Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kobdia (törölt)

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MaNDA Véres hurkás világnap 2012.10.10 08:51:24
Vadállat! Háziállat. Mekkora egy állat! Szelíd, ártatlan, védtelen állat. Barom állat! Október 4-e az Állatok Világnapja volt: ez a nap Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napja. Az olvasó agya meg belódul, azonnali kérdés: mikor van az emberek világnapja?…..
kobdia (törölt) 2012.10.10 09:47:04
A mostani időszakban indul a dió szezonja, a piacokon, üzletekben már lehet vásárolni a friss termést. Sajnos azonban a hírek szerint jelentős áremelkedés várható diófronton, az idei fagyok, majd a később tomboló aszály hatással van/lesz az árakra, jelenleg a dióbél…..
210 évvel ezelőtt született Kossuth Lajos. Amikor filmhíradók között kutatunk, közvetlenül őt mutató filmanyagot nem találunk. Nem is találhatunk, hiszen halálának idején, 1894-ben a filmezés még igencsak gyermekcipőben járt. Olyan filmhíradó viszont már akad, ha nem is sok,…..
Bizonyára sokan tudják, hogy melyik fűszert jelöli a címbeli kifejezés, de ha mégsem ugrik be, akkor segítek egy érdekes ténnyel. Talán olvasóim is szokták nézni a boltban az ételek tájékoztató cimkéit, káros anyagok után kutatva. Az E-számokkal jelölt összetevők között…..
MaNDA Haláli 2012.09.24 17:07:01
Nem szabad hajnalban internetezni. Könnyen beleszaladhatunk valami nyugtalanító, nyomasztó írásba vagy témába. Mint például Fáy Zoltán egyébként izgalmas és mozgalmas dolgozatába a Mandán a kivégzésekről. A kivégzés első része ugyan lehet izgalmas, már akinek, a második…..
kobdia (törölt) 2012.09.26 09:34:01
A sövény alapvetően két dolog miatt ajánlható. Említem először azt, hogy szép, ápol és eltakar, jó ránézni, egyszerűen szemet gyönyörködtető és harmóniát teremtő zöld (vagy színes) jelenség. A másik ok, amiért érdemes megfontolni az élő kerítés telepítését, az a…..
Nemrégiben felvetődött egy igen jó gondolat egy tanár barátom részéről, a zöld, növényekkel benépesített osztálytermekről, később aztán továbbgörgettem az ötletet, hiszen miért állnánk meg a természetesebb atmoszférájú termeknél, mikor az iskoláknak általában van egy…..
MaNDA Amin nem fog az idő vasfoga 2012.07.05 16:38:00
Hiánypótló megjelenések, mondhatnánk a nemrég kiadott DVD-ékre. Hiány abban az esetben, ha szükség van rá. Vajon mit jelent a 21. században A Pál utcai fiúk vagy Az aranyember története? Azt, amit több mint száz évvel ezelőtt az első kiadáskor jelentett. Hiába teltek el…..
kobdia (törölt) 2012.07.05 18:34:33
@untermensch:

"érthetetlen, hogy mivel nyerte el az indexcímlapot a poszt."

Bármivel is, én speciel örülök neki. Ennek a blognak a létezéséről sem tudtam. És engem pont érdekel ez a bejegyzés.

Nemrég óta írok blogot magam is, ugyan nem index blogot választottam magamnak, de nagyon örülök, hogy vannak olyan blogok, amiket szívesen olvasok az indexen is. Ezt a blogot olykor figyelemmel fogom kísérni (igaz, pillanatnyilag az indexről, személyes kedvencem, a kertész blog lett). Vajon hány olyan blog lehet még az indexen, ami tetszene, csak még nem tudok létezéséről. Örülök, ha végre olyan oldalra bukkanok, amin nem búrjánzik túl a "politikai, adok-kapok". Persze a politikai jellegű írások is nagyon fontosak, csak néha lasszóval keresem a más jellegű blogokat.

