Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apple6aba

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
Karma-geddon Motorszerviz Indiában 2013.10.17 06:42:10
A motorszerviz hálózat Indiában meglehetősen kiterjedt. Szakhatósági engedélyek nem kellenek, az adóhivatal is csak egy bizonyos bevétel felett érdeklődik cégek iránt, így a szabályozást megoldja maga a piac. Hozzáértés, megbízhatóság és jó ár az alapvető elemei a…..
apple6aba 2013.10.17 20:36:47
@dondiridongo:
Haza ne költözz!!
Érdekelne egy-két dolog a baloldal kapcsán. Sorolom: 1. Hogyan veszik elejét (mielőtt felüthetné a fejét) a baloldali politikai kultúrában bevett kiadásnövelési - GDP bezúzási - adósságnövelési ciklusnak? 2. Ennek érdekében hogyan tervezik csökkenteni az államháztartás…..
apple6aba 2013.10.10 14:11:01
@Mária:
"Nem hiszem el, hogy a posztoló nem hiszi el Bajnainak, hogy ha kormányra kerülnek és ő lesz a miniszterelnök, akkor minden 30 év alatti állástalan ember munkát kap, minden 35 év alatti vállalkozó állami támogatást kap, és egy éven belül a magyar átlagbér összege eléri a német átlagbért."

Én elhiszem. A 30 év alatti munkanélkülieket kötelezik a közmunkára, a 35 év alatti vállalkozók kapnak évi egyszeri 10 eFt támogatást, amit az ÁFA-ból lehet leírni (ha nem ÁFA-s, akkor meg bukta a támogatást).
A magyar bankszektor átlagbére pedig el fogja érni a Németországban dolgozó magyar hentesek átlagbérét.
És akkor azt fogja mondani Bajnai, hogy és teljesítettem, amit vállaltam.
Bajnai programjának legfontosabb része: Csak semmi konkrétum!
A motortérből hallatszódó csattanás és a kigyulladó töltésjelző lámpa egyértelművé tette, hogy az ékszíj mostantól nem felelős a főtengely-generátor-vízpumpa triumvrátus meghitt kapcsolatáért. Apa, megtarthatooom?  Feleségem unokatestvére…..
apple6aba 2013.10.08 08:55:49
@dondiridongo: Szerintem egy T55-össel ott parkolsz, ahol akarsz.
Csak nézd meg előtte, hogy ül-e valaki az autóban, amire parkolsz. No meg persze egy masszív felelősségbiztosítás sem árt!
Karma-geddon Sarvesh, a szerelő 2013.10.03 11:26:03
Indiába költözésünk előtt egy 150 lóerős, automata Mercedesszel jártam. Emiatt az indiai autónk (Padmini) megvásárlása felért egy időutazással. A négy szervórásegítéses tárcsafék után, a négy dobfék nevetségesen haszontalan eszköznek bizonyult a mozgási energia hővé…..
Emlékszem azokra a feledhetetlen és tökéletes estékre a 90-es évekből. Az esti film előtt közösen elköltött vacsora illatára, a gőzölgő tea melegére a kezemben, a nagyszoba bágyadt narancs fényére, a Szülők vidám kacajára. Arra, amikor még együtt volt a család és a tévében a páratlan páros,…..
apple6aba 2013.09.26 15:11:39
@KissGecihuszár:

Mázlista!
apple6aba 2013.09.26 15:13:55
@☉ ☾:
Nem hinném, hogy akik akkor aggódtak érte, azok elfelejtették!
apple6aba 2013.09.26 20:45:49
@KissGecihuszár:

Szerencsés ember vagy, hogy ilyen emlékeid vannak!
Kb. egy korosztály vagyunk, nekem Ötvös Csöpiből annyi jutott, hogy amikor elkezdték játszani a Pogány Madonnát, akkor egymás után háromszor megnéztem.
Mondjuk ebből egy vetítés a Hernádi Judit ledér ruházatának köszönhető.
Jól bele kell nyúlnia a pénztárcájába annak, aki szeretné megvásárolni a német Marchi Mobile cég luxuslakóbuszát, melyet 3,1 millió dollárért kínálnak eladásra. Az eleMMent Palazzo fantázianevű jármű, mint a neve is mutatja, igazi palota, melyben nappali, fürdőszoba, hálószoba, sőt még egy…..
apple6aba 2013.09.20 08:39:07
@Ronald:
A teherautó formaterve 1978-as. Emlékszem, amikor először láttam a teherautót egy Autó-Motor újságban, mekkorát néztem. Akkor égett be az agyamba a formája.
Amúgy a formai kialakítás lényege a légellenállás.
A mai teherautók klasszikus formáját (3ajtós koloniál szekrény ajtóval előre)unta meg, és alkotta ezt a csodát.
Ha jól megnézed - pláne az eredetit -, láthatod, hogy mennyire nem tolja maga előtt a levegőt, hanem elvezeti a kamion mellett-felett.
Arról nem beszélve, hogy - emlékeim szerint - az eredeti teherautónál a vezető középen ült, és előrébb.Ezáltal olyan szinten látott előre és oldalra, hogy csak a hátra látáshoz kellettek tükrök.
Zseni az öreg, az biztos!
apple6aba 2013.09.20 09:32:55
@wrstjnethn:
Csak egy wooooooow szakadt ki belőlem és mikor a többiek kérdezték mit lattam, nem tudtam elmondani.

