Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy is mondtuk a minap? Ha mi társadalmasítunk valamit, az társadalmasítva van! Mondjuk, társadalmasítás ide vagy oda, azok az idők nem jöttek (még) el, amikor a kommentszekció dönt az urbanisztika és a közlekedésfejlesztés igazságairól, azonban a logikus vita nyitott, és ebben a sokszor feltett…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2021.01.30 11:04:34
@bozon: Értem, köszi, ez fontos információ, én beleírtam volna a cikkbe ;)
Mindazonáltal én még mindig a metró pártján állok, mert bár tudom, hogy sokkal drágább, még úgy is, hogy mondjuk a Dózsa György úttól kéregben, a külső körvasúttól meg felszínen menne a Pólusig, a másik irányban meg a Madárhegytől felszínen (és nem a virágpiacig, hanem a budaörsi Auchanig!), de egy ilyen vonal már tényleg érdemben képes lenne csökkenteni az ingázó autóforgalmat is (nagy P+R parkolók TÉNYLEGESEN a város szélén, vagy azon kívül, nem úgy, mint mondjuk a Pillangó utcánál, ami, ha ránézünk a térképre közelebb van Bp közepéhez, mint a városhatárhoz, GYORS, és nagy kapacitású belvárosi összeköttetéssel - mégiscsak az M1-M7 és az M3 adja a legnagyobb ingázó autóforgalmat a városba, és ez pont ezt a két irányt válthatná ki. Szerintem ez a néhányszázerer ingázó kiszolgálása fontosabb lenne, mint a maximum 10ezer Krisztinavárosi lakosé.) Így már szerintem simán megtérülne a metró magasabb költsége.
A vírus hatására virágzásnak indulhat az éjszakai vonatozás? Vajon az angliai magyarok is élvezhetik? Hajlandóak vagyunk-e egyáltalán átszállni?..
Bocsánat, de ezt nem bírom ki, meg kell mutatnom: megérkezett Az ember a Fellegvárban 4. évadának hosszú előzetese. Ez lesz a sorozat befejező évada, november 15-én érkezik az Amazonra. Vajon John Smith a Birodalmat választja vagy megváltást talál? Franket látjuk még? Mi lesz Kido sorsa? Megannyi…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2019.10.21 11:38:58
@Gyingizik: nem, nincs, van.
"Linda ugyanarra a zenére veszi le a klumpáját, amire az X-Menes Őrszemeket gyaknak a sztyeppéken!" - Vagy valami ehhez hasonló mondat hangzott el egyik szerkesztőségi ülésünkön, minek hatására úgy döntöttünk megpróbálunk utána járni a "legendának". Bevallom talán kissé…..
Rajmi és Kitti ébredésével nyitjuk a reggelt, Rajmi majdnem egészen sokáig gyászolta Karót, éjszaka már Helgát ölelte volna, de aztán meggondolta magát, hogy még korai, számol be a fetrengő lánynak, aki el van ájulva új párjától, és sokkal jobban bízik benne, mint Patrikban. Szegénykém, úgy hiszem,…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2019.09.12 22:24:30
@Chuck Νorris: ja, a szerkik próbáltak intelligens külsőt KÖLCSÖNÖZNI neki :D
Váltakozó intenzitással, de évek óta esik szó folyamatosan a világmédiában egy "élő-emberes" Mars-utazásról, mely végre nem csak műszereket, szondákat vagy Mars-járó járműveket, hanem élő, hús-vér embereket is eljuttatna a vörös bolygóra. Most, hogy az InSight űrszonda nagy hírértékű felfedezésekről…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2019.04.30 10:54:56
@Jericho 1: értem én, hogy felmelegítjük a bolygó felszínét, és felszabadul a sok CO2, de attól még nem lesz mágneses védőmezeje a Marsnak, és az első napszél elfújja az egészet a francba
Pangea Nem sok maradna Belizéből 2019.04.28 20:00:00
Feltehetően az eredetileg április 10-re tervezett, majd május 8-ra elhalasztott belizei referendum nem kerül be a hazai média vezető hírei közé, azonban a népszavazáson feltett kérdés érdekes történelmi és geopolitikai helyzetre világít rá. Guatemala közel két évszázada képtelen belenyugodni Belize,…..
