Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theus

0 bejegyzést írt és 345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 15-én a nemzeti ünneppel kapcsolatos, nagy tömegeket megmozgató ünnepségeket, megemlékezéseket biztonsági okok miatt a szervezők kénytelenek voltak lemondani, azonban hazai személyszállító vasúttársaságunk a szintén e napra tett ígéretét megtarthatta. Igazándiból ez már a második ígéret volt…..
theus 2020.03.22 21:57:24
@görbén felfele néző: Nem nagyon sikerült értelmezned amit írtam.
Kényelmetlen ez a vonat, olyan mint egy bkv busz, csak azzal nem kell ennyit utazni.
Tragikus hirtelenséggel, életének 57. évében elhunyt Gesztesi Károly. Halála sokként hat a színház, film- és szinkronrajongók és a szakma számára, hiszen számos kedves karaktert hozott hozzánk közelebb.Tóth Károly néven született 1963. április 16-án, majd 1988-ban diplomázott a Színház és…..
Így majdnem egy év után úgy döntöttem, hogy felélesztem ezt a rovatot, meg úgy általában megjött a kedvem az íráshoz, szóval még lehet számítani új bejegyzésekre a közeljövőben. Valamint azt is leszögezném, hogy a fő felületem továbbra is a Filmnéző Podcast marad, de mint írtam megjött az ihlet az…..
theus 2019.10.01 13:07:46
@studkell: kurva anyád,[VESSZŐ]
theus 2019.10.01 13:55:50
@axolotl77: mert megérdemli
Harminc fok felett rövidnadrágban is vezethetnek a buszsofőrök, és a kalauzoknak nem kell zakót viselniük. Hőhullámok idején még a légkondicionált irodában dolgozók is lazíthatnak az öltözködésükön, sőt Németországban a klímaváltozás miatt a kiugróan kánikulai napokra otthoni munkát írnának elő a…..
Nem vágnék bele a „van-e klímaváltozás vagy nincs?” kezdetű, beláthatatlan végű vitába, így maradjunk annyiban, hogy a nyáron eddig Európa nagy részén baromi meleg volt és jórészt van is. Ha pedig meleg van, nézzük, egyes országokban miként veszik fel ezzel a harcot az ott élők, mennyire jelent ez…..
Egy fejhallgató, ami egyetlen hanglemez miatt készült. avagy az Elektronika-TDK-3 „KVADRA” elfeledett története Manapság nem nagy ügy a kettőnél több csatornás hangzás, hiszen a házimozi rendszerek már teljesen hétköznapinak számítanak. Az 5.1-es és 7.1-es fejhallgatók már nem annyira, ezeket…..
1979.május 25-én született meg a modern, horrorisztikus sci-fi. Ezen a napon kezdték a mozik vetíteni az Alient, amely nálunk A nyolcadik utas: a halál címmel került bemutatásra. A digitális effektusokat megelőző korszak terméke volt, de ma is olyan hatásos, és nyugtalanító, mint újkorában. Ez a…..
  A Mandalorian című, élőszereplős Star Wars sorozat első képsorai alapján nem túlzás azt mondani, hogy ez lesz az a sorozat, amire a Firefly elkaszálása óta várunk, de ha túlzás akkor is mondjuk, mert hát rohadt jól néz ki, ismerjük be, még ezen a gány, kézikamerás felvételen is, amit remélem,…..
J.J. Abrams nem sok interjút adott mióta elvállalta a IX. Epizód rendezését. Most, hogy visszatért a film londoni forgatásáról, leült egy hosszú beszélgetésre a Fast Company két újságírójával, akiknek mesélt cége, a Bad Robot terveiről, az Apple streaming szolgáltatásáról, amelynek egyik kirakat…..
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
theus 2019.04.02 15:53:09
A smaragd románca 1984-ben készült, s ez volt a férfi főszereplő, Michael Douglas első akciófilmje. Magyar szinkron elsőként 1986-ban készült hozzá, ám igen kalandos utat járt be, tekintve, hogy három különböző is készült hozzá. Mielőtt belemerülnénk a részletekbe, lássuk, milyen érdekességeket…..
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
A gazdagok nem fukarkodnak, ha az ingatlanokról vagy a kocsikról van szó, de nem feltétlenül nyúlnak mélyen a zsebükbe, ha étkezni kell. (Fotó: Facebook)..
theus 2019.03.16 09:52:01
@darlacko: én is éppen ezt akartam írni. Ráadásul Jobs azt is gondolta, hogy nincs testszaga a vegetáriánus étkezési szokásai miatt, a munkatársai az atarinál nem így gondolták. Jobs egy kókler volt, ha valami sikeres volt az miatta volt az, ha nem akkor más tehetett róla.
Az idő telik, ezen nincs mit szépíteni. A jó hír azonban az, hogy néhány filmen - nagy szerencsénkre - alig fog. Ilyen időtálló vígjáték többek között az idén 25 éves Ace Ventura - Állati nyomoZoo, amely Jim Carrey kiváló arcjátékára és - legalábbis magyarul - még ma is fergeteges szövegkönyvre…..
Fogadjunk, hogy amikor elolvastátok a cikk címét, nagy valószínűséggel elsőként a "Mennyi?!" vagy pedig az “Olyan régi?!”, esetleg az ezekből következő költői kérdés, az “Ilyen öreg vagyok?” hangzottak el. A forrásokat keresgélve az évfordulós cikkeinkhez bennem is ugyanezek szoktak felmerülni, az…..
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Egy kis visszaemlékezésre hívlak ma reggel titeket….ez egy igazán szép őszi szombat reggel, amiről mindig eszembe jutnak a gyerekkorom szombat reggelei. Úgyhogy ugyan ez most lényegében egy tízes lista lesz, de inkább egy kis kollektív emlékfelidézésnek szánom, főleg az én korosztályomnak….. úgyhogy…..
theus 2018.10.08 09:48:04
@Void Bunkoid: A régi reflexem még éltek akkor. Ha meghal valaki a pártból akkor meg kell szakítani az adást. 20-25 perces rajzfilm amiből már lement kb a fele, minek lett megszakítva? Nem tudtak volna várni amíg befejeződik, ráadásul a rajzfilm célközönségét érdekelete legkevésbé a hír.
theus 2018.10.08 09:48:55
@Szelid sunmalac: Biztos a Suli volt a kedvence a szexi tanárcsajjal.
theus 2018.10.08 14:51:58
@felső határ nincs: Ezek a sorozatok egyébként általában nem élték meg a második szezont. Nem tudom ezért vette-e ezeket a magyar tévé inkább, mert olcsóbbak voltak, vagy a Disney adta ezeket, hogy csökkentse a veszteséget.
Októberben jön a Disneyre. Nekem nem jön be különösebben, majd meglátjuk, Benedek (2,4 év) mit szól hozzá...
theus 2018.08.21 20:11:23
    N. K. Jemisin tegnap történelmet írt: A megtört föld-trilógia mindhárom kötete Hugo-díjas. A trilógia első kötetéről itt: https://smokingbarrels.blog.hu/2016/08/11/konykritika_n_k_jemisin_az_otodik_evszak a másodikról itt:…..
theus 2018.08.21 10:05:30
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen ez szerintem is így van.

