Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Urfang

0 bejegyzést írt és 1597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés ember került olyan gyorsan piedesztálra és zakózott egyből le is róla, mint Richard Kelly. Az író-rendező mindössze 26 éves volt, amikor első komolyabb munkájával, a Donnie Darkoval letaglózta a nagyérdeműt. A majdnem idő előtt süllyesztőbe került, majd fesztiválkörútján egyre elismerőbb…..
Urfang 2020.04.01 20:41:07
@Lazók György: A holló és a Dark City se rossz tőle de már azok is ereszkednek, az első filmje volt a legjobb a Spirits of the Air, Gremlins of the Clouds egy posztapokaliptikus film amit a Mad Max 2 helyszínén forgattak, de autós üldözések nincsenek benne csak három ember egy kunyhóban az Outback közepén, ahol a végére azért egy repülőgépet csak sikerül összehozniuk, azzal egyszer magasra szállt Alex Proyas aztán már csak vitorlázott lefele.
Németország (Tobis Film),  120+93 perc, ff., német Rendező: Leni Riefenstahl Producer: Leni Riefenstahl A rendezőnő másik híres dokumentumfilmjéről (Az Akarat Diadala) szóló írásom végén jeleztem, hogy Riefenstahl még egyszer szerepelni fog a listán. Itt van tehát ez is, és újfent leesett az…..
Urfang 2017.07.27 18:59:59
Ami a filmből kimaradt.
www.youtube.com/watch?v=Ys2d3iG9fqM

Hitler a szurkoláshoz belőtte magát amfetaminnal és hiperaktív túlmozgásos lett.
Urfang 2017.07.28 11:26:37
@moodPedro: Azt hittem azok kivágott jelenetek. Érdekes, hogy benne hagyta pedig nem néz ki rajtuk túl jól, olyan mintha lovon ülne :)
Mandiner blog Luxyeurópa 2016.09.16 10:51:00
Így látszik Európa Luxemburgból, tudják, abból az elfeledett járásból Franciaország és Németország között, amit annak idején még egy Belgium is képes volt kétfelé szakítani, és ami gyaníthatóan világelső az egy főre jutó offshore cégek, Európa-jogászok és portugál takarítónők számában...
Egy: tiszteletem minden lovagkeresztesnek, különösen azoknak, akik megérdemelten kapták a díjat, bármilyen területen is értek el eredményeket. Kettő: minden kitüntetett azt csinál a lovagkeresztjével, amit akar. Kitűzheti a kandalló fölé, feltűzheti az öltönyére, berakhatja a széfjébe avagy a…..
A német vezetés, tanulva az első világháborús tapasztalatokból, 1939-ben mindenképpen el akarta kerülni kétfrontos háborút. Felismerték, hogy mindaddig nem nyújthatják be az egyértelmű  háborúval fenyegető követeléseiket Lengyelországnak, amíg a Szovjetuniót nem tartják egy szerződéssel távol a…..
Urfang 2016.06.17 11:52:43
@BircaHang Média szerkesztősége: Ebből is látszik, hogy a mai Oroszország nem sokat változott a Szovjetunióhoz képest. Ma is szó szerint ugyanezt nyomják amikor megtámadják a szomszédaikat.

"a békeszerető SZU békeszerződést ajánlott a finneknek, de a gaz finnek elutasították, sőt még háborút is provokáltak, amire a SZU kénytelen volt válaszolni. A háborút a SZU dicsően megnyerte, pedig mind Anglia, Franciaország, mind Németország a finneket támogatták. Mindehhez a történelemtanár hozzátette halkan: eleve nem is létezik Finnország, ez egy kitalált állam, azaz nincs létjogosultsága."

vö.

a békeszerető Oroszország társulási szerződést ajánlott az ukránoknak, de a gaz ukránok elutasították, sőt még háborút is provokáltak, amire Oroszország kénytelen volt válaszolni. A háborút Oroszország dicsően megnyerte, pedig mind Anglia, Franciaország, mind Németország az ukránokat támogatták. Mindehhez még hozzáteszik halkan: eleve nem is létezik Ukrajna, ez egy kitalált állam, azaz nincs létjogosultsága.