Aki annak idején utazott a Thököly úton vagy a Mexikói úton villamossal, az bizony jelenleg igencsak visszasírja ezeket a tujákat, mivel itt jelenleg millióféle buszjárat (vegyesen alapjárat és gyorsjárat) közlekedik, ezek viszont baromi zsúfoltan járnak (kivéve persze a 7E). Bár mostanság az az…..
Útitárskrém, víkendsajt és joghurthab. A kommunista konzervipar remekei, alufóliában sült löncshús recepttel. ..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2018.06.24 05:45:52
@midnightcoder2: "Sajtból nem volt akkora választék mint ma, viszont legalább nem műanyagból készült." nem-e? az akkori kockasajtok voltak csak igazán műanyagok, mindenféle törvényi szabályozás nélkül tolhatták bele a hidrogénezett növényi zsírokat meg adalékanyagokat. a szocializmusban kifejezetten dicsérendő, és innovatív volt, ha a drága tehéntej helyett iparilag előállított adalékanyagokból készíthettek "ételt", ami hosszabban elállt, és persze "finomabb" is volt a természetes dolgoknál (a sok ízfokozó miatt)
Kicsit eltérek a tőlem már megszokott mozgás-életmód-párkapcsolat témáktól és most egy számomra is új világba szeretnék egy rövid betekintést adni. Nem célom senkit meggyőzni, a benzines autók ellen kampányolni, vagy technikai információkat nyújtani, csupán egy-két tapasztalatot szeretnék…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2018.05.05 18:55:58
@Ad Dio: leírta az "üzemanyag" költségeket: villanyosnál évi 96e, benzinesnél évi 392e. te azt írtad, évi 200-250e a szükséges autóbérlés neked. akárhonnan nézem, ez még mindig alacsonyabb, akárhogy győzködöd a népet, hogy több a 346e ft, mint a 392e ft. ;)
Aki robotporszívó vásárlásra vagy nézelődésre adta a fejét, azoknak feltűnhet, hogy a Xiaomi termékei kitűnnek a kínai márkák közül. Bizony drágábban mérik őket, mint amiket a konkurenseknél láthatunk. De vajon mit tudnak? Rengeteg eszközüket próbáltuk már, telefonokat, okos órát, külső…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2018.03.02 14:14:33
@xiaomifan: tessék: www.youtube.com/watch?v=QS6aCtlCvKA
jó, nem robot, de irányíthatod a szobából :)
Az egykori szocialista országok közül majdnem mindegyikben készítettek fém építőjátékokat. Ezek kidolgozásra és felépítésre nem sokban tértek el a Meccano játékoktól, de itt is minden esetben működött a bevált receptem ne nagyon változtass szisztéma.A Szovjetunióban számtalan fém építőjáték készült,…..
Az Unió 23 országának védelmi és külügyminiszterei hétfőn megállapodtak, hogy további lépéseket tesznek egy európai védelmi erő létrehozásához. Öt ország nem vesz ebben részt: az EU-t elhagyó Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Portugália és Málta. A PESCO-nak nevezett (Permanent Structured…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.11.16 14:59:23
@apro_marosan_petergabor: kazahsztán is az európa-bajnokságon indul, holott bőven közép-ázsiai ország. ciprus is félúton van ázsia és afrika között, törökország is inkább ázsiai földrajzilag, sőt, azerbajdzsán, és örményország is
Két nap alatt összeszerelhető hidat vettünk a Filatorigáthoz az NSZK-ból. Megjött a 2-es metró első mozgólépcsője a szovjet "testvérektől", és hat új lakótelep építésének kezdtek neki. Óbudán 20-30 emeletes házak is épülhettek volna. És azt is megtudhatjuk, miért…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.11.05 12:19:01
Miután rengeteg érdekes (és drága) klasszikus autóba futunk bele, éppen itt az ideje, hogy egy minisorozat keretében mutassunk be párat közülük, olyanokat, amiket valamilyen okból érdekesnek találunk (és melyek esetében további közös pont, hogy mostanában árverezik vagy…..