Örülök, hogy ráakadtam a manda blogra.

Üdv, Diána
magyarkincs.blogspot.hu/
kobdia (törölt) 2012.09.24 17:09:13
@kobdia: saját korábbi hozzászólásom kiegészíteném: akkor még nem volt a nick nevem mellett az url feltüntetve. Persze, ha később törlöm a linket, akkor meg ez a komment néz ki hülyén ;)
Mókás napokból eddig a Nemzetközi Törölkőzőnap volt a kedvencem, melyet Douglas Adams zsenije előtt tisztelegve tartanak a sci-fi író rajongói (többek közt jómagam is), de most gondolkodóba estem, hogy letaszítja-e a trónról a Kapák Napja. Persze nem eszik olyan forrón a…..
kobdia (törölt) 2012.09.20 17:43:55
Utálatos kimondani, de itt az ősz, ami egyben azt is jelenti, hogy a kertbarátok lassan visszaszorulnak a négy fal közé, a hideg, és a kinti teendők számának csökkenése a lakásba száműzi a növénybarátokat. Sebaj, a lakásban, vagy a teraszon, erkélyen is lehet nagyot alkotni,…..
  Ugye nem hisszük el, hogy csak a „szüljetek, mert méhében él a nemzet”, illetve az „abortáljatok, mert szabadok vagytok” közül választhatunk? Tegnap este megnéztem  Paranormal Activity-t, az elsőt, vagyis az igazit. Aztán a kritikákat olvasva elcsodálkoztam:…..
Pedagógus barátom kérdezte a napokban, hogy szerintem jó gondolat-e növényeket telepíteni az osztályterembe. Persze, vágtam rá, aztán rögtön el is kezdtünk ötletelni, hogy mit, miért, hogyan lehetne tenni azért, hogy a tantermek jobb - lehetőleg zöld - színben tűnjenek fel a…..
Még hogy nem lehet szembehugyozni a széllel? Ugyan már! Csak hajnalban kell csinálni, amikor mások alszanak: így a pisifolt a nadrágon megszárad reggelre. Na, ezt csinálták a mi honatyáink is tegnap/ma. Hajnali gusztustalankodás. A „Tisztelt” Háznak sikerült ismét alulmúlnia…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
Sok hamis elképzelés él a köztudatban a művészek életéről. Aki egy kicsit is hülyébb a szokásosnál, mereng, borong, énekel, verset ír vagy fest, arra legyintenek: könnyű neki, művész. Ennél már csak a művészfeleségekről hisznek nagyobb butaságot, rajongó tekintetű…..
Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de…..
kobdia (törölt) 2012.07.27 12:47:56
1998-ban, áprilisában ezt nyilatkozta Orbán Viktor, forrás: hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Nocsak, nocsak, demokrácia helyett, csak nem uralkodni akar Orbán Viktor...?
kobdia (törölt) 2012.07.27 12:53:21
@Blogger Géza: a demokrácia fenyítése nem más szerintem, mint az autoriter irány felé haladás lehetősége.
kobdia (törölt) 2012.07.27 13:12:00
@Blogger Géza:

A demokrácia népakaraton alapul - elvileg. Ha OV a demokráciát fenyíti, esetleg más politikai rendszeren agyal, azzal kimondja, hogy felrúgja a nép akaratát. Márpedig amit nem demokráciának hívnak, az diktatúra, annak puhább formája pl. az autoriter hatalomgyakorlás. Ám Orbán Viktor, demokratikus keretek között került hatalomra, a megbízatása nem önkányuralomra szól, nem a hatalom bebetonozására kapott megbízást, stb., hanem csak egy kormányzati ciklusra, a demokrácia keretein belül. A gond az, ha a demokratikusan megszerzett hatalmával, nem élni próbál, hanem visszaélni. Márpedig a demokrácia felrugása, az egyben a népakarat felrugása is. Remélem nem akar autoriter irányba menni.