Mi változott Sztálin óta? Ugyanaz a nóta...
Ha most lenne államfő-választás, a szavazók kétharmada negyedízben is behúzná az orosz elnök neve mellett az igent. Lábon lőtték magukat azok ott Amerikában, vagy mi a csoda történik? Még a felületes szemlélőnek is az a benyomása, hogy a Panama-iratok projekt fő célpontja Vlagyimir Putyin…..
Urfang 2016.04.18 16:53:29
@Kabai Domokos Lajos:

A putyinista propagandát csak egy rosszindulatú troll keveri össze a tényekkel. Persze, lehet homokba dugni a fejet, de annak előbb-utóbb tényleg fulladás lesz a következménye. A Szovjetunió is ilyen diadalmas győzelmi jelentések és fényes termelési jelentések közepette menetelt az összeomlás felé.

Azt meg csak nem gondolod komolyan, hogy ha előadsz egy ilyen tömény Kreml-propaganda szöveget és és az agitprop végére odabiggyesztesz egyetlen félmondatot, hogy azért Putyinnal is érdemes vigyázni, akkor ezzel az egy mondattal máris középre pozicionáltad magad és nem vagy orosz propagandista mert a 99%-os töménységű propaganda végére odatettél egy félmondatot.
Urfang 2016.04.18 19:29:35
@Kabai Domokos Lajos: Ha az lenne az álláspontod, hogy minél több megnyilatkozást meg kell ismerni a világból, akkor minél több megnyilatkozást ismertetnél szerte a világból, de nem ezt teszed. Mivel kizárólag az orosz megnyilatkozásokat ismerteted az álláspontod nyilván az, hogy minél több orosz megnyilatkozást kell ismerni.

Nincs ezzel az állásponttal semmi baj, legfeljebb az hogy letagadod és próbálod magad valami középen álló objektív megfigyelőnek beállítani aki csak minél több megnyilatkozást akar bemutatni a világból, de valahogy mindig csak a Kreml megnyilatkozásaiig jut el. Azzal sincs baj, hogy moszkovita vagy, legfeljebb az hogy ezt is letagadod.

Engem is érdekel minél több álláspont, többek közt az orosz is, ezért látogatok néha ide is, mert tudom hogy itt azt találom.

Meg azt a másik, szintén hamis hősi pózt is elfelejthetnéd, hogy itt mindenhonnan csak a nyugati mainstream folyik és ha te nem lennél akkor nem ismerhetnénk meg az attól eltérő véleményeket. Vedd már észre, hogy a teljes szélsőjobbos sajtó nem a nyugati maintsreamre, hanem a moszkvai propagandára van rácsatlakozva. Sőt az egész jobboldali sajtó inkább az orosz narratívához áll közelebb mint a nyugatihoz.

A csapból is az orosz narratíva folyik, a Kurucinfótól a Hídfőig, a Magyar Hírlaptól a Magyar Időkig, akkor mi ez a link duma arról, hogy lehetetlen ezt megismernünk mert úgy el vagyunk zárva tőle mint anno az átkosban és neked azért kell állandóan Kreml-propagandát fújnod középen álló független megfigyelő létedre, mert ha nem tennéd, akkor soha nem hallhatnánk ilyesmit?
Urfang 2016.04.20 08:16:30
@Kabai Domokos Lajos: Putyin állításait nagyon könnyű tényekkel cáfolni, a tények rendre felülírják a hazugságait.

