Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wl

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs is talán jellemzőbb közös nevező a diktatúrák között, mint a paranoia. Bár okvetlenül szükséges minden diktatúra működéséhez a hülyék vastag rétege, a csúcson állók pontosan tudják, hogy nem teljesen kóser, amit tesznek, lesznek olyan emberek, akiknek nem tetszik…..
Wl 2012.10.07 18:26:24
@Brix: "Ha a demokratikus ellenzék össze tud fogni, közös jelölteket állít és Bajnai Gordon miniszerelnöknek jelölik akkor van esély Orbán leváltására"

Orbán leváltására... Figyelünk? Nem egy olyan kormány felállítására, aki szerinted/szerintük/szerintünk (nem kívánt törlendő) olyan irányzatot vesz, hogy az ország sorsa jobbra forduljon. Nem. Erről szó sincs. Csak a hatalom megszerzése, semmi más. Gratulálok
Wl 2012.10.07 18:46:29
@Don Quixote de la Ferko: Bocs, az előző komment erre akart válasz lenni.
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
Wl 2012.10.07 09:18:49
@global001: Szerinted az akkori felhozatalból kire kellett volna szavazni?

Abban gondolom egyetértünk, hogy az, ami 8 évig tartott, az nem mehetett tovább, valami változás kellett. Hogy ez mennyire sikerült, arról persze lehetne vitatkozni.
Ha létezik tökéletes ellentéte Orbán Viktornak, akkor az Bajnai Gordon. Bajnai először is minden képzeletet felülmúlóan, már-már torokszorítóan... unalmas. De míg mondjuk Schiffer András az unalmat hűvös távolságtartással, Kovács László pedig nyúlós semmivel keretezi,…..
Wl 2012.10.06 12:29:57
@Hertelendi: Valóban ez lenne az optimális megoldás. De a párt és/vagy érdekfüggetlen politikus egyelőre elméleti kategória :(
Wl 2012.10.06 12:38:00
@félázsiai 2llkedő: Hát nem tudom, a '98-as meg a 2006-os választásokkor nem ilyesmi szlogeneket hallottam. A dübörög a gazdaság, meg ugrik a pannon puma, valahogy nem ezeket vetítette elő.

Ha 2009-ben lett volna egy új választás, ahol Bajnai lerak egy programot, miszerint ezeket meg ezeket megszorításokat csinálja, és ezeknek ilyen meg ilyen hatásai lesznek, de később ezek ilyen és ilyen hatásai miatt nektek jó lesz, akkor azt mondanám, hogy igazad van. De sajnos (szvsz mindkét oldal bánhatja, hogy akkor nem volt előrehozott választás) ez nem így történt, így ezekre felhatalmazás hát hogy is mondjam, nemigen volt...

"Piktor viszont nemmegszorítást ígért, hanem kánaánt kolbászkerítéssel."
A kánaán kolbászkerítéssel inkább a vesztésre álló fél nagyon magsasszintű reakciója volt az őket ért, lásuk be többnyire jogos kritikára. Akkoriban az volt a mainstream vélemény, hogy nincs is programjuk. Így hát hogy ígérhettek volna bármit is?
Wl 2012.10.06 12:38:47
@Wl: Bocs, '94-es.
Matolcsy György bejelentette azokat az intézkedéseket, amelyek révén a kormány tartani reméli az Európai Unió által elvárt jövő évi paramétereket.Az első hírek alapján úgy tűnik, a sajtótájékoztatón most hiányzott a politikai kirohanás az EU és a nemzetközi pénzpiacok,…..
Új MÁV blog Légkondi-generáció 2012.10.03 08:49:18
Olvasónk a klímáról ír, szerinte ez teljesen felesleges, meg kell tanulnunk melegben és hidegben is élni. A beküldés jól illeszkedik a tegnap megjelent panaszhoz, a nyár folyamán is számos levelet kaptunk, melyben azt vetették fel olvasóink, hogy régen sem volt légkondi, mégsem…..
Wl 2012.10.05 11:22:41
Jó lenne különválasztani a klíma esztelen használatát attól a ténytől, hogy a korszerű járművek alapfelszereltsége a klíma.

