Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ismeretlen név

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magánhangzókat is jelöltek sokszor az iratok, csak nem magában a szövegben, hanem felé, vagy az irat szélére írva. Na már most mivel a zsidóknak tilos kiejteni Isten nevét, ahol ez volt írva, ott "Ádonáj"-t mondtak, ezt általában a JHVH felé írták. Végül a nagy kavarásban és…..
..
Ismeretlen név 2013.08.26 11:22:36
@sefatias: Igen, végtére az a kettővel ezelőtti. :)
Ismeretlen név 2013.09.06 19:35:41
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
MI ABBAN HISZÜNK ITT A BLOGON, HOGY JOBB TUDNI AZ IGAZSÁGOT MINT FÉLNI TŐLE Ez Jehova Tanúi kiadványában olvasható: "Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az…..
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
Ismeretlen név 2013.07.15 11:40:21
@küzdős: @kingdom: @Volt Tanú: Csak egy érdekes tapasztalat... Pont a minap történt, hogy szolgálatban voltunk, folyóiratkörúton. Megáll mellettünk a lehető legbuzgóbb és legszemellenzősebb testvér az egész gyülekezetben az autójával, kérdezvén, hogy a szántóföldire megyünk-e? Mondtuk, hogy nem, mert már elkezdtük a szolgálatot. De azokat a szikrákat vető szemeket! Én sosem szerettem ezeket a "kicsi" szántóföldiket, pláne a csoport által szervezetteket. Egymilliomodszor újrahasznált, mindenkinek a könyökén kijövő dolgokat mondanak el, aztán jönnek az emberhez pásztori látogatásra, hogy igen, nagyon buzgók vagytok, de nem értjük, miért nem vagytok jelen a csoport által szervezett szántóföldiken...

A másik dolog az úttörőkről: nálunk most van elég sok, de ha végignézek rajtuk, nagyon jól tudom, hogy a többség alig csinál valamit. Van olyan, akinek lassan egy éve nincsen saját területe. Hogy lehet így úttörőzni? Persze, tudom. Elindulnak otthonról, bemennek a központba, aztán leülnek egy padra, hazafelé bevásárolnak, beszélgetnek az ismerősökkel, néha még a Biblia is szóba kerül. Nagy szolgálat, mi? Persze én sem csinálom másképp ezek után. Ha nem lenne a sok folyóiratos helyem, nem is mennék, mert ezekhez elmegy az ember, megvan a napi/heti séta, elbeszélget velük, közben jókat lehet beszélgetni a munkatárssal, aki hasonlóan fogja fel a dolgokat. Könnyen összejön így másfél milliárd óra!
Ismeretlen név 2013.07.15 17:57:13
@reboot: @Volt Tanú: Nos igen, egyelőre még a "belső ellenzék" tagjait szaporítom. A legnagyobb baj, hogy a barátaim mind a szervezetben vannak. Ők jórészt értékes emberek, szeretném felnyitni a szemüket. Úgy néz ki lassan sikerül is. Közös Őrtorony-felkészüléseket szoktunk tartani minden héten, bár ezek már nem az Őrtorony-cikk értékeiről szólnak, hanem a sok eszement állítás megcáfolásáról... Én azt mondom, hogy jelenleg így vagyok; tudom, hogy nem túl jó ez. Amíg a vének nem tudnak semmiről, addig nagyon jó, a látszat fenn van tartva, egyelőre nem érzem úgy, hogy sürgősen lépnem kellene. (Persze ennek némi más oka is van, amit most nem írnék le részletesen...) Ha elegem lesz az egészből, akkor meg már semmi nem állít meg.
Új JW.org “üzlet” nyílt a franciaországi Rouenben - de vajon mit árul? Az Őrtorony Társulat létrehozott egy “üzletet” a franciaországi Rouenben – nem messze a francia Bételtől – azzal a céllal, hogy hivatalos weboldalukat, a JW.org-ot népszerűsítse. Ez az üzlet az…..
Ismeretlen név 2013.06.12 16:41:12
A zónafelvigyázó előadása - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS kommentekben Az előadás ITT is megtekinthető...
Ismeretlen név 2013.06.02 19:31:11
@Trifena: Nekem nagyon tetszett az, amint kedvesen leírta a Bírói Bizottságbeli élményeit... Hogy lehet egy 14 éves lányt ilyen megaláztatásnak kitenni, hogy a szülei és három idősebb férfi előtt kelljen beszélnie - vélhetően - az első szexuális élményéről??? (Mert bár nem mondta ki, elég egyértelmű, hogy erről volt szó...) Leírta, milyen fájdalmas volt ez az apjának, de a lány érzelmi világával ki foglalkozott?
Ismeretlen név 2013.06.03 16:54:25
@Johnny Joker: A chatet el tudnád küldeni nekem e-mailben? Köszönöm.
Vasárnap Jehova Tanúinak előadást tartott a zónafelvigyázó. Ez a Tanúk életében mindig jelentős esemény. Legalább is úgy csinálnak. De vajon ki is a zónafelvigyázó? És miért jön ide? A zónafelvigyázó általában olyan ember, aki a vezető testület környezetében…..
Az Őrtorony Társulat számára Jehova Tanúi által felajánlott adományok összege évről évre csökken. A legtöbb gyülekezetben már annak is örülnek, ha a rezsiköltségeket tudják fedezni az adományok. Mióta napvilágra került, és a külföldi média is közölte, hogy az Őrtorony…..
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
Ismeretlen név 2013.05.19 14:07:20
@SeriousGamer: Nos. Én eléggé testvér vagyok és egyáltalán nem "hitehagyott". Mindig ott vagyok az összejöveteleken, hozzászólok, vannak feladataim, sőt néha még prédikálni is elmegyek. Ha a többiekre nem is, rám érdemes lenne hallgatnod. Pár őszinte kérdést tennék fel. Miért vagy itt? A kiadványok teljesen világosan MEGTILTJÁK, hogy hitehagyott weboldalakat olvassunk. Hiszen ha ezt tesszük, MEG FOGUNK HALNI armageddonkor. Ezért akár ki is közösíthetnek, vagy minimum megfeddhetnek. Miért csinálod hát? Szerinted van értelme? Nem azt mondja a Bibliaíró, hogy a gyöngyöket ne szórd a disznók elé? Vajon nem a Társulatra hozol szégyent azzal, hogy saját weblapot hozol létre, nem bízva a Hű és Értelmes Rabszolgában, hogy ők le tudják rendezni a beteg elméjű hitehagyottakat?