Hazudott Putyin amikor azt állította, hogy nincsenek orosz katonák a Krímen, ez tény. Akkor is hazudott amikor azt állította nincsenek orosz katonák Kelet-Ukrajnában (épp most ítéltek el két aktív orosz GRU tisztet akiket ott kaptak el) és akkor is hazudott amikor bányászoknak nevezte a csecsen rohamosztagosokat és traktoristáknak a burját tankistákat, ezek is tények. Akkor is hazudott amikor azért ítélték el Nadja Szavcsenkót mert állításuk szerint egyedül "betört" Oroszországba. Akkor is hazudott amikor egy éven át az állítólagos ukrán Szu-25-öt rágalmazta a maláj gép lelövéséért. Akkor is hazudott amikor Minszkben szavát adta, hogy kivonja az orosz katonákat Kelet-Ukrajnából és visszaadja a határt. Akkor is hazudott amikor letagadta, hogy ők ölték meg Litvinyenkót, Poklonszkaját, Nyemcovot. Akkor is hazudott amikor nem ismerte el, hogy az európai neonáci-fasiszta szélsőjobbot támogatja.

Ezek mind tények amik kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Putyin hazugságot hazugságra halmoz, te pedig ezeknek a hazugságoknak az aktív terjesztője voltál, vagy és bizonyára leszel is, persze csak azért terjeszted ezeket a hazugságokat, hogy "az emberek minél több megnyilatkozást megismerhessenek a világból".
Putyin nagyobb várakozással, Obama visszafogottabban nyilatkozott a szíriai fegyvernyugvásról, amelynek nem részesei a terrorszervezetek. Az is kérdés, hogyan viselkednek a zsarolási pozícióba került NATO-tag Törökország új oszmanista vezetői, akiknek családjai dollár milliárdokat kerestek a…..
Urfang 2016.02.08 11:22:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Egyszer minden háború véget ér, a szíriai is véget fog érni, nem tudni hány év kell hozzá, de hogy nem fog örökké tartani az biztos, ahogy a menekültválság sem fog örökké tartani. És akkor Merkel majd visszatekinthet és azt mondhatja nem volt könnyű de megmentettünk rengeteg embert akik Szíriában meghaltak volna. Akkor ő büszkén és emelt fővel tekinthet majd vissza, de azok akik senkit se mentettek meg mire lehetnek majd büszkék?
Urfang 2016.02.08 12:06:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Persze milyen szép is lenne ha a belépésnél fel lehetne tenni nekik a kérdést, hogy ön menekült, gazdasági bevándorló, esetleg terrorista, ők meg szépen megmondanák, de sajnos ez nem így működik. Ez bizony csak itt derül ki és akik bűncselekményt követnek el azoknak nem jár a menedékjog, akik viszont betartják a törvényeket és tisztességgel viselik magukat azoknak jár. Ez egy folyamat ahol végül ki kell szűrni a bűnözőket és őket ki kell toloncolni.

A másik lehetőség, hogy a bűnözőkre hivatkozva nem engedünk be senkit, azokat se akik csak át akarják vészelni a háborút és közben betartják a törvényeket. Senki nem mondta, hogy ez egy jó mulatság, ez krízis ami senkinek sem könnyű, nehéz nekünk és még nehezebb nekik, a legnehezebb meg azoknak akik most is ott élnek a bombázások közepén.

Ez egy válság aminek a végén lesznek akik elmondhatják magukról, hogy nem volt könnyű de kivettük a részünket a nehézségekből sokak életét megmentve ezzel, és lesznek akik nem mondhatják majd el, hogy bármit is tettek volna, bárkit megmentettek volna, csak az öklüket rázták és vicsorogtak azokra akiknek amúgy is volt elég bajuk.
Urfang 2016.02.08 13:32:11
@Ad Dio: Még a demokráciákban is csak 4-5 évente szokás megkérdezni a többséget, közben meg a megválasztott kevesek döntenek úgy ahogy jónak látják. Merkelt is a többség választotta és azt teszi amit jónak lát és szerintem könnyen lehet hogy legközelebb is Merkelt fogják választani a németek. Szerintem a Pegida igen messze van attól, hogy többségnek nevezze magát, és a CSU-t sem igazán lehet a többségnek nevezni.

Vannak Németországban menekültellenes tüntetések és általában van mellettük ellentüntetés is ami gyakran nagyobb nálunk. Attól, hogy a menekültellenesek "többségnek" nevezik magukat még nem biztos hogy azok. Szerintem nemcsak hogy tévesen képzelik magukat többségnek, de ezt az egész menekültválságot túldimenzionálják, a fóbiájuk miatt nagyobb válságnak látják ezt mint amilyen.

