Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jocibmx

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TOP 10 (sorrend nélkül) Scott Turow: Ártatlanságra ítélveA krimiirodalom egyik legemlékezetesebb femme fatale-ját Turow írta meg ehhez az 1987-es könyvhöz – pedig a nő még azelőtt meghal, hogy a sztori elkezdődne. Az ügyész főhősnek a törtető perszónával való…..
Geekblog 2013 legjobb képregényei 2014.01.07 08:00:00
Mielőtt még mindenki ijedten kapkodna a telefonhoz, hogy a 911-et hívja (hazai olvasók több szám közül is válogathatnak, de ez ne zavarja össze őket, a 112 jó lesz, ha nem tudják bekategorizálni a vészhelyzet természetét), gyorsan megnyugtatnám őket, hogy összeállítottuk a…..
Mit várhatunk egy olyan űroperától, amely George R. R. Martin ajánlásával érkezik, de már éppen annyi ideje megjelent külföldön, hogy köztudomású, miszerint az írói álnév alatt Martin A tűz és jég dala (sorozatjunkieknak: Trónok harca) sorozaton segédkező asszisztense és…..
Egy képregényrajongónak lehetetlen a kedvére tenni. Ha nem készül film a kedvenc karakteréről, az baj – milyen dolog már, hogy tele van minden Batmannel meg X-Mennel, és sehol egy Wonder Woman/Flash/Dr. Strange-mozi? Ha pedig mégis készül? Na, akkor aztán Isten meg az Ördög óvja…..
jocibmx 2013.06.24 17:48:23
@Rusznyák Csaba: Ezzel továbbra sem tudok egyetérteni, szerintem Zodnak teljesen érthetőek és logikusak voltak a motivációi.
jocibmx 2013.06.24 23:19:15
@Rusznyák Csaba: Egyáltalán nem ezt mondtam.
Én azt mondom, hogy bizonyos változások szükségesek, és én ezeket megértem és elfogadom. Mondom ezt úgy hogy rengeteg Superman történetet olvastam már, lényegében minden fontosabbat, meg ezer meg ezer gyengébb sztorit meg rövid kis történetet. És mindegyikben különféle megközelítésből láttuk a karaktert. Pl. a Man of Steel kb. a Birthright volt az Earth One-nal megkeverve. Goyer hasonlóan közelítette meg Supermant mint JMS. Superman elszigetelődését vették célba. Elsőnek fura volt az Earth One, de ez is csak egy újabb megközelítése a karakternek.
Ezért nem bánom, hogy a Man of Steelben lényegében végig Kal-El-ként láttuk Supit, Clarkként alig volt jelen de arra majd ott lesz a folytatás.
Ott (remélem) már szerepet kap Clark béna énje, meg Supermant is megszeretik az emberek. Mert ugye még közel sem az a szimbólum a Man of Steel végén amit a képregényekből ismerünk. De ez nem is baj, a film azt mutatja meg hogyan is kezdődött az az út, ami során a mindenki által ismert Superman született. És Zod megölésével a későbbi Superman nem öl hozzáállást is megmagyarázzák Supermannek ebben a filmes univerzumában. A képregényekben ez alap, hogy nem öl, filmen viszont adtak neki még egy okot, hogy a jövőben miért is nem öl soha többé. Én is néztem a moziban az utolsó jelenetnél, de túl tudtam lépni rajta, és megértettem a készítők szándékát. Ezért gondolom, hogy ez egy jó adaptáció.
A forgatókönyvbe persze bele lehet kötni, de ilyesmibe szerintem felesleges belemenni, nem lehet tökéletes forgatókönyvet írni, mindenki máshogy tud belekötni a történetbe.
Geekblog Acélember 2013.06.13 13:50:12
Kicsit megint megvezettek, pedig már tudhattam volna, hogy Zack Snyder filmjeinek mindig csak az előzetesei igazán jók. Hiába pumpált bele a DC bő 200 millió dollárt és a Bosszúállókat hóra hívó pusztításorgiát a Superman-mítosz szélesvásznú (és mindentől függetlenül,…..
jocibmx 2013.06.13 18:21:42
@Rusznyák Csaba: Mondtam hogy nem tudok nem rajongóként tekinteni a filmre, szóval elfogult vagyok, meg megvédem a filmet még úgy is hogy nem láttam.