@HavocS [
www.obsidianshell.com - sunametál]:
"A poszter először az internetezést fejezze be, mert régen megvoltak anélkül is, és az írása károsítja az agysejteket (az enyémet legalábbis)."
Nekem is valami ilyesmi jutott eszembe. Meg ugye vasút se olyan régóta van, előtte az emberek évezredekig éltek nélküle...
Wl 2012.10.05 11:29:32
@Adani: alapvetően igazad van, de egy dolog azért kicsit erő volt.

"az alagútban amúgy sem túl egészséges levegő van"
Ez kétségtelenül így igaz, az alagútban lévő pornak nagyon nem kellene bejönnie az utastérbe. Hogy miért nincs rendszeres alagútmosás, mint máshol, az egy másik történet... Csak jó lenne cserélni a szűrőket, akkor amikor kell, és nem akkor, amikor már azt veszélyezteti, hogy leég a szivattyút működtető motor. Meg időnként kitakarítani a légcsatornákat, stb stb... Hogy ez nálunk így lesz-e, az még a jövő zenéje, de azért ne legyünk túl naivak... :S Meg lehet nézni, hogy az off Volvokon a beömlőnyílások környéke milyen fekete. Az se mostanában volt takarítva...
Wl 2012.10.05 11:30:07
@Wl: azért kicsit erő volt => azért kicsit erős volt
“We are not looking for more fiscal adjustment beyond what the government is already planning, there is no more austerity in our proposals,” Iryna Ivaschenko, the IMF’s representative in Budapest, said in an e-mailed response to questions. “But we think the adjustment can be achieved with…..
Wl 2012.10.04 19:44:12
@delano:
Nem mondtam egy szóval sem, hogy hazudik. De abban gondolom egyetértünk, hogy attól, hogy valaki kijelent valamit, attól még nem lesz evidens az, hogy az úgy is van, és aki mást mond az hazug.
Meg kell nézni a tényeket..

"max a pénzét szeretné majd visszakapni, amit odaad"
Erre van egytejesen jó, ha úgy tetszik ortodox megoldás: nem adja oda, és akkor nem kell izgulni azon, hogy visszakapja-e.

Ha meg a piacok szeretnék a hitelt, akkor vegyék fel ők, és viseljék a vele járó pozitív és negatív hatásait :)
(gyk.: ez csak irónia volt, nem kell a közgazdasági elemzés, hogy ezt miért nem lehet kivitelezni)
Wl 2012.10.04 19:52:06
@delano: Bakker. Tényleg, igazad van. Ezt el kell ismernem. Akkor vedd úgy, hogy a zárójeles részek nincsenek, mivel azok csak tévedésből kerültek oda.

Nem tényleg, az a helyzet, hogy emlékeztem valami pannon pumára ami éppen ugrik a dübörgő gazdaságba. De tényleg, az máskor volt. Vagy csak egy lázálom lett volna az egész...? Fene tudja már...
De a lényeg, hogy jogos a felvetésed.

Nos, akkor folytathatjuk a nem zárójeles részekben felvetett dolgokkal?
Wl 2012.10.04 19:55:11
@Szevasztok: Nem ezzel van a problémám, ezt én is értem. Kár magyarázni. Azt is látom, hogy a grafikon egy jpg kép, meg, hogy fekete betűkkel van írva rajta a szöveg. Bele lehet menni ezek magyarázásába is, csak nem visz előrébb. Egészen más dolgot vetettem fel, arra kellene reagálni...
Miért nem borul zöldbe a Madách tér, annak ellenére, hogy a lehetőség most adott rá?Erzsébetváros lakosai szeptember 24-től közel egy hónapon keresztül adhatják le szavazataikat a Madách tér átalakítására benyújtott, és a terv- és ötletpályázat szakmai bírálóbizottsága…..
Wl 2012.10.04 08:07:26
@Estevez atya: "újabb parkolóhelyeket vennének el? "
Úgy általában a belvárosok nagy részének sajátossága, hogy amikor építették őket, akkor még nemigen sejtették, hogy valaha lesz autó és így autóforgalom.

Más külföldi városokban is teljesen jól működő megoldás, hogy a belvárosba tényleg csak az megy be kocsival, akik ott lakik, vagy valamilyen más szempontból indokolt.