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.07.25 17:05:27
@Jamesch: arról nem is beszélve, hogy a filmmel ellentétben az eredeti sg-1-ben és az atlantisban is minden nép, sőt minden faj tökéletesen beszélte napjaink amerikai angolját :)
Egy ilyen kicsi alapterületű lakásról senkinek sem a sötét színek jutnak eszébe. Pedig működhet, ha jól választjuk meg az arányokat. Vagyis ha teret engedünk a világos színeknek is.  Ebben a kislakásban a törtfehér-fekete kontrasztját emelték ki, ami azért szerencsés választás, mert rengeteg…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.06.11 11:24:34
@GiaMarie: mosogatógép pont van, a mosogató és a főzőlap közötti helyen, az alaprajzon DM-mel jelölve.
A posztban talán még a sokat látott törzsközönség számára sem igazán ismert területről, az (atomrobbantásból származó) elektromágneses impulzusokról és tesztelésükről lesz szó. A modern élet, így a hadviselés alapját mindinkább a mögöttes elektronikai rendszerek jelentik. Azonban a hardver…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.06.08 12:25:13
@Romanes eunt domus: nagyon jó könyv, én is olvastam, van folytatása is Egy évvel később címmel, illetve nemrég jelent meg magyarul a trilógia befejező része Az utolsó nap címmel. Pont tegnap végeztem vele.
Felfüggeszti összes Dohába érkező, valamint onnan induló járatait több nagy arab légitársaság, köztük az Emirates és az Etihad Airways is. A döntés hátterében komoly diplomáciai okok vannak. A vád: Katar feltételezhetően iszlamista terrorista csoportokat támogathat - számol be róla a…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.06.06 09:10:30
@ComLo: én nem csodálkoznék rajta, ha a többi öböl-menti légitársaság győzte volna meg a kormányokat, hogy kinyírják a konkurenciát.
Tisztázzunk valamit, Magyarországot nem támadja senki. Tagjai vagyunk az Európai Uniónak és közvetlenül választott képviselőink ülnek az Európai Parlamentben (Szájer József, "Spangli" Tomi és társai), a Európai Unió döntéshozó testületeiben pedig vezetőink képviselnek minket: Orbán Viktor és…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.05.24 20:45:12
@MaxVal BircaMan HJCD: egész pontosan hogyan harcolnak a kelet-európai népek az elnyomóik ellen? úgy, hogy a munkaképes, fiataljaik millióit küldik oda dolgozni? vagy orvul elfogadják az uniótól évente a gdp 5%-át kitevő támogatást? és hogyan lehetetlenítenek el minket?
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.05.24 21:20:55
@MaxVal BircaMan HJCD: nem, mi (sokkal) kevesebbet fizetünk be. ezt ellenőrizheted a kormány honlapjairól.
Andika távozása utáni harmatos reggel, Tomi smink nélkül is szereti Francit, Csaba nem tudom pontosan mit érez, csak sejteni vélem, idézem: "Most reggel amikor fölkelve, úgy hogy Andikától kong a villa, egy picit, tehát egy picit kong a villa én úgy érzem."..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.05.16 15:08:58
@BobbyEwing: áh, köszi, így már világos. sajnos a műsor nézése közben túl sok agysejtem pusztult el.
Budapest-New York és Budapest-Valencia után újabb útvonal került fel a légiközlekedési statisztikákkal foglalkozó anna.aero oldalára a Budapest-Luxemburg útvonal személyében a hét kiszolgálatlan útvonal kategóriájának nyerteseként (Unserved Route of the Week). Lehet nem is kell sokat várnia arra,…..
1934 - A Buck Rogers képregények már öt éve nagyon sikeresek voltak. A könyvek és gyerekjátékok nagy üzletet jelentettek. A King Features Syndicate úgy döntött, hogy szeretne hasonló üzleti sikereket elérni, ezért saját sci-fi képregényt akart indítani. A King Features először megpróbálta…..
Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere 2017.05.10 17:16:27