Meg lehet, hogy most összemosom a dolgokat, de ott van pl. a szerintem borzalmas Fast and Furious sorozat, ami nem szól másról csak csöcsökről robbantásokról meg autókról, és annak a sorozatnak az 5. meg a 6. részére is azt mondod hogy jó, mert egy fasza B kategóriás film. Azokkal a filmekkel szemben nincs előítéleted, pedig bőven lehetne az előzményei után, amíg ezzel szemben Zack Snyder neve hallatán már előre leírtad a filmet, meg Goyer forgatókönyveit is gyengének találod. Miközben azért annyira sz@rnak egyáltalán nem nevezném, minden munkáját. Voltak persze gyengébbek, pl. a GosthRider, de nem ez a jellemző.
jocibmx 2013.06.13 20:45:25
@Rusznyák Csaba: Értem mit akartok mondani, de Snyder-t mindig az Álomháború miatt szidják, oké nem volt jó film, viszont a Holtak Hajnala, a 300 meg a Watchmen koránt sem volt rossz szerintem. Annyira nem rossz rendező szerintem, mint amennyire sokan mondják.
@Fratello: Nem gond, legalább valaki olvasta azt a könyvet és lehetett róla vitatkozni :D
jocibmx 2013.06.13 21:10:01
@Rusznyák Csaba: A 300-al szerintem semmi gond, a Watchmen meg szerintem nem csak rajta múlott, egyszerűen nem szabadott volna belegyömöszölni egy filmbe azt a történetet, így ott inkább a Warnert kéne bántani.
Nem, ígérem, nem arról fog szólni a cikk, hogy J.J. Abrams új Star Trek-filmjei mennyire két lábbal tapossák a lassan fél évszázados franchise klasszikus eszmeiségét – legalábbis főleg nem. Már többször gondolkodtam rajta, a jó hollywoodi felfogásnak megfelelően, hogy két…..
„A hólyagduda, ez a felföldi különlegesség, úgy aránylik a zenéhez, mint a varacskosdisznó a matematikához. Röviden: nincs köztük összefüggés.” – így vélekedik Jorg új királyságának nemzeti hangszeréről, amellyel büszke alattvalói üdvözlik, és pontosan ezt tudom…..
jocibmx 2013.05.28 20:21:07
@spelljammer: Szerintem sem rossz könyv, de koránt sem említeném egy lapon, pl. Patrick Rothfuss műveivel. Már csak a profilképedből kiindulva is, Kvothe pl. sokkal érdekesebb számomra, mint a Széthullott Birodalom Jorgja.
Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy nem rossz könyv a Tövisek Hercege, és biztos jó a folytatás is, de a világ és a karakterek nem nyerték meg a tetszésem annyira h egyből nekiugorjak a folytatásnak.
Geekblog Az Agave és a sci-fi 2013.05.06 06:00:00
Idén ünnepli fennállásának első évtizedét a szórakoztató irodalom egyik hazai zászlóshajója, az Agave, ami jól mutatja, hogy a normálisan megírt és prezentált szórakoztató műfaji regényekre nem hogy még mindig nagy, de talán egyenesen növekvő igény van. Ehhez persze az is…..
jocibmx 2013.05.06 20:37:45
Geekblog Új Acélember előzetes! 2013.04.17 07:01:06
Szokás szerint lélegzetelállítóan jól összerakott Zack Synder-trailer. Ha végre a film csak fele olyan jól lesz, mint azt ez a három perc sugallja... hohó! Egyébként Az előzetes alatt már Hans Zimmer pulzáló, heroikus, monumentális zenéje szól. ..
jocibmx 2013.04.18 18:07:55
@Chavez: Elég buta húzás lenne ha egyből egy kevésbé ismert ruhával rukkolnának elő a klasszikus kék és piros helyett.
Geekblog The Walking Dead: 3. évad 2013.04.01 23:49:49
Még a második évad tizedik részében volt egy briliáns kép, ami abszolút definitív a sorozat fő témája szempontjából. Rick és Shane egy autóval tartottak céljuk felé, és utóbbi az ablakon kibámulva lett figyelmes egy zombira, ami a nagy, útmenti mezőn csoszogott lassan,…..
Geekblog The Wolverine trailer 2013.03.27 14:41:41
SNIKT! Van csorba bőven, amit a filmnek a katasztrofális előd után ki kell köszörülnie, és kétségkívül kapásból tökösebbnek, vagányabbnak, stílusosabbnak néz ki, mint az. Ráadásul vannak benne ninják. És szamurájok.UPDATE: Kijött még egy, az elsőtől picit különböző…..
A Total Film megkérdezett egy egész sor hollywoodi hírességet, Jason Stathamtől Joss Whedonon és Eli Roth-on át Mark Wahlbergig, hogy ha felkérnék őket, szerepet vállalnának-e az új Star Wars elkészítésében. Született néhány érdekes válasz... Roth teljesen begeekül, még a…..
The AmericansA The Americanst, a CIA-ügynökből középiskolai tanárrá, majd abból íróvá mutálódott Jo Weisberg sorozatát az FX elvileg még azelőtt megrendelte, hogy a konkurencia Homelandje debütált volna, ettől függetlenül esélye sincs rá, hogy elkerülje az…..