Másfél millió menekült a kicsi és szegény Libanonban na az nagy válság. Egymillió menekült a kicsi és szegény Jordániában az is nagy válság. 2-3 millió menekült a közepes méretű és gazdagságú Törökországban az is komoly válság. De egymillió menekült a hatalmas és nagyon gazdag 500 milliós EU-ban ami a világ legnagyobb gazdasága az is válság de közel sem akkora mint amekkorának a hisztérikusan menekültellenesek látják.
Egyesek szerint az összeomlás előtt álló Oroszországgal akarja a fél világot térdre kényszeríteni Vlagyimir Putyin. Oroszország invázióra készül, ezért félkatonai alakulatot hoz létre a lengyel kormány és a hadsereg – hallgatom a Hír TV február 3-ai, szerdai, a lengyel védelmi miniszterre…..
Urfang 2016.02.04 10:52:52
@Muad\\\'Dib:
Ez nem újdonság, a világháborúk óta ez megy, hogy a két undorító imperialista birodalom csörtézik egymással, ők ilyenek, mit tudsz velük tenni? Az európai országok önmagukban egyiküktől sem tudnák megvédeni magukat ez a nagy helyzet. Mit kéne tennünk, nekünk is ezerszámra kéne gyártanunk az atombombákat, meg a rakétákat, meg a bombázókat, tankokat és tengeralattjárókat? Attól jobb lenne? Európa inkább a jólétet választotta, a csörtézők közül meg amellé állt amelyik az erősebb és amelyiknél nagyobb a jólét és több a szabadság. És jól választott. 45 évig voltunk az élhetetlenebb oldalon. Nem úgy emlékszünk rá mint amit visszakívánunk. Most az élhetőbb oldalon vagyunk és itt sincsen kolbászból a kerítés, de mégis jobb, miért kéne visszakívánkoznunk?

A NATO védelem igenis fontos, nézd csak meg, a volt szovjet érdekszférából azok az országok amelyek NATO védelem alá kerültek ma is egyben vannak, azok meg akiknek nem jutott NATO védelem sorra meg lettek tépkedve és orosz katonai bázisokkal megtömve. Ha nem lennénk a szövetségben mi is szabad préda lennénk, hát kösz, akkor inkább a nyugati szövetség.

Azok amiket az előbb leírtam mind valós biztonsági kockázatok, a valós kockázat pedig indokolja a védelem növelését. Hogy emellé most járul némi Putyint démonizáló propaganda is? Nos igen, Putyin propagandája meg a nyugatot démonizálja, egy-egy. Nem a propaganda a lényeg, nem a propaganda miatt kell növelni a védelmünket, hanem a valós biztonsági kockázatok miatt, azért mert ma tényleg sokkal fenyegetőbben lép fel Oroszország Kelet-Európában mint az elmúlt húsz évben.

Nem lesz ebből invázió se ide se oda, de ha feszültség van akkor kell a készenlét. Majd ha csökken a feszültség, akkor alábbhagy a propaganda és lejjebb megy a készültség is, de most a mai helyzetben erre van szükség.
Urfang 2016.02.04 11:43:35
@Leylandi:
Hát ha nem is mi döntöttünk róla, én azért örülök annak, hogy úgy döntöttek helyettünk, ahogy én is döntöttem volna.

Ami meg 56-ot illeti, lehet jobban jártunk azzal, hogy akkor nem segített a nyugat. Vagy szerinted jobban jártunk volna azzal ha a két szuperhatalom Magyarországon vívott volna egy Korea2.0 proxiháborút? Az inkább a nagyobbik rossz lett volna.