Ehhez persze szükség lenne normális tömegközlekedésre, meg használható M0-ásra, Hungáriára, stb stb.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Az ott lakóknak nincsenek autóik? Az autótulajdonosok nem szavaznak? Nincs befolyásolási képességük más szavazókra?"

De van. A fonódót is sikerült megfúrni ilyen módon. Az ott lakóknak most lesznek parkolóhelyeik, a többiek meg legfeljebb majd átszállnak párszor az egyik tömött buszról a másikra. Vagy ami valószínűbb, hogy az illető előbb utóbb megunja ezt, autóba ül, és akkor a helyiek újra kifakadhatnak, hogy miért mindenki az ő utcájukban/környékükön autózik nap mint nap...
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
Wl 2012.10.03 20:14:00
@Ándi bácsi:
"Legalább lesz mire fogni a buktát. Fogjátok fel így. "
Azért ezt nem mondanám ilyen magabiztosan. Ha az előző (illetve jelen pillanatban még érvényben levő) választási rendszerben sikerült volna összehozni valami érdemi támogatást, akkor még lehetne mondani, de így...

A "demokratikus ellenzék" összesen kapott 1 374 304 szavazatot (MSZP: 990 428, LMP: 383 876), ez az összlakosságra kiterjesztve 13,74% (az összeg osztva 10 millával, ahogy ugye szokták ők is számolni a kormány támogatottságát). Erre mondjuk lehet sok mindent mondani, de azt, hogy ez akkor egy széles tömeg támogatását jelentett volna, azt aligha.
Tovább szűkítené a még el se fogadott regisztráció lehetőségeit egy most benyújtott Fideszes módosító javaslat. Az alaptörvény második módosításához nevű törvényt azért nyújtották be a Parlament elé, hogy az alkotmányellenes regisztrációt beleírják az alaptörvénybe,…..
Pézsma Tartózkodó kérelem 2012.10.02 16:33:02
Drága barátom, Viktor! Bár kevesen vagyunk mi, választási regisztráció pártiak, arra jutottam, hogy egy ilyen nehéz, szabadságharcos korszakban, vétkes mulasztás lenne kihasználatlanul hagyni az értékes ötleteket. Ezért felvetem, hogy a választási regisztrációra úgy kellene…..
Kedves Főbírókúria asszony, szeretett pártcsaládtagom, drága Tündi! Magam előtt látom rosszalló tekinteted, mikor feladóként megint az én nevemet olvasod.  Hidd el, igazán szégyellem, hogy ismét zaklatnom kell téged, de nincs más választásom. Újra perelnem kell az egyik…..
Wl 2012.10.02 12:44:52
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Mármint mire gondolsz? Hogy nem volt taggyűlés? :DDD "
Ez így ebben a formában tényleg nem sokkal übereli ezt a színvonalat. Már ha egyáltalán...

@a szív fészkei:
"???? Világosabban, ha kérhetném."
Még világosabban? Hmm
Nos, valami olyasmi, hogy ha az egyik héten valakit leoltok, hogy milyen hülye, hogy elítél valakit, amikor még egyetlenegy elmarasztaló ítélet sincs, akkor a következő héten ne akarjak valaki bűnösnek kikiáltani ugyanilyen ítélet hiányában, mert csak magamat röhögtetem ki :)
Orbán Viktor valami nehezet evett vasárnap este. Csak forgolódott, de hajnalig nem tudott álomba merülni. Mire mély álomba szenderült, máris szólt a vekker. Rossz volt nagyon. Főleg az álom, abban a felébredés előtti szakaszban. Valami kocsmában töltötte az időt, s egykori…..
Wl 2012.10.01 14:30:40
@holex: "azt gondolom, hogy ezzel megint lőnek egy bakot, és pontosan az illegalitás felé tolják el a bizniszt, ergo aki eddig játszott az meg fogja találni az utat, hogy továbbra is játszon. csak ezek után a játékgépekbe dobott forintok adómentesek lesznek. HURRÁ!

mekkora agy ez ember!"

Tipikus ájvékoló szöveg azokra az esetekre, amikor a kormány betilt, vagy korlátoz valamit.

