Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mimun

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy testvér hívta fel a figyelmemet egy őrtorony bekezdésre. Érdemes egy kis időt szánni a gondolkodásra és megvizsgálni, hogy mit is akar mondani számunkra a „hű és értelmes”. w10 9/15 8.o 7.bek: "Jézus Krisztus lett Ábrahám „magvának” az elsődleges része. Ennek a…..
„…tanuljátok meg a szabályt: „Ne menjetek túl azokon, amik írva vannak”, … Mert ki tesz téged mástól különbözővé?... „ - 1 Korintusz 4:6,7 Ha valaki úgy gondolja /én igen/, hogy őszintén meg szeretné vizsgálni, nem csak azt „amiben hiszünk, hanem azt is, hogy az a…..
mimun 2013.02.07 14:03:51
@mortiangie: Teljesen egyetertek veled, meg akkor is ha en tortenetesen Tanu vagyok.
Sefatias Erő, nem pedig személy 2012.06.12 15:21:00
Néhány nappal ezelőtt egy postban leirtam azt, hogy mire jutottam a szent szellem voltával kapcsolatban. Ez a véleményem nem változott meg, viszont a birtokomban van egy könyv, amely Jehova Tanúi közül is nagyon keveseknek van meg, ráadásul az Őrtorony könyvtárból is kihagyták…..
1992 óta ennek a megemlékezésnek rendszeres résztvevője vagyok. De gyakran eltűnődtem, hogy mi értelme van?  Mindig hallottam ahogy mások arról beszéltek, hogy mennyire fontos részt venni rajta. De számomra soha nem jelentett többet, mint egy sima összejövetel, ahol mindig…..
mimun 2013.01.30 20:04:26
@sefatias: Erdekes ez a cikk, valoban az emlekunnepnek mi az ertelme. Ahhoz kepest hogy ez az egyetlen unnep Jehova tanuinak, nekem nem tunik unnepnek. Arrol, hogy Jezus az eletet adta ertem is, minden nap megemlekezem, nem csak ezen az egy napon. Hol van az a Bibliaban, hogy ezt csak 1 evben egyszer kell tenni.
Sefatias Popper Péter segít... 2012.07.06 23:30:00
Hét szempont, ami alapján felismerhető a szellemi hamisság: 1,Hamis az a tanítás, amelyik a tanítványt elidegeníti eredeti kultúrájától 2, Hamis az a szellemi iskolázás, ami gőgössé teszi a tanítványt. Úgy érzi ő az igaz úton járó kevesek egyike, mások tévelygők. 3,…..
mimun 2013.01.30 15:11:48
@sefatias: A harmas pontban leirtakhoz csak annyit szolnek, hogy attol, hogy valaki
Jehova tanuja lesz, meg nem lesz tokeletes ember, eppugy vetkezhet, mint barki mas, es valamilyen szinten ez normalis is. Amiket felsoroltal, mind jelen vannak a mi gyulekezetunkben is, mert azt gondolom, a vilagi emberek kozt elni az igazi proba, lehetetlen tokeletesen feddhetetlennek maradni, es igy akar mindenkit ki lehetne kozositeni valamiert.
Jelen írásom alapjait sok évvel ezelőtt raktam le. Az Őrtorony folyóirat lapjain olvasható, gyónás gyakorlata elleni kifakadások, valamint a véni tevékenységem alatti bűnkezelések, illetve a saját ügyeim kezelése, óhatatlanul sok kérdést vetett fel bennem. Már vénként gyakran…..
Biztos vagyok abban, hogy Jehova Tanúi közül sokan hiszik azt, hogy a már ellenzéki gondolkodású volt testvéreiket, akik már elhagyták az egyházat, csupán a bosszú hajtja. Azt hiszik, hogy azért támadjuk volt egyházunkat, hogy az elkövetett bűneink miatti lelkiismeret furdalást ne…..
Sefatias Merre tovább? 2013.01.23 09:21:19
Hetek óta gondolkodom, hogy mi legyen. Néhány hónapja már pedzegettem, hogy abbahagynám a blogolást,mert már akkor éreztem, hogy fordulóponthoz érkezett az életem. Ma már teljesen biztos vagyok abban, hogy az életem új szakaszba lépett. Már nem elégíti ki a szellemi…..
Bár nagyon látványos a Társulat gyermekek számára kiadott új DVD-je, rejtett veszélyei is vannak, amiket a szülőknek gondosan figyelembe kell venni A 2012-es „Óvd a szívedet” kerületkongresszus vitát kavart a gondolkodó Tanúk körében azzal, hogy közreadott egy új,…..
mimun 2012.07.17 11:00:31
Jehova tanui elete, magänelete a legmesszebbmenökig korlätozott es ellenörzes alatt tartott. Nincs az eletüknek olyan területe, ahova ne jutna be korlätozäs. (talän a häloszoba, de nem akarok tippet adni a következö animäcios sorozathoz ) Ha valoban meg akarnak felelni mindennek, amit a tärsulat elvär, iszonyatosan stresszesen kell elniük, es ez felörli a boldogsägot, eltünik minden örömforräs az eletükböl, valoban robotokkä välnak. Lehetetlen igy megelegedett, nyugodt eletet elni.