Lehet akkor most Magyarország is ketté lenne tépve a Dunánál, nyugaton mindenki Starcraftozna, keleten meg egy elmebeteg diktatúra lenne Kim Dzsong Viktor Kedves Vezetővel az élén :)
BEKIÁLTÁS Legyetek bizalmatlanok! 2016.02.01 17:19:35
A szabad világ sajtója egyre inkább propagandacélokat szolgál. A nyugati világban néhány nagy hírügynökség, vezető újság és tévétársaság határozza meg, hogy milyen eseményből lesz hír, s ennek ellenpontjaként, mit borít a feledés homálya. Mindenki másodlagos, harmadlagos felhasználója a…..
Urfang 2016.02.01 21:56:35
@Kabai Domokos Lajos: És szerinted miért nem hivatkoznak szívesen az orosz sajtóra nyugaton? Talán azért mert masszívan nyugatellenes! Vagy szerinted tényleg azt kéne fújnia a nyugati sajtónak is naphosszat, hogy minden rosszról a nyugat tehet és csak a jó Putyin cár az egyetlen igaz vezető?

Ezen kívül az orosz sajtó szélsőségesen militarista. Bármely tetszőleges pillanatban is nyitod ki a Tass, az RT, vagy a Sputnik oldalát biztos lehetsz benne, hogy tankokat, harci repülőket, rakétákat, fegyvereseket, robbanásokat fogsz látni. Ez az agresszív militarizmus ami az uszítás melegágya nyugaton nem fér bele egy mérsékelt újság profiljába. Vagy szerinted nekünk is nap mint nap az orosz gyilkolóeszközöket kéne bámulnunk áhítattal?

Azt meg kinek akarod bemesélni, hogy te vagy az objektív középen álló szenvtelen megfigyelő? Tíz írásodból tízben a nyugatod ekézed vagy az oroszokat dicsőíted, akkor mitől vagy te középen álló? Az vagy amit leírsz tehát nyugatellenes oroszbarát, ami amúgy abszolút szíved joga csak akkor minek megjátszani a pártatlan független szerepet?

És csak szólok, hogy az internet korában már itt is ugyanúgy el lehet érni bárhol bármikor az orosz sajtót is mint a nyugatit, úgyhogy az sem áll, hogy azért kell neked középen álló létedre csakis orosz propagandát terjesztened mert különben azt nem lehetne elérni.

Még csak az sem igaz, hogy magyar nyelven ne lenne számos "Moszkva hangja" jellegű magyar portál és olyanok is pont mint maga az orosz sajtó: szélsőségesek, agresszívak, militaristák, lázítók, uszítók. Javadra szóljon, hogy még te vagy közülük az aki valamelyest próbálja moderálni magát a sok véresszájú moszkovita között.
Urfang 2016.02.01 23:30:01
@Kavkaz: A "hallgattassék meg a másik fél" elvét betartja a nyugati sajtó, mindig beszámolnak az orosz álláspontról is. Beszámoltak arról is amikor a Krím lerohanásakor az volt az álláspontjuk, hogy nincs orosz katona a félszigeten, beszámoltak arról is, hogy Putyin szerint Kelet-Ukrajnában bányászok és traktoristák harcolnak, beszámoltak arról is, hogy szerintük nem ők lőtték le a maláj gépet. Mindig beszámoltak a másik fél álláspontjáról is, mindig elhangzott az orosz verzió, arról már nem ők tehetnek, hogy ezek rendre hazugságnak bizonyultak. Szóval meghallgattatik a másik fél, azt azért mégsem lehet elvárni, hogy azonosuljanak is vele, abszurd dolog azt várni a nyugati sajtótól, hogy nyugatellenes legyen.

Ez a mainstream\alternatív humbug meg úgy baromság van. Kialakult egy ilyen bugyuta narratíva, hogy ami mainstream az hazugság és ami alternatív az igaz. A mainstreamet sokan pejoratív jelzőként használják. Csak azt felejtik el, hogy amit itt alternatívnak neveznek az Oroszországban a mainstream és ami itt mainstream az ott az alternatív. Akkor mi van? Ott fordítva van? Náluk a mainstream az igaz és az alternatívok hazudnak?

