogy bármikor bármilyen fizikai kihívásnak meg tudj felelni. Azaz pl. tudj gyorsan és sokat futni, esetleg ezzel párhuzamosan nagy súlyt felemelni, vagy nagy súlyt SOKSZOR felemelni, majd azonnal megcsinálni sok fekvőtámaszt,muscle-up-ot, kötélmászást, bicajozást, ugrókötelezést, helyből távolugrást, vagy magasugrást.... vagy bármi mást.

Végezetül kis kedvcsináló:
tesztoszteron.hu/emagazin_01_73_plo_413_mi_a_fitness_valojaban.php

(Gratulálok, színvonalas a blog, illetve rockenroll, nem is lehet gépzenére edzeni!!:-D)
fittolder 2012.07.05 14:58:57
@fittolder: jah pap z. voltam:-)