Egyébként van egy tippem, hogy ki lehetsz, a stílusod egész egyedi... Majd ha megírom egyszer az elkülönülő levelemet, ha elegem lesz az egészből, akkor a te nevedet is bedobom a véneknek... ;)
Sziasztok!Már régóta olvasom a blogot kb. 2 éve. Sok érdekes írással találkoztam itt. Magamról azt mondanám el hogy még mindig gyakorló JT vagyok. 1,5 éve neveztek ki kisegítő szolgának de van itt egy nagyon érdekes dolog. Én már évek óta olyan dolgokat gyakorlok ami miatt már…..
Az én történetem ... Először is remélem itt kapok kapok olyan tanácsot meglátást vagy véleményt ami segíthet nekem. Kezdeném az elejéről.Összejöttem egy fiatal lánnyal nagyon kedves és csinos nála jobb emberrel még nem találkoztam. 3-4 hónap után elköltöztem hozzájuk nem…..
Az elmúlt években Jehova Tanúinak minden nagyobb összejövetelén bejelentik, hogy az elhangzott programról csakis saját használatra szabad hangfelvételt készíteni. Tehát nem lehet odaadni senkinek, nem lehet terjeszteni, és főképpen nem szabad feltölteni az internetre. Ez az…..
Ismeretlen név 2013.04.27 11:15:38
Ha megfigyeljük, vannak témák, amiben az élőbeszédben sokkal inkább kijelentik a dolgokat, mint az Őrtoronyban. Persze ott is van, de utána mindig tompítják valamivel. Egy előadásban - kongresszuson - hallottam, amint az előadó szó szerint így fogalmazott: "szellemi gyengeségről és a Jehovában való bizalom hiányáról tanúskodik az, aki a felsőoktatást választja, elpocsékolva ezzel fiatal éveit". Na persze, mindjárt ki is közösítenek, amiért egyetemre akarok menni... És a testvérekbe ez jobban megmarad, mint a kiadványokból az, hogy mindenki maga dönt. Persze ott is egyértelmű a felsőoktatás-ellenesség, de mindig egy kicsit tompítanak rajta azzal, hogy azért nem kell megvetni az ilyen személyeket.
A másik ilyen téma a közösségi oldalak. Ebben is bizonytalanságban tartják a testvéreket. Nem mondják ki, hogy nem szabad, de bűntudatot akarnak kelteni abban, aki fennvan. Részlet a nyári kongresszusról: "Képzeljétek, egy testvér be volt regisztrálva egy ilyen közösségi oldalra, felvette a kapcsolatot egy régi osztálytársával, aztán meg paráználkodtak". Valószínűleg a testvér azt sem tudja, mi az a Facebook, de azért menőzik a fantasztikus történetével...
Ja, és mi a véleményetek a most tanulmányozott fejezetről a Jeremiás könyvből? Legszívesebben hozzávágtam volna a könyvet a levezetőhöz és ez a színpadon, felolvasóként egész "színpadias" is lett volna. Valami szörnyű. Milyen jogon sugallják azt, hogy ha megházasodsz, meghalsz???
Ismeretlen név 2013.04.27 20:13:16
@reboot: 8. fejezet, 92-99. oldal, elsősorban a 13. bekezdés, de már előtte is.
Ismeretlen név 2013.04.27 20:13:23
@reboot: 8. fejezet, 92-99. oldal, elsősorban a 13. bekezdés, de már előtte is.
Nálunk  a gazdasági válság közepette. Mikor vannak olyan testvér családok akiknek napi 1.500-2.500 Ft-ból  kell megoldaniuk a betevőt. Külön kerti, zárható parkolót építünk Bakos A. körzetfelvigyázó testvérünknek. Nyilván egyszerűbb lett volna, ha a már…..
Ismeretlen név 2013.04.19 19:18:58
@baland: Igen, általában olyan sokat - persze logikusnak tűnően - érvel, hogy a házigazda igazából nem tud mit mondani. Ez nagyon látványos, én is voltam már vele szolgálatba. Szeret ő sokat beszélni. Ezzel együtt mondom, hogy nekem nincs bajom vele.