Kicsit csodálkoztam is a híren, hogy van valami Hugo díjas trillogia amiről nem hallottam, el felejtettem, hogy Hugo-t fantasy is kaphat.

@midnightcoder2: Könyvben egész jó, a filmből az egyik dolog amit hiányoltam, ami a könyvben is csak pár mondat, de mégis logikusabbá teszi az egész történetet. A másik hiba a rosszul kiválasztott szereplők.
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
theus 2018.08.15 10:06:34
@pynkladi: Film után nem fog sorozatban szerepelni. Olyanok sorozatoznak inkább akiknek a filmekben már nem mennek annyira. Meg hát valljuk be őszintén, a discovery nem éppen a start trek csúcsa.
theus 2018.08.15 13:19:09
@Never: Seth MacFarlain haverjai a Theron és Liam Neeson és azért egy epizód nem egy hosszú időre lekötő sorozatot szerződés.
Ami nekem megmaradt a Discoveryből, hogy unalmas, és még jó nő sincs benne, mint az mindig is szokás volt. Ráadásul a klingonok, ott tényleg valami olyasmi történt, hogy a klingon kinézet jogai valaki másnál vannak? WTF?

@Melki: Patrick Stewart azért nem akkora sztár, bár én nagyon kedvelem, de Xavier sem ő lesz már így bőven belefér neki is.
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
A meleg, mint szó, tök okés, lásd meleg ölelés, sőt, meleg öl, DE persze lehet melegen ajánlom is, ami meg kicsit agresszív, mint a HírTV régiúj vezetőségének próbálkozása a Sötét Rettenet 1326 Napja, azaz Orbán Viktor Simicska Lajos általi legecizése és Simicska Lajos kivert kutyaként való távozása…..
  Ha valakit megkérdeznek, mármint Trek-rajongót (avagy Trekkie-t), hogy ki a kedvenc Star Trek-kapitánya, Jean-Luc Picard, a The Next Generation alcímű második tévésorozat főhőse nagy valószínűséggel az első vagy a második helyen kerül említésre. Több ilyen felmérés is született egyébként, az…..
theus 2018.08.06 12:47:20
@Melki: Én írtam. Nem írtam oda, hogy mindenkinek az volt. Értem, hogy kötekedni akarsz, de feleslegesen.
theus 2018.08.06 13:18:18
@Melki: Nem "kommunikáltam" azt. Ha másodszorra konkrétan leírva sem érted, akkor én már értem, hogy miért tetsett neked. Igen, most lehülyéztelek, ha ezt sem értenéd.