Ennyi erővel ne tiltsunk be semmit, mert majd akkor majd illegálisan csinálják. Az gondolom eszedbe sem jut, hogy jobb helyeken a kormány érvényt szerez a rendelkezéseinek. Ha szükséges, akkor akár élve az erőszak-monopóliumával...
A napokban elkezdődött a kolontári vörösiszap katasztrófa miatti büntetőper (#1). Bár a vád szerint „a katasztrófához az üzemeltetés, az ellenőrzés, az engedélyezési eljárások és a monitoring rendszer hiányosságai vezettek”, még sincs a gyanúsítottak között egyetlen…..
Wl 2012.09.29 09:38:43
@dolgozni kék:
"micsoda szerecsenmosdatás folyik itt, hihetetlen. páran izgulnak a székükért.. :)"

Felháborodsz a szerecsenmosdatáson, de a következő mondatodban már te is ezt teszed azzal, hogy az egyértelmű felelősséget szépen kezded áttolni az államra... :)
Wl 2012.09.29 09:40:13
@Marós:
"Tanuljuk meg végre, hogy a tulajdonosnak felelőssége van...!! "
Nem ártana. De páran még mindig úgy gondolják, hogy felelőssége az nem,csak nyeresége lehet...
A KARD Törölköző 2012.09.26 14:13:58
A Fővárosi Törvényszék harmadszor is a Klubrádiónak adott igazat a 95,3-as frekvenciáért folytatott perben. A bíróság kimondta, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem zárhatja ki a pályázatból a Klubrádiót, és hatályon kívül helyezte az erről szóló…..
Wl 2012.09.27 08:55:05
@felcsutisuttyo:
"SZALAI Kannaszája ..tele lesz hamarosan szarral amikor a NÉP számon kéri és el- és leszámol vele:)"

És hogy kéri számon a NÉP? Min keresztül? Hogyan hatalmazza azt fel? Mekkora támogatottság számít majd mérvadó támogatottságnak?

Minek értelmében számolnak le vele? Sértett valamilyen törvényt? Vagy csak mert neked nem tetszik? Ha az utóbbi, akkor hol itt a demokrácia?

Megannyi kínzó kérdés... :)
Wl 2012.09.27 09:04:33
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
" a fideszt 2014ben eroszakkal kell kitaposni az orszaghazbol"
Az úgy aztán igazi demokratához méltó... :)
Nem lenne jobb kellő nagyságú tömegek összegyűjtésével? Ja, hogy olyan nincs...
Wl 2012.09.27 09:06:45
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha kicsit is ismernéd azt, amiről beszélsz, akkor tudnád, hogy ha az ilyen hatályon kívül helyezett határozatokért mindig lesittelnék az adott szerv vezetőjét, kb nem lenne szabadlábon ember. :)

De mindegy, nem akarlak megzavarni. Álmodozz csak nyugodtan...
Pézsma Lemming bisztró 2012.09.26 06:21:51
Meg lehet-e verni a saját seggét ezer százalékosan bebiztosító Fideszt? És ha igen, hogyan? Az alapkérdés az előzetes regisztráció részleteinek nyilvánosságra kerülése után sem változott. Az új szituáció viszont, ha lehet, még élesebben rávilágít az ellenzéki politika…..
Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy az előzetes regisztráció bevezetése valószínűleg nem a kevésbé tudatos, hanem csupán a kevésbé pártelkötelezett és a pártok által nehezebben mozgósítható állampolgárok maradnának ki a voksolásból. Egy kérdés azonban még mindig…..
Wl 2012.09.25 21:37:02
@Member: "[...] de ha el is menne valaki, pont annak a településnek a regisztrációs lapjaira fog borulni a tinta. Micsoda véletlen! "

Jah, ráborul ráborul a RAID tömbre a tinta. Meg a biztonsági mentésekre is mind... :)

Ha mégis megsemmisülnek az adatok (amire igencsak kicsi az esély), akkor x kerületben megismétlődik a regisztráció. De ezt te is biztos nagyon jól tudod, csak jól esik egy kicsit rettegni... :)