Nem attól lesz valami igaz vagy hamis, hogy "mainstream" vagy "alternatív", hanem attól hogy megfelel-e a valóságnak vagy nem.
Urfang 2016.02.01 23:50:37
@Kabai Domokos Lajos: Érdekes oldal, nagyjából azt támasztja alá amit én is mondtam:

"In a landmark move, Russian authorities bring charges against Sergei Dorovskoi, a former deputy governor and alleged mastermind in the 2000 attack that killed Novaya Gazeta reporter Igor Domnikov. Russia has a poor record of impunity in the cases of murdered journalists, which increases intimidation and acts of violence against the press. Journalists face harassment and threats of legal action; the state media regulator issues warnings to enforce censorship; and reporters are attacked while investigating claims that Russian soldiers are fighting in Ukraine."
cpj.org/europe/russia/

Te se hidd, hogy meg akarlak téríteni, én is csak azt teszem itt amit te is teszel, hogy kerek legyen a kép megszólaltatom a másik oldalt is. Mivel itt az alternatív a mainstream és a mainstream az alternatív, ezért kell valaki aki megszólaltatja a szegény elnyomott mainstreamet ami itt helyet se kap, hogy ne legyen egyoldalúság :)
Ukrajna után Csecsenföld lett Oroszország bomlasztásának egyik terepe. Pontosításra kényszerült Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök egy minapi, félreérthető mondata miatt, amelyben Vlagyimir Iljics Lenin nevével kapcsolta össze a Szovjetunió felbomlását. Az államfő az Elnöki Tudományos…..
Itt is, ott is propaganda célokra használják a Litvinyenko-gyilkossághoz hasonló ügyeket: nem az események elhallgatásával operálnak, hanem az értelmezésükkel. „Nagy-Britanniában, egy komoly vizsgálóbizottság arra a megállapításra jutott, hogy Vlagyimir Putyin, tulajdonképpen…..
Urfang 2016.01.25 18:05:11
@Kavkaz: Csak ismerős volt ez a "soha nem fogjuk megtudni" duma, Kabai et. legutóbb a maláj gép ügyében hozta fel ugyanezt, úgyhogy én ha meghallom az orosz propagandában azt, hogy "soha nem fogjuk megtudni", akkor már tudom, hogy ez mit jelent. Az ő nyelvükön a "soha nem fogjuk megtudni" azt jelenti, hogy "soha nem fogjuk beismerni".
Urfang 2016.01.26 11:04:39
@Kavkaz:

Említhetnél valami konkrétumot is azon kívül, hogy a mainstream-PC narratíva nem igaz. Hol vannak azok a nem mainstream nem PC igaz narratívák?

A maláj gép ügyben volt egy alternatív orosz narratíva, az ukrán Szu-25 meséje a mindent beismerő ukrán pilótával amiről azóta bebizonyosodott, hogy úgy hazugság ahogy van és semmilyen vadászgép nem volt még a közelben, az orosz propaganda hazugsága volt az egész. Azóta még csak arra sem vették a fáradságot, hogy új hazugságot találjanak ki, már csak annyi van, hogy minden áron próbálják akadályozni a bíróság felállítását.

Litvinyenko ügyben nincs is más verzió csak az, hogy két FSZB ügynök polóniumot kevert a teájába. Nincs is alternatív orosz verzió csak az, hogy ez nem igaz, de hogy akkor mi az igaz azt nem árulják el.

Nyemcov ügyben még frissiben kivertek két csecsenből egy beismerő vallomást amit aztán vissza is mondtak, azóta megrekedtek az orosz nyomozók, nem történt semmi, itt sincs alternatív narratíva csak a kivert vallomások amiket az érintettek nem ismernek el.

Hol vannak azok a nem PC nem mainstream alternatív Igazságok? Ha tudsz ilyenről ne habozz megosztani velünk ;)
Urfang 2016.01.26 15:08:37
@Kavkaz:

Hát ha ez mind a nagy alternatív substream politkailag inkorrekt verzió, akkor ez bizony harmatgyenge.

Litvinyenko Andrej Lugovojjal és Dmitrij Kovtunnal teázott amikor megkapta a halálos dózist, ők pedig nem brit ügynökök, hanem FSZB-sek.