Az eredetiség fogalmát legalább annyira könnyű definiálni, mint a minőségét – vagyis semennyire. Már abban a kérdésben is nehéz közös platformot találni, hogy fontos érték-e egyáltalán az eredetiség. A vita – ami mifelénk többnyire Tarantino munkássága kapcsán szokott…..
Még mielőtt Tim Burton, Nicolas Cage és a haja 1997 körül képbe kerültek a Warnernél a híres-hírhedt, soha meg nem valósult Superman Lives kapcsán, a stúdió Kevin Smith-t kérte fel rá, hogy írjon egy forgatókönyvet tervezett új Acélember-filmjükhöz. Smith sztorijában Brainiac…..
jocibmx 2013.03.09 19:42:51
A nosztalgia kétélű fegyver. Valószínűleg mindannyiunknak – még a  legszőrösszívűbbeknek is – van gyenge pontja, egy-egy hátsó bejárat A Régi Szép Napoknak. Különösen sebezhetőek ráadásul a geekek, akik identitásukat éppen néhány, adott esetben eredeti formájában…..
jocibmx 2013.03.05 19:03:35
@Fratello: Számomra pont az ellenkezőjét érte el ez a könyv, azóta falom a 80-as évekbeli filmeket, amiket megemlített a könyv(és nem ismertem őket korábbról). És a neten található többi kritikából kiindulva, másokat is további kutakodásra ösztönzött a történet.
A karakterekkel sem volt bajom, számomra nagyon is szerethetőek voltak, és kifejezetten viccesnek találtam a párbeszédeket, főleg ahol valami geekségről vitatkoztak.
A történet nyilván, nem tetszhet mindenkinek egyformán, úgyhogy ezen nem is érdemes vitatkozni, de a könyv világa nem véletlenül fekete-fehér, a disztópikus jövő azért annyira eltúlzott, hogy így az OASIS világa még inkább vonzó legyen a felhasználóknak. Számomra egyedül, a hatosok voltak túlságosan "gonoszak", de én ezt megbocsátottam a könyvnek.
Plusz, ennek a könyvnek legalább van, egy jól lezárt vége, és nem kell éveket várni a folytatásra, amit utálok.
jocibmx 2013.03.05 19:43:59
@Fratello: SPOILER!
A végén, az OASIS másik megalkotója engedélyezte a segítséget Parzivalnak, és annyi genyaság után, neki is kijárt egy kis segítség. De igazából szerintem ebbe belekötni már szőrszálhasogatás.
SPOILER VÉGE!

A gonoszok, mint ahogy már írtam is, számomra is kicsit karikatúra szerűen eltúlzottak voltak, de az egész könyv akárcsak egy videó játék van felépítve, (kulcsokat kell keresni, kapukat kell megtalálni, így akárcsak egy régi platformjátékban, a gonoszok erősen eltúlzottak), így számomra ez nem volt zavaró.
Végezetül, csak hogy én is lezárjam a vitát, nyilván nem tetszhet mindenkinek ugyanaz, de nálam ez a könyv elérte, hogy egy hónapon belül kétszer elolvassam, és valószínűleg még eredeti nyelven is el fogom olvasni. Ernest Clinet is megkedveltem, nagyon bejött a Fanboys is (aminek ő írta a forgatókönyvét), baromi jó slam-poetry cuccai is vannak youtuben, és a Ready Player One puha borítós változatának megjelenéséhez, egy eastern egg kutató versenyt rendezett, ( a könyvben volt elrejtve egy webcím, ha megtaláltad három videó játékot kellett végignyomnod) és a fődíj egy Delorean volt. Mekkora királyság már ez:D
Szóval én mint rajongó/geek a hibái ellenére is imádom ezt a könyvet. :)
jocibmx 2013.03.06 14:21:46
@Fratello:
Ernest Cline egyik kedvenc könyve a Snow Crash egyébként.
Geekblog Judge Dredd - Day Of Chaos 2013.03.01 06:00:00
Mega-City One populációja meglehetősen drasztikusan redukálódott az elmúlt évtizedekben. A kezdeti kb. 800 milliós lakosságot az Apocalypse War (1982) során a szovjetek atomcsapással felezték meg, a Necropolis idején (1990) a Sötét bírák további 60 millával rövidítették meg, a…..
jocibmx 2013.03.01 11:32:45
@Ghavin: Ezzel én is bajban vagyok. Nemrégiben belekezdtem ugyan a Complete Case Files első darabjába, ami ugyan szórakoztató , de a korántsem mai olvasóknak szánt történetek egy idő után unalomba fulladtak számomra, úgyhogy felhagytam velük. Aztán az Amerikát olvastam Wagnertől, meg valószínűleg ezt a Days of Chaost, is bepróbálom, de nekem is megyűlik a bajom a heti progokkal.