"Megmondom mi lesz: Megnézik, mely települések voltak 2010-ben szocialista ízűek, és az attól a településtől a létező legmesszebb lesz a leadópont,[...]"
Igen megnézik, azt a kemény 2, azaz kettő darab körzetet, amit a szocik hoztak el. Igen...
A paternalista kormányzati filozófia érvényesülése során megszokhattuk, hogy Lázár János és a törvénygyáros munkatársak feladata a piacgazdaság újragondolása – a felülről irányítás megoldásaival, ami annyit jelent, hogy „Apuci” újraosztja a lapokat a játékosok…..
Wl 2012.09.25 12:34:43
@Sátán meg a Jocó: "
Konstruktivitás? Javaslatok? Szerveződés?.."
Á ugyan már. Két éven keresztül nem volt egy értelmes ötletük se (na jó egy igen: bojkottálják a választásokat, de ugye azt sem vitték végig), miért pont ebben a témában lenne valami értelmes? Kb az egész ki is merül abban, hogy a zorbánpatás az ilyenmegolyan. És persze az emberek a birkák/ostobák, mert még inkább csökken, vagy jobb esetben is csak stagnál a népszerűségük.
Kedves olvasóink, örvendünk, hogy hozzánk hasonló lelkesedéssel olvastátok az MSZP stratégiájának kivonatát, a különböző médiumok a maguk sajátos szempontjai alapján már szintén feldolgozták a szöveget, sőt, Botka László is prezentálta pártja álláspontját a kérdésről…..
Wl 2012.09.18 12:08:05
"Ami viszont a legelgondolkodtatóbb az egészben, az az, hogy a Fidesz leváltásához ez a stratégia kevés lesz."

Amíg csak és kizárólag a hatalom megszerzéséről beszél a magát demokratikusnak kikiáltó ellenzék, addig ne várja senki, hogy a mostani mikroszkópikus támogatottsága számottevően megnőne.

Arról egy szó nem esik, hogy mit csinálnának ha nyernek:
-Milyen gazdaságpolitikát szeretnének csinálni? Megint két hét alatt megegyeznek az IMF-el, mint múltkor, ezzel megismételve a 2008-as ámokfutást?

-Mi lesz a munkahelyekkel? Jelenleg nagyon fel vannak háborodva, hogy a kormány csak közmunkát biztosít. Ők vajon mit csinálnának? Ha megnézzük, hogy alattuk hogy alakult munkanélküliség, ne számítsunk sok jóra.

-Mi lesz az államadóssággal? Jelenleg felróják a kormánynak, hogy alattuk rekordszintre került. De ők vajon mit kívánnak ezzel tenni? Ha megint olyan arányban nő alattuk, mint korábban (55% => 80%), akkor az megint nem hangzik túl jól.

-Mi lesz a demokráciával? Jelenleg egy emberként szólalnak fel az egyszemélyes döntések mellet, de vajon ők hogy döntenének a fontos kérdésekben? Erről megint csak nincs szó, így muszáj a tapasztalatokra hagyatkozni: az ő idejük alatt kb. akkor volt kikérve a nép véleménye, amikor a vizitdíjas szavazás volt.

- Hogyan számítják majd a mandátumok arányát: vajon ők is a jelenleg számokért az adott pártra szavazók / 10 millió elvet alkalmazzák majd? Az ő idejük alatt a 10 milla fele se szavazott rájuk, de mégis többségi kormányt alakítottak.

-Hogyan kívánják alakítani az ország külföldi megítélését? Az ő idejük alatt elsőkből utolsók lettünk a régióban, a félévente esedékes diplomáciai botrányokról már ne is beszéljünk...

Millió meg millió ilyen kérdést lehetne írni, amiről szó sincs. Nincs ezzel probléma, csak így az emberek a tapasztalataikra fognak hagyatkozni, amik meg attól függetlenül nem túl pozitívak, hogy a mostani kurzus hogyan muzsikál...
Wl 2012.09.18 12:35:55
@Fatal Error! System Halted!: "Akkor idemásolom a fidesz 2010-es választási programját:"

"Az olyan 50 iq-s szavazóknak persze ez bőven elég volt anno. "

Nem érdekel a fidesz programja. Főleg, hogy 2010-ben azt harsogtátok, hogy nincs neki, most azért már néha számon is kéritek rajta, hogy miért nem azt csinálja. Aki ezt a logikai csavart beszedi, annak már valóban az 50-es IQ túlszárnyalása is nagy tett.

