Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Estikornel

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte lehetetlen küldetés egy hónapos utazásról olvasható terjedelmű és idegfeszítően érdekes beszámolót írni, így megpróbálom tőszavakban leírni képeslapországot: vulkánok, lélegzetelállító vízesések, rizsföldek és fantasztikus tengerpartok...majd két részletben…..
„- Nézd - figyelmeztetett Esti Kornél -, mindnyájan ábrándozunk arról, hogy valamikor boldogok leszünk. Mit képzelünk el ilyenkor? Többnyire valami állandót, szilárdat, tartósat. Például egy kastélyt a tenger partján, kertet és csöndet körötte, egy nőt, gyermekeket,…..
Indonéziáról mindenkinek Bali jut eszébe és ez nem véletlen, mert Bali kúl hely. Annak ellenére az, hogy nem szívlelem a kifejezetten turista helyeket és kifejezetten irtózom a Bintang trikós, kövér és sörszagú bulléktól, akikből akad bőven a Circle K-k és Mc Donald's-ok…..
"Yogyában a magyar csapat, szétcsapta a helyi arak, Klotok annak becses neve, indonézek harci nedve."  Immár kétségtelen, hogy Indonéziában a magyar a legnagyobb vándorló népcsoport. Darmás csapatunk Malang után rövid időre komoly demográfiai tényezővé vált Yogyakarta…..
„Ami szép, az nehéz; az anyag elenáll, s az én lelkem csüggedései és indulatai Hiszem, hogy ez a nehézség is hozzátartozik a szépséghez, mint a harc és szenvedés a világhoz.” Babits Nehéz megszokni Indonéziát. Surabaya sűrű nagyvárosi szagát, az út menti warungok,…..
Hétvégén mi, magyar darmások bevettük Malangot és környékét, igaz, hogy nem vagyunk egy Árpád serege, mégis magyar szótól voltak hangosak a kellemesen hűvös (25-28 C) város utcái. Ennek látszólag ellentmond, hogy a várost csak befelé a taxiból, kifelé az angkotból láttam,…..
„Ahhoz, hogy az ember eljusson valahová, csak el kell indulni” (Ismeretlen dakota harcos)   Kint vadult süvölt a szél, még sosem ilyen vadul. Táblákat borogat, csapkod őrületes hangerővel, bent pedig még mindig 30 fok, tehát minden adott az élménybeszámoló…..
Egy hét után végre sikerült felfedezni a várost, sőt eljutottunk a szomszédos Madura szigetére is, amiről majd egy későbbi posztban írok részletesen. Surabaya egy óriási falu, a második legnagyobb Indonéziában. A hősök és a plázák városa, a függetlenségi harcok…..
Sajtszag és nagypapás topogós Surabayán, a Riyadi vendégház kertjében ülök, vasárnap délután érkeztem. Párás meleg van és épp egy farkatlan macska sétál keresztül az udvaron. Beszűrődik a forgalom zaja, a müezzin éneke, miközben az orrom tele van a lejárt, de mégis…..
Már csak 10 nap maradt az indulásig, mit mondhatnék nincsenek üres perceim. Vízum, oltások, Lonely Planet, nemzetközi jogsi, 30+ naptej, szúnyogriasztó beszerezve. Biztosítás, gyógyszerek, nemzetközi diák, pálinka még hátravan. Rövidesen indul a móka. Tele a fejem és üres a…..
Kedves lelkes érdeklődők, még 65 nap az indulásig. Előkészületek zajlanak és a nyár élvezete folyik. ;) Addig is egy kis olvasnivaló a hazai pályán. Strandra mentem, ne is keressetek!  Esti..