Ezen jót nevettem, aztán belegondoltam a helyzetedbe. Biztos, hogy belőlem is egy 'Áááá, hosszú!" szakadt volna ki.

Amúgy most szétnéztem a neten, és találtam egy csomó rendszámos ilyen kamiont.
apple6aba 2013.09.20 13:59:16
@Zakk:
Gyűjtsd a pénzt! Megoldható!
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
apple6aba 2013.09.17 09:52:17
@Ciri:

Engem nem tudsz megbántani, és gondolom, a többieket sem.
Tisztában vagyok vele, hogy milyen.
Azzal is, hogy vannak jobb, sőt sokkal jobb autók. Minőségben, tudásban, kivitelezésben.
Lehet azt is mondani, hogy a SAAB nem egy racionális döntés. Pláne, hogy megszűnt a gyártás.

Viszont szervíz tekintetében - és most ez itt a kérdés - a márkára szakosodott szervízek tudása, technikai felkészültsége és legfőképpen tapasztalata messze meghaladja a (volt) márkaszervíz tudását.
Azzal nem vagyok kisegítve, ha a márkaszervíz ad 20% engedményt az eredeti alkatrész árából, és a munkadíjból is.
Azzal viszont nincs semmi bajom, ha egy márkára specializálódott szervíz azt mondja, hogy ezt a márkájú alkatrészt építsük be, mert ez már több évtizede bevált, és az ára fele-harmada a márkaszervíz árának. A tetejébe megkapom hozzá ugyanazt a garanciát, mintha a márkaszervízben építették volna be.
Ja, és számlát is kapok!
apple6aba 2013.09.17 10:06:44
@karvalytöke:
Márkaszervízben van jó, és van rossz.(Drágán)
Szakszervízben is van jó, meg van rossz.(Normál áron)
Autószervízben is van jó, meg van rossz.(olcsón)

Ami itt kiveri a biztosítékot az az, hogy bizonyos esetekben KÖTELES vagy igénybe venni a drága márkaszervízt.(pl. garanciális idő, vagy egyedi, márkaspecifikus szolgáltatások)

Na most ha drágán kell igénybe venned azt, amihez egy rossz szolgáltatás társul, az igencsak bosszantó. És szerintem a többi hozzászóló is ezt sérelmezi.

Szerintem.
apple6aba 2013.09.17 10:28:38
@novothauto:
Egyetértek!
Bár itt még azt is hozzá kell tenni, hogy a Te diagnosztika során tanúsított - szerintem végtelen - türelmed már-már érthetetlen.
Pláne egy márkaszervíznek, ahol nem "autójavítás" folyik, hanem alkatrészcsere.
(Mindig olvasom a diagnosztika során ért "élményeid" beszámolóját.)
Ki ne hallott volna már arról, hogy vidéken, és most már egyre gyakrabban a fővárosban is, a hétvégi sütögetések főszereplőjeként, a kerti grillezések hagyományos eszközeit elkezdte kiszorítani minden magyarok misztikus szíriusz palástja, a tárcsavas.  Kicsi és nagy,…..
Minden szálat elvágott Kulka János a Nemzetivel azután, hogy Kerényi Imre kemény szavakkal bírálta az Alföldi-érát és az új igazgató, Vidnyánszky Attila asszisztált ehhez. Kulka a Katona József Színházban folyatja. Meglepte a szerződésajánlat, de nagyon boldog, mert a lelke…..
apple6aba 2013.05.24 13:40:48
@Torghelle AIR Sándor:

Az autószerelőm ortodox szélsőjobbos.
Viszont szenzációs szakember. Az autóm jó kezekben, a családom pedig ezáltal biztonságban van.
Most akkor ne vigyem hozzá az autóm, mert eltérő a politikai nézeteink?
(Akkor is hozzá viszem, viszont nem megyünk bele politikai vitába. Ennyire egyszerű!)
Eddig sem ment rosszul Tóth Gabinak, ebben az évben azonban az ország egyik legfoglalkoztatottabb sztárjává lépett elő. Olyannyira, hogy őt ültették az X-Faktor mentori székébe is, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Geszti Péter mellé. Mint arról már eddig is szó volt, a mentori…..
apple6aba 2013.05.22 12:25:51
@dr yetee 69:
Dehogy! Pempős Pistát az X-faktorba!!!!!
A gonosz tengelye, személyi kultusz, éhezés, atombomba, Rodong és Taepodong rakéták, amelyek Hawaiira és Colorado Springsre irányulnak (még szerencse, hogy nem tudják, hol van), egy jóllakott óvodás és csontvázfejű tábornokok, akik reszkető ujjukat a piros gombon tartják.”…..
apple6aba 2013.05.11 18:11:55
@Anyád, a szúnyogok!!!:
A magyar baptisták nem érzékeltek feszültséget Észak-Koreában

Azért nem kellene egy beírásból 1 mondatot kiemelni, és az alapján azt állítani, hogy ÉK-ban minden rendben.
Jó lenne, ha úgy tudnád elolvasni a cikkeket, hogy érzed benne azt, a baptisták nem szeretnék kitiltatni magukat ÉK-ból, mert akkor végképp nem lenne senki, aki segíteni tudna azon pár emberen, akiken most ők segítenek. És ők nagyon is jól tudják, mi van kint, ez a cikkben is benne van. Már ha észreveszed.
Nekem sikerült. Neked?
apple6aba 2013.05.11 18:27:40
@Anyád, a szúnyogok!!!: 7
Most jöttem rá, lehet, hogy igazad van! Spöttle beszámolóját támasztja alá egy nagyon fontos, fajsúlyos amerikai állampolgár teljesen autentikus beszámolója.
Bizonyos Dennis Rodman-é.
SPOILER - Manapság, amikor önkényuralmi rendszerre utalhat Kodály Zoltánról elnevezni egy utcát, szinte felüdülés, ha olyannak állítanak emléket, akinek a szobrát aztán senki nem akarja nyakon önteni egy vödör festékkel. Márpedig abban mindenki egyetért, hogy Bujtor István…..
apple6aba 2013.05.06 12:16:54
@krj:
Lehet, hogy nem voltak filmtörténeti mérföldkövek, ettől függetlenül annak a célnak tökéletesen megfelelt, mint amire készült. Magyarul: szórakoztatott.
Minimális krimi (legfeljebb a halottat mutatták, de azt nem, ahogy kivégezték), sok poén, véleményem szerint sok, csak magyarok által érthető poénok.
Mi ezzel a baj?
Ripacs volt a filmben? Akkoriban még nem volt ilyen típusú rendőr? (gazdag, vitorlázó, jobbnál jobb helyeken bulizó, mindenkinek piát fizető,dobozos sört ivó, stb...)
És akkor mi van?

Szerintem jár neki a szobor!
apple6aba 2013.05.06 12:22:21
@apple6aba:
Mármint: ......ettől függetlenül annak a célnak tökéletesen megfeleltek, mint amire készültek. Magyarul: szórakoztattak.
Thomas Poulter, aki nem félt az ismeretlentől Thomas Poulter neve sokaknak nem mond semmit, pedig erről a fizikaprofesszorról Byrd admirális még gleccsert is nevezett el, miután Déli-sarki expedíciója során Poulter megmentette az életét amikor az szénmonoxid-mérgezést…..
Boltolásról van szó. Át kell menni a szemközt található benzinkúthoz, de ki menjen? Úgy felcsapnak az indulatok, mintha Mordorig kéne elvinni az Egy Gyűrűt. A vége az lesz, hogy mindenki. Itt megismerjük a nyakán, fülén és fogán is aranyat viselő boltvezetőt, Dontát. Ő mindig…..
apple6aba 2013.04.08 19:49:12
@szövegíró:
Minden elismerésem a fordításért. Mondjuk jómagam nagyon töröm az angolt, de hogy neked hogy jutott eszedbe a "parasztelvakítás" szó, az nem fér a fejembe. Gondolom, hogy a szöveg fordításakor eléggé le kell menni alfába. Vagy tévednék?