Nyemcov a halála előtt akarta nyilvánosságra hozni Putyin letagadott ukrajnai háborújáról szóló jelentését, ennél már jóval kevesebbért is ölnek arrafelé, nem csoda, hogy "megrekedt" a nyomozás.

A maláj gép ügyében meg egyszerűen szétesett az orosz verzió. Kiderült, hogy minden hazugság volt amit az orosz propaganda egy éven át sujkolt. Az egész Szu-25-ös alternatív verzió egy jól felépített dezinformációs offenzíva volt ami arra szolgált, hogy elterelje a figyelmet az igazságról. Amióta megbukott a meséjük még csak ki sem találtak egy új hazugságot, nincs orosz verzió, csak az van hogy nem akarnak bíróságot mer nem oszt kész.
Az első bécsi döntés értelmében (1938. november 2.) Magyarországhoz került Kárpátalja többségében magyarok által lakott sávja, a Csehszlovákiánál maradt terület etnikai többségét a ruszinok alkották. A csehszlovák állam elleni izgató cikkek ezt megelőzően is előfordultak Magyarországon, azonban…..
BEKIÁLTÁS A NATO a fő ellenség 2015.12.12 12:23:26
Önmagában is sokat mondó, hogy Szergej Sojgu oroszországi védelmi miniszter az egyik legtöbbet szereplő személlyé vált az orosz médiában. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma Kollégiumának december 11-ei, pénteki, kibővített ülésén erős üzeneteket fogalmazott meg…..
Urfang 2015.12.13 20:28:01
@Kavkaz: Miért ha a nyugati polgár tudna oroszul akkor megtudná, hogy mi történt Nyemcovval? Az orosz sajtóból tán kiderül? Valószínűleg ez már csak Putyin halála után derülhet ki, Sztálinnak is csak a halála után lehetett beszélni a politikai gyilkosságairól.

Nyemcov a halála előtt készült megjelentetni a jelentését az orosz hadsereg részvételéről az ukrajnai háborúban. Ezzel szembe ment Putyinnal aki akkor is azt hazudta, hogy az orosz hadseregnek semmi köze az ukrajnai háborúhoz, ez már bőven elég hogy lepuffantsák. Úgy könnyű 99%-os népszerűséget szerezni ha lepuffanthatod a kihívóidat.
Urfang 2015.12.13 20:45:34
@Kavkaz: Az európai szankciók Oroszország Ukrajna elleni agressziója miatt lettek bevezetve. Putyin végig tagadta az orosz hadsereg részvételét, ezzel tagadta a szankciók jogosságát is. Amire Nyemcov készült az nem csak a szankciók jogosságát bizonyította volna, de Putyint is az egész világ előtt hazug színben tüntette volna fel. Ennél sokkal kevesebbért is öltek már embert arrafelé. Az nem elég, hogy Nyemcov jelentéktelen politikus volt ezért nem ők ölték meg. Volt rá elég okuk.

És ha már az ilyen jelentéktelen ellenzéki politikusokat is megölik, akkor nem csoda ha nincs is jelentős ellenzéki politikus, meghalnak mielőtt jelentősek lehetnének, így könnyű 99%-os népszerűséget szerezni Putyin elvtársnak, hisz egyáltalán nincs is élő és szabadlábon lévő kihívója, így nem is 99% az hanem 100%.
Urfang 2015.12.13 21:30:16
@Kavkaz: A szankciók nagyon is megalapozottak voltak, a kitiltási listán név szerint rajta vannak azok az orosz katonai vezetők akik az Ukrajna elleni agresszió miatt ki vannak tiltva az EU területéről. Ehhez nem kellett a Nyemcov-jelentés, ezt bárki megnézheti az EU honlapján, de azt kevesen olvassák Oroszországban, Nyemcovval az volt a baj, hogy mindezt az orosz közvélemény számára is tudatosítani akarta.

És nem csak arról volt szó, hogy az egyik fehéret mondott volna a másik feketét. Nyemcov az igazat mondta volna, Putyin a hazugságot akarta tovább erőltetni, ezért a hazug megölte az igazat.