Új rovatunkban könnyes nosztalgiával gondolunk vissza törő csontokra, fröcsögő vérre, neonos képekre, szintis/beates zenékre és fantasztikusan tehetségtelen, de szeretnivalóan brutális színészekre, amik és akik annak idején olyan gyönyörűen rontották meg tiszta és ártatlan…..
Bármennyire is fájlalom, hogy a Fumax kiadó, ami a hazai képregénykiadás úttörőjének számított, jól láthatólag végleg lemondott a Kilencedik Művészetről és inkább a nagyobb sikerekkel kecsegtető könyvkiadásba vágott bele, de öröm az ürömben, hogy eddig ügyes és…..
Ahogy telik az idő, ez az egész Marvel NOW! egyre langyosabb. Pedig az első egy-két hónap alapján még egész lelkes voltam, de most már látom, miből is fakadt ez. Míg a DC egy évvel korábban egy hónapra zsúfolta be a teljes rebootját, ami marketingszempontból abszolút kifizetődő…..
jocibmx 2013.02.22 19:46:49
@Ghavin: Én nem az eladásokról beszéltem, hanem arról, hogy a Marvel Now! azáltal hogy fél évre szétdobta az egész "bulit" meg a DC pontos, havi megjelenéséhez képest gyakrabban jönnek ki a számok, számomra kevésbé követhető mint a New52.

Jó én alapból inkább DC fan vagyok mint Marvel így a Marveles cuccok kevésbé fognak meg, de a célja pont az lett volna, hogy új olvasókat fogjon be, ami nálam legalábbis a DC-nél bejött.
Egyébként pedig, szerintem egyáltalán nem a Marvel Now! érdeme hogy a DC visszaesett, hanem a DC baszta el, mindenhol azt olvasni, hogy rengeteg a szerkesztői változtatás, beleszólás, és nincs is túl sok jó írója a DC-nek( , így sok sorozat a középszer unalmába fullad.
Jó írók között ott van, pl. Scott Snyder, Jeff Lemire, Geoff Johns, kb. ők hárman viszik az egész Dc univerzumot jelenleg.
Vannak még jó sorozatok, mint pl Azzarello Wonder Womanje, de az meg kb mintha a saját világában játszódna. Szóval lenne min változtatni a DC-nél, de nem a New52 miatt, hanem az alkotók részéről.
jocibmx 2013.02.23 08:40:44
@Rusznyák Csaba: Igen, mert előtte nem követtem egyetlen sorozatot sem havi megjelenéssel.
Egyébként pedig DC fanként, sokszor nem értem mi ez a nagy utálat vagy káröröm a DC New52-je iránt.
Oké az egész inkább volt egy hatalmas reklám sem mint rendesen átgondolt univerzum frissítés. De hatására rendszeressé váltak a megjelenések (úgy tudom ez korábban nem így volt teljesen) illetve arra kényszerítette a Marvelt hogy az is változtasson az álló vízen kicsit.
Bár én is tudom, hogy több a csalódás benne mint a pozitív változás, de míg a Marvel Now! csak arra tudott rávenni, hogy a Thort olvassam, addig a DC-től most 7 sorozatot olvasok. Szóval számomra a New 52 sikeresebb volt, persze csakis olvasói szempontból.
Bár az mondjuk elég gáz, hogy lassan két éve New 52- néven fut a dolog :D
Geekblog KIBERKEDD: Cycle 2013.02.19 08:00:00
A magyar sci-fi olyan, mint a becsületes pesti pincér: találkoztál már olyannal, aki talán látott egyet valamikor, de ahhoz mégiscsak túl kevés van belőle, hogy saját kategóriát nyissunk nekik. Ettől függetlenül viszont képtelenség nem kíváncsinak lenni, ha az ember arról hall,…..
Bemutatkozik a Tony Stark Légimentő Szolgálat, The Rock és Vin Diesel ellen már tankkal mennek, Benedict Cumberbatch jobb (Hogyhogy miben? Mindenben.), A Karib-tenger kalózai a vadnyugatra mennek, Sam Raimi a gejl földjére (azért csávókám nagy utat tett meg az Evil Dead óta), A búra…..
Sok minden történt 2012-ben az amerikai képregény háza táján. Például kerek egésszé vált a Scalped, és elkezdődött a Saga, és ezért a kettőért már önmagában megérte comicot olvasni tavaly. Aztán még meghalt Pókember, újjászületet Jézus, sidekicket kapott a Megtorló,…..