De visszatérve az eredeti témára: nem érdekel a Fidesz programja. Te a boltban megvennél egy olyan terméket, amiről egyrészt kb. csak rossz tapasztalatod van, másrészt meg azzal reklámozza magát, hogy de a másik cég terméke az még ennél is szarabb?

Na jó, te lehet, hogy igen, de az 50 IQ felettiek azért már nem biztos...
A kormány várhatóan októberben terjeszti a parlament elé a gazdaságbiztonságról szóló törvényt, hogy a nemzetgazdaság biztonságos működése különleges jogrend időszakában és egyéb válsághelyzetekben fenntartható legyen. A különleges jogrend alkotmányos fogalmának nézzen…..
Wl 2012.09.16 18:52:41
@FIDES AGITÁTOR: "Az Erzsébet utalvány a főpróba, a jegyrendszer bevezetése simán menni fog!"
Ja, jegyrendszer... :D
Az Erzsébet utalvány előtt szerinted mi volt?
Elmondom: ugyanolyan kajajegy, mint a bözsiutalvány, csak más tejelt belőle...
Több, mint két esztendeje utazom rendszeresen a MÁV-al. Nem szeretném sem a járatot, sem a gyakoriságot, sem a nevemet megadni. Mondjuk azt, hogy Ibolyának hívnak és egy vidéki városból utazom, mégpedig úgy, hogy normál személyvonatot és IC-t is használok.Összességében…..
Wl 2012.09.16 16:00:13
@Altaïr: "Utazgassál kicsit a párizsi elővárosi vonatokon, vagy an angol helyköziken, aztán majd áldani fogod a magyar viszonyokat. "
Naja, nálunk legalább a felszállók megvárják a leszálló utasokat (kivéve pár tuskót). Van, ahol ez nem annyira alapértelmezett, nyílik az ajtó, akkor akció indul :) Igaz, hogy kétszer annyi ideig tart így az utascsere, de ő legalább már fent van az előtérben...

Ez persze nem azt jelenti, hogy a közlekedési kultúra olyan jó lenne nálunk, de aki ezek alapján elkezd magyarozni, az jó lenne, ha előbb kicsit körülnézne máshol.

@Roy: Amit írtam, az áll erre az esetre is. Ha van hely, akkor miért ne lehetne az ülésen mellette, ha meg már nincs akkor a normálisabbja magától elveszi. Vagy legalábbis ez lenne a természetes.
Wl 2012.09.16 16:16:31
@Bélabáttya: "Úgy mellékesen: vajon miért nem rak be még egy kocsit az ilyen forgalmasabb napokon a MÁV? "

Erre a következő válaszokat fogod kapni:

1: Nincs kocsíííííí

2: Tisztelt utasunk, tudatjuk Önnel, hogy a személyvonatok összeállítását előre elkészített tervek alapján (SZVÖR) végzik...

3: Hogy jössz te ahhoz, hogy beleszóljál más munkájába. Fogadjunk, hogy nem dolgoztál 40 évet ilyen területen...

Komolyra fordítva a szót: van olyan, hogy egy vonatot megtámogatnak pár kocsival, csak ennél sokkal többször kéne ilyen.

Ausztriában pl. abból sincs probléma, ha Railjethez kell plusz kocsikat kapcsolni. Ilyenkor a rendes egység, és a Taurus mögé még pár EC kocsi. Ott valahogy nem problémázik a hatóság olyanokon, hogy középre kerül a mozdony. (vagy a másik kézenfekvőbb opció, hogy akkor 1 helyett 2 egység jeti megy)

Amikor a sziget miatt kellett a kapacitásnövelés a Railjeteken, akkor is az lett volna a kézenfekvő, hogy két egységgel adja be az osztrák, és kész. De ugye azt nem lehet, mert akkor a vonat közepére is kerül mozdony, és az szentségtörés (amikor nálunk indult a Railjet szolgáltatás, akkor az első napokon voltak ilyen vonatok, valahogy akkor nem volt probléma). Most jön a hazai "hatóságkonform" megoldás: szedjük ki a középső Taurust, és egy Tau vigyen két Railjet egységet.