K.I.-ről meg ne is beszéljünk. :D Ő egy fazon.
Az Őrtorony 2013. július 15-i száma, amelyet hetekkel a tervezett megjelenése előtt kiszivárogtattak, több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol a Vezető Testület “új világosságával” kapcsolatban Három héttel az április közepére várható megjelenése előtt, az…..
Ismeretlen név 2013.04.07 14:15:33
@Johnny Joker: Szerintem a Lelkiismereti válságnál többre mentek, ha az ilyen érdekes és értékes cikkeket fordítjátok. Persze, örülünk ha az is kész lesz, de tulajdonképpen az ráér - szerintem - de az aktualításokkal érdemes foglalkozni.
A Társulat kegyetlen ragaszkodása ahhoz, hogy kerüljék a kiközösített családtagokat, egyre hírhedtebbé teszi őket a külvilág szemében Ausztráliában az Őrtorony egyre inkább a támadások középpontjába kerül, mivel egy szektákkal kapcsolatos ausztrál tanácsadó szolgálat…..
Egy korábbi bejegyzésben már bemutattunk Jehova Tanúi régi-új tanúskodási módszerét, a Manhattan projektet. Ezt az Őrtorony Társulat utasítására, most Magyarországon is bevezetik, először Budapesten. ..
Ismeretlen név 2013.03.07 17:13:27
Jehova Tanúi gyülekezeteiben úgy osztogatják a Bibliákat, mintha aranyrudak lennének. A Bétel kifogyott a készletekből! Ha a forrásaink pontosnak bizonyulnak, az Őrtorony Társulat egy új kiadású, revideált [átdolgozott] Új Világ Fordítású Bibliát ad ki a 2013-as nyári, "Az…..
Ismeretlen név 2013.03.07 16:39:56
@Johnny Joker: @EveH: Angolul: "God's Word Is Truth!" Szóval a forrásban helytelen. Persze lehetséges, hogy lesz revideált kiadás, de mondjuk ezt már tavaly is láttam a kongresszus előtt angol exjt oldalakon, nem hinném, hogy lenne belőle bármi, túl sok pénzbe kerülne és igazából a mostanit is ki lehet magyarázni és el lehet ferdíteni. Én a mostani kongresszusra inkább egy 'Teljes Írás könyv'-utódot tudnék elképzelni.
Az Őrtorony titkolózást, megtévesztést és még gyűlöletbeszédet is alkalmaz az azokkal szemben folytatott küzdelmében, akik ellenkezni mernek vele  Jehova Tanúit úgy kondicionálják, hogy félelemmel és bizalmatlansággal tekintsenek minden információra az interneten, amely az…..
Ahogy azt tegnapi posztomban írtam, pénteken meglátogattam a királyság-termet. Beültem a könyvtanulmányozásra, és meghallgattam a Köf előadását. A program alatt néhány értelmezési hibára lettem figyelmes, amiről úgy gondoltam, hogy érdemes egy posztot írni. Nézzük először…..
Ismeretlen név 2013.02.03 18:23:51
@sefatias: Most nézem a blogod jelképééül szolgáló mérlegből eltűntek a dolgok... Ez már az új idők új logója?

Egyébként gyengülés, megrogyás. Szerintem két éven belül! Aztán meglátjuk mi lesz. Magyarországon sok tűzijáték lesz még. Mi lesz, ha elkezdik "költséghatékonyság" céljából összevonni a gyülekezeteket országszerte... Nálatok is: "40 fő"!!! És országos a kisebb gyülekezetek hanyatlása. Ahol sokan vannak, ott még elkerülhető egy rövid ideig a galiba, de a kis gyülekezetek nagyon hamar komoly gondoknak néznek elébe. Mind anyagi, mind szellemi téren. És mikor lesz az első Királyság-terem eladás? Na ezek indítják el majd a lavinát.
Revenge of the Sith... Avagy: egy keresztény koncepciós per igaz története. A főszerepben: K.B. körzetfelvigyázó és néhány gyülekezeti vénLong, long time ago... Valahol egy messzi-messzi spirálgalaxis Nap nevű csillaga körül, attól harmadikként, keringett egy kék színű bolygó.…..
Ismeretlen név 2013.01.28 19:32:07
@sefatias: Csak nem Bakoska megy hozzátok? :)
Ismeretlen név 2013.01.29 21:09:29
@sefatias: Pedig ő szokott lenni ilyen 'rendrakós', ahogy ismerem... De biztos a mostani is ilyen babérokra tör! :)