Amúgy meg Magyarország Európa része. A 21-ik században, Magyarországot illene a nyugati civilizációs kultúrkörhöz tartozónak tekinteni. A nyugati civilizációs kultúrkörbe tartozik, amúgy pl, az USA, Kanada, Ausztrália és Európa).
Ma két kiváló mondatott mondott Orbán Viktor, olyanokat, amelyek kicsit átalakítják azt, amit Orbán demokrácia-felfogásáról gondoltunk eddig. Már nincs centrális erőtér, a demokrácia nem a jólét forrása, hanem egy módszer az erő kifejezésére, amely elhozza a Kánaánt.…..
..
kobdia (törölt) 2012.07.26 21:17:36
A városi emberek nagy hányada olyan társasházakban lakik, melyekben folyosók, lépcsőházak biztosítják a közlekedést. Minden, ami közös terület, képes feszültségeket gerjeszteni, ki a biciklijét, ki a cipősszekrényét, ki pedig a virág-, és növénygyűjteményét tárolja…..
kobdia (törölt) 2012.07.26 12:42:36
@Démonmac1:

"A rács viszonylag jobban megfogja, mint egy ajtó,(savazás) nem is beszélve arról..."

Szerintem nem mindegy, hogy valaki kizárólag a saját bejárati ajtaja elé szereltet fel rácsot -tegye-, vagy a folyosóra, ami által egy komplett folyosói szakaszt elrácsoz és ez több lakást érint. Engem nem zavar, ha valaki a saját bejárati ajtatját lerácsozza (azt szabad), de az nem esne jól, ha tűzriadó esetén, esetleg a füsttől elborított, elsötétült folyosón nem tudnék kimenekülni, mert szöszölnék a vaksötétben a kulcsommal,- minden perc, minden másodperc számíthat vészhelyzet esetén.

Nekünk van biztonsági bejárati ajtónk, tűzálló egy ideig, a zárt ajtó belülről egy mozdulattal mindig, a kilincs lenyomásával nyílik, kulcs nélkül. A lakásból való kijutásom egyszerű lenne, de a folyosói rács még engem is feltartóztathatna.

Persze, ha a tűzoltóknak lakásba be kell jutni, egy acél biztonsági ajtós lakásba, lehetséges, kicsit nehezebb nekik is bejutni (vagy nem, úgysincs betörhetetlen ajtó), de az ajtócserémmel nem a szomszédok folyosói menekülését veszélyeztetem. Persze a biztonsági bejárati ajtót be lehet úgy is csukni, hogy a zárak ne záródjanak, akkor a tűzoltó is be tud jönni a kilincs lenyomásával a lakásba. (Mint ahogy a hagyományos ajtóknál is célszerű a zárakat kinyitni, ha tűzoltót vár valaki).

Véleményem szerint, a szabálytalan folyosói tárolásra nem elfogadható indok, hogy nincs tároló. Akkor olyan lakásba kell költözni, amihez tartozik tároló, vagy bérelni kell másutt tárolót. A folyosó közlekedésre szolgál.

Ha vészhelyzet, tűz lenne és a folyosói szomszéd kacatjai miatt nem tudnék menekülni, vagy megsérülök, de életben maradok, utána a szabálytalan tárolóról, a gatyáját is leperelném, - vagy a hozzátartozóim tennék meg.
kobdia (törölt) 2012.07.26 12:49:39
@batgirl:

" falakon lévő virágokról beszéltem."

Én szívem szerint a rendeletben előírt, 1,95 magasságot tovább szigorítanám, és feljebb tetetném. Ugyanis akadnak magas emberek. Akadnak 1,9 m feletti férfiak. A cipő is magasít, ha fut az is. Márpedig egy füstös, sötét folyosón, fulladozva végigrohanva, nem feltétlen számol egy magas ember, azzal is, hogy virágtartókat is lefejelhet útközben.

Én nagyon szeretem a virágokat, növényeket, vannak a lakásomban és a saját erkélyemen, de nem virágoztatom fel a közös folyosót. A folyosó szerintem más célra van.