Biztos jó lehetett a vonat menetdinamikája, és biztos az osztrákok is örültek, amikor a 15 perces fejpályaudvari fordulóidőben még be kellett középre legózni egy gépet...
Másodjára aratott győzelmet a magyar civil társadalom a kormány fölött. Másodjára történt meg, hogy az elképesztő társadalmi nyomás hatására meghátrálni kényszerült a hatalom, és fejet hajtott a polgári közélet akarata, igazságérzete, derekas kiállása előtt.…..
Wl 2012.09.15 17:08:11
@tamatomi: "Persze ez nem az intézményesitett nagyüzemi lopás, amivel el vannak foglalva. a koklerkedő képviselőink. "
Ezt se mondta ki a bíróság, hogy az volt, 'oszt jónapot. Ahogy szoktátok ajánlgatni: jelentsd fel, majd ha (20 év múlva) kimondja a bíróság, akkor...
Wl 2012.09.15 18:26:36
@tamatomi:
Na, hát, hogy nem innen fog kikerülni a nemzet új golyóstolla, az egyszer biztos :)

Ha az ember netes fórumokat olvas, akkor elvárható, hogy az elütések és az átfogalmazások miatti hibákat/kissé értelmetlen mondatrészeket tolerálja, de nálad ezek már az érthetőséget is ellehetetlenítik.

"Ezt sem mondta ki biróság, akiket a kevenc pártod lehetetlenné tett mert száz évig egy hülye libára bizták"
Előszöris: nem "Ezt", hanem "Azt". De ettől még érthető lenne a mondat, attól viszont már kevésbé, hogy nem fejted ki a következő mondatrészben, hogy mit is. De menjünk csak szép sorban: ha valamit kimond a bíróság, akkor nem "akiket mond ki", hanem "valamit".

De azért megpróbálom összerakni: azért nem mondta ki a bíróság azt a valamit, mert a kedvenc pártom (hmm lenne ilyen? :O) lehetetlenné tette (valakit/valamit?), mert a hülye libára bízta a... a... a micsodát? :O

"DE van ennek törvényes módja hogy lyukat üssön az égen idő előtt"
Igen, ha az előző mondatból kiderült volna, hogy minek van törvényes módja, akkor biztos érdemben is tudnék válaszolni. Abban én is biztos vagyok, hogy az a valami biztosan lyukat üt az égen majd :)

(egyébként a "hogy" elé vesszőt szoktak tenni, de ettől még érthető marad a szöveg)

" A szarka mehet tanulni hozzátok, de bizom benne, nem lehet ezt bünetetlenül megtenni és Simlicska és társai sem mindenhatók...."

Végre egy értelmes mondat! :) De megint csak jó lenne tudni, hogy mit nem lehet büntetlenül megtenni, az biztos sokat segítene annak a megértésében, hogy miről is szól a dolog. Hogy az illető nem mindenható azt én is remélem azért :)

Tudom, én is szoktam gyorsan (meg idegesen) gépelni, nekem is becsúszik elütés, de alapvetően iskolás korom óta képes vagyok az értelmes fogalmazásra. És nem gondolnám, hogy ezzel a kiemelkedő (??) képességemmel egyedül lennék az országban :)
Wl 2012.09.15 20:19:37
@tamatomi: "szégyent is hozott rátok, égő volt."
Remélem Te azért nem a helyesírása miatt gondolod szégyennek. SP legalább képes volt értelmes mondatokat alkotni :)

"játszzál Grétsy Lászlót"
Ez nem nyelvtannáciskodás. Nem elírásról, vagy nyelvtani hibákról van szó, momentán nem nem lehet dekódolni, hogy mit akartál mondani. Egyébként meg örülök, hogy meg akarod szabni, hogy mihez szóljak hozzá. Te biztosan nagy demokrata lehetsz :)

"Hogy y biróság nem mondta ki: a biróság sok mindent nem mond ki , de attól még a bűn az az marad"
Hallottuk mi már ennek az ellenkezőjét is. Például becsődölt cégek, vagy szakdolgozatok kapcsán...