A kisgyermek alapvetö tulajdonsäga a kiväncsisäg. Az en kislänyaim is ällandoam kerdesekkel bombäznak, sokszor nem is tudom mit välaszoljak, de igyekszem az ö ertelmi kepessegeiknek megfelelöen välaszolni. Sohasem tartom rettegesben öket különfele szankciokkal, hogy kordäban tasthassam öket. Hiszen gondoljuk csak el, mi is sokszor vagyunk figyelmetlenek, szetszortak, sokszor nem gondolkodunk mielött beszelnenk vagy cselekednenk. De hiszen EMBEREK vagyunk, nem robotok. Arra tanitom a gyermekeimet, hogy nem kell felni a hibäktol, csupän fel kell ismernünk azokat, es lehetöseg szerint javitani, de nem ugy hogyha nem sikerül, akkor iszonyu pänikba essen, es feljen. A szeretet a legnagyobb erö. En azzal nevelek.
Ebben a filmben ez a kisfiu mär ovodäskent felelemben el, es korlätozva van a gondolkodäsa es a mozgästere. Nem kerdez, csak engedelmeskedik, mert tudja, ha nem teszi, akkor retteghet a következmenyektöl.
Jehova tanui is emberek, es itt elnek ezen a bolygon, ahol szämos mäs gondolkodäsu ember el, de attol hogy mäskent gondolkodik, mäs a hite, mäsok az erkölcsi normäi, meg nem feltetlenül kell öket sätän barätainak tekinteni, es minden mäst is ami a vilägban van. Mert ha igy lenne, akkor Jehova tanui ki sem tehetnek a läbukat az otthonaikbol.
Jezus azt kerte Jehovätol, hogy örizze meg az ö követöit ebben a vilägban, es ne azt hogy vegye ki öket onnan.
Atärsulat kiveszi a tanukat a vilägbol, es teljesen elszigeteli öket, miközben kontroll alatt van eletük minden perce.
A gyermekek nevelese a szülö felelössege. Nem korlätokkal es megfelemlitessel, hanem szeretettel es odafigyelessel.
Gyermekeink a gyülekezetben Nekem két kisgyermekem van, 2 és 5 éves, kislányok. Édesek, cserfesek, állandó figyelmet kívánnak, és ez így természetes. Amikor elkezdtünk gyülekezetbe járni, még csak egy kislányunk volt, akkor 2 éves. Mindig magunkkal vittük az…..
mimun 2012.07.04 18:23:25
Nagyon örülök, hogy ennyien hozzäszoltatok az iräsomhoz. Azert annyit meg hozzätennek, hogy akinek van gyermeke, az tudja, hogy születestöl kialakul a gyermek eletritmusa, ami aztän ahogy nö a gyermek, fokozatosan vältozik az eletkoränak megfelelöen. Kezdetben a härom oränkenti etetes, a mindig azonos idöben törtenö fürdetes, esti lefekves. Ha ezeket nem tartjuk be, nyügös lesz a baba, nem alszik jol, nem eszik eleget. Kesöbb is fontos a megfelelö eletritmus betartäsa, föleg este. Ez ad a gyermeknek biztonsägot, csak igy lesz kiegyensulyozott. A gyülekezeti összejövetelek idöpontja a dolgozo tesverek miatt mindig este kezdödik, amikor a kisgyermeknek mär fürdeni, vacsoräzni es pihenni kellene. Legtöbb szülö a gyermekeivel este 10 kor kerül ägyba egy összejöveteli napon. Mäsnap a färadt szülö megy dolgozni, a färadt, kialvatlan gyermek, ovodäba, iskoläba.
A mäsik problema ha ott vannak a gyülekezetben a gyermekek es szüleik, a gyermekek nyugton tartäsa. Ez nem egyszerü, teljesen mindegy häny eves a kisgyermek. Nälunk is van kisterem, ahol remekül elszeparälhatja magät a szülö a nagyteremben tanulni vägyoktol, de bizony ott is nyugton kell maradni, mert vagy alszik egy baba a babakocsiban, vagy zsivajgo gyermekemtöl nem tud figyelni a mäsik anyuka, de en sem az övetöl.
Persze, hogy mi lenne a jo megoldäs, azt nem tudom, mi inkäbb itthon tartjuk a kislänyainkat, ahogy irtam is, es ez remekül müködik. Aztän kinek mi välik be, gyermeke es szülöje välogatja.
Azert nem gondolom, hogy összehasonlithato a mi korunk a bibliai idökkel, amikor valoban Jehova parancsära összegyültek az emberek mindannyian, apraja, nagyja. Mäs az eletritmusunk, mäsok az igenyeink, mäs az ertekrendünk, es egyeltalän minden.
Azt gondolom, aki nem vällal gyermeket, valami potolhatatlan dologrol marad le, de az biztos hogy sok küzdelemmel is jär.
Jehova äldäsa mindannyiotokra.