A döntéshozók és a tájékozottabb emberek pontosan tudják, hogy az orosz hadsereg részt vett az ukrajnai háborúban, Putyin nem őket akarja meggyőzni a hazugsággal, neki elég az ha a tájékozatlanabb tömegek és az orosz propaganda által befolyásoltak elhiggyék, hogy nem Oroszország háborúzott Ukrajnában, a színfalak mögött a politikusoknak meg sem próbálja beadni ezt a mesét mert mindannyian tudják az igazat.

Nyemcov esetében még azt sem volt képes elviselni, hogy egy ilyen jelentéktelen politikus a maroknyi híve előtt kimondhassa az igazságot, már ennyi elég volt hogy a pisztolyhoz nyúljon. Csoda hogy nincs kihívója?
A szankciók nélkül már teljesen a Nyugattól függő, félgyarmati ország lennénk – állítja egy orosz közéleti szereplő.   Rosszul megy Oroszországnak. Ez derül ki a magyar sajtó igen jelentékeny részének közléseiből. Sőt, még annál is rosszabbul! Olyan rosszul megy…..
Önmagában is elég komoly gond a migrációs krízis. Kormányunk kerítéses megoldását leszámítva Európa országai egyelőre teljesen tanácstalanul állnak, az EU tehetetlenkedik; az emberek pedig jogosan tartanak az Európa déli határain át érkező migránsoktól. Már a kormány is…..
Lelőttek egy afgán migránst a bolgár-török határon − adtuk hírül pénteken. A hivatalos történet szerint a huszonöt éves afgán férfit a tarkóján érte egy gellert kapó lövedék, mikor bolgár határőrök a határtól harminc kilométerre megtalálták az előlük menekülő…..
Az ARD német TV-csatorna újságírói Ukrajnában gyerekharcos-kiképzőtábort fedeztek fel - adja közre a Karpatinfo.net. A tábor Nyugat-Ukrajnában, Ungvártól nem messze található, ahol 11- 16 éves korú gyerekek katonai kiképzést kapnak, többek között megtanulják a Kalasnyikov…..
Urfang 2015.09.04 10:41:16
@Kabai Domokos Lajos: A Vice News is készített filmet a donyecki gyerekkatonákról akik fegyveres kiképzést kapnak.
www.youtube.com/watch?v=0vJPL6PYDTM

Az ARD videóról pedig érdemes azt is megjegyezni, hogy a hatperces videón csak néhány másodperc mutatja konkrétan a gyerekek kiképzését, a maradék pedig hangulatkeltésre alkalmas körítés.

Tanulság: mindkét oldalon egyértelműen vannak ilyen fiatalokat érintő fegyveres táborok, és mindkét oldal felhasználja ezeket (de mindig csak a másikét) hangulatkeltésre.
BEKIÁLTÁS Embercsempész-tarifák 2015.09.01 22:49:49
Az oroszok nélkül nem számolhatók fel az embercsempészetre szakosodott maffiák. Kálmán Olga, akiről feltételezhető, hogy már csak hivatalból is tájékozott a közérdeklődésre számot tartó ügyekben, felvonta a szemöldökét, amikor Kósa Lajos, a kormányzó Fidesz…..
bircahang A Homokos Gyík 2015.07.11 07:07:00
Azaz a 20 leggyakrabban feltett kérdés a homoszexualizmussal kapcsolatban.  E rövid tájékoztatóban igyekeztük összegyűjteni a legfőbb, leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket a homofób, keresztény hívők szoktak kapni különböző vitákban. 1. K: Hogyan lenne a…..
bircahang Pofon 2015.07.05 22:22:00
Hatalmas győzelmet aratott a görög nép. 60 % körüli eredménnyel csattanós pofont kevert le a görög nép a nemzetközi háttérhatalomnak, az újgyarmatosítóknak, a brüsszeli oligarcháknak, s a kizsákmányolóknak. A magyar ballibák inezíven gágolva fogadják a híreket, s…..