Már nagyon várom a következő rész HV-ját. Többször hangosan felröhögtem közben.
Remélem, "triforce" nem hagy ki semmi fontosat belőle, és még a tüsszentéses részeket is kommentálja!
apple6aba 2013.04.08 21:19:22
@triforce:
Ha jól tudom, 2012.augusztusában adták az első adást, amely arról a nyárról szólt. Alana 2005.08.28-ám született, ergo 7 éves volt, amikor a film készült. Gondolom, elsős lehetett a forgatáskor. Miért ne tudna olvasni, írni, számolni?

A család esetében a összetartásról, a pozitív hozzáállásról igazad van.
De ezeket a pozitívumokat messze felülírja az, hogy az adás inkább szórakoztató, és legfőképpen természetes, nem megjátszott.

Ja, a nőknek melyik cukiságot szántad? Glitzy malacot, a spagetti receptjét, vagy CukiMaci szarvasszobrát?
Ha már unisex az adás.
Újabb Honey Boo Boo, ismét itt vagyunk, hogy az alkoholnál humánusabb módon pusztítsuk agysejtjeinket. A cím az első másodpercekben értelmet nyer: a kicsi család Maconbe utazik, a Shh! It's a wig kereskedelmi egységébe, hogy parókát vegyenek egy hatévesnek. Nem, nem őrültek meg a…..
A kórházban nyitunk, ahol Chickadee iszonyat leszedáltan fekszik az ágyon. Egyszerre álmos és fáj a feje, de már túl van a kezdeti sokkhatáson. Anyuka és a család többi tagja hűségesen virraszt mellette hajnalig, de úgy tűnik, hogy ez csak álszülés volt. Az orvosok hazaengedik…..
Biztosan sokan ismeritek Lion Feuchtwanger egyik leghíresebb regényét, A csúnya hercegnőt. Kamaszként én is elolvastam, megmozgatta a fantáziámat a ronda nő téma, de csak most, a napokban néztem utána a történelmi hátterének, mert úgy esett, hogy megkértek, derítsem ki, ki a…..
Emlékszünk még milyen kijelentések hangzottak el kormányzati részről, amikor államosították a "manyup- megtakarításainkat"? Eltőzsdézett pénz, életveszélyes rendszer, veszélyben a nyugdíjunk stb. No ez már akkor sem volt igaz (bár az kétségtelen, hogy néhány…..
apple6aba 2013.01.22 12:47:59
@$pi$:
De neked ott a tőke és a a kamat jár. (És banki szinten részben - céltartalékkal - biztosítva is van.)
A manyupnál meg jut. Ha van.
Lehet, hogy több, mint a bankban, de lehet, hogy "Most nem nyert" borítékot húzod.
apple6aba 2013.01.22 13:02:01
@emzéperiksz:
Az már más kérdés, hogy az állam a nyugdíjakat ebben az esetben úgy fogja elinflálni, hogy beülteti az embereit az MT-ba, és alacsonyan tartja majd az alapkamatot.

Mondjuk ebben van valami igazság!
apple6aba 2013.01.22 16:39:09
@dr. Bértollnok:
Na de ne haragudj, A jegybanki alapkamatokat jelenleg nem a kormány manipulálja? Jelenleg éppen arra tendál a helyzet, hogy a jegybank kormánypárti nyomásra alacsonyan tartja az alapkamatot és lehet, hogy még inkább ezt fogja tenni, figyelmen kívül hagyva az inflációt.

Ezen túl vagyok, már másnak írtam, hogy jogos.

Tőzsdézzenek vele, mert én nem értek hozzá.
A manyupnak nincs vagyona, csak működési költsége.

OK! Akkor az én, őrájuk bízott pénzemmel tőzsdéznek. De ha zsínórban rosszul forgatja a pénzem, akkor annak tőkeösszege csökkenhet. És ettől nem véd meg senki.
Rendben, hogy át lehet lépni egy másikba (ezt meg is tettem 1 alkalommal), de oda már alacsonyabb tőkeösszeggel megyek, és kezdődik elölről.
Amit ki szerettem volna emelni, hogy bankbetétnél a tőke és a kamat is védett és garantált.
A manyup rendszernél ez nem így vam.
A tévében jelenleg látható legjobb paródiaműsor, az X-Faktor újabb élő adása ismát felhőtlen szórakozást ígér, ki ne hagyja senki, aki szeret röhögni más nyomorúságán. Vajon hány hangot talál el Jmmy fia Krisztián? Hányszor mondják azt a minősíthetetlen foskazán…..