Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szentpetike

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddigi beszámolókban nem említettük és a képekből sem jön át, Bali (és gondolom egész Indonézia) egyik legsúlyosabb problémája a szemét. Vagyis a szemét kezelésének finoman szólva sem 100%-os megoldása.  Ez azonban nem egy balinéz probléma, elég Magyarországon kinézni majdnem bármelyik…..
Hogyan fedeztük fel a vidéki tájakat, ha a hétköznapjaink a belvárosban telnek? Szereztünk egy lakókocsit, bepakoltunk hálózsákokat, teletankoltuk a kocsit és igyekeztünk kijutni Sydney forgalmából a számunkra új és meglepően nagy járgánnyal. Ezután már csak arra kellett vigyáznunk, hogy a…..
Koppenhágából induló repülőnk Bangkokban (thai nevének a jelentése az Angyalok Városa) szállt le egy röpke tíz órás repülő út után, és ezzel a tíz órával meg is érkeztünk a télből a nyárba. Már a reptéren 32 fok fogadott minket, közel 100%-os páratartalommal, ezért meglehetősen furán éreztük…..
szentpetike 2019.02.07 12:00:18
Mindjártjövünk Újra úton 2019.02.03 01:05:05
Hosszú idő telt már el azóta, hogy frissült volna a blog, ez nagyrészt azért van, mert már hosszú ideje nem pakoltuk meg s nem vettük a hátunkra a hátizsákjainkat, hogy több hetes/hónapos útra induljunk. (Kivétel persze Bence, aki három-négy éve a világot járja.) Ezen már ideje volt változtatni,…..
szentpetike 2019.02.03 10:03:01
Mindjártjövünk Vidéki idill 2015.11.23 08:00:00
 Új-Zéland egy mezőgazdasági ország, sokan dolgoznak a mezőgazdaságban, az első telepesek is farmerként kezdték el az életüket és erre máig büszkék a helyiek. Egyáltalán nem kapcsolódik negatív jelentés a farmer kifejezéshez. Szóval egy farmon dolgozni az egyik…..
Mindjártjövünk Stoppolunk 2015.07.06 08:00:00
Egy folyópart felbukkanásával új életünk kezdődött. Nevezhetnénk akár úti életnek is. Szövögettünk régebben is olyan álmokat, hogy majd nekivágunk Délnek, és megismerjük az országot, de a tervezésből csak nem lett semmi.  Úti élethez viszont Új-Zélandnál keresve se…..
Vissza kell tekernünk az időben pár hetet.. Érthető okok miatt, nem akartuk közzé tenni a hírt, mielőtt nem állunk stabilan anyagilag. Legutóbb, mikor elhagytuk munkaadó városunkat, egy hosszú túrát terveztünk. Ezer kilométer megtétele nyolc nap alatt. Minden éjszaka más…..
Nem mehetünk el a világ másik végére anélkül, hogy észre ne vennénk valamit, ami számunkra egy "kicsit" furcsa.  Emlős a vadonban? Öljed! -Az országban a fehér ember érkezése előtt nem élt emlősállat, úgyhogy minden emlős importcikk. Sajnos az emberi meggondolatlanság,…..
Mivel is kezdhetnénk a négynapos, tajvani kalandunk leírását, mint annak a tisztázásával: mi is Tajvan? Hivatalosan ez egy el nem ismert, Dunántúl méretű szigetország, mely 1949-ben szakadt el Kínától. Függetlenségét csupán pár karibi és óceániai ország ismeri el (az…..
A kik vagyunk kérdésre sokkal könnyebb válaszolni: három maki az öt makiból s egy makilányból :) Vagyis három huszonéves borsodi srác akik egy ideig lakótársakként tengettük életünket egy felejthetetlen albérletben Budapest VII. kerületében. Végzettségünket nézve…..
2013 áprilisában lehetett elősször Magyarországról egy éves working holiday vízumot igényelni Új-Zélandra. Ekkor még csak egy kósza gondolat volt, hogy milyen jó lenne egy évet kint csavarogni, úgy, hogy még pénzt is keresünk. Százan kaphattak Magyarországról vízumot, s mivel a száz hely pár nap…..
szentpetike 2015.02.02 17:00:31
Aki közelebbről szeretné megismerni az USA igazi arcát annak érdemes autóba ülni, és nekivágni a végtelen utaknak. Mi épp ezt tettük, és közel 100 ezer mérfölddel a hátunk mögött elmondhatom, hogy minden megtett mérföld ajándék volt.A tájak és a látnivalók szines egyvelege…..
Veterán Pannoniákat loptak el egy garázsfeltörés alkalmával Várpalotáról. Mindkét motor egyedi fényezésű, így könnyen felismerhetőek. Az ügyben már természetesen a rendőrség is nyomoz, de talán a közösség ereje is segíthet megtalálni az ellopott motorokat. Aki…..
szentpetike 2013.12.28 12:35:00
@Gyurma73: Neked még okosodnod kell!
  Az, hogy milyen borzasztó ingatlanhirdetésekkel lehet találkozni az ingatlanirodák és az online gyűjtőoldalak kínálatában szinte már senkinek sem újdonság. Cikkek és blogbejegyzések sora foglalkozott már az igénytelenül fotózott, megtévesztő leírásokat és hamis…..
szentpetike 2013.12.23 13:53:16
@determ: ezzel csak egyetérteni lehet.
Viszont engem az is zavar, hogy néhány ingatlanos cég képein a legszembetűnőbben a saját nevük látszik, sokszor a lényeget kitakarják a képből.
Északnyugat-Szlovéniában, a Júliai-Alpok lábánál találjuk az alpesi nyaralók talán legszebb gyöngyszemét, a Bledi tavat. A jégkorszak után a bohinji gleccser visszahúzódott és az általa kimélyített meder megtelt a jég olvadása után és kialakult a tó